28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Emil 4.12.2008 0:21

Analýza

Zmíněná analýza je docela dobrá.Namísto blbnutí, že volby ODS prohrály poplatky 30 Kč u lékaře a podobné nesmysly, se v ní konečně někdo zamyslel, kam se to poděl volič ODS a proč. Konečně někdo si dal tu práci a zaměřil se na středového voliče, což je v normální zemi většinou střední třída, člověk, který se nemá špatně, vydělává si na živobytí rukama nebo hlavou, tvrdě pracuje, zajímá se o dění okolo sebe a hlavně - chodí k volbám. ODS naprosto vyklidila pole soc.dem, protože se tvářila, jako by ji tento volič naprosto nezajímal.Těm bohadším to vylepšíme na daních a na střední třídu to naložíme. Žádný cukříček, jen bič.Reformy takřka žádné, ostudy a kauzy nepřetržitě od začátku. Na střední třídu dlouhý nos tvrzením Mirka Topolánka, že už má předplacíno. Nesplněné sliby, vzpoměňme na plakátech zdr.sestřička +2000 a podobně. Jenže lidi si pamatují. A místo sebereflexe se jen plácá a plácá.Dopadnete špatně a zasloužíte si to.

nomen 4.12.2008 3:43

Re: Analýza

R^R^R^

Předseda 4.12.2008 8:52

Re: Analýza

V podstatě souhlasím, ovšem až na větu "lidé si pamatují", která potřebuje doplnit. Lidé si pamatují, ale jak co. Jak je například možné, že voliči ČSSD zapomněli, že to byl právě křikloun Ráth, kdo před pár lety nejvíc brojil PRO poplatky za zdravotní péči? Lidé si nepamatují, resp. pamatují jen to, co jim protistrana stále omílá. A v tom je ČSSD rozhodně úspěšnější než ODS.

poletti 4.12.2008 9:59

Re: Analýza

 Podle toho jak dopadly volby ve středočeském kraji mají lidé asi Ratha rádi, ne?

Předseda 4.12.2008 12:22

Re: Analýza

Je to zajímavé, ale koho znám, (kamarádi z Kladna a Berouna), tak mu nemůžou přijít na jméno, ti ho určitě nevolili. Zřejmě mám ale kamarády z modré menšiny, nedá se svítit.

Důchodce 4.12.2008 12:24

Re: Analýza

Nechte toho analyzování.V zemi,kde volby vyhrají Paroubkové a Ráti neni co řešit.Voličí žijí na dluh a nevoliči ty dluhy platí.Dobře vám tak !

Kozák 4.12.2008 14:38

Re: Analýza

Voliči žijí na dluh? Podle ODS nevoliči i voliči jsou plebs, který musí platit výpalné a nejde to k snížení dluhů a záchraně příštích generací. Jde to k navýšení majetků těch co jsou napojeni na prameny živé vody. Příklad: Zdravotní pojišťovnu si chtěl založit pan Kelner, to určitě proto aby pomohl zdravotnictví z problémů. Udělaly se filmy za deset milionů a více o bezpečnosti dopravy, vyhlásil pan Řebíček a náhodou se to přidělilo asi bez výběrového řízení panu Renčovi, zahrál si tam i legendární Dalík nějaký šot. Bývalá firma pana Řebíčka dostává miliardové zakázky pro jeho ministerstvo. Je to v pořádku, protože on už s nimi nic nemá společného. Dobře nám tak. 

realysta 4.12.2008 0:14

A co měla analýza říct jiného?

Jestliže si dal Topolánek zpracovat analýzu volebního debaklu, kterou chce použít ke zdůvodnění porážky na kongresu ODS -  co moha analýza říct jiného? Umí si někdo představit, že by analýza byla věrná a úplná a topolánek by před sjezd vystoupil s následujícími důvody?! :

1) Pánové a dámy - lidi jsem naštvali tím, že jen pindáme o reformě a nic neděláme. Jediné, co jsem zvládli, bylo utažení opasků střední třídě. Skutečné reformy, kudy tečou zbytečné peníze - na to nemáme odvahu.

2) Ustupujeme populistickým rozhádaným Zeleným, KDU dáváme milirdy na církve a zadlužujeme budoucnost.

3) Slušní lidé mají už plní zuby korupce v našich řadách - takže žádná další podpora tunelů, které provádí můj Dalík, ale i Bendl, Skokan, Karlovarská losovačka, Šulc, a vy další, kteří víte o kom mluvím. Končíme s korupcí

Určitě by sklidil ovace byl by vyhozen...  Strany jsou nereformovatelné, jak ukázali nejlépe komunisté ....

bobo 4.12.2008 1:34

Re: A co měla analýza říct jiného?

SUPER. Není co dodat. 

Myslím že soudným lidem nejvic vadí ty jejich velké malé domů. Jábráchovi a bráchamně. Mnohým je to vidět už z ksichtíků. Pohrdají okolím a myslí se, že můžou vše. A většinou tito pravičáci si rozdávají z veřejných rozpočtů, levicovým to výdobytkem. TADY NENÍ PRAVICE.

top 4.12.2008 2:50

Re: A co měla analýza říct jiného?

Neni to spatne dilko, jen se vloudila mala chybicka - nikdo nikomu na cirkve nic nedal.  Stale jeste nedoslo k vyrovnani statem nakradeneho majetku cirkvim.  ... Ale jinak dobry ....

Brtník 4.12.2008 14:01

Re: A co měla analýza říct jiného?

U církevního majetku bych byl krajně opatrný. Převážnou většinu majetku, nyní nárokovaného, zestátnil už Josef II. Ten jej pak valnou částí vložil do státní organizace "Církevní Matice". Zbytek shrábnul erár pro vojenské a další účely. Církevní matice pak hospodařila s tímto majetkem ve prospěch provozu státní církve (katolické, ostatní byly pouze tolerovány, viz Toleranční patent ) a v její správní radě zasedali její zástupci. Po převratu 1918 sice Katolická církev ztratila statut státní církve, leč Církevní Matice vydržela na stejných principech až do roku 1949. Tehdy se rozhodl bolševik, již právně dávno státní majetek, použít k jiným účelům a model se zhroutil. Takže církvi de iure nebylo ukradeno nic, žádné znárodňovací dekrety nebyly ani třeba, majetek by dávno státní. Jen se přestaly výnosy, z kdysi dávno církevního majetku, používat pro provoz církve.

Minutus 4.12.2008 14:34

Re: A co měla analýza říct jiného?

No vida, jaké informace vyplouvají na povrch.. A tohle nepřiznali, černoprdelníci. Lhářům a tím pádem i podvodníkům takového kalibru bych nedal nic!

:-: 4.12.2008 6:04

Re: A co měla analýza říct jiného?

skvěléR^

Milda 4.12.2008 9:36

Re: A co měla analýza říct jiného?

je krásná jedna písníčka, jejíž refrén je "analýza dokázala hovno"

Minutus 4.12.2008 14:35

Aspoň nekdo řekne pravdu

R^