28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Klaudius 4.12.2008 15:36

Re: Pane Bartoni, Topolánek, Topolánek a ještě jednou Topolánek ! To je hlavní příčina prohry ODS a jejího momentálního marasmu !!! Dzp.

Ještě přidejte Kajana  a spol.

jan 4.12.2008 9:16

nikdee

nikde jsem zatím nečetl že by příčinou byla korupce a klientelismus ve spodních patrech ODS (o horních radši nemluvit) - to považuji za hlavní důvod, neschopnost odstříhnout se od klause druhý, tolerance lidí typu čunek řebříček možná dalík - třetí , že premiér řekl slovo shit je mi celkem ukradený, za miloše zemana to byly teprve bonmoty a to byl ještě většinou sťatej becherovkou

Hrych 4.12.2008 9:09

Kongres asi všechno nevyřeší?

Teď jsem slyšel v ranní TV1 komentář, že kongres asi nebude schopný problémy vyřešit. Domnívám se,že se probudlla stará dobrá kojzarovská propaganda KSČ-x tý sjezd se sejde a ukáže cestu. Cesta byly referáty napsané aparátem strany, který to dělal už po mnohokrát. Ta analýza, kterou jsem přečetl důkladně dává jen poznatky do uspořádaného nálezu, ale cesty ukázat nemůže. Budu vulgární, ale když vystoupí ty ksichty, které to za 2 roky přivedli do s....k, tak to není žádná výhra a naopak. Soudruzi musíme myslet jinak(KSČ), muisíme se poučit z chyb(ODS).Zpřátelené klany ODS ve všech krajích volí Topolánka, je to jasné proč, jsou zvyklí a voliči se musí asi poučit a volit je dál. Osobně vidím i ve shodě se závěry analýzy situaci nerůžově pro ODS. Mimochodem Bém by byl z bláta do louže. ODS asi nevyřeší nic a kongres je analogii s posledním velikým plénem ÚVKSČ v listopadu 1989. Voliči neskočili na lep kejklům ČSSD, voliči sledují svůj prospěch a volí ty, kteři je oslovují líp.

JoJo 4.12.2008 8:59

Pane Bartoni

ODS prohrála, alespoň v mých očích, díky tomu, že nebyla schopna, nejspíš ani ochotna splnit prakticky jediný předvolební slib. Topolánkova smlouva s voliči totiž nebyla nic jiného, než pomyslný cár papíru, kterým si Topolánek hodlal vytřít víte co.

Petr 4.12.2008 8:55

Volby prohrál Augiášův chlév, držení Čunka a Íčka Langera a výsměch střední třídě

prapodivnou daňovou "reformou". Na tom Topolánek zdá se nic nehodlá měnit, takže jeho perspektivy jsou neradostné. Jinak článek p. Varadinkové je daleko lepší analýzou než článek frustrovaného o-de-esáka Bartoně.

xtl 4.12.2008 8:40

Přání otcem myšlenky

Bartoňovy vývody o tom, že druhé místo ODS v senátních a krajských volbách volbách způsobila rozhádanost této strany, nevycházejí z faktů získaných průzkumem veřejného mínění, ani neodrážejí vztah mezi názory a jejich zvolenými či naopak nezvolenými nositeli spolu s jejich programy. Příčinou tohoto výsledku, který poskytuji zcela zdarma, je totiž nesoulad mezi programem ODS představovaným například smlouvou s voliči před posledními volbami a její skutečnou politikou, tedy to, co by se dalo nazvat rozporem mezi slovy a činy, jinak jako soustavné lhaní provázené arogancí a ignorováním demokratických principů, které nabylo zvlášť odpudivé explicitní podoby u současné vládní garnitury. Výrazně se to projevilo u slibu nezvyšovat spoluúčast pacientů, ke které údajně nedošlo zavedením Julínkových tzv. regulačních poplatků pro kojence a další. Další nespokojenost voličů s politikou ODS se týká smluv s USA, podle nichž má v Brdech stát americká vojenská základna, s kterou nesouhlasí více než dvě třetiny voličů. Nejenže současná vláda podpořená dvěma podvodníky z ČSSD neměla k takovému rozhodnutí od voličů mandát, ale ten nemá ani současný parlament, protože tato otázka nebyla předmětem volebního propramu v posledních volbách - což nakonec ukázal výásledek voleb do senátu, kdy byli zvoleni ti zástupci, kteří americké vojáky v ČR nechtějí. A nakonec bylo vyjeveno, na jakých základech spočívá politika ODS, když se ukázala špička ledovce v případě poslance Moravy eufemisticky označená jako metoda pozitivní a negativní motivace. Kromě toho vláda ODS opustila tezi o snížování daní, když daně výrazně snížila především té nejbohatší špiččce, zatímco většině voličů životní náklady vzrostly. K méně významným minusovým položkám je třeba také přičíst vysokou inflaci, pokles růstu výroby, uznání nezávislosti Kosova.

A je to 4.12.2008 8:03

K článku

Osobně si myslím,že ta analýza byla celkem objektivní.žádné papouškování po ODS ,že lidé volili proti poplatkům 30Kč.To je největší blbost,bohužel choré modré mozky nevymyslí lepší argumentaci.Oni totiž nevidí a nevymyslí už vůbec nic.Kopou kolem sebe jako polochcíplá kobyla.Ani se nestydí říct,že národ je blbý,že je nevolil.Takto arogantně uvažující strana nemá dlouhou budoucnost.

Petr1 4.12.2008 8:11

Re: K článku

Tak se za to nestyď, že jsi se nechal koupit za třicet kaček.

Předseda 4.12.2008 8:46

Re: K článku

Je to pravda. I já jsem byl dlouholetým voličem ODS, ovšem těchto voleb jsem se nezúčastnil, protože z toho co ta strana dělá (a hlavně pak pan premiér) jsem prostě rozčarovaný. Každopádně - stále mají ještě čas získat si můj hlas do parlamentních voleb, ovšem když se denodenně dívám na zprávy, moc v obnovení své důvěře ODS nevěřím.

Miloš Zfrantišku 4.12.2008 7:58

Nemáte opět pravdu pane Bartoń

Jak může být v Čechách pravice stabilní, když tu téměř 20 let ovlivňuje dění postbolševický politik, toho času na Hradě, nenávidící Západ, disidenty a neustále připomínající socialistickým chatařum jejich zásluhy na rozbití komunismu.

emil 4.12.2008 7:36

Smutné ovšem je,

že příčiny rozhádanosti v ODS budou kandidovat na předsedu strany. A to je stav, který odebere další voliče ODS. To si ale oba páni, dožadující se pokračování dobrých koryt vůbec neuvědomují. Ego politika je přednější než spokojenost voličů.

yorik 4.12.2008 7:21

Kalouskovo memento a Nečasovo demento (a) sociální

Ministr financí varuje před dluhovou pastí, 50 miliard na úrocích. Jeho kolega si to vzal k srdci. V době, kdy naše inflace trhá rekordy, se jí pokusí dohonit a předhonit. Tedy, pokud jde o platy státních zaměstnanců. Něco ve smyslu" Ten punč, platím já"  Možná si spočítal, že místopředsedu ODS budou na kongresu volit zejména oni. Kalousek má pravdu, parlament je suverén a může naházet prachy, kam chce. Ale zaplatit to bude muset někdo jiný. Zejména ti, kteří vytvářejí skutečné hodnoty. Pořádání monstrakcí za 3500 miliónů v době světové recese je také ukázka příkladné šetrnosti. Pětihvězdičkové hotely, limuzíny a osobnosti, které si z té permanentní evropské integrace udělaly dobrou živnost. Neříkám, že by stát musel rodinám propuštěných sklářů kupovat vánoční kapry, ale méně okázalosti by mu slušelo. V konečném důsledku to všechno zaplatí podnikatelé a jejich zaměstnanci, kteří pracují mnohde za malý peníz a zaměstnavatel jim nemůže tak furiantsky přihazovat. Za vším je vidět volební kalkul. Ale tito neprivilegovaní lidé jsou také voliči, časem možná bývalí, při té diferencované sociální politice. Možná, že se páni politici přepočítají, že se jich u volebních uren už nedočkají, byť by jim předvolební koláče napekl takový kreativec, jako je pan Hartl.  

Brabec 4.12.2008 7:06

Bing ho

Není třeba nic dodat

martinTT 4.12.2008 6:39

Je nad slunce jasné

Naco analýzy, když je něco nad slunce jasné? Kdo používá takovou větu, není si moc jistý vlastními slovy

těchňik 4.12.2008 6:06

ODS je možná už mrtvola

Myslím si, a názory mnoha lidí to potvrzují, že ODS prohrála volby hlavně tím, že to není pravicová strana a taktéž že z vysoka .... na střední třídu (viz Topolánkovo: „střední třída již má předplaceno"). Volič z množiny střední třídy, který přemýšlí, si logicky musí dovodit, že reforma (a to každá) postihne hlavně jeho peněženku. No budiž, kdyby za to aspoň něco dostal ve formě zpříjemnění života, když už to zacáluje - třeba zásadním zlepšením a zrychlením vymahatelnosti práva, razantními postihy úředních, soudních a jiných ignorantů, u podnikatelů zlepšením podmínek a odstraněním absurdit (tady je rezerv) což by mělo startovací ekonomický efekt, totéž v prostoru občanského života - Ivaňuška Langer nám tady zavádí policejní stát, jehož důsledkem např. je, že pokud si občan nechá ukradnout občanku, tak zaplatí na možné pokutě mnohem víc, než onen zloděj jeho občanské legitimace - tak kde to jsme? O draze placených "kalužích na odmazávání bodů" apod. ani nemluvě.

ODS střední třídu potřebuje jen k tomu, aby se dostala ke korytu - pak, po volbách, už ji střední třída moc nezajímá. ODS je strana pro pár nejbohatších a různých těch ČEZů, privatizačních lumpáren, kámošíčkování, apod. Středně třídový pravicový volič nemá žádný výběr, a proto chodil tu shnilou ODS volit jen z nutnosti, s velkým sebezapřením a se skřípením zubů - jako o něco menšího belzebuba, než jsou komunisti, komunisti ligt version (ČSSD), zelení heretici, atp. Rv

M.S. 4.12.2008 6:51

Re: ODS je možná už mrtvola

a jednota ji nepomůže, právě naopak.  Zejména nebezpečná je pro ODS jednotná podpora Topolánka a zejména Julínka. Sebelepší marketink nemůže v tomto případě nic zachránit. 

Julda 4.12.2008 7:50

Re: ODS je možná už mrtvola

   R^R^R^R^ ano a ano.

Máca 4.12.2008 8:13

Re: ODS je možná už mrtvola

ODS prohrála opravdu prohrála volby,  protože ji nevolila střední třída. Do této střední třídy počítám drobné podnikatele a zaměstnance - od kvalifikovaných dělníků a středoškoláků výše. V minulých parlamentních volbách jsme doma všichni (4 dospělí) volili ODS, protože jsme  naletěli na předvolební slib - KDO PRACUJE, BUDE SE MÍT LÉPE. Nikdo nečekal nic zadarmo, chápali jsme, že se nedá žít stále na dluh ale realita byla úpně jiná. Reálná hodnota mezd klesla. Státní buzerace stoupá. Zákonodárci se k veřejným financím chovají hůř jak feudálové. Tento volební výsledek musela ODS čekat. Poučné pro  činovníky všech stran by bylo sednou si do okrskových volebních komisí ,aby zjistili, KDO  chodí volit. Kromě zarytých komunistů - převážně důchodců, věřících - převážně důchodců  je to opravdu ve většině ta ODS odvržená střední třída. Socky k volbám nechodí. Vím o čem mluvím.   

Hrych 4.12.2008 8:53

Re: ODS je možná už mrtvola

Pane Máca máte částečně pravdu o těch volebních debaklech. ODS říkala a říká kdo pracuje bude se mít lépe.Proto jsem i v minulosti je volil,Letos již ne, Říkali, že program levice je na úkor příštích generací, ale co se stalo, získané peníze od občanů se staly jen transferem k občanům vedení ODS blízkým. Dalším bludem bylo, že před volbami hulvát předseda strany a vlády začal čistit augiášův chlév, když fízla Moravu začal hájit jako nezkušeného mladíka a zase zle se opřel oTlustého,který byl proti němu.A to řešil procítěně na straně zelených.Kdo rozhádal stranu je na bíledni.Souhlasím s tím kdo chodí k volbám,komunisti, skalní odesáci,všichni důchodci(těm vedení ODS spíš ublížilo)a ti viděli a vidí v ODS ohrožení, ale podle okrsků hodně i ty tzv.socky,myslím ty, kdo jako dělníci podpořili listopad a teď jsou v horších podmínkách.A nenajdu cestu, aby ODS a pravice vůbec v nejbližších letech oslovila více voličů než levice a doufám, že tou levicí zůstane ČSSD a ne KSČM!

Klaudius 4.12.2008 15:53

Re: ODS je možná už mrtvola

Dr.Rath nikdy nezklame, uvidíte.

Julda 4.12.2008 5:42

jedině správně

 Jo, přestaňte se hádat, sklapněte a poslouchejte na slovo přirozeně a nevtíravě geniální vrchnost, poslouchat názory lidí je nebezpečné, hlavně pro koryta.

ranbow 4.12.2008 2:21

Z čeho ta analýza vůbec vycházela?

Pokud nebudeme uvažovat politické důvody ve stylu - my už jsme to říkali dávno, tak se ptám co se vlastně analyzovalo - jediná konkrétní a přesná čísla která byla k dispozici, jsou volební výsledky, tedy počty odevzdaných hlasů jednotlivým stranám. Všechny ostatní nadto - a v odkazech na tuto zprávu se píšu o odlivu mladých, střední třídy, určitých profesí atd atd z    volebních výsledků (aspoň doufám) přečíst nejde. - čili pravděpodobně nějaká anketa na zlomku populace . No hlavně že špičky ODS vědí že se nedalo nic dělat a že za všechno můžou voliči....

Rivečka 4.12.2008 2:16

autor zaměňuje příčinu a následek

rozvrat ODS byl logickým důsledkem neúspěšných voleb - to dá rozum. A nejkomičtější mi připadá odůvodnění volebního fiaska - platba 30,- Kč. A pokud bude reagovat ODS na uvedenou analýzu jako autor článku, tj. zavírat oči před skutečností a nalhávat si do kapsy,  páchá harakiri.

bovrti 4.12.2008 1:55

Rozhádanost-důvod prohry?

Nemyslím, že výsledek voleb je důsledkem rozhádanosti ODS. To je průměrnému voliči , který politiku v podstatě nesleduje, jedno. Věřím opravdu tomu, že po 40ti letech levicových "jistot" je opravdu malý český člověk levicového smyšlení a chce opět ty jistoty. Jinak by nevolil komunisty resp.socialisty, ale jinou stranu ať již zelenou nebo tu druhou. Co jiného jej mohlo vést k volbě předvoje dělnické třídy (střední) v podobě Ratha a Paroubka, představitele opravdové jednoty případné vlády a lidu. Nevěřím tomu, že by zde mohla opravdu zvítězit, byť jednotná, ale pravicová strana, která by  v současné době opravdu nabídla "krev,pot a slzy" v podobě tvrdých reforem.

Kryštof 4.12.2008 2:59

Sociální a jiné jistoty

Asi největší zásluhu o >- stát by měla strana, která by ho byla schopna přesvědčit o Baťovském "Všichni mohou být bohatí. Problémem je, že všichni nemohou být bohatí stejně." Ony ty sociální a jiné jistoty, mohou být jen rovností v chudobě. Nám v zásadě nevadí, že jsme chudí, protože to s tou naší chudobou to zase tak hrozné není (opravdu chudí jsou chudí v zemích 3. světa). Nám vadí, že se máme hůře než soused - měřítkem naší chudoby je jen dostatek u souseda. Proto jsou se sympatiemi přijímáni politici, kteří chtějí bohatým brát a chudým dávat. Protože ten rozdíl smazávají, aniž by nějak výrazně přispěli k našemu zbohatnutí. Jestli tohle je levicový názor, pak jsou opravdu Češi levičáci. A nejenom Češi - podívejme se do pohádek v kterékoli evropské zemi.  Přestože jako dospělí víme, že draci a čarodějnice nejsou, pořád fandíme hloupému Honzovi, věříme, že chudý chalupník je chytřejší než bohatý statkář a krásná a bohatá princezna si vezme toho chudého nekňubu ze Zlámané Lhoty. Není tomu tak, národe.

Franta2 4.12.2008 8:20

Re: Sociální a jiné jistoty

Myslím,žejste to přesně vystihl. Navíc se domnívám,že chybou byla izolovaná kampaň regionů,která  byla bezzubá, proti agresivní a účinné kampaniČSSD. Franta 2.

3směsi 4.12.2008 10:42

Re: Sociální a jiné jistoty

ODS uškodili  její  členové, kteří vmístních zastupitelstvech po celé republice už od dob OPOsmlouvy kradou a podvádějí a když se na to přijde, tak je soudy neodsoudí. To všechno lidé zblízka vidí a jsou bezmocní, jen ve volbách to mohou - tu svou nespokojenost - ukázat. To je můj Venclíkovsko-Duchoňo-Zbytkový názor z Brna. Nebyla jsem nikdy v žádné straně, a tak nevím, jak se to dělá, kdyby chtěl předseda a premiér zkoumat, dohledávat, rozplétat a řešit zlodějiny všech jednotlivých členů strany od Horní Dolní po Prahu? Kdyby na to měl pět životů a dělal to kromě své práce, mohl by někoho z nich odvolat? Potrestat?

Kef 4.12.2008 14:06

Re: Sociální a jiné jistoty

v tomto máte bohužel pravdu. Jako Brňák jsem myslel, že je to náš lokální problém, nicméně za zvolením třeba Ratha bylo pravděpodobně totéž. Jiná věc je, že socani nejsou v tomto jaksi lepší, jen to možná jejich elektorátu tolik nevadí.

Josef 4.12.2008 10:13

Re: Rozhádanost-důvod prohry?

Jenze ony ty tvrde reformy - krev pot a slzy, byly namireny pouze na stredni tridu! Proc jejich autori ucinili pro sebe vyjimku? "Musite si utahovat opasky" ! Tomu se odjakziva rikalo " Kazati vodu a piti vino".

Stachanov 4.12.2008 0:24

proč si ty analýzy vůbec zadávají?

když pan Bartoň to má dávno zanalyzované