29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Ne, skutečně ne!

Nedávno jsme si nepřímo zvolili předsedu vlády. Za pár dní budeme přímo volit presidenta.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Netzer 10.1.2018 7:06

Další majstrštyk

z klávesnice pana doktora.

Napsal úchvatný článek, o tom, jací bývali Čechové statní jonáci, rekové a muži jak květ, v dobách, když jsme "my" bojovali proti "Němcům" u Wogastisburgu, když "jsme té slavné armádě natřískali".

Takové povídání nadchne srdce každého vlastenčíka, zvlášť když ho autor ujistí, že "dnešní hysterie kolem nebezpečí z Ruska je nesmyslná", protože nebezpečí hrozí od "duševně degenerovaného Západu", kde "muslimové požadují zavést islám jako hlavní náboženství".

Pokud si čtenáři vezmou ponaučení z autorova živého a čtivého pohledu na dějiny, tak včlenění do západoasijského impéria už nestojí vůbec nic v cestě. :-):-):-) „Ruská federace – záruka našeho návratu mezi nejvyspělejší národy Západní Asie!“ (L. Bystrý)

J. Krásenský 10.1.2018 6:05

Re: zajimavy pohled na svet

Dalším a významným ohrožením je mezinárodní oligarchie, těžko

rozpoznat co je pomoc a co jejich podnikatelský záměr - například toto: http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/1151024-exministryne-albrightova-skupuje-v-kosovu-klicove-podniky, https://ekonomika.idnes.cz/albrightova-odprodala-kosovskeho-operatora-a-vydelala-tak-miliony-1fd-/eko-zahranicni.aspx?c=A110119_220827_eko-zahranicni_ts

J. Krásenský 10.1.2018 6:04

Re: zajimavy pohled na svet

Pane Rychetský, souhlasím s Vámi, že naším největším problémem je Babiš. Ale ne díky inspiraci Ruskem, ale díly dotacím, které nám nepředepsalo Rusku, ale EU. Z toho plyne druhý problém a tím je EU. Je to socialistický moloch, kopírující porevoluční (1917) sovětský model - komise plná komisařů s komunistickou, marxistickou minulostí i současností. Demokratický deficit, porušování vlastních zásad (subsidiarita) i zákonů (schengen, dublin, maastricht). Následují media, veřejnoprávní média, která plní veřejnoprávní funkci obhajobou EU myšlenky a myšlenek evropské komise. Daří se jim to. Vzpomenete si na nějakou zprávu nebo pořad vp medií, která by byla kritická k EU a komisi? Jestli ano, dejte odkaz. Následuje islamizace západní evropy, gender, politická korektnost, zrušení presumpce neviny, zavedení myšlenkových zločinů (koho by v roce 1990 napadlo, že za pár let budou stíhat za slovní projevy a gesta) a whitenes studies, absurdní ale výnosný boj s klimatem. Tak to jsou naše největší problémy. Pak následují vnější a těžko říci, jestli nejsou způsobeny naší podporou barevných revolucí od severozápadu afriky až po Pakistán možná i Barmu (vypadá to na cílené napadení měkkého podbřišku Evropy). Teprve pak následuje Rusko, které má sice čtvrtou nejsilnější armádu, ale také nejrozlehlejší území, zastaralou vojenskou techniku. Má svoje zájmy i obavy. Je třeba se mít na pozoru, ale také zbytečně nehysterčit. Hlavně nebojujme minulé války, To je ta nejhorší strategie.

M. Krátký 10.1.2018 5:47

Pane Vlku zase nádhera - jde vám to dobře

a děkuji za zase brilantní rekapitulaci našich dějin. České království si to zaslouží - i za to, jak si stojí a stálo v bouřlivých dobách evropských dějin ( jako jedno z mála podobných )

P. Rychetsky 10.1.2018 1:57

Re: zajimavy pohled na svet

Nasim problemem je Babis, 1000 problemovych bodu, take diky inspiraci ruskym modelem vlady. Druhym problemem ruska nostalgie po jejich evropske risi, 50 problemovych bodu. Pak dlouho nic. Pak levicactvi EU - 20 bodu. Levicactvi USA - 2 body, zrovna ted s Trumpem v cele moc nefrci. Uprchlici - 10 bodu. Ale ne primo uprchlici, ale rozkol v EU, kdyz tem Rekum a Italum zaplavenejm Africanama nepomuzem.

Uprchlici se vzdycky muzou poslat zpatky. V USA se to zrovna deje se Salvadorcema. Ta azylova a imigracni politika EU se taky muze zmenit, kdyz je trocha dobre vule.

Do EU jsme se tak drali taky proto, ze bysme konecne po letech v nich mohli mit radne spojence. A to pro pripad, ze sami budeme jednou v nejakem pruseru. To nase chytraceni a anti-EU vlna zaruci, ze o spojence prijdeme. V r. 1938 jsme take kazdeho souseda vicemene prudili.

P. Rychetsky 10.1.2018 1:46

Re: zajimavy pohled na svet

Myslim, ze demokracie treba v Nemecku je zdrava, ikdyz obyvatelstvo lehce ulitle. Ulitle je v tom, ze diky hrichum fasounstvi si sami sobe zakazujou pripustit si, ze je imigranti rozciluji. Misto aby s tim neco delali ted a hned, tak si to nechaji prerust pres hlavu, a dotahne se to az do uplne neudrzitelneho stavu, a pak prjde ke slovu nejaky manipulativni smejd jako Babis. Ale demokracie nakonec nejspis vyhraje.

Podobne USA. Vyvoj je skvely, plno veci je lepsich a lepsich. Na vystrelky zareaguje v demokratickem procesu celkem vyspele obcanstvo tim, ze zvoli Trumpa a odvrhne docasne levicactvi. Feministicke kyvadlo taky jednou prileti zpatky. Je to bohata zeme, ktera uzivi i znacne mnozstvi parazitujicich pravniku.

Problemy jsou a Ruskou je ma milionkrat horsi. Demokracie neexistuje ani naznakem, opravdovi konkurenti ve volbach jsou ruseni, opravdovi novinari strileni. Ekonomiku velikosti Holandska rozkradla Putinova firma KGB. Lide ho za to miluji. Jsou blbi. Zlobit se za to na ne nemuzu, proste v tom vyrostli. Jsou nacionalisticti a dvod jejich narodni hrdosti je jakakoli historicka ci soucasna ruska vsivarna.

Nadale pokladam za zajimave, ze nekdo seriozne vyhledava v Rusku spasu. A to v zemi, jejiz posledni pruser byl zpusobeny Ruskem a meli bychom tedy intimne vedet, co je to za svoloc.

J. Brunner 10.1.2018 1:44

Re: Vidím to podobně.

Přidávám se.

J. Pospíšil 10.1.2018 1:37

Muslimové začali ohrožovat Evropu daleko dřív.

Po vzniku islámu v souladu se svým svatým učením ovládli rychle Sever Afriky, v roce 711 přistála arabská vojska u Gibraltaru. Vizigóti byli poraženi v bitvě na Guadalete. Arabové si během několika let po této bitvě podrobili celou zemi. Pouze s výjimkou odlehlé a nepatrné křesťanské enklávy na severu (Království Asturie). Arabové postupovali dále na sever, než je v roce 732 v bitvě u Tours v Akvitánii zastavil franský majordomus Karel Martel. Přesto si Arabové až do roku 759 podrželi kontrolu nad územím Septimánie v dnešní jižní Francii a prakticky celý Iberijský nebo chcete-li Pyrenejský poloostrov. A od té doby útočí a napadají furt.

Dost se zanedbává zavlečení milionů Evropanů do otroctví pirátskými přepady a z Krymu, Ukrajiny a zemí kolem Černého moře a na Balkáně. Několik evropských zemí ovládají dodnes a o další se znovu rozkládáním jejich zvyklostí a uspořádáním úspěšně pokoušejí. Řada evropských zemí nemá zdaleka celé své území pod kontrolou a na řadě míst na jejich území rozhodují ve skutečnosti islámští kolonisté. A to nemluvím jen o Kypru, kde za mlčenlivého souhlasu evropských orgánů okupují část území EU.

P. Vandas 10.1.2018 1:26

Re: Pane doktore, dík

Vážený pane Vlku, ten Váš článek je úžasný, jako ostatně všechny, co jsem kdy od Vás četl. Děkuji za Váš živý a čtivý pohled na dějiny našeho státu, který není samozřejmý, ale generace našich předků jej musely vybojovat a ubránit. :-):-):)

P.S. Zlatá bula sicilská byla dílem Přemysla Otakara.I.

C. Horák 10.1.2018 1:18

Re: zajimavy pohled na svet

Kdybyste byl schopen dohlédnout, kam směřuje současný vývoj v EU a USA, zjistil byste, že nic až tak zajímavého na článku není (pro jistotu: tím neříkám, že s ním nesouhlasím). To, že se dnes ještě u nás žije lépe než v Rusku, neznamená, že to tak zůstane navždy, ba pokud se vývojový trend nezmění, velmi pravděpodobně začneme Rusům brzy závidět. Je to jen o časových preferencích - Merkelová a ostatní bezdětní členové bruselského politbyra na budoucnost kašlou, stejně jako primitivové, kteří nejsou schopni ji dopočítat. Soudní lidé ale chápou, že momentální pohodlí a televize v klimatisovaném autobusu nejsou příliš důležité v situaci, kdy tento jede z kopce a nefungují brzdy.

V. Vlk 10.1.2018 0:51

Re: Pane doktore, dík

Díky paní Zuckerová, ale doktorem byl můj otec, a je i starší můj syn. Já jsem za bolševika jaksi neměl tu možnost. To jen aby ze mně někdo neudělal v mediích dalšího Jana Kalvodu.

P. Rychetsky 10.1.2018 0:48

zajimavy pohled na svet

Nebezpeci hrozi z uplne vsech stran, akorat ne z Ruska. A zevnitrka hrozi take plno nebezpeci, ale nastesti jsou tu proti nim tak pozitivni hraze jako Zeman.

Je zajimave, jak se prevaha clanku na Psu vyvinula. EU spatne, Rusko dobre a budouci spojenec.

Prorusismus - Vlk, klausisti, Robejsek, Schneider. Smutne. Jeden si temer preje, aby se jim prani splnilo. Zavest naplno Babise, vystoupit z EU a NATO a odvrhnout brdske radary jak si preje lid, spojit se s Putinem, Nemcoury i s jejich fabrikama ze zeme vykopat, hranici zavrit. Uz jsme tu neco takoveho meli a bylo nam dobre.

Podobne prorusky pise v USA byvaly Reaganuv poradce Pat Buchanan. Rusko je pro nej posledni zachranou civilizace, jelikoz s buznama zatoci. Matka ortodoxni cirkev ateistickeho KGBaka Putina podrzi.

O. Zuckerová 10.1.2018 0:18

Pane doktore, dík

za skvělý článek i za poučný historický přehled! Kéž by se o tomto žáci dozvídali ve školách! Ihned zakládám.

Š. Hašek 10.1.2018 0:14

Vidím to podobně.

Stejně.