28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Ne, skutečně ne!

Nedávno jsme si nepřímo zvolili předsedu vlády. Za pár dní budeme přímo volit presidenta.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kavalír 10.1.2018 10:26

Re: Jen k pousmání

Budu se po několikáté opakovat, jednoho dne budeme nárazníkovou zemí mezi Spojenými evropskými emitáy a Rusko - čínským blokem. Naštěstí se toho snad nedožiju.

J. Kavalír 10.1.2018 10:21

Re: Bože můj Vlku!

Asi jste moc mladý nebo naopak starý a sklerotický a moc si toho nepamatujete.

R. Houška 10.1.2018 10:13

Re: Vlk sice plácá zoufalé blbosti o naší historii,

Já mám osobní zkušenost právě s tím přepadením Rusáky. Díky tomu jsem si je "zamiloval" na věčné časy. Pak je pro mne měřítkem, co vybudovali z totálně zničené země po II. sv. válce Němci bez kolonií a co Rusové s drancovanými koloniemi kolem dokola. Navíc mám rád K.H. Borovského, a ten si o nich také myslel své. Nás nenapadali pouze proto, že jsme byli součástí Rakouska-Uherska. S Poláky, Ukrajinci nebo Tatary se už tak neupejpali...To, že současná EU, vedená poloteroristy z barikád v 69 roce, tehdy i teď mocně podporovanými opět Rusáky, je mizerná perspektiva, mě ještě nenažene do náruče toho, kdo mi nenabízí perspektivu žádnou. Změnit EU je ještě pořád v naší moci. Změnit Rusa nedokáže nikdy, nikdo!

V. Pokorný 10.1.2018 10:11

Jen k pousmání

jak jsou zde někteří přímo zděšení, že prý Rusko je ta hrůza pro Česko.Fakt se směju. Přemýšlím, jestli jsou tito lidé normální. Na Evropu se žene muslimská( hlavně) tsunami a oni, že hrozba je Rusko. Větší hrozba je samotná EU s Německem i Francií. Slavný Západ je větší hrozba,

J. Hanzal 10.1.2018 10:05

Skvělé

Pane Vlku st. vrhne se na Vás hromada "intelektuálů", ostatně je jich tu pod mým příspěvkem fest, kteří Vám budou nadávati, ale podstatu Vašeho článku nepochopí! Poněvadž je to právě téze té jedné věty Georga Santayany.

D. Stirský 10.1.2018 9:58

Já vždy jen žasnu, co Vlk vše smotá

dohromady. Jen bych připomenul, že tzv. Zlaté bula sicilská byla vydána, nemýlím-li se, r. 1212 Fridrichem II. pro českého krále Přemysla Otakara II. a poměr Českého státu k říši se upravil již tehdy. Karel IV. vládl o více jak sto let později. O nejstarších českých dějinách, vlastně až do knížete Václava I. vč., toho víme tak málo, že vyvozovat jakékoli závěry či poučení je nesmysl. To, co známe relativně dobře, jsou dějiny Velké Moravy (9. století, počátek 10.) Tribut placený do Němec: Nešlo o nic ponižujícího. Chceš mír? Tak si jej koukej zaplatit! My jsme zase kasírovali jiné, třeba Poláky. A stálo by za to připomenout, že mnohé z toho, co je dnes v Chartě OSN či v Lisabonské smlouvě, navrhoval - byť jinými slovy a stručněji - český král Jiří z Poděbrad v 15. století. EU má so a jeden nedostatek. Myslím si, že si sama sobě kope hrob, bohužel. Leč zatím raději s ní než s Ruskem. To se nikdy nesmířilo se ztrátou svých území (třeba po první válce) a snažilo se je získat zpět. Obávám se, že tyto choutky má Rusko i nadále.

J. Kulheim 10.1.2018 9:54

Re: zajimavy pohled na svet

Nechtěl bych se narodit v Rusku ani v Německu nebo ve Francii. Jsem rád, že jsem se narodil Moravském Slovácku.

Rusko bránilo nájezdníkům z východu, aby se nedostali do Evropy. Je to velmoc a má své zájmy, stejně tak jako každá jiná velmoc. Ty si musí bránit. Kdo si nedokáže ubránit své zájmy své teritorium, je odsouzený k zániku. To platí ještě víc pro malé státy jako je ČR. Rusko má jinou historii, jiné náboženství, jiné tradice. Socialismus přišel do Ruska ze západu a trpěli zejména obyvatelé Ruska.

Německ i Francie mají expanzivní choutky od pořád. Napoleon i Hitler skončil v Rusku. Neomarxisté ze západu mají expanzivní choutky. Jsou vzdělaní v oblbování lidí a proto používají sofistikovanější metody. O to jsou nebezpečnější. Moskevští socialisté byli stejní jako socialisté bruselští. Slibují Ráj na zemi a myslí na ovládání a přinesou bídu. Chtějí rozložit Evropu, zničit tradice, zapomenout na kořeny na kterých Evopa stojí.

Momentálně je větší nebezpečí ze západu než z východu. Hrozí nám ztráta svobody individuální i státní. Rusové odešli, ale muslimové neodejdou nikdy.

A. Alda 10.1.2018 9:38

Vlk sice plácá zoufalé blbosti o naší historii,

ale nezpochybnitelné je, že Rusové (či přesněji Sovětský svaz vedený tehdy Ukrajinci) nás napadli v historii jen jednou jedinkrát. Francouzi nás napadli 2x, Němci však třikrát v každém století vyjma toho posledního, kdy to bylo jen dvakrát.

A. Alda 10.1.2018 9:36

No a ten Karel Martell byl dědeček Karla Velikého.

Ovšem pan Vlk tady splácal tolik nesmyslů, že věci uškodil, nikoli prospěl. Třeba to tvrzení, že Sv. říše římská měla základnu ve Vatikánu. Ten člověk se snad úplně zbláznil.

R. Houška 10.1.2018 9:36

Pane Vlku, příště stačí napsat: Volte Zemana!

Vystupme z EU! Milujte Rusko, našeho okupanta! Když to takhle zestručníte, sdělíte nám to, co jste chtěl, a nebudete se muset zdržovat kopírováním textů z tety WIKI, která má někdy tendenci lhát, protože jí plní vám podobní historici.

V. Novák 10.1.2018 9:27

Další bezobsažný štěk z klábosnice lieber Frau

...

V. Novák 10.1.2018 9:25

Re: A je to tady po nějaké době z pera pana Vlka

Na Krymu si udělali pořádek Krymčané.

Potože jim bylo jasné, že bez pomoci Ruska by jim udělali "pořádek" neobanderovci - jako po celé Ukrajině.

A. Alda 10.1.2018 9:23

Článek pana Vlka obsahuje tolik historických nesmyslů,

že zcela znehodnocuje záměr poukázat na to, že pro nás přicházelo VŽDY v dějinách větší nebezpečí ze západu a že je tomu tak i nadále.

M. Valenta 10.1.2018 9:21

Bože můj Vlku!

Za pomoci Německa byla zničena Jugoslávie. Jak jste zas na tohle přišel.

A k těm přezdívkám. Svoji přezdívku si každý z nás vyrobil sám.

A. Alda 10.1.2018 9:21

Termín "zlatá" označuje, že šlo o akt císaře

Svaté říše římské. Papežové vydávali buly olověné. Svobodná města buly červené - pečetili červeným voskem. Rytíři směli užívat vosk zelený. Atd.

S. Ševeček 10.1.2018 9:15

Oni nás vždycky

jedli.

A. Alda 10.1.2018 9:15

To si děláte srandu?

Předsedu vlády jsme si nezvolili. Jmenoval ho president, který dle Ústavy vůbec nebyl povinen řídit se výsledky voleb.

Za Sáma nebyli nebezpečím Avaři, ale Frankové. S Avary jsme byli kámoši a společně jsme plenili a vydírali Byzanc.

Za sv. Václava o Hunech už nikdo nic nevěděl - ti zmizeli z evropského prostoru půl tisíciletí před tím. I za sv. Václava byli nebezpečím Frankové, Sasové, Bavoři, Durynkové a další pozdější Němci.

Moravští Slované vytvořili svou říši, Velkou Moravu, až z pokladu ukořistěného v avarském Hrinku, když se s Avary rozkomtřili. Ze stejných peněz dotovali vytvoření svých knížectvé Slované jižní. Stalo se tak mnoho generací po Sámovi, který ovšem působil mnohem západněji a severněji. Karel Veliký se snažil zachránit Avary, avšak dorazil až k vyplněnému Hrinku, takže začal prohlašovat, že Avary porazil. Ovšem kořist samozřejmě žádnou nedovezl a když ji chtěl od našich předků získat, dostal prostě na prdel.

Vpád Mongolů 1240-1241 jste kupodivu zcela pominul a připomínáte založení Osmanské říše (už před tím tam byla říše Seldžuckých Turků), ačkoli toho si u nás ještě více než sto roků nikdo nevšiml. Prostě - píšete blbosti, pane Vlku, blbosti.

I. Mertl 10.1.2018 9:03

Re: zajimavy pohled na svet

Protože svět běží dál, mnichovská křivda nám, konec konců, poskytla alibi za druhou světovou a umožnila nám se dostat mezi vítěze, což jsme využili právě tak špatně jako většinu ostatních výhod. Protože Němci, poražení, vinu evidentně odčinili, zatím co Rusové, vítězové, jejich spojenci na začátku války, vítězství využili jen k porobení východní Evropy. Němci jsou dnes demokratický národ, zatímco Rusové pod jiným vůdcem pokračují v imperialistické politice.

P. Remeš 10.1.2018 8:59

Re: Až na tu Zlatou bulu sicilskou souhlas

Ano, to je chybné, o Zlatou bulu "sicilskou" se nejednalo. Ale o Zlatou bulu (Bulla aurea), kde se řešil pro nás velmi výhodný státoprávní vztah Zemí koruny české k římsko-německé říši, se jednalo

P. Remeš 10.1.2018 8:55

Re: Další majstrštyk

Podobně jako pan Vlk jsem i já velmi intenzivně zažíval ono neustálé a na všech stranách opakované "nebezpečí od západních imperialistů". Proto má zřejmě takovou citlivost na fobickou politickou hysterii. Kdo to pamatuje, jistě si vzpomíná, že co do intenzity strašení, přesvědčivosti "argumentů" masmediální propagandy a souhlasným přesvědčením velké části českého národa (bohužel ano!!), není mezi byvším strašením z prezidenta Raegana a současným strašením z prezidenta Putina zásadnější rozdíl ... Bohužel ... :ů(

I. Mertl 10.1.2018 8:54

Tak ten vlk

už opravdu má vzteklinu.

J. Tomáš 10.1.2018 8:36

Až na tu Zlatou bulu sicilskou souhlas

Nejsem moc honěný v historii, ale jak jsem si ověřil ve Wikipedii, tak Zlatou bulu sicilskou vydal 1212 Fridrich II a potvrdil jí Přemyslu Otakarovi I. královskou hodnost.

Zlatá bula Karla IV byla vydána 1356 a týkala se něčeho úplně jiného.

P. Remeš 10.1.2018 8:35

Re: A je to tady po nějaké době z pera pana Vlka

Nu, právě, Rusko "dělá pořádek" na Krymu. Takhle daleko od střední Evropy bylo Rusko naposledy před 250 lety. Hranice německé Říše se ale posunuly o pár desítek kilometrů k západu teprve odsunutím ze Sudet po 2. světové válce. Že existuje nějaké nebezpečí z Východu vůbec neznamená, že neexistuje možná akutnější nebezpečí ze Západu. Na hlásání nebezpečí z Východu přece přece postavil svoji "popularitu" nejradikálněji sám Hitler ... Já si myslím, že článek pana Vlka je naopak velmi vyvážený.

P. Lenc 10.1.2018 8:30

Re: A je to tady po nějaké době z pera pana Vlka

Popsal jste to sice hezky, jenom jste nějak zapomněl, že to stejné dělá EU v rukavičkách.Zatím v rukavičkách.A vystoupit z EU je sice možné, ale...Viz Británii.Ona není potřeba asistence tanků, soudruzi se poučili. Dobrý článek, dík.

J. Schwarz 10.1.2018 8:09

Re: zajimavy pohled na svet

Jenže předposlední pruser byl způsoben Německem a jak vidno tak i Pavel Rychetsky uznává že dnes je spolupráce s Německem přínosná. Proč tedy vidět na Rusku jen "posledni pruser" a nereagovat stejně na německý "předposlední pruser"? Proč spolupracovat s francouzi, angličany a italy když nás "prodali v Mnichově"? Pokud jsme prominuli jim, proč ne Rusku? Nakonec když jde o kšeft, spojí se Němci klidně s Ruskem a na své "evropské spojence" hodí bobek.

J. Schwarz 10.1.2018 7:55

Re: Netykat hovado

Netzer, Rudolf a rádoby komik Bystrý - svatá trojice Nové doby.

J. Jelínek 10.1.2018 7:54

Prosím děti , případně vnoučata

pana Vlka, aby si tatínka a dědečka lépe hlídali a nedovolili mu dělat ostudu po vsi. Je to smutné. Ať si sedí doma a čte Eduarda Štorcha.

J. Fridrich 10.1.2018 7:27

A je to tady po nějaké době z pera pana Vlka

A je to tady po nějaké době z pera pana Vlka opět - zlý Západ, hlavně Německo - a ne tak úplně hodný Východ-SSSR-Rusko, ale přece jen o hodně hodnější.. Tato oblíbená píseň je známé téma pana Vlka a nějaký čas je zanedbával. Myslím, že rozdíl těch nebezpečí z Východu nebo Západu je zcela fakticky na příkladech vysvětlitelný - Východ-Varšavská smlouva své kolonie dal do pořádku tanky a statisíci vojáků v Mad'arsku, u nás, ale i jinde i když se to tak neví, tedy v NDR, Polsku... a nyní, v současnosti dělá silou " pořádek " u svého suveréního souseda na Krymu a Ukrajině. Z EU a NATO se dá vystoupit bez asistence tanků, pane Vlk.

Tak asi tak.

S. Netzer 10.1.2018 7:19

Netykat hovado

R. Tichý 10.1.2018 7:12

Zase jen plives jezevciku.

Zkus to znovu a s argumenty k jednotlivym postulatum v clanku.