28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Luboš 4.12.2008 21:56

Re: porážku ODS...

Pokoušel jsem se v několika volbách přistoupit na handl ve stylu lepší něco než-li nic, ale výsledky povolebního vyjednávání v roce 1997 s opoziční smlouvou mi řekly: dobře ti tak. Od toho roku nevolím jsem u starý na kompromisy. Dokud nebude nějaká strana jednat férově, nedonutí mě u takových frašek asistovat!!

Hrych 4.12.2008 20:42

Re: porážku ODS...

Enko, domnívám se, že byste to opravit nemohla. K volbám jsme šli, ale celá naše rodina přestoupila od ODS k ČSSD. ODS slibovala a nesplnila nic. Předseda se choval tak, že to byla ostuda, výsměch, arogance až po hýkání.Taky vidět třeba poslance Bendu, který se chová jako pán zeměkoule, bohužel bez vzdělání, zdravotní Julínkovu deformu se snahou vytvořit privatizací penězovod do kapes příznivců ODS to stačilo mnoha voličům. Ale další problém bylo, že lidi, kteří dříve říkali,  že volby jsou k ničemu, se cítí ohroženi a k volbám šli a volili levici.Nebyli to lopaty, ale střední vrstvy a vinou je neplnění programu a utahování opasků, které se u vedení změnilo v rozmařilost. Premiér cestující letadlem na hory za Dalíkem, Řebíček a Hodač létající do Brna, Langer pořádající v Brně automobilovou policejní spartakiádu, to už je snad dost.

František 4.12.2008 13:06

Příčina je jednoduchá: lidé jsou nasr...

Podívejte, zdražuje se: především E.on u nás každý rok elektriku. Nikdo nechce svítit petrolejkou. Většina důchodců má opravdu nízké důchody, poze komunisti maji slušné důchody. Lidé jsou skutečně nazlobeni.

Jel jsem městkým autobusem. Při vystupování jsem řekl: "Jdu volit." a celý autobus, samozřejmě většinou důchodci, kteří nemájí fára a zde cestují, směrem ke mne unizono zvolal: "Volíme ČSSD!" Opravdu, lidé jinou možnost nemají, jak protestovat proti poplatkům a všeobecné drahotě.

Nomen 4.12.2008 12:01

ODS v minulých volbách nevolili jen hlupáci - já jsem volil ODS po shlédnutí billboardu, který mne jednoznačně oslovil...

měl jasnou myšlenku, kterou jsem do té doby ani netušil..a ihned jsme se rozuhodl, že budu volit ODS. Ten strhující text zněl:

Můj kraj - můj domov!

A my všichni, co jsme volili ODS, jsme volili na podkladě tohoto billboradu..Jenom blbec volil jinak.. A v druhém kole to bylo stejné:  Na levý hák odpovíme pravým hákem...a zase jsem pravě hákoval..a zase jsme to pros.........Já nevím, kde udělali soudruzi Bém a Topolánek chybu??? 

Kecal. 4.12.2008 12:59

Re: ODS v minulých volbách nevolili jen hlupáci - já jsem volil ODS po shlédnutí billboardu, který mne jednoznačně oslovil...

Paroubek a spol. více a hodnověrněji oblbovali.;-O

cca1 4.12.2008 11:54

a ještě

jak mám věřit ODS když se v kraji kde bydlím obratem spojí do koalice se socjálisti ??? 

Ludva 4.12.2008 11:49

Sliby chyby ODS

Co se takhle podívat na předvolební program ODS. Kde tam jsou poplatky ve zdravotnictví, podpora americkému radaru, zmražení platů státním zaměstnancům, zdražování potravin ? Je tam leda  tisícikoruna navíc důchodcům, kterou nikdy neviděli. Pak se nedivte, jak dopadly volby.

cca 4.12.2008 11:53

Re: Sliby chyby ODS

a ještě 22 400 pro zdravotní sestry ;-)

jezevec 4.12.2008 11:39

pokud se podíváte na volební výsledky a porovnáte s minulými volbami - je to zřejmé

jediný rozdíl v minulých a letošních volbách je přesun části nevoličů do elektorátu ksčssd. ods jakož i ostatní strany mají více/méně stejně hlasů jako vždycky - nikoho tedy vyjímečně nedožraly ani neudělaly nějakou zásadní chybu. ale pár pitomcům chybělo třicet korun na bůček - tak šli volit  strejdu paroubka, který jim radši sebere stovku na daních aby jim tu třicku odpustil.

Lojza z paseky 4.12.2008 13:02

Re: pokud se podíváte na volební výsledky a porovnáte s minulými volbami - je to zřejmé

Opravdu vám závidím vaše přesvědčení. Já se naopak domnívám, že ódées udělala tolik přehmatů, podrazů a bejkáren, že stěží šlo učiniti více. Vyjmenovávati je nemá valného smyslu.Ty ostatní tanečky s Klausem, Bémem, Tlustým, tím jejich adolescentem co měl na starosti vydírání atd. jsou už jenom onou slavnou třešničkou na flašce feferónek. Prostě se ukázala pravdivost starého českého přísloví.

Kozák 4.12.2008 14:11

Re: pokud se podíváte na volební výsledky a porovnáte s minulými volbami - je to zřejmé

Analýza je v podstatě solidní obraz důvodů propadu ODS.K vámi nastoleným argumentům je třeba poopravit: Nevoliči, kteří si říkali, že to do toho senátu, nebo krajů stejně nemá cenu, ti přišli k volbám a volili ČSSD, protože se cítili a cítí ohroženi, nejde o 30Kč na bůček, jde o snahu ODS omezit rozsah placené zdravotní péče, tu proměnit za služby,privatizovat zdravotní pojišťovny a výnosy z pojišťoven tak poskytnout svým lidem. Jak vidíte na grafu analýzy jsou významné taky odchody ze všech stran, ODS zvlášť k ČSSD. Nemá cenu si hrát na to podcenění poplatku a jejich záměnu za bůček. To je přání otcem myšlenky a šlo by to lehce řešit. Chyby nadutého vládnutí jsou bohužel nevratné, dle vás,těch pár pitomců zvrátiio poměr hlasů a namlsali se, tak budou chodit i dál.Souhlasím s analýzou, že to nebude krátkodobé.Není to vlnka dle Topolánka ale dvoje tsunami a další se dostaví ve volbách do PS. Nejde souhlasit, že jsme pravicový národ. Od roku 1918 pravice působila, vládla ale jen kvůli tomu, že silná KSČ byla neschopna koalic. Jednoznačně si myslím, že jsme voliči spíš levicoví. 

Aleš 4.12.2008 11:33

Příklad volební kampaně ODS

Docela jsem nechápal, když jsem viděl volební billboard (dnes již) bývalého ostravského senátora Františka (tuším) Veselého. Byl na něm vyfocen se svým vnukem Frantškem a jeho hlavní volební myšlenkou bylo: FANDÍM FANDOVI A VŠEM DĚTEM. Prostě absolutní absence myšlenky, prázdná fráze a ani sebemenší náznak důvodu, proč by ho měl občan volit.

To vše navíc umocněno tím, že billboard stál v regionu, který senátora nevolil.

Jinými slovy, dva stoprocentní důvody, proč to byly od samého počátku totálně vyhozené peníze. Pana senátora osobně neznám, snad nikdy předtím jsem o něm ani neslyšel. A po tomto přesvědčivém úspěchu už o něm doufám nikdy neuslyším.

Předseda 4.12.2008 12:26

Re: Příklad volební kampaně ODS

Jo, tady v Praze bylo něco podobného, byl tam kluk a nad ním nápis "Volte mého dědečka Johna Boka". Stejný případ.

Dušan Streit 4.12.2008 14:32

Re: Příklad volební kampaně ODS

Byl to František Kopecký. Znám ho osobně. Tím mě ale taky dojal. Ostatně ani v Senátu o něm nebylo slyšet. Škoda. Prohrál . Avšak s dámou, která je ještě větším neštěstím.

Fišta 6.12.2008 18:20

Re: Příklad volební kampaně ODS

S tou ženskou, co řve tak hlasitě, že ji je slyšet až v Praze?

bovrti 4.12.2008 10:48

Arogance?

Většina přispěvatelů píše o aroganci ODS. Nevím co si mám představit pod touto arogancí. Je to namyšlené chování? Kdo jej ve sněmovnách nemá? Je to neposlouchání "hlasu lidu"? To bychom nemuseli mít volené představitele a pak by to mohl rozhodovat Paroubek s Rathem na základě výsledků referend. Koho by pak tito nesnášeči arogance chtěli mít v čele? Paroubka nebo Ratha, tyto skromné, každému naslouchající (zejmená výsledkům průzkumů) představitele ČSSD. Nebo snad Filipovi, který vždy půjde skromně s "lidem"? Jaké představitele včele si vlastně můžeme z toho co zde je vybrat? Schwarzenberků je málo ale i ten neposlouchá hlasu lidu. je také arogantní?

Milda 4.12.2008 12:50

Re: Arogance?

Je to velmi prosté.  Lidi potřebují mít dojem, že jimi volení představitelé budou pro ně něco dělat. A když lidi zvolí určitou stranu a ta prostě pro ně nic nedělá, tak co to je? Lidi se ozvou - dopisy, demonstracemi,referendy, volením jiných stran. A když vítěznou stranu toto dále nezajímá, tak co to tedy je? ČSSD nevládne - a to je základní - proto si může říkat líbivého co chce. Jinak proč si myslíte, že švancík neposlouchá hlas lidu? Zrovna právě on naslouchá hodně pozorně a podle toho jedná.

Z 4.12.2008 10:48

ODS opravdu drahou budu volit vždy a za všech okolností

Nikdy mi nevadily nezdaněné miliardy za LTO vydávané za naftu. Nikdy mi nevadila zpackaná privatizace, nevadily mi krachy bank, nekryté úvěry, tunelování. Nevadili mi nikdy bílé koně v sudech na dně Orlíku, tajná konta, hospodářský úpadek. Nevadily mi zpackané balíky opatření, nevadila mi inflace 90.let. Nevadil mi nikdy Klaus, Kočárník, Mrázek, Dyba, Kožený, Čermák, Macek. Nevadí mi rozbití státu pod taktovkou dnešních ODS. Nevadil mi způsob vzniku současné vlády. Nevadí mi získání Melčáka, Pohanky. Nevadí mi způsob volby současného prezidenta Klause, nevadilo mi získání Snítilého, nevadí mi nákup Wolfa. Nevadí mi Dalík, Tluchoř, Morava, Topolánek, Tlustý, Julínek, Bursík, Kalousek, Jau Jau, Schwarzenberg, Džamila, Němcová, Nečas. Nevadí mi vyvolaná inflace, pokles reálných mezd, pokles růstu HDP. Nevadí mi současná korupce a morální úpadek politiky, nevadí mi lhaní. Nevadí mi současná občanská válka v ODS. Vadí mi, že se toho Kořistku nepodařilo nakoupit. Prostě se mi líbí hovada a proto nadšeně volím a vždy budu volit ODS!!! Na modrých školeních vyvstal příkaz co nejlépe plnit odkaz Topolánka a Langera. Tak se učím. Už mám suverénně natrénovaný vztyčený prostředník. Avšak snažím se a zdokonaluji se. Tuhle jsem kopal do cizích aut na našem parkovišti, jeden se tam na mě blbě díval a něco mlel, tak jsem mu zkopal auto taky. Když jsem na jednání, tak vyplazuji na ostatní jazyk a hned jim vynadám. Když mě napomínají, tak jim říkám, že půjdou brzy bručet a že si s nima vytřu pr…. Jsem se sebou moc spokojený a doufám, že ze mne budou mít radost i ostatní ODS a taky půjdou v těchto šlépějích.

ODS moc přeju, aby se jí podařilo zprivatizovat ten zbytek českého státu, hlavně ty Julínkovy zdravotní fondy, Budvar a Letiště Praha, aby se členové ODS měli dobře a netřeli bídu.

Když koukám na Langrův klip, tak usedavě pláču dojetím a nemůžu se uklidnit:

http://aktualne.centrum.cz/video/?id=226398

bovrti 4.12.2008 11:02

Re: ODS opravdu drahou budu volit vždy a za všech okolností

Milý(á) pane (ní),

vidím, že jste opravdu nespokojen. Ovšem nevím zda jen s ODS nebo obecně. To obecně bych bral. Ovšem to je situace v našem státě (národě) objektivní. Po téměř 70ti letech výchovy v totalitách se z tohoto státu stal zdroj lidí morálně značně narušených a bude to chvíli trvat, než se z toho vyhrabeme. Pokud to není obecná nespokojenost a věříte, že vlády ČSSD minulé či budoucí (s KSČM) byly nebo budou lepší, tak jste zoufalec nebo ??? Aby se Vám spravila nálada po klipu Langera, podívejte se na toto    

http://www.vladnihlouposti.cz/video_detail.php?id=3&str=20

Předseda 4.12.2008 12:28

Re: ODS opravdu drahou budu volit vždy a za všech okolností

a nebo na www.ruskekolo.cz >-

Čenda 4.12.2008 12:50

Re: ODS opravdu drahou budu volit vždy a za všech okolností

Vy musíte být dost ubohý člověk. Je mi vás líto.

kerim 4.12.2008 15:28

Re: ODS opravdu drahou budu volit vždy a za všech okolností

Teda, Z., člověče, vy jste talent. To je už druhá věc, kterou od Vás čtu, obě jsou mistrovsky napsané. Dejte se na politiku, je Vás mezi námi škoda. Jak to říkal ten policejní president panu Janíkovi - pane Janík, pojďte k nám, pane, vy máte dar, který každý nemá...(Omlouvám se, nic přiměřenějšího mě nenapadlo, to je z Čapka)

Liška 4.12.2008 10:44

Nespokojenost s kým a čím?

Pan Bartoň to vidí moc složitě.Já si myslím,že tzv.prohra ODS v posledních volbách je přirozená,kdyby v této době vládl někdo jiný,tak dopadne stejně!Lidé,tedy voliči tady,zrovna jako jinde v Evropě myslí jednouše a mluví mnoho a mnoho a pokud budete po nich chtít návrh racionálního řešení,nedozvíte se nic.To pramení z toho,že lépe se ví,co a jak má dělat ten druhý. Také lepší je brát,než dávat.Fakt je,že zdejší politikové jsou vyrostlí ze zdejšího prostředí, kde vychytralost a především touha po vlastním prospěchu plodí korupci a mnohdy bezpráví a ti poctivější občané to nesou nelibě.No teď to ti,co šli k volbám těm vládnoucím spočítali a vinit z toho Topolánka a spol.je přehnané.Pokud tady nebudou mít občané životní úroveň v průměru aspoň jako ve Švýcarsku,tak nespokojenost občanů se jen z emočních motivů projeví tak,jak dopadla nynější vláda.Před 4 roky dopadla stejně ČSSD a jaksi to není slyšet!Že by krátká paměť?Tak ať Bartoň nemlží!

Joob 4.12.2008 9:45

Strana založená na egoismu a

osobních ambicích individualistů, takzvaně se spoléhajících na vlastní schopnosti, tj. věřících ve svou výlučnost,  má být vnitřně jednotná?  A to vymyslel kdo?

dino 4.12.2008 10:25

Re: Strana založená na egoismu a

Joobe, jen pro přesnost - ne každý, kdo je zvyklý spoléhat se především sám na sebe, je zároveň egoista s přehnanými osobními ambicemi.  To byste hodně zjednodušoval, nemyslíte? Jinak máte pravdu v tom, že pravicové strany, obecně založené na svobodném rozhodování jednotlivce, mají se "stranickou disciplínou" chronický problém a nelze je na ní zakládat. Kde se sejdou tři libertariáni, tam šest názorů. Ale to nemusí nutně být špatně. Záleží na ostatních kvalitách těch tří...

Jakub Javan 4.12.2008 12:58

Re: Strana založená na egoismu a

To jste myslel,že se jednotlivec může svobodně rozhodovat v rozmezí mantinelů,které to pravicová strana nastaví ?Dobrý.

baci 4.12.2008 9:42

důvodů je více

důvodů prohry bylo jistě více,jeden z nich si dovoluji připomenou-Alois Rašín v roce 1919 označil tento národ za levicový.

.....Ne se vším , co se zde děje, souhlasím, ale zase můj pohled není, při pohledu na politickou scénu tak skeptický. Je pravda, že analogii přibývá. Na některé věci se vsak poněkud zapomíná, a proto bych si dovolil citovat Aloise Rašína (J. Šetřilová:Alois Rašín). Je to jeho dopis z korespondence s E. Benešem ze 4 ledna 1919. Beneš se táže ze  Ženevy ministra Rašína: „Co se to proboha děje v republice?. Jak to, že mezi lidem narůstá nespokojenost, mezi poslanci bují korupce, pokračují hádky v parlamentu,politické strany jsou nemiřitelné,nechtějí se o ničem dohodnout“. Rašín si sedl a napsal dopis: (kráceno) „obyvatelstvo, stůně třemi těžkými chorobami. První z těchto choroba jest zlenivění a zlenošení obyvatelstva a to, že tento národ odvykl pracovati, a vojáci , kteří se vracejí z fronty, odvykli práci úplně... Druhou velkou chorobou jest to, že se věří v Omnipotenci státu... Každá činnost má byt státem nejen řízena ale i placena.... a tak se přichází s návrhy, ze se výrobcům se statni pokladny má připlatit, aby se to v prodeji mohlo dáti laciněji...stát by měl zajištovat nedostatek peněz, každý raději očekává pomoc od státu , místo aby vlastní pílí svůj majetek rozmnožiti ráčil. Třetí chorobou jest, ze lid si mysli, že svoboda předpokládá neposlušnost a že svoboda znamená zákaz poroučení.“ Osobně si myslim , že obyvatelstvo stále stůně těmito třemi těžkými chorobami a politici většiny směrů rovněž.  

http://bakala.bigbloger.lidovky.cz/c/23772/Proc-mne-soucasne-politicke-deni-nerozciluje-a-nevadi.html

dino 4.12.2008 10:21

Re: důvodů je více

Díky za připomenutí. Takže, jak se zdá, jsme se za posledních 90 let změnili jen pramálo. Moc se tomu nedivím - demokracie prostě potřebuje k upevnění těch svých padesát let nepřetržitého vývoje, především vývoje v lidských hlavách. Málo, příliš málo času na to v českých zemích měla.

Milda 4.12.2008 9:34

Je to velmi prosté

V těcto volbách arogance(ODS) prohrála boj s hloupostí(ČSSD). Až se změní chování ODS vůči voličům, tak snad potom... Ale za současné ignorace potřeb obyčejné většiny lidí prostě nemá ODS žádnou šanci.

Kajan 4.12.2008 9:27

Pane Bartoni, Topolánek, Topolánek a ještě jednou Topolánek ! To je hlavní příčina prohry ODS a jejího momentálního marasmu !!! Dzp.