30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F.Vízek 88.100.57 8.7.2009 13:50

Nadávky ?

No to je "prima"  postoj k diskusi na stránkách NP!   Inu bolševismus v krvi - to se těžce odstraňuje, že?

Haui1 8.7.2009 15:36

Re: Nadávky ?

Vlastní zkušenost?

Hákon 8.7.2009 13:58

Re: Upřímný úžas mužů vědy (text prof. Kellera)

No vidíte, já bych hned šel stávkovat s nimi. Docela jsem si oblíbil život který žiju. Jen se zamyslete nad tím, jak by asi vypadal svět kdyby si na začátku 20. století řekli, už je všechno vymyšlené, základní výzkum je na hovno.....

Nebo kdyby nebyli dvě světové války, strašné lidské tragédie, avšak mohutný impulz pro vývoj......

Možná, že by život nebyl tak špatný, četl bych víc knížek, a kdybych Vám chctěl napsat, použil bych dálnopis...

R. 8.7.2009 14:00

Re: Upřímný úžas mužů vědy (text prof. Kellera)

Ale no tak, co mate porad s chozenim do ulic? Najdeme si jinou zemi, kde se za dusevni praci plati. To je soudruhu Kellere otevrena EU a tzv. globalizace. Tusim, ze jste o tomto tematu take racil psat.

Mimochodem, hnusny sexisto, kde vam zustaly zeny vedy? Ony se nedivi, ci snad nebudou pochodovat?

hjug 8.7.2009 14:03

Re: Upřímný úžas mužů vědy (text prof. Kellera)

akademici,tak pojďte za námi,za dělnicko třido,na pracak,a než vam doma odpojijo elektriku možeme plkat na netu.....

jhm 8.7.2009 18:09

Re: Upřímný úžas mužů vědy (text prof. Kellera)

Co to je za blábol? Takhle generelně odsoudit vědce jako pravičáky jsem ještě neviděl. Ale slyšel jsem o nedůvěře dělnické třídy ve vědce hned po roce 48 a že s nimi komunisti pěkně zatočili. A tím že hodnotíte tuto vládu jako pravicovou jste z ní vyjmul podporu ČSSD bez které by ani náhodou nevznikla.

Ostatně montovny stavěl ... atd. Je mi z vás nevolno.

Opět nás vracíte do doby kádrování. Děkuji nechci.

pteryx 8.7.2009 12:01

Pačes kandidoval na prezidenta

Klausova pátá kolona vládnoucí momentálně republice nezapomíná a neodpouští. Nejvyšší vědeckou autoritou je přece náš hradní pán, a to nejen co se týče ekonomiky, ale taky co se týče klimatu. Musíme rozbít spiknutí neposlušných vědců!!!

Je to ostuda. Co se mne týče, rád těch 7 kilometrů dálnice kvůli ČSAV oželím, kolem Brna stejně zůstane ten panelový tankodrom.

Pete Brich 8.7.2009 12:57

Blábol zůstane blábolem, i když oželíte ten kousek dálnice u Brna

PB

F.Vízek 88.100.57 8.7.2009 13:54

Argumenty chybí? Stává se to !

Bláboly rozbít na argumentech - to je postoj, to je svobodná diskuse.  K tomu se ale musel i Pete Brich dopustit myšlenky, že?  A myšlení bolí...  Snazší je -  prostý šleh, že?

Pete Brich 8.7.2009 18:19

Zazpívejte mi to v častušce, kamenolomný bolšáne.

PB

krmič 8.7.2009 11:39

Proč by měla být ČR výjimkou?

Zaostávání Evropy ve vědě pokračuje

L 8.7.2009 11:11

Uzili si to, ted maji odchod za Pochodu padlych revolucionaru

Prace na Akademii ved CR znamena nic nedelani a flakani. Jsou to takove nekonecne prazdniny. Uzili si toho lenoseni uz dost. Ted je ceka odchod na pracak. (za Pochodu padlych revolucionaru). Kdo si vzpominate na vselijake kladeni vencu, tak tam se to vzdycky hralo. Uz ani nevim, pri jake prilezitosti, nejspis pri oslavach dne Rude armady. Ja jsem mel dokonce poznamku v zakovske knizce: "Bavi se pri Pochodu padlych revolucionaru." Skutecne jsme se s klukama bavili, protoze to silenstvi se uz nedalo vydrzet. Jestli nevite, o co jde, da se to nalezt nekde na internetu.

Pete Brich 8.7.2009 11:29

Re: Uzili si to, ted maji odchod za Pochodu padlych revolucionaru

Vida, L - hrdina 3. odboje!! A už jako kluk!! Prostě takový syn polka nebo Pavlík Morozov;-P

PB

Martin Profant 8.7.2009 11:46

Re: Uzili si to, ted maji odchod za Pochodu padlych revolucionaru

Vážený a milý příteli,

odkud víte, že práce na Akademii jsou nekončící prázdniny? Zkoušel jste to? A pokud ano, není to spíš tak, že Vy jste na tu práci nestačil a protože jste ji nedělal, měl jste pocit prázdně?

Vědecká práce na Akademie, právě tak jako práce akademického pracovníka na vysoké škole, je práce na vlastní odpovědnost. To je její kouzlo a také prokletí. Z nikoho nevynutíš výsledek, když ho budeš buzerovat a kontrolovat mu píchačky - ale bez výsledků se to neobejde. Jistě, jsou tací, kterí této volnosti zneužívají. Pochybuji, že těch, co nedělají, je větší procento než v kterékoliv velké firmě. 

A abych Vám pravdu řekl, považuji Váš výpad za dost odpornou nechutnost. Tak trochu osobně, předloni se mi fyzicky sesypala žena, zaměstnankyně Akademie věd, po čtyřech měsících bez jediného volného dne v blátě a zimě na archeologickém výzkumu, který se musel stihnout. Tedy nemusel, mohli tam nechat to unikátní naleziště zničit. Nikdo by jim to nevyčítal.

Možná je to lidmi, se kterými se stýkám, potkávám z Akademie spíše lidi, kteří mají spíše sklon k tomu sebeuštvání než k permanentním prázdninám. Ale Vy jistě víte své. Každá liška podle svého ocasu.

Pepa 8.7.2009 11:55

Re: Uzili si to, ted maji odchod za Pochodu padlych revolucionaru

Doufám, že poznámku máte zarámovanou, případně pečlivě uloženou.  Určítě se bude hodit při zavedení přípaného třetího odboje jako dúkaz boje proti komunismu.

L 8.7.2009 13:28

Re: Uzili si to, ted maji odchod za Pochodu padlych revolucionaru

Najdete si pres internet Pochod padlych revolucionaru a poslechnete si to. Je to dosti vlezle a soudruzi z Akademie to maji radi. Kdyz nekdy vyjimecne, jinak badaji na chalupe, jdou po chodbe Akademie, tak pochoduji takovym pomalym tempem a pobrukuji si pri tom Pochod padlych revolucionaru. Zkuste si tak pri teto hudbe jit a uvidite, ze to jsou poradni magori.

Jeden muj kamarad ze skoly mel schovanou zakovskou knizku s poznamkou: "Neustale rusi casovanim ja osel, ty osel, on ona ono osel." Nekdy jsou ty poznamky opravdu smesne. Treba ta moje o pri Pochodu padlych revolucionaru.

Pete Brich 8.7.2009 11:09

Jakmile se přeruší kontinuita a tradice na pár let, obávám se, že ani století nebude stačit k dohnání zpoždění.

To je problém např. asijských tygrů, kteří vyrostli na otrocké práci švadlen, které pro svět šily košile a trenýrky. Dnes např. taková jihokorejská automobilka dává na výzkum několikanásobně více než ČR a přesto v něm nevymysleli nic převratného, aby jim nestačily automobilky evropské a americké. Snižování nákladů se tam stále ubírá cestou nízkých nákladů mzdových. Jistá spása je v robotizaci. Roboty ale musí vymýšlet a konstruovat tam, kde mají letitou tradici a zkušenost. Proto lanaři objíždějí svět a shánějí - vědce.

U nás jsme rozehnali aplikovaný výzkum (nejoblíbenější komunista 90. let Dlouhý) a těžko ho dáme dohromady. Zázraky sociálních demokratů v podobě montoven ze zahraničí a daňových prázdnin pro ně ho samozřejmě nepotřebují. A když potřebují inovaci, šišatých hlav mají doma dost. K čemu by živili navíc ty české. A kruh je uzavřen. Protože žádný významný výrobní podnik není v českých rukách není třeba český aplikovaný výzkum a proto, že není český aplikovaný výzkum, je pramalá šance na vznik konkurenceschopného českého výrobního podniku. A co v tom AV? Odtud přicházejí základní idee. A tam, kde lze očekávat aplikaci se uzavírají smlouvy o duševním vlastnictví. Ovšem kontinuita do českého aplikovaného výzkumu a podnikatelského záměru je už zarostlá býlím.

PB

Malý Aston 8.7.2009 11:35

Re: Jakmile se přeruší kontinuita a tradice na pár let, obávám se, že ani století nebude stačit k dohnání zpoždění.

Jen počkejte jak Vám to nandají. Tak se škaredě vyjadřovat o našich vědcích. I výzkumné ústavy jsou dobrý kšeft. Například ten co prožral ty stovky milionů korun aby vyřešil, že maturita je třístupňová. Jedna pro debilní studenty, druhá pro studenty kteří se zásadně neučí a pro ty co se učí. Že je to hovadina všichni znají ale když se již tolik utratilo jak to zdůvodnit? Koho zavřít?  Ještě si pamatuji na svou maturitu, kdy otázky vysílal rozhlas a stejně všichni dopředu věděli co tam bude. A dnes? Oni že něco utají? Každý student bude vědět rok dopředu jaký bude test a každý bude mít jedničku, debil i ten co se učí. Když je nám známo co si říkají státníci na utajených jednáních tak nějaké testy jsou naprd.;-)

Ivan 8.7.2009 11:45

Re: Jakmile se přeruší kontinuita a tradice na pár let, obávám se, že ani století nebude stačit k dohnání zpoždění.

Co  má instituce zřízená modrými bolševiky, která prožrala stovky milionů za nesmysly o státních maturitách společného s Akademií věd a vědci?  Že by se Akademii mstili politici z ODS?  Akademie věd nikdy nedovolila zneužití např. Historického ústavu k politickým hrátkám. Akademie věd nikdy nerozdávala tituly politikům (jako Klaus dostal profesuru za práci, kterou UK před zájemci schovává, jak se za ni stydí).

Za to by měli (podobně jako za tzv. Ústav pro výzkum totalitních režimů) potrestat především politiky z koalice ODS a přisluhovačů lidovců a zelených.

MZ 8.7.2009 11:58

Re: Jakmile se přeruší kontinuita a tradice na pár let, obávám se, že ani století nebude stačit k dohnání zpoždění.

Prosím, který ústav Akademie věd tohle vybádal, můžete být konkrétní ?

Malý Aston 8.7.2009 13:09

Re: Jakmile se přeruší kontinuita a tradice na pár let, obávám se, že ani století nebude stačit k dohnání zpoždění.

Já jsem pomlouval výzkumné ústavy ale nepředpokládám, že to bude u našich akademiků lepšejší.:-P

MZ 8.7.2009 13:39

Re: Jakmile se přeruší kontinuita a tradice na pár let, obávám se, že ani století nebude stačit k dohnání zpoždění.

Akademici (vědci zaměstnaní v Akademii věd) získávají prostředky na výzkum na základě GRANTU, který je v grantové soutěži posuzován i zahraničními oponenty. Financovány jsou jen ty, které získají nejvíce bodů - a mají to štěstí, že se v daném roce na ně ještě "dostane". Buďte tak laskav, a napřed se poučte, než začnete žvanit, webové adresy jednotlivých pracovišť Akademie získáte na www.cas.cz.

Jura Jurax 8.7.2009 9:51

Souhlas

ono s blbostí našich politiků je nutno počítata jako s faktem.  :-/

A to přitom není strany, co by se nebila v předvolebním boji v kosmatou hruď, že její prioritou vždy byly,  jsou a budou věda, výzkum, vzdělání, neboť jedině ty zaručují konkurenceschopnost země, co nesedí zadkem na naftě, zemním plynu či jiné komoditě a jejíž pracující nechtějí dělat za plat obvyklý v Číně či Malajsii, zato ale chtějí životní úroveň obvyklou v evropských zemích nepostižených budováním socialistické společnosti. Poznámka mimo téma: přijde mi ale, že EU pomalu začíná tu socialistickou společnost budovat taky, akorát začíná z jiného směru ... :-/

Apea 8.7.2009 11:27

Re: Souhlas

Ona to ani tak není blbost současných politiků - ne, že bych ji poceňovala - jako spíše dlouhé roky se táhnoucí nesmysl, který konečně přinesl své ovoce.

Byl, nebyl, nějaký pan Šlouf. Seděl, když byl Zeman králem, ech promiňte, premiérem, na Úřadu vlády a že jinak nemohl, šahal si po moci v rukavičkách z lidské kůže. Pokusil se, trochu v rozporu s ústavou, vytvořit pozici mistopředsedů vlády, co by kontrolovali jednotlivé rezorty a k tomu vyráběl různé divné instituce. Anebo si je z nevinných zárodků pěstoval. Tak přišla do hry Rada vlády pro vývoj a výzkum. Původně poradní orgán, ve kterém bylo pár představitelů krachujících firem, co potřebovaly dotace na přežití - říkalo se tomu vývoj a třeba Škodě v Plzni šlo pár desítek (tuším jich bylo devět) milionů na vývoj kolejového vozidla pro městský provoz (česky tramvaj) atd., představitelé vysokých škol, Akademie věd, tu a tam někdo, kdo opravdu prováděl aplikovaný výzkum.

Časem, politickými nehodami jako byl místopředseda Špidlovy vlády za US Petr Mareš, a hlavně nezměrným úsilím sekretáře této vládní rady, Marka Blažka, se podařilo nacpat dotyčnou Radu vlády do zákona; stala se tak správním orgánem se zcela nejasnou pozicí a vlivem, leč personální složení se spíše zhoršovalo.

Protože od roku 2007 přestolo prakticky fungovat MŠMT jako ministerstvo a stalo se zařízení pro prosazování zájmů a vizí několika osob a ně navázaných prospěchářů, Rada se vymkla politické kontrole (odpovídá za ní premiér, ale ten nemá čas, takže to bývá na ministrovi, který má vědu v rezortu - jenže ani Kuchtová, ani Liška toho nebyli schopni). Rada vesele produkovala různá šílenství jako byla slavná Metodika hodnocení VaV a v dubnovém politickém bezvládí nakonec zplodila návrh rozpočtu pro roky 2010 až 2012. Když ji nestoudnost prošla, v následujících dsvou měsících ještě přitvrdila - a výsledek je tady.

Blbost politků ano, ale sdílená, od Zemana přes Špidlu, Mareše a Buzkovou až k Fischerovi.

Pete Brich 8.7.2009 12:54

Re: Souhlas

R^PB

Květoslav 8.7.2009 9:49

Vědečtí pracovníci jen sklízejí, co zasili

Když se zeptáte prvního člověka na ulici, co dělá AV, co vám asi tak odpoví? Je-li nějaká instituce placena z veřejných peněz, musí být schopna tu veřejnost přesvědčit, aby jí peníze dávala. Lidé v AV jsou zvyklí lobovat u papalášů, ale nejsou zvyklí prodávat svou práci veřejnosti - daňovým poplatníkům, voličům.

Když zemědělci bračí, že budou muset vybít krávy a nebude mléko, každí si nějaké důsledky (i když možná nesprávně) představí. Když zanikne nějaký vědecký ústav, o jehož činnosti ví kulové, nepředstaví si nic. Pro politika je tedy mnohem vděčnější zastat se zemědělců nebo třeba učitelů, než vědců. Zrušení školy vadí spoustě lidí, jejichž děti do ní chodí, zrušení vědeckého pracoviště vadí akorát těm, co jsou v něm zaměstnáni, a to ještě ne všem.

Jirka 8.7.2009 9:59

Re: Vědečtí pracovníci jen sklízejí, co zasili

Květoslave, jak barvitě s hrubkami vylíčeno. Akademie věd se svou jazykozpytnou větví na Vás nemá žádný vliv, což je její chyba.

Jura Jurax 8.7.2009 9:59

Re: Vědečtí pracovníci jen sklízejí, co zasili

Hm - a dokázal byste srozumitelně vysvětlit důležitost ústavu genetiky nebo teoretické fyziky tak, aby tomu porozuměl nejen sprostný lid, ale i jeho volený zastupič?

Když se zeptáte prvního člověka na ulici, co dělá AV, co vám asi tak odpoví?  Hm, a když se téhož zeptáte, co dělá senát či sněmovna nebo NKÚ nebo ministerstvo vnitra nebo nejvyšší státní zastupitelství nebo ČMKOS, dovíte se - po odfiltrování vulgarit - vcelku taky kulové.

Když zanikne nějaký vědecký ústav, o jehož činnosti ví kulové, nepředstaví si nic. No, ono ale není chybou onoho ústavu, že občánek o něm ví kulové - jinými slovy nevzdělanost občánkova opravdu není starostí onoho ústavu, jakkoliv je pravda, že ani geniální občánek nemůže rozumět všemu.

Ovšem o politicích máte pravdu - pro ně je košile vždy bližší než kabát a jde jim výhradně o zisk a udržení koryt a prebend, takže se skutečně potrhlých vědátorů zastávat nebudou - najmě když o jejich činnosti kulové ví a naprosto jí nerozumí, protože politik přece musí rozumět všemu ...

Květoslav 8.7.2009 10:31

Re: Vědečtí pracovníci jen sklízejí, co zasili

Samozřejmě, že JE chybou daného ústavu, že o něm občan ví kulové. Je v zájmu toho kterého ústavu, aby svou činnost popularizoval. Jde mu o peníze, tak musí být schopen svou činnost obhájit. Pokud toto vědci nepochopí a nebudou se k lidem chovat jako ke svým donátorům, lidé je prostě platit nebudou. Proč bych měl své peníze dát někomu, kdo dělá cosi, co mi ani nechce říct, a ne třeba za dovolenou v Beskydech?

Postoj: já jsem ten chytrý, dej mi své prachy a drž hubu, je nejspolehlivější metodou, jak žádné peníze nedostat. Možná to bude nejlepší. Instituce plná namachrovaných ješitů zanikne a a na jejích troskách vznikne nová, která si bude lidí, jež ji platí, vážit.

hank bukowsky 8.7.2009 10:02

Re: Vědečtí pracovníci jen sklízejí, co zasili

To, že veřejnost nedokáže pochopit, přece není vina těch nejchytřejších. To jsme zase u sdělování marxizmu masám.

Pro převážně hloupější politiky jsou jisté věci zajisté vděčnější. Jenže nemyslet na zítřejší den při každodenním rabování všeho hmotného na Zemi se jednou zastaví samo od sebe a kecy politiků to nevyřeší. A pokud nebudou připravena řešení ( a aplikovaný výzkum je nenajde, ten k tomu není určen, ani nebude mít kapacity, tak půjdete všichni zpátky mezi socky, chytráku.