1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

POLITIKA: Nenapravitelní ...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jilm 14.9.2009 1:13

Morálka nás dovede opět do hnoje

Tuto diskusi mám za zbytečnou-bylo neodvolatelně rozhodnuto

Vaše názory stejně nikoho z kompetentních nezajímají

Vzhledem k tomu, že pan Kalvoda napadne jakoukoliv změnu ústavy, a ústavní soud stížnost s ohledem na německé a rakouské právo podpoří, nezbývá nic jiného než v době krize čekat 120 dní, nebo ukamenovat soudce... :)))

Gaston 13.9.2009 23:05

Jsem po dlouhé době nadšen z našeho státu

Samozřejmě jej nepředstavují ti naši pos(r)anci, natož prezident, ale ústavní soud. Budou na něj tlaky veliké, ale pro nás také příležitost se jej zastat. NO řekněte, co tady ještě v tom našem absurdistánu normálně funguje???

PetrH 13.9.2009 23:36

Re: Jsem po dlouhé době nadšen z našeho státu

Jojo, jen škoda, že ten váš ústavní soud nerozhoduje taky o státním rozpočtu, případně o výkupních cenách švestek. Mohl byste z něj mít nový polibdíro.;-D

Gaston 13.9.2009 23:49

Re: Jsem po dlouhé době nadšen z našeho státu

No myslím, že by i tohle zvládl zodpovědněji než Ti vaši politici;-D Není chybou ÚS, že poltici vypadají a tké jsou za hlupáky, nemyslíte?

IH 13.9.2009 11:49

Přidávám absurdní názor

Mohu si to dovolit, protože zřejmě žijeme v Absurdistánu. Podle mne je třeba obvinit soudce ÚS, protože jsou také občany tohoto státu a vztahuje se na ně povinnost ohlásit trestný čin. Toho se dopustili před několika léty, kdy bylo stejným způsobem zkráceno volební období a tím byla porušeno jádro ústavy, což lze jednoznačně posuzovat jako trestný čin rozvracení republiky ( viz. trestní zákoník). Nic na tom nemění skutečnost, že se v té době nenašel žádný Melčák, který by podal stížnost. To bylo povinností každého, kdo byl přesvědčen o neústavním postupu a především pak odborníků na ústavní právo.

Šerlok Homeless 13.9.2009 19:36

Re: Přidávám absurdní názor

Jestli jste vážně přesvědčen, že byl spáchán trestný či, tak netlachejte na Internetu a podejte trestní oznámení. (Y)

vládík 13.9.2009 10:43

Darebáčtí politici

Politici věděli, že již první, tzv. "ústavní" zákon je problematický. Přesto ho projednali a odsouhlasili. Ačkoliv jeho jednorázovost (což není vlastnost ústavy) a retroaktivní charakter byly patrné.  Dnes se chovají jako ti debilové, kteří předjíždějí v pravotočivé prudké zatáčce: po střetu se ptají, kde se vzal ten blbec v opačném směru (byť na své straně vozovky). Je snad jasné, že blbcem nebyl ten v opačném směru, ale někdo úplně jiný. 

Stejné je to i s protiústavním zákonem.  Jen díky panu Melčákovi konečně víme, že se lze proti nekalému jednání politiků bránit.

Politikům se to nelíbí. Samozřejmě. A dělají vše, aby práva ÚS zpochybnili. Pamatujete na případ, kdy Ústavní soud označil odměnu 1 mil. korun za získaný mandát za neústavní? Snížili tu odměnu na (tuším) 950 tis.!  Mimochodem - strany dostaly zaplaceno za poskytnutí "svých" lidí do parlamentu celkem 200 mil. Vrátí při zkrácení volebního období o 1/8 i osminu této (z našich kapes vytažené) částky? Phaa.  I o tom je neústavnost retroaktivity.

Jo, pamatujete, že zákony nelze přijmout rychleji, než po řádném projednání, tudíž zcela nejdřív tak za půl roku? A ejhle, najednou lze přijmout zákon ústavní (tedy mimořádně důležitý) za tři dny!!!!

Na závěr: Jsem přesvědčen, že původní verze rozpuštění nebyla náhodná: prostě když někdo přijme úkol ("vládnout"), je jeho povinností ho splnit. Proto ústava nutí parlament dělat kroky k dohodě, kompromisu.  Ovšem atrapám politiků se takové ustanovení nehodí. Chtějí prásknout s prací, když se jim to hodí. Proto dali do ústavy článek, že můžeme volit jak chceme. Ale když oni (oni jsou přece lid, který zde vládne) se rozhodnou, tak to bude jinak. Nejlepčí by bylo volit každého čtvrt roku. To by strany dostaly 4x cca 70 miliónů a mohly by být spokojeny.

R.J. 13.9.2009 13:38

Re: Darebáčtí politici

Souhlas Vládíku, výborný je postřeh s tím projednáváním zákonů, tam jsi je chytil do pasti  jejich  vlastní  prolhanosti a demagogie. R^

Kiki 13.9.2009 10:16

Miloš Melčák

Jak píší v MF Dnes už 3 roky nám tu vládne. Díky němu vznikla po patovém výsledku voleb vláda. Díky němu začaly o rok později pravicové reformy s rovnou daní. lékařskými poplatky a omezením dětských příspěvků. Za to dostal od vlády odměnu. Bodygardi ho limuzínou vozili mezi Prahou a Zlínem zatímco on bral poslanecký příspěvek na dopravu 35 tisíc korun. A teď podal ústavní stížnost proti vyhlášení předčasných voleb a zkrácení volebního mandátu . Uspěl  - nesmí mu být bráno právo být volen a vykonávat mandát  4 roky.

vládík 13.9.2009 10:46

Re: Miloš Melčák

Správně píšete: I díky panu Melčákovi jsme alespoň někam došli. Že někteří, jak malí kluci na písku bořili vše, co nepostavili sami, je jiná věc.

A především: díky panu Melčákovi jsme mohli (ústy Ústavního soudu) všem darebáckým poslanců říct: ne, opravdu vše nemůžete (i když můžete mnohé).

Moc rád bych jim to (prostřednictvím pana Melčáka a ÚS) zopakoval.

jit 13.9.2009 19:41

Re: Miloš Melčák

Jsi pako;-O

Anti :°-( 13.9.2009 14:04

Re: Miloš Melčák

Dobře udělal, vy jeden troubo placený z Liháče!

sedící a sledující 13.9.2009 19:32

Re: Miloš Melčák

Zaplaťbůh, že to udělal. Správně píšete, že ze Zlína dojížděl. To Sobotka už ani nedojíždí, tomu stačí v Brně jen "papírově " bydlet.

Ivan Nový 13.9.2009 10:03

Nesmysl,

ústava připouští zkrácení volebního období, takže nikdo nemůže dopředu předpokládat, že bude trvat celé čtyři roky. Když si koupíte lístky na koncert a ten se pak nekoná, taky nemáte nárok na odškodnění, ale jen na vrácení peněz za lístky.

herdekbabka 13.9.2009 10:08

Re: Nesmysl,

chi CHI CHI řekněte to Melčákovi ... my to víme, akorát se to mnohým nepasuje do krámu - TAK KOPAJ JAK TRUCOVITÉ DĚCKO

Kiki 13.9.2009 10:28

Re: Nesmysl,

Tak to vidíme my normální smrtelníci.  Ustavní soud má na to jiný názor. Jde o budoucnost ústavního pořádku demokratického politického právního systému v České republice. Jde o ochranu vůle voličů, lidu jenž je nositelem veškeré moci !!

vládík 13.9.2009 10:46

Re: Nesmysl,

No jo - a bude nám vráceno těch 200 miliónů, které jsme stranám zaplatili za mandáty?

herdekbabka 13.9.2009 11:42

Re: Nesmysl,

ale třeba se odečtou z nynějších výsledků........8-o

Anti :°-( 13.9.2009 14:05

Re: Nesmysl,

Jste spadla z višně:-)?

sedící a sledující 13.9.2009 19:33

Re: Nesmysl,

teď nevím, jste herdekbaba nebo herdekblbá?

Šerlok Homeless 13.9.2009 19:52

Re: Nesmysl,

Ústava připouští zkrácení volebního období za určitých, Ústavou stanovených podmínek. Ty nenastaly.

Dušan Polanský 13.9.2009 9:53

Viděl bych spíš v tom jenom malý projev historické zákonistosti.

Západní civilizace vyplácí neschopným státním úředníkům, bankéřům stamilionové padáky, z politiky se stal jen a jen kšeft, už se nikdo ani netváří, že to tak není. Účelově za 4 hodiny se projedná v demokratické zemi ústavní zákon, na který bylo 9 let času.  8 let  šíříme zbraněmi v Afghánistánu křesťanství, pak najednou zjistíme, že již z 80% jej ovládá Tálibán a že křesťany domorodé obyvatelstvo nenávidí.  Rusové nedovedou v Čečně silou udělat pořádek (jak jinak zbraněmi), muslimové jej tam zavedli nato tata, dokonce postavili nádhernou pohádkovou mešitu, naplnili obchody krásným zbožím atd. Ale to již moc neukazujeme, to se nám nehodí do krámu.  Hlásáme, že morálka zase ani tak moc není potřeba. 100 Kč jako 100 Kč, je jedno jak se vydělá či ukradne nebo je to úplatek. Odmítáme vrátit majetek potomkům těch židů, kteří skončili v plynu. Ale jinak vysíláme o holokaustu velmi emotivní pořady, pořádáme konference, vydáváme knihy, jen ten majetek, ten Vám nedáme. Zákon jsme napsali tak šikovně, že nedostanete ani halíř.  Tak bych mohl pokračovat. Takže p. starosta poukázal na střípek. Vzal malý hřebíček a přitloukl jej malinkatým kladívkem do rakve křesťanské civilizace.

herdekbabka 13.9.2009 9:59

Re: Viděl bych spíš v tom jenom malý projev historické zákonistosti.

hmm děsivé ale pravdivé ... podepisuji. Jen mi vrtá hlavou -- proč se snažíme ,aby všichni byli podle jednoho mustru, když přece z historie víme - že různorodost je motorem vývoje a pokroku. zapoměl jste na jedno a dle mého soudu to nejhorší  ale možná o tom nevíte -... Izrael předčasem začal vyvíjet a začíná vyrábět  BOJOVÉ ROBOTY .. A TO JE CO MNE DĚSÍ.. A TAKY TO, ŽE NIKOMU TO NEVADÍ....DOKONCE TZV. ZÁPADNÍ DEMOKRACIE TO POVAŽUJE ZA KLAD...což považují za děs....

Le Monde 2009 13.9.2009 14:07

Re: Viděl bych spíš v tom jenom / spotřebitelský kolaps

Tváří v tvář krizi je nutné se začít dělit.

Ústřední příčinou ekonomické krize je vzestup nerovnosti, především způsob, jakým bohatí přicházejí k bohatství. Ztratili svědomí. Jak ukázal ekonom Camille Landais, ve Francii stouply mezi rokem 1998 a 2006 mzdy těch nejlépe placených, kteří tvoří 0,01 procenra firemních zaměstnanců, o celých 69 procent.

To znamená každý měsíc nárust o 2800 eur! Ti nejbohatší navíc ještě žádají úlevy od státu ve formě snížených daní, a to pod pohrůžkou, že dochází k "odlivu mozků" do zahraničí, což žádná studie nikdy nepotvrdila. Je nemožné reagovat na ekonomickou krizi bez úsilí o národní solidaritu.

PS     spotřebitelský kolaps-důsledek rozevírání nůžek mezi b. a ch.

sedící a sledující 13.9.2009 19:30

Re: Viděl bych spíš v tom jenom / spotřebitelský kolaps

no, to je opravdu hrozné, co se stalo ve Francii. No tak hupky dupky tam, při Vašem intelektu tam jistě najdete spoustu příležitostí k výdělku a odbornému růstu. Nebo sedíte na zadku a čekáte s otevřenou papulou na pečeného francouzského holuba? Trochu to tak vypadá.

Ale správně píšete, to je ve Francii. Nebojte, Sarkozy je tak podobný mentálně Paroubkovi, že si s tím jistě poradí.

LN 8/09 14.9.2009 8:12

Re: Viděl bych spíš v tom jenom / spotřebitelský kolaps / otrocká práce ČR 2009

Tisíce cizinců padly v Česku do otroctví, úřady otrokáře kryjí 6. srpna 2009  14:40

PRAHA - Za svou práci nedostávají zaplaceno a stále více se zadlužují.

Pokud chtějí z otrockého zaměstnání odejít, musí utéct nebo se draze

vykoupit. Desetitisíce zahraničních dělníků živoří v Česku v otřesných

podmínkách.

jit 13.9.2009 19:47

Re: Viděl bych spíš v tom jenom malý projev historické zákonistosti.

..a to ještě nevíš, ře paní Řádková z CHomutova byla do dnešního dne členoku dozorčí rady v ČSA, jako by neměla dost práce s exekucema.......!!!;-)

sedící a sledující 13.9.2009 20:25

Re: Viděl bych spíš v tom jenom malý projev historické zákonistosti.

No, a závidíte jí tu práci (když se permanentně řeší přeinvestování ČSA, které má na svědomí pan Tvrdík, možná ho znáte), nebo ty peníze?

Kurikulum 13.9.2009 9:05

Kam to vede se ptám...

Asi nedáme pokoj, dokud si  8-o  tohle  8-o  nezopakujeme...

Občan 13.9.2009 5:52

Všeho do času.

V jádru je článek správný. Dělá se mi šoufl, když vidím v televizi Paroubka, který o právu neví vůbec nic, že nositelem moci v tomto státě je lid. Do takového Paroubkova lidu určitě nepatřím - pracuji, dávky nepobírám, a mám 30,- Kč na poplatek u lékaře. Není mi dobře, aby si mě bral jako rukojmí otylý člověk, který se kamárádí s Kočkou, působí jako papaláš z minulého století a zná svět akorát k hraničním kamenům Česka. Člověk veskrze přízemní, bez jakéhokoliv nadhledu. A ostatní z jiných stran? Přízemní figurky, kterým nejde o nic než o svá korýtka, penízky na konta a konzumní život. Proto přijímají zákony nikoliv ve prospěch lidu této země, ale ve svůj prospěch. Podle toho to vypadá. Stát je předlužený, lidová sebranka pobírá různé podpory na které náš stát nemá, protože lid tolik zase neprodukuje, ale ochotně volí tyto zkorumpované papaláše, dokud to jde. Dokud to jde. Ostatně, jde to takhle celý můj život, pořád všechno roste, všechno se zvyšuje, a to za za posledních 20 let. Lidé z celé Evropy, a hlavně z Bruselu se sem hrnou po tisících, aby mohli žít v ráji. Kde jeden předseda strany je bývalý lampasák a druhý je provozní z Restaurací a říká si ROKO. Hlavně, ať jsou brzo nové volby, bude to naprosto stejný svinčík jako teď. To chceme a proto pospícháme.