30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
LOJR 30.6.2006 11:34

Re: Prof. Jičinský, jako vždy, přesně vystihl problém

Jestli se milý Jaroslave domníváte, že chartovní angažovaností zmíněný  smazal své "hříšky" let padesátých, musím s politováním pouze konstatovat, že váš názor naprosto nesdílím. Pokud by ODS vedla koaliční vládu a zároveň měla ve svých řadách předsedu PS, tak by "uzurpovala moc"? A jak to bylo milej zlatej v letech 2002 až 2006? Nebo chcete říct, že když dva dělají totéž, není to totéž? Velká koalice i s komunisty? Vy si možná děláte srandu, nicméně nepochybuji, že Jičínskému by se to určitě moc líbilo, konečně by si totiž soudruzi z KSČSSD mohli padnout do náruče veřejně. A ten klid na práci, který by vůkol zavládl, to by teprve bylo něco.(Y)

Jaroslav 30.6.2006 12:32

Re: Re: Prof. Jičinský, jako vždy, přesně vystihl problém

"Hříchy" z mládí v době komunistického státu má v tomto státě téměř každý člověk a je trapné a účelové to pořád na někoho vytahovat. Jičinský na rozdíl od drtivé většiny ostatních lidí aspoň byl schopen své názory z mládí korigovat a proti totalitní moci se postavit. Víme, že chartisti byli pokládání za idioty a ostátní komunistické moci poslušní občánci, dnes zarputilí antikomunisté, se jim posmívali.

V roce 2002 měla ODS dostat místo v čele sněmovny, to je pravda a já jsem nikdy nesouhlasil s tím, že Zaorálek je předsedou parlamentu.

A co je špatného na velké koalici s komunisty? Každý duševně zdravý člověk s průměrným rozhledem musí vědět, že dnešní komunisté nemohou nijak vyvrátit náš parlamentní systém a v podstatě nemohou ničemu uškodit, alespoň ne v takové míře, jako jsou schopni škodit Topolánek, Bursík a spol. Jejich účast ve velké koalici by byla spravedlivá a vyjádřila by vůli občanů.

Nějak vám nedochází, že ODS se svými spojenci volby nevyhrála, má pouze 100 mandátů a na nic nemá nárok automaticky. Proto také jakékoliv jiné řešení než je např. velká koalice či úřednická vláda konající do předčasných voleb apod. by byly hrubým znevážením vůle občanů a popřením demokracie.

LOJR 30.6.2006 13:04

Re: Re: Re: Prof. Jičinský, jako vždy, přesně vystihl problém

Hříchy z mládí v podobě pajánů na genialitu režimu (spisovatel a básník Kohout) jsou věc jedna a udávání spoluobčanů, jimž režim následně zničil život, věc druhá. Pokud upozornění na to, že se někdo v mládí zachoval jako naprosté prase, vidíte jako trapné a ubohé, obávám se, že mimoděk hodnotíte spíše sám sebe, než ony hodnotitele. Co mi dochází nebo nedochází, o tom vy víte houbeles, tvrzení, že ODS má na něco nárok automaticky, jsem nikdy nepoužil. Proti velké koalici s komunisty mám to, že zdejší komundírové se nikdy nepoučili a vážně neomluvili za zločiny, které v minulosti oni sami, případně jejich otcové, napáchali, za tu celkovou morální, hospodářskou i kulturní devastaci země i národa., o současné podpoře diktátorským režimům Lukašenka nebo Castra ani nemluvě. Tvrzení, že Topolánek nebo Bursík mohou škodit víc, než komunisté, to už snad raději ani nebudu komentovat. Debata  na téhle úrovni je ztráta času.

LOJR 30.6.2006 13:09

Re: Re: Re: Re: Prof. Jičinský, jako vždy, přesně vystihl problém

A jenom bych dodal, že hříchy z mládí srovnatelné se soudruhem Jičínským většina tohohle národa nemá, i kdyby o tom nějaký komunista lhal sebevíc. Navíc nikdo tady nevolá po jeho krvi, jenom se nám zdá poněkud chucpe, pokud osoba s jeho minulostí si dovoluje veřejně hodnotit něčí povahu nebo charakter.

Jaroslav 30.6.2006 14:45

Re: Re: Re: Re: Prof. Jičinský, jako vždy, přesně vystihl problém

Pokud míníte nějakou příhodu ve vlaku, o které se mluvilo, prof. Jičinský přece se za to omlouval. On skutečně všechny "hříchy mládí" dokázal napravit v Chartě77 a to většina lidí v Československu nedokázala zřejmě i včetně vás. A proto musíte urážet a svou tehdejší zbabělost nějakým způsobem kompenzovat. Toto je trapné a ubohé chování a žádnými sáhodlouhými rozbory se z toho nevylžete.A ti komunisté se omluvili za 40 let svého vládnutí, proč tedy znovu lžete , že se neomluvili? Oni se pouze neomluvili za úplně všechno, co se v této zemi stalo, tedy neomluvili se za např. i bezplatné zdravotnictví komunistické éry.

I kdyby se "nepoučili", což není pravda, co mohou změnit k horšímu v roce 2006 za této mezinárodní a vnitřní situace? Jak tedy může duševně normální člověk s aspoň střední školou strašit nebezpečím návratu komunismu?

A co se týče Běloruska a Kuby jste zase úplně mimo, vůbec zřejmě nevíte, o co vlastně této levici u nás a v zahraničí jde, pokud tyto státy neodsuzuje.

"Tvrzení, že Topolánek nebo Bursík mohou škodit víc, než komunisté, to už snad raději ani nebudu komentovat. Debata  na téhle úrovni je ztráta času. "

Asi to nemá smysl. Pokud chtějí Topolánek a Bursík jít slovenskou cestou a prosadit ultraliberální reformy, kterými by odstranili i ty poslední zbytky solidární společnosti, zatímco KSČM hodlá podporovat sociálně demokratická řešení problému, tak kdo asi tak může více uškodit budoucímu vývoji? 

LOJR 30.6.2006 14:55

Re: Re: Re: Re: Re: Prof. Jičinský, jako vždy, přesně vystihl problém

Mou tehdejší zbabělost? Vy o mne troubo nevíte ani nejmenší, jenom žvaníte, co vám myšlenkový průjem na klábosnici přinese. Buďte tak hodný a jděte i se soudruhem  Jičínským a ostatními komunisty do (Y)

LOJR 30.6.2006 15:00

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prof. Jičinský, jako vždy, přesně vystihl problém

Přehlédl jsem to "bezplatné zdravotnictví". To je tedy zápich týdne, milej soudruhu. V tom bezplatném zdravotnictví běžně umírali lidé, protože tady nebyly k dostání (tedy nebyly jak pro koho) venku zcela běžné léky, nebo třeba například dialyzační jednotky. Taky to bezplatné zdravotnictví generovalo mnohem kratší průměrný věk dožití, než kdekoliv ve zlé kapitalistické cizině. Příště zkuste troubo třeba plédovat o skvělých sídlištích (na západě líp bydlí i chudina na dávkách).:-D:-D 

Jaroslav 30.6.2006 16:44

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prof. Jičinský, jako vždy, přesně vystihl problém

Znovu ukazajete, že jste, s prominutím, idiot. Já jsem přece nehodnotil toto "bezpatné zdravotnictví", jen jsem ukázal, za co se komunisté neomluvili. Nechci mluvit za ně, ale oni srovnávali své "bezplatné zdravotnictví" s naším zdravotnictvím za 1. republiky či se zdravotnictvím většiny zemí rozvojového světa. Vám asi ušlo, že ta vámi propagovaná lepší zdravotní péče se týkala a pořád ještě týká pouze několika států světa na západ od našich hranic a u zdravotnictví USA je vůbec problematické říci, jestli bylo ve všech parametrech lepší než zdravotnictví tehdejšího sociastického Československa. To nestydíte za tak hloupou a zaslepenou propagandu? 

LOJR 30.6.2006 17:21

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prof. Jičinský, jako vždy, přesně vystihl problém

Idiot určitě jsem, když po hláškách o bezplatném zdravotnictví se smíchy skoro počůrávám. Srovnávání s rozvojovými zeměmi - to jste na to soudruhu ale bezděčně opravdu kápl. Zatímco za té první republiky jsme patřili mezi nejrozvinutější země světa, čtařicet let budování komunismu nás naprosto spolehlivě dovedlo mezi ty rozvojovky :-D Propagandu a dokonce "hloupou a zaslepenou"? Naprosto všechno, co jsem tady napsal o socialistickém zdravotnictví, je smutná pravda.

Jaroslav 30.6.2006 16:50

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prof. Jičinský, jako vždy, přesně vystihl problém

Skutečně vaší minulost neznám a proto jsem napsal "zřejmě i včetně vás", protože takové argumenty, jaké předvádíte, jsou typické pro "polistopadové bojovníky proti komunismu". Pokud to není váš případ, tak se omlouvám.   

Valentina 30.6.2006 18:44

Re: Re: Re: Re: Re: Prof. Jičinský, jako vždy, přesně vystihl problém

A to jde "napravovat" zničené lidské osudy hubou? Ti lidé mu to odpustili nebo se samo sebou rozumí, že omluva od prohlédnuvší komunistické svině se přece automaticky musí přijmout? A cože ten dotyčný vlastně napravil a jak?

Ta ústava, právní kontinuita s jeho milovaným komunistickým režimem, nastavení volebního systému, nemožnost vyhlásit předčasné volby, to je přece také dílo  tohoto neváženého takydisidenta. To už napravil? A jak?

Styďte se.

spaldings 30.6.2006 13:11

Re: Re: Re: Prof. Jičinský, jako vždy, přesně vystihl problém

Nikoliv, nemá každý hříchy z mládí. Tuhle stupidní teorii zde šíří právě Ti, co mají hříchy opravdové. TAk jako komunista JIčínský, který v takzvané Chartěbojoval proto úspěšnějším komunistům u vesla. Nějaká demokracie mu byla vždycky šumafuk. Tento parazit, žijící po prlamentech a sekretariátech a škodíci kde to jen jde, by v dobách čských králů byl již dávno označen za zemského škůdce a sťat. Pokud nechápete, co je na komunistech špatného, pak jste buď komunista nebo velmi hloupý čkověk, což je totéž. Anebo vyžírka a to je ještě horší. A je neskutečnou drzostí tou samou hubou vykládat o nespolupráci s komunisty a vyřvávat cosi o 100 hlasech. 100 hlasů Paroubka mje 100 koaličních hlasů komunistů a socanů. Doufá, že Paroubek to taky dá na papír, když má těch 100 hlasů, stejně jako koalice ODS+KDU+SZ. Ti mají koaliční smlouvu sepsanou. Paroubek, jako obyčejný uličník, ji nemá. Ukázalo by se a některým hlupákům, co tuhle sebranku volili, by možná i svitlo.

jakovy 30.6.2006 13:19

PT Jaroslave, Re: Re: Re: Prof. Jičinský, jako vždy, přesně vystihl problém

moc se mi líbí Vaše schopnost udělat z bílé černou a rudé zelenou. ""Hříchy" z mládí v době komunistického státu má v tomto státě téměř každý člověk a je trapné a účelové to pořád na někoho vytahovat" takže souzi dozorci jsou stejní jako jejich vězni, kteří "dobrovolně a rádi" dali hlas kandidátce NF. Souzi dozorci jsou na tom vlastně hůře, neboť oni jen plnili to, co si hlasující pro NF přáli, a teď jim to nenávistní pravičáci vyčítají.

S.Jičínský své názory zkorigoval a své odpůrce už by nenechal zastřelit, ale jenom na 3/4 přizabít, pokud podepíší prohlášení, že potom chcípnou sami. Ale i to musíme považovat za úspěch.

Nějak vám nedochází, že ČSSD se svými spojenci volby nevyhrála, má pouze 100 mandátů a na nic nemá nárok automaticky. Ale nebojím se, zelení se k Vám přidají, ti jsou uvnitř rudí jako Vy.

A jak bylo na dovolené, nějak dlouho jsem vás tu neviděl, díky Bohu, ač jsem ateista. Kanáry nebo Krym ?

Malý Aston 30.6.2006 12:45

Re: Re: Prof. Jičinský, jako vždy, přesně vystihl problém

Několik poznámek k činnosti komunistů v Chartě. Ostatní nemohu hodnotit. To že budování socialismu nefunguje věděli všichni,pořád něco nebylo. Před rokem 1968 začala část komunistů hledat řešení,jak ten socialismus vylepšit.A ono se jim to trošku vymklo z rukou,ta demokracie pro ně nebyla východisko a přijeli bratři na internacionální pomoc.A jak je to zvykem u komunistů začali jeden druhého likvidovat.Tak jak popravovali napřed sebe v padesátých letech,tak začali vyhazovat z teplých kanceláří své spolustraníky. A najednou se z některých stali chartisté,kteří chtěli změnu ale pod vedením jiné,lepší a demokratické komunistické strany. A to je případ pana Jičínského,byl komunista a je komunista. I ten rok 1989 tak připravili, ano tržní hospodářství,budování kapitalismu ale pod vedením komunistické strany. A po krátkých 17 letech se jim to podařilo na 100%. Zase nám vládnou,zase chtějí poroučet a zase likvidují jeden druhého. Napřed Gross pana Špidlu,potom jiní zase Grosse a nyní předali řízení Paroubkovi.A ten to vzal do svých rukou,hlasuje sám za své poslance a ještě utvořil koalici s bolševiky. Takže žádní hrdinové,to je jen jejich soudruzi nakrátko vyhnali a dnes je zase příjmuli zpět do svých stranických řad. A ostatní chartisté,mlčí a jsou rádi,že zase našli smysl svého života,bojovat proti komunismu.

míša mýval 30.6.2006 11:38

kolik měříš, Jaroslave?

Cintáš tu jak malej Jarda

Vodák 30.6.2006 12:59

Re: Prof. Jičinský, jako vždy, přesně vystihl problém

Právě přítomnost soudruha Jičínského a jemu podobných, chartu zdiskreditovala a odradila od vstupu a podpory, spoustu slušných lidí. Vystupování Jičínského v parlamentě jasně ukazuje, že oprávněně.

Vladimír Hartman 30.6.2006 11:03

Začněte u sebe...

Zdeňku Jičínský, Vy už 17 let ( nejméně) personifikujete nesnášenlivou politiku v naší vlasti.Vy jste stál u základů toho marastu, jímž je česká politika. Již jsem Vám vzkázal jednou a znovu opakuji : Držte už hubu !

podložený paroubek 30.6.2006 11:03

soudruhu Jičínský

vy jste udával lidi pro to, co říkají a ti se pak nedostali na školu. Takže udavač nemůže hodnotit osobnostní vlastnosti jiných, má být pěkně zalezlý

kocour 30.6.2006 10:59

Den co den z Rudého práva převzatý Jičínský.

Nějak nám ten Neviditelný pes rudne. Je to vůbec ještě on? Nebo už je to jen filiálka už nejen Lidovek, ale i Práva? Nebo to tu je proto, aby lidi, co Právo normálně nečtou, neusnuli na vavřínech a byli nuceni vzít na vědomí, že tady stále ještě žijí rudé zrůdy neznající stud jako je třeba právě soudruh Jičínský?

Malý Aston 30.6.2006 10:35

Pan Jičínský,tvůrce ústavy která nás dovedla k diktauře!

Pan Jičinský  byl bolševik a je bolševik.Toto označení platí od doby Lenina. To je ten který patří mezi elitu komunistické strany a je profesionální politik,zneužívající demokratického centralismu pro výklad a prosazování jen cílů a programů,které považuje za nejlepší ať se to komu líbí nebo nelíbí. Poslední jeho krok,zabránit svobodné volbě členů bývalé Sociální demokracie nyní České straně sociálně diktátorské je jeho obrazem myšlení. Jako tvůrce Ústavy má připraveno jistě řešení jak vládu uchopit a udržet na věčné časy. Je dobře  pro občany voliče že se konečně ukazuje,kde vede kolaborace a mlčení,když hrozba totality se zdá v dnešní době nemožná. Nepochybuji o tom,že Paroubek společně s komunisty všechny převálcuje. Mají na to hrubost,nevychovanost,ničeho se neštítí jako ten Lenin. Předčasné volby nebo volby řádné budou referendem mezi občany. Budeme se muset s plnou vážností rozhodnout, zda chceme aby tady vládla diktaura jedné spojené komunistické strany nebo aby tady vládli strany demokratické. Nebudu reagovat  na nadávky ani od komunistů ani od komunistů z České strany sociálně diktátorské ani od lůzy,připojené na internet.

Vladimír 30.6.2006 10:33

A co pan Předseda Paroubek?

Jeho nesnášenlivost vám nevadí? On přece nesnáší nikoho, kdo má jiný názor, nesnáší nikoho, kdo má víc než on, nesnáší kritiku, nesnáší novináře, nesnáší nikoho, kdo nesnáší komunisty, a navíc je to prvotřídní hulvát. Proto je teď ČSSD tam , kde je - mohli byste se klidně přejmenovat na SPPP (spolek patolízalů předsedy Paroubka). Existuje v ČSSD ještě vůbec někdo, kdo má nějaký vlastní názor?

podložený paroubek 30.6.2006 11:05

Re: A co pan Předseda Paroubek?

Pcha takových máme:

Jan Kavan, byl členem KSČ, přesné období nezjištěno, styky s StB; Zdeněk Škromach, 1982 - 1989 člen KSČ; Jiří Rusnok, 1988 - 1989 byl kandidátem KSČ; Jaroslav Tvrdík, 1988 - 1989 byl kandidátem KSČ; Eduard Zeman, 1966 - 1970 člen KSČ; Jaromír Schling, 1981 - 1989 člen KSČ; Michal Kraus, 1984 1991 člen KSČ; Jiří Václavek, 1964 - 1968 člen KSČ; František Strnad, 1984 - 1989 člen KSČ; Miroslav Svoboda, 1985 - 1989 člen KSČ; Pavel Dostál, 1962 - 1969 člen KSČ; Karel Šplíchal, 1983 - 1989 člen KSČ; Miloslav Vlček, 1983 - 1989 člen KSČ Petr Ibl, 1984 - 89členKSČ; Miloš Melčák, byl člen KSČ, přesné období nezjištěno; Josef Smýkal, byl členem KSČ, přesné období nezjištěno Jan Mládek, 1987 1989 člen KSČ Jaroslav Palas, 1980 - 1990 člen KSČ; Milada Emmerová, 1966 - 1969 členka KSČ; Antonín Sýkora, 1983 - 1989 člen KSČ; Rudolf Tomíček, 1967 - 1990 člen KSČ; Hana Šedivá, 1979 1990 členka KSČ; Vladimír Laštůvka 1966 - 1969 byl v KSČ; Josef Kubinyi - do roku 1990 člen KSČ; Robert Kopecký, 1981 - 1989 člen KSČ; Alfréd Michalík, do roku 1990 člen KSČ; Oldřich Němec, 1976 - 1990 člen KSČ; Ladislav Skopal, 1983 - 1989 člen KSČ

herdekbabka 30.6.2006 13:18

Re: Re: Skvělý přehled , ale jaksi taksi mi tu chybí komunistí a zakladatelé z roků 1948-196868A co pan Předseda Paroubek?

a že těch žijících je ještě dost a převážně nyní ve ctihodných funkcích.... je to snad záměr?????????8-o

shlomo 30.6.2006 10:32

Neúcta k základním hodnotám

Připadá mi od Jičínského poněkud pokrytecké vyčítat někomu "neúctu k základním hodnotám našeho ústavního uspořádání" den poté, co si jeho strana a on s ní demonstrativně vytřela spodní ústa s § 75 jednacího řádu sněmovny a našla si cestičku, jak kontrolovat dodržování tuhé stranické disciplíny v zákonem předepsaném TAJNÉM hlasování. Podobnost s tajnými-netajnými pseudovolbami za komunistů  asi nebude čistě náhodná...

Pane Jičinský, k základním principům  našeho ústavního uspořádání patří princip volného mandátu (čl. 26 Ústavy), takže si račte hledět břevna v oku svém, než začnete hledat třísku (n.b. neexistující) v oku jiného...

sp 30.6.2006 10:15

Ty socane jeden,

a kde byly principy pomerneho zastoupeni v roce 2002, kdyz CSSD si pro sebe urvala prakticky vsechny posty (ve vlade, ve snemovne, ...) ?!?!?!?!

Tomáš 30.6.2006 9:56

Starý bolševik se opět projevil. Demagogie na demagogii.

vlado 30.6.2006 9:52

p.Jičínský

bez ohledu na to, co si myslím o p.Němcové, jsem z Vašeho včerejšího vystupování v PS, docela pobaven, Vaše poučování o demokratických principech bylo zábavné, až tragikomické, Vaše věty o tom, že je popřením dem.principů, když ODS vyhraje všechny volby, tj. teda zatáčka, holt, musíte ty volby vyhrát Vy, jenom mám obavy, že s Vašimi argumenty to nepůjde, Vaše zaklínaní politickou kulturou, to bylo v kontextu vystoupení Vašeho spolustraníka Ratha, přímo dada, vy jste vlastně konceptuální artista, Kočka by Vás měl angažovat. Musíte najít schopnější lidi, než je Rath, Gross, Paroubek apod., pak to možná půjde, teď jste strana přizdisráčů, kteří  jsou schopni jen angažovat takový nýmandy jako Přibyla apod., Měli by jste se už spojit s KSČM, takhle to vypadá, že máte něco proti nim, myslím, že jste je už v demagogii a buranství předčily, tak proč ten ostych. PS. docela jsem s Vámi cítil, při Vašem třasu pravé ruky, jsem si říkal, jenom, aby jste vydržel, nezkolaboval a udržel moč, ale zvládl jste to, je vidět, že když se chce, tak to jde.

milan007 30.6.2006 9:41

pane Jičínský

Když bývalý zarytý komunista mluví o nesnášenlivisti, připadá mi to nevkusné. Pokuste se lekci o snášenlivosti věnovat panu Paroubkovi. Troufnete si ??

podložený paroubek 30.6.2006 11:10

Re: pane Jičínský

v padesátých letech udal mladé lidi, co ve vlaku nadávali na komunisty. Na školu se nedostali. Bylo to tu mnohokrát ventilováno. Jičínský je ale splachovací.

stachanov 30.6.2006 9:37

a co personifikuje Jičínský?

kryptokomunistickou zombii, sloužící neustále dávno překonané totalitní ideologii?