1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

POLITIKA: Německá chyba, nepřiznání viny

Jedno má Angela Merkelová společné s Gerhardem Schröderem: oba tvrdí, že se nedopustili žádné chyby, napsal německý zpravodajský časopis Der Spiegel.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vlček 6.7.2022 9:33

Na Ukrajině se žádná fašistická svinstva přece neudála, že.

Pane Vávro, tam nebylo potřeba si jakékoli detaily obstarávat. Ty obstarala dostatečně ukrajinská strana svými fašistickými oddíly a zfanatizovanými protiruskými bojůvkami. Rv

L. Zídek 6.7.2022 9:30

Nepoučitelní Ukrajinci pořád naivně věří, že jim chce Západ altruisticky pomáhat, i když jde hlavně o to se na ní napakovat a udělat si z ní další kolonii, jako konečně z celé východní Evropy. Výjímkou je jejich premiér Fialový Signál, který nemá problém zruinovat mateřskou provincii pro blaho UA. Komu není rady, ...

J. Vávra 6.7.2022 9:22

To jsou přece detaily, které si agresor obstará, když bude potřebovat, hlavní je přece ten nárok. Podle Vás se tedy rozpory mezi státy mají řešit válkou, ano? Popíráte princip, že hranice států se nemění silou, na kterém stojí poválečný rozvoj Evropy? Bohužel rozvoj tedy bez nás, protože jsme vlastní vinou uvízli v ruském bordelu, neb jsme si mysleli, že historii přechytračíme a nemusíme nic obětovat jako Rakušáci, co se z ruského chomoutu vyplatili. My jsme jen zaplatili budoucností s perspektivou satelitu zaostalého impéria. Teď jsme připravení proti Západu zase kverulovat a agresory omlouvat, naštěstí ne všichni.

J. Farda 6.7.2022 9:12

Sebeuvědomění defektu je prvním krokem k uzdravení - držím Vám palce! :-)

J. Vávra 6.7.2022 9:12

"Drobný" rozdíl je v tom, že Zelenský do Ruska nevtrhl, dokonce víceméně Ukrajinci akceptovali ztrátu Krymu, což ovšem kremelským jestřábům nestačilo a vlažnou reakci si vysvětlili jako slabost. Co říkáte na to, že se válčí na ukrajinském území a na nezávislými agenturami prokázaná zvěrstva, kterých se ruští barbaři na ukrajinském území dopustili? Ti zastaralí debilové v konvenční válce neumí nic jiného než opotřebovávací boj, kdy ničí vše bez výjimky a k tomu hrozí zbraněmi hromadného ničení. Co se Vám líbí na jejich pojetí a co se Vám líbí na kálení do vlastního hnízda, které předvádíte? Protože k Západu patříme a po Ukrajině bychom byli na řadě.

J. Farda 6.7.2022 9:10

Málo a slabčácky, musíte přitlačit ... ;-) https://www.youtube.com/watch?v=wmOIyU97WiI * https://echo24.cz/a/SK4pp/ruska-mluvci-pojida-eroticky-jahody-marija-zacharovova?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

J. Vlček 6.7.2022 9:05

Slováci už snad zabili nějakého Maďara? Nebo snad Maďarům zakazují mluvit maďarsky? 8-o

J. Vávra 6.7.2022 9:01

Co je podle Vás Aeronet?

M. Šejna 6.7.2022 8:58

Proč by měl být Nord Stream 2 chybou?

Nezapomínejme, že proti němu nejvíc protestovali Ukrajina a Polsko, protože by přišli o tranzitní poplatky. Polákům a Ukrajincům nevadilo, že se jedná o ruský plyn. Vadilo jim jen to, že ten ruský plyn do Evropy poteče jinudy, než přes jejich území.

A taky nezapomeňme, že současné výtky Signála Fialy, že bývalé vlády přestaly brát norský plyn jsou úplně pitomé bez ekonomické znalosti, což je u Signála běžné.

Pokud bychom dnes odebírali norský plyn, byl by úplně stejně drahý, jako ten ruský. Tržní cena se totiž tvoří na burze a nikoli v Kremlu nebo Oslu.

V. Němec 6.7.2022 8:51

Svůj k svému. Nacismus zřejmě latentně stále existuje dál.

Vot vniz tože Ukrajina. Slava jej :-/ ? Za mě NE !

https://vlkovobloguje.wordpress.com/2022/06/11/slava-ukrajine-slava-herojam-vame-jake-ukrajine-a-jakym-herojam/

J. Vlček 6.7.2022 8:49

Vyčítat Merklové korektní obchodní vztahy s Ruskem, přičemž ani slůvkem nezmínit její hlavní politické selhání, jímž poškodila celou Evropu, totiž otevření dveří dokořán přivandrovalcům z celého světa, je účelové hledání viníka války na Ukrajině.

Vláda Ukrajiny by měla chyby a zodpovědnost za vznik války ve své zemi hledat především u sebe. Místo aby zajišťovala pokojný život všem obyvatelům Ukrajiny, bez rozdílu k jakému etniku náleží, tak stavěla pomníky zločincům z 2.sv. v.

Tato vláda svojí tolerancí nacizmu a fašistických bojůvek na Ukrajině, dokonce v této ideologii nechala vychovávat i mládež a děti, přehlížela zabíjení lidí a dokonce i dětí z důvodů, že mluví svým mateřským jazykem, tedy rusky. Nejen že nebrala ohledy na dohody, ale kašlala na jejich dodržování. To vše zapříčinilo zásah ze strany Ruska, které k tomu nehodlalo dál přihlížet.

To, že to muselo dojít až tak daleko, že touto nesmyslnou válkou nyní trpí normální obyvatelé Ukrajiny, kteří tuto situaci nezavinili, je velmi smutná záležitost. Všechna odpovědnost za tento stav ovšem padá především na jejich vládu a její protiruskou politiku. !

J. Nevrkla 6.7.2022 8:49

Merkelova udělala chybu, protože vzájemně výhodně spolupracovala s Ruskem a zajistila německou prosperitu? A ti, co tak usilovně pracovali na vyprovokování konfliktu s Ruskem a způsobi celému západu ztrátu prosperity a společenský rozvrat, to dělají dobře? Pomatenost nachází nové vrcholy.

R. Vacek 6.7.2022 8:46

Snad Rusko dlouhodobě protestovalo proti militarizaci Ukrajiny a požadovalo bezpečnostní záruky. I řada západních politiků předpokládala, že se této záruky Rusku dostane a Ukrajina půjde cestou Finska. Můžete se seznámit s názory amerického "jestřába" Brzezinského (tomu se podařilo nalákat Rusko do afghánského konfliktu) z roku 2015:

https://www.spiegel.de/international/world/interview-with-zbigniew-brzezinski-on-russia-and-ukraine-a-1041795.html

J. Vávra 6.7.2022 8:42

A co takoví rusky mluvící Ukrajinci, co nikdy necítili náklonost k Moskalům, ale cítili, že Ukrajina je jejich stát? Tohle debilní kreslení státních hranic podle řeči či etnik je výmysl posledních staletí a stál už mnoho životů. Stát je stát pro všechna etnika, protože jinak souhlasíte s tím, že Žitný ostrov a Košice patří Maďarsku, když vidím ve Vaší řeči náznaky slovenštiny, a dáváte právo Maďarům, aby vojensky ta území zabrali, nějakého nacistu už si tam najdou a na Slovensku s Kotlebovci i snadno.

D. Laurencikova 6.7.2022 8:38

Zapad potazmo rozpinavost NATO tuto valku vyprovokoval, at se vam to hodi, nebo ne. A pokud pisete "Putin a kremelska sebranka", pak jiste nemate nic proti oznaceni: "Zelensky a kyjevska sebranka". Protoze jak spravne pistete, ani v Rusku neni vse OK, zrovna tak, jako na Ukrajine.

J. Vávra 6.7.2022 8:34

Nápodobně...

D. Laurencikova 6.7.2022 8:33

Vubec nerozumim tomu, proc se Merkelova ma kat prave za hospodarskou - oboustranne prospesnou politiku s Ruskem. Ma na svedomi jinaci kalibry. Merkelova porusila vsechny smlouvy a dohody, od zachranovani Eura, pres vystup z atomove energie, zavedeni manzelstvi pro vsechny, odvolavani vysledku platnych demokratickych voleb.... az po otevreni hranic pro miliony muslimu. Urcite jsem na neco zapomnela. Merkelova vladla jako "Patin", coz by nemohla, kdyby jeji nohsledove a lokajove tuto politiku nepodporovali. Vycitat ji ted Nordstream II a to ostatni velkoryse prehlednout, se mi nezda moc vyvazene. Ostatne, mozna ze se Habeck pojede jeste uklonit do Moskvy a zadonit o opetovne dodavky plynu. Mame zacatek cervence, a uz ted se nekde v bytovych domech racionalizuji dodavky teple vody.... Jeste uvidime.

J. Vávra 6.7.2022 8:31

A co říkáte na Putinovu doktrínu rozdělení vlivu ve světě, kde pro Rusko žádá sféru vlivu jako za časů CCCP a nechápe, že USA a NATO jsou proti? Napadení Ukrajiny je jen první krok k prosazení té doktríny, aby dokázal, že to myslí vážně a kdy čekal slabou reakci jako po Krymu, Má obrovskou dočasnou výhodu, že Rusové jsou schopní a ochotní trpět v zájmu pofidérní "velikosti a slávy Ruska" a že má dost kanonenfutr v neruských národech - procentuálně nejvíc padlých na ruské straně je údajně z Dagestánu a Burjatska.

J. Kostelanský 6.7.2022 8:27

Váš komentář je takový, jak to nejlépe říct. Aha. Bolševický. Bolševici nebyli žádní intelektuální géniové, a tak nedostatek intelektu nahrazovali urážkami, bitkou, vězením, mučením, zabíjením. Zkrátka hrubou silou. Vy naštěstí (zatím) můžete dělat jen to první. A doufám, že to tak i zůstane.

Mimochodem ptáka poznáš podle peří, a člověka podle řeči...

J. Kostelanský 6.7.2022 8:20

Blahoslavení duchem, neboť jejich je království nebeské. :-)

M. Hoblík 6.7.2022 8:20

Už Adolf Hitler byl proti Rusku. Musíme být jednotní a radostně zemřít za ukrajinskou pravdu!

J. Kostelanský 6.7.2022 8:18

Myslím, že máte nenapravitelně poškozený mozek - totálně vymletý ukrajinskou a americkou propagandou. Nedá sa ale popřít, že máte talent. Napsat tolik bejkovin v 10 řádcích - to bez talentu jaksi nejde...

Upřímnou soustrast... ;-(

J. Kostelanský 6.7.2022 8:14

Tak. Tak. A což pak takový ukrajinský Rus, kterého odvléknou ukrajinští nacisté, aby bojoval proti vlastním lidem? Rusové totiž žijí nejen na Donbasu...

A nemusí to být právě Rus. Stačí, že je to obyčejný Ukrajinec mluvící rusky, který si neželá nic jiného než normální vztahy mezi lidmi.

J. Vávra 6.7.2022 8:14

No ano, to si Havel naivně chvilku myslel. Bez NATO bychom tu byli jako holátka na odstřel a kandidáti návratu do východního bordelu.

.

M. Hanko 6.7.2022 8:13

Velmi zajímavé dva komentáře! Děkuji, pane Kostolanský...

J. Kostelanský 6.7.2022 8:11

Chápu. Pravda bývá nepříjemná, dokonce i bolestivá. Lepší je říct, že se jedná o lži.

J. Vávra 6.7.2022 8:11

Provázání EU s Ruskem by bylo opravdu výhodné, jen by v Kremlu nesměli edět imperialisté, co si myslí, že mají právo v Evropě 21. století měnit hranice vojenskou agresí.

R. Vacek 6.7.2022 8:10

Mužik rozuměl klacku v podobě vstupu Ukrajiny do NATO tak, že máme na Ukrajině válku. A mužik nepřestane, dokud nezíská záruky, že Ukrajina pro něj nepředstavuje hrozbu.

Prostě se ukazuje, že pravdu měli naši disidenti s Havlem, kteří požadovali, aby cizí vojáci z Evropy odešli a skončilo její blokové rozdělení.

K. Filip 6.7.2022 8:09

Pane Kostelansky, lépe bych to nenapsal.

R. Meišner 6.7.2022 8:04

no to je zase článek. tak se budeme donekonečna dohadovat, kdo to zavinil. samí generálové po bitvě. proč všichni ti chytrolíni nekřičeli už před patnácti lety, že Nord Stream je špatně? všem to vyhovovalo, plyn byl za hubičku. a teď budeme obviňovat jeden druhého. tohle fakt nevymyslíš. 8-o