21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

POLITIKA: Nenapravitelní ...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kurikulum 13.9.2009 9:09

Re: Všeho do času.

Naprosto souhlasím, s každým slovem. Je to mravní bída z blahobytu těla, a pokud to nedokážeme zastavit, je to konec naší civilizace, našeho způsobu života... pženecháme to tu bez boje barbarům, kteří se sem opravdu už i se svými šariemi a středověkem hrnou. A dobře nám tak, zřejmě jsme svou vlastní humanitou dokázali zahubit sami sebe.

Vodička-sapér 13.9.2009 10:25

Re: Všeho do času.

Po ránu velmi mrzutý, na celý ten ošklivý svět hodně nasířený Občane! Celá  ta Evropa a hlavně ten Brusel....  To zase bude neděle, to ten den pěkně začínal!  Něco  se s  tím musí udělat, ale co, Vy jste štíhlý , pracující, dávky nepobírajícící,  třiceti korunami disponující člověk s nadhledem  a nevíte si rady a propadáte beznaději.?!!!Co potom, jak má být optimistický, hledět s radostnými nadějemi do krásné, slibované budoucnosti,  náš prostý lid, většinou při těle,do kterého Vy určitě nepatříte, ta přízemní, nic neprodukující, lidová sebranka! Já si Vám dovoluji oponovat pouze ve věci toho všeobecného růstu, tak  úplně všechno neroste, ani loni,ani letos, pokud růstu hub se týče,to nebylo a není žádná sláva. V lesích je velké sucho , nerostou a nerostou, sem ,tam nějaká babka.  

Šerlok Homeless 13.9.2009 19:50

Topolánek není bývalý lampasák.

Jen V 15 letech šel na vojenské gymnázium a po jeho vystudování nešel do armády, ale do civilu. Co je na tom? Vy jste v 15 letech neudělal blbost?

hmm 13.9.2009 21:56

Re: Topolánek není bývalý lampasák.

na vojenské gymnázium se chodilo ze dvou důvodů - buď uvědomělí rodiče s uvědomělými dětmi aby tyto snáze dělaly karierů,  nebo nezvladatelné děti uvědomělých rodičů, aby se naučili štábní kulturu ... tak nevím....hmm

hanebnej panchart 13.9.2009 0:52

...pilne a zvidave oosoby...

DEFINICE NAVSTEVNIKU BRITSKEHO MUZEA V ZAKONE Z R.1753

Nový 13.9.2009 0:24

Nezapomínjeme že je to především Paroubkovo dílo

Svrnul vládu, ačkoliv neměl připravenou  novou, což je  zcela  nezodpovědný postup.

Pouze  předpokládal, že  se to  potom "nějak vyřeší".  Teď vidíme ty konce.

herdekbabka 13.9.2009 1:18

pánbů zaplať, že to vyprovokoval a že se to podařilo.

Ještě by se měl podařit zákon jako mají všude jinde  - o dokazování původu majetku ... a bude peněz dost...... bylo by to lepší než rozmotávat propletence a soudy.....

herdekbabka 12.9.2009 20:44

nechápu jednu věc a to

Jak je možné, aby tzv. přeběhlíci, mohli vůbec existovat. Kdo to to zákonůl dal a PROČ.  Pokud si chtějí hrát na vlastním písečku, tak ať kandidují co by nezávislí - Jsou-li dobří -získají hlasů dost a není co řešit.    Pokud jsou na kandidátce za partaj-- tak holt se musí řídit partají. Nezařazení a přeběhlíci  NEMAJÍ V ŽÁDNÉ SNĚMOVNĚ CO DĚLAT. oDEJDEŠ Z PARTAJE ... TVOJE VĚC... MUSÍŠ VÝHODNÝ PŘÍJEM ZA NIC - OPUSTIT. NECHOVÁŠ-LI SE VE SMySLU PARTAJE -MUSÍŠ BÝT ODVOLATELNÝ  A BEZ PARDONU. - TAKOVÉTO CHYTRAČENÍ -KTERÉ KDOVÍ PROČ NAŠE ZÁKONY PODPORUJÍ BY MĚLO SKONČIT. A BEZ PARDONU..... Odvolávat se na vědomí a svědomí lze jen v případě, že byl na kandidátce sám za sebe.... jinak bohužel......Malčák a ostatní - osamostatnivší se během volebního období by měli neprodleně sesli opustit - nikdo jim nebere možnost - v příštích volbách znovu kandidovat jako nezávislý... ale dle kvalit přeběhlíků asi by moc naděje neměli..... hmm...

sedící a sledující 12.9.2009 21:05

Re: nechápu jednu věc a to

to je promiňte hloupost, to co píšete. To by těch poslanců nemuselo být dvěstě a mohli by klidně spolu zasedat jen šéfové partají a hlasovat vahou % přízně, jakou partaj dostala ve volbách.

Mě vždycky fascinuje, jak se kvalita člověka pěkně od boku hodnotí podle žvástů, které pouští do větru šéf zhrzené partaje, která o poslance přišla. Já Melčáka neznám, ale nedovolil bych si soudit jako soudíte Vy, a minimálně bych se zabýval otázkou jeho osobní statečnosti jít si za svým bez ohledu na mainstream. Naopak, je to jeden z mála, o kterém lze říci, že skutečně občany zastupuje vy jedna herdekbabo. V jeho věku by bylo nejjednodušší se stáhnout do ústraní,  pobírat nemalou penzi a v klidu si žít. To Vás nenapadlo?

herdekbabka 12.9.2009 22:00

Re: nechápu jednu věc a to

neřekla bych že hloupost. A na penzi ještě nárok nemá. Jinak - Žádný člověk nemá patent na všechno - proto je jich tam asi tolik- v rámci partaje se jedná o kolektivní postup apovažovala bych za  statečné - v partajním jednáním přesvědčit o své pravdě ostatní. Upozornit na možné nedostatky a nikoliv přidat se ke druhé straně.  Kandidoval pod určitým programem a proto dostal hlasy.  Pokud s tím nesouhlasí - mohl odejít. Ale komplet.  Obávám se, že kdyby kandidoval za partaj ke které přeběhl - asi by neměl šanci. To jsou fakta. Rozhodně takoví přeběhlíci by neměli zabírat místo dalším v pořadí. Vždyť se přece pod program původní partaje podepsali a znali jej, tak by měli dělat vše pro to aby byl plněn.  Bojujete za něj ale není to jen on - takových tam sedí víc.... a neměli by.....Jak takovým lidem věřit? - bohužel. Víte já na kecy o pozření a svědomí a vědomí v téhleté souvislosti nevěřím.

herdekbabka 12.9.2009 22:05

Re: nechápu jednu věc a to

oprava je devětatřicátý, takže na penzi už nárok má ... tedy měl už před 5ti roky...

Jaroslav Hudlický 13.9.2009 0:07

Re: nechápu jednu věc a to

Herdekbabko, myslíte to dobře, ale takhle to nefunguje, stačí jen trochu dávat pozor a mít paměť. O své pravdě můžete v partajním jednání přesvědčovat nanejvýs, jen pokud jde o program, ale ty nejzásadnější věci s programem mají jen velmi málo společného. Proto se taky přestupuje, samozřejmě s vědomím, že ten, kdo se k tomu rozhodne, už je v parlamentu naposledy. Anebo taky třeba ne (viz Zubová). Ale Melčáka si vážím, má odvahu, která není samozřejmá.

Skutečný problém je v tom, že skutečná odpovědnost partaje vůči voličům je v Česku mimořádně nízká. Příčin je víc, jednou z významných je volební zákon do poslanecké sněmovny.

herdekbabka 13.9.2009 1:15

příčin je daleko víc - Vámi zmiňovaný zákon je jen drobek z celé hromady.

Nepřehledné děravé nedomyšlené zákony  původními legislativci připravené... díravá privatizace, která byla díky tomu zmršená a jsme cu grunt, zrovna tak jako Ústava a navíc fakt že většina jejích tvůrců včil sedí na Ústavním soudu a vykládají je jak se jim to momentálně hodí navíc samý ex-kominusta, jakoby to udělali schválně, byť se pasují na "odborníky" . Zlatý voči - když to neudělali schválně .. pak jsou to absolutní nixmochři a měli by jít od válu... akorát že si to stanovili tak že to asi nejde a jen tak nepůjde. Ledacos se jim dá odpustit a napravit, ale ten maxi kiks - že nás prodali do Bruselu... není-li to záměr je to absolutní neznalost. Zkuste si projít LS včetně všech dodatků a vazeb na předchozí smlouvy z nichž vyšla a o jejich odbornosti budete pochybovat taky. Ale je to časově náročné a dost... prokousat se tím.... Vždyť si vezměte - jak dlouho to trvá němcům a to jsou nějací odborníci a ti naši experti to měli raz dva.... ach jo ... a taky proto začínají vystrkovat růžky - už zase - různí dělitelé česka....  

herdekbabka 13.9.2009 1:20

Re: nechápu jednu věc a to

chyba - řeči o prozření a svědomí a vědomí ...

JardaB 13.9.2009 7:13

Re: nechápu jednu věc a to

Nic ve zlém,ale kolik voličů zná programy jednotlivých stran?Podle mne ,velice málo.U většiny voličů ČSSD byl rozhodující "program" 30 Kč u lékaře.

modrá myš 12.9.2009 22:41

Re: nechápu jednu věc a to

Jistě měl by sedět doma na pr.....Proč  Melčáka obhajujete.Zradil voliče ČSSD když zásadně hlasova s  opozici.Co to je za  bezcharakter.člověka.Strana jej vyloučila s ČSSD tak proč opruzuje ještě v parlamentu ,??? O statečnosti bych  vůbec nemluvila.Poslanci M.jde hlavně o slušný poslan.plat a výhody.Melčák je typ člověka co do  politiky se dostal n edopatřením.

jirka.s. 13.9.2009 8:46

Re: nechápu jednu věc a to

" Co to je za  bezcharakter.člověka."

Domníváš se snad, že člověk, na kterého jyrka šuplík nemá v tresoru žádné kompromitující materiály, že ausgerechnet takový člověk je bezcharakterní???

Jó, to takový poslanec Wolf, to je pro tebe asi jiná káva, že ??? Jak ten si hezky pěkně rychle uvědomil kam patří, že? ;-D

Nový 13.9.2009 0:25

Re: nechápu jednu věc a to

Já mít za  šéfa  Paroubka, tak taky  přeběhnu !  Úplně  je  chápu.

herdekbabka 13.9.2009 9:44

no víte, já se začínám bavit tím - jaký strach z Paroubka mnozí /modří nebo do modra/ mají

zdá se že to vede dobře a líp  než  velitel další partaje. Je zvláštní, že té jste klidně odpustili vyrabování republiky, a kdeco - Itálie, lodičky, lety na víkend, z důchodového - fondu - dotování peněz na Liberec,  amnoho a mnoho dalšího. A jediné co můžete na něj nakydat je - že je festovní , jak říkávali naši pra pra . Musí to být frustrující moci neustále opakovat jen to, protože nic jiného na něj nemáte. Že není módní vyžle upravované tzv. vizážisty je to prostě normální chlap jakých je 12 do tuctu. Chtěla bych vidět ty co jej za to odsuzují.... A kouknu-li se tak po světě - Berlusconi, koneckonců i Zeman  a další taky nejsou žádné sušinky a nikomu to nevadí... tak proč právě u něj. Asi mu to myslí líp než těm ostatním..... a to je co vám vadí. Apropos - že bude malér jsem věděla v momentě - kdy opět začala - vládá jedné strany - modrý  president, modrý senát , modré kraje a modrý parlament - i když tam pomohli právě přeběhlící. Zvláštní jak se některé zvyky dostanou pod kůži a ač navenek minulost kritizována - dělá se vše proto, aby komplet vedení bylo zase pod jednou čepicí.  Ale je to docela sranda ...ty kydy.... hmm...

sedící a sledující 13.9.2009 19:43

Re: no víte, já se začínám bavit tím - jaký strach z Paroubka mnozí /modří nebo do modra/ mají

Máte překlep ve jménu. Místo toho prvního "a" máte mít L a to poslední a má být dlouhé, Vy jedna osobo. 

radix 12.9.2009 20:26

Statistika

Kdesi (nemám sil ověřovat, kde) jsem se dočetl, že téměř ve všech oborech (prognostika, bankovnictví...) se realitě nejvíc blížily výsledky získané losováním nebo nějakým jiným náhodným procesem. Myslím, že solidní ruleta či podobná aparatura by mohla úspěšně nahradit parlament i senát. A možná i prezidenta. Každopádně by to bylo levnější i méně konfliktní. Ústavní soud by pak nejvýš kontroloval, zda ruleta funguje podle návodu.

JURA 12.9.2009 12:46

Umanutost.

Lidově se tomu říká - UMANUTOST a vyskytuje se to u malých dětí a vyšinutých lidí. Holt asi máme vyšinuté zástupce lidu. Přeji těm pitomcům, aby vládla Fischerova vláda do řádných voleb a aby se ukázalo, že se bez těch pitomých nadutců docela klidně obejdeme a aby si museli ve velké většině hledat práci ve všedním životě - prostě a jednoduše jejich nadutost a zkorumpovanost už bije do nebes - a je nutná generační výměna a velký otřes této nectihodné Poslanecké sněmovny.>-

joko 12.9.2009 12:51

Re: Umanutost.

Pozitívní je přinejmenším to, že ve vládě jsou skoro samí odborníci : na příklad na postu min. financí je ekonom a ne chemik, řízený bývalými tajnými agenty VKR.!!

Venca 12.9.2009 14:14

Re: Umanutost.

Souhlas. Jenže ti nadutci, modří ptáci s oranžovou šálou, nebudou nikdy normálně pracovat, neumí to. A ani to umět nemusí, mají moc nad sdělovacími prostředky a tam pracují profíci, kteří umí náramně dobře ovlivňovat mínění obyčejných posluchačů,čtenářů, či diváků. Takže výsledek voleb bude zase patový, protože jiné strany dle chování těchto sdělovacích prostředků vůbec neexistují...

Šerlok Homeless 12.9.2009 12:31

Myslím že velké parlamentní strany potřebují volby co nejdřív.

V červnu 2010 už bude i Pepkovi Vyskoč ze Zlámané Lhoty  jasné, že slibotechny lhaly a zdroje nejsou. Teď je to jasné jen tomu, kdo porovná Janotův návrh rozpočtu + jeho balíček s předvolebními sliby.

herdekbabka 13.9.2009 10:07

Re: Myslím že velké parlamentní strany potřebují volby co nejdřív.

prosím upřesnit - čí předvolební sliby a taky z kterých voleb??? cO VÍM TAK ZAČÁTKEM 90 TÝCH PŘI STAHOVÁNÍ OPASKŮ  klau klau  ŘEKL JAK SE BUDEME MÍT DOBŘE... PRAVDA JE ŽE NEŘEKL KDO A MLuVIL POUZE OBECNĚ...

Štastný Jim 12.9.2009 12:16

Přátelé,

mocichtivý břicháč,opojený předvolebními průzkumy svrhl vládu,aniž měl plán jak dál.Po nových volbách  se bude opakovat stejná patová situace jako před nimi.Čekají nás po předčasných volbách další předčasné volby?Obávám se že ano.Cena za svržení vlády je 240-ti miliardová sekyra,ztráta důvěryhodnosti,rozpočtové provizorium.To asi ani koumák z RAJe nečekal.Rv

Šerlok Homeless 12.9.2009 12:35

Re: Přátelé,

Koumákovi z RaJe by to slušelo v útulné venkovské hospůdce, kde by mohl poskytovat lidu jistu peva a naděje na párek s hořčicí. Někdy o tom po večerech sním. ;-(

Šerlok Homeless 12.9.2009 12:35

Re: Přátelé,

Oprava jistotu piva.

Pert 12.9.2009 11:43

Nechápu,

proč musí Ústavní soud čekat, až někdo podá stížnost nebo podnět a nejedná sám? Každý občan této země je povinen jednat, pokud zjistí porušování zákona. A kdo je víc kompetentní v otázce Ústavy, než Ústavní soud, aby sám bez podnětu mohl zasáhnout, když nějaký nový zákon je protiústavní?