26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Nápady Džamily S.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Michal Rudolf 24.9.2008 20:55

No a co s tím?

Ne že bych s Vašimi vývody pane Wagnere nesouhlasil, sarkasmus je to pěkný, ale bez toho, abyste alespoň naznačil, jaké si představujete řešení, je to trochu málo... Takové mlácení prázdné slámy.

Jarda 23.9.2008 22:23

Čí je to vina?

Zodpovědnost  za Džamilu padá na toho,kdo ji dosadil,ona za to ani nemůže,ona si nejlépe rozumí s menšinami ke kterým patří a to,že má titul? Už jste viděli někoho z bývalých zemí SSSR kdo nemá nějaký titul? Já ne! Ovšem strana,která ji dosadila nikoho lepšího neměla,snad jen Káťu au-au,nebo jihočeskou matku Kuchtovou.

Bořek 23.9.2008 20:29

Není Džamila

reinkarnovaný Jára Cimrman?

stenly 23.9.2008 20:19

dežomila spol

;-€dežomila toje trest za to že jsme volili zelené.. jeji nápady jsou do nebe volející pitomosti co napad to perla.blbosti se ji vyrovna jen paznech bílý,který je blb od přírody.a ti dva se doplnují jak muj z mojů.je divné že ji nikdo nedal po té ciganské hubě. tolik neudělal ani ten příblblej topolánek. a co nám zbyvá jen čunek je v pohodě a ví jak na kofoly v naší republice je jediný kdo má odvahu neco říct dělat a navrhovat. je fakt načase tu pakáž vykopat a né jim dávat příspěvky dávky a pomáhat.kdo pomáha duchodcům postíženým duchodců. dežamilo t a h n í

Schumacher 23.9.2008 18:44

Připouštím, že některé Cikány je třeba chránit a pomáhat jim.

A to těm slušným, pracovitým, bezúhonným. I tací jsou, jen se o nich nepíše a nemluví. V podstatě svým způsobem života ani Cikány nejsou.  Právě tihle trpí nepřátelstvím většinové společnosti vyvolaným chováním podstatné části jejich menšiny. Jsou diskriminování v každodenním životě, v práci a podnikání. Chápu, že například ve Velké Británii, Kanadě,  Nizozemí a podobně,  vidí lepší šanci na poctivý život pro sebe a pro své děti, než tady. Nevím jak pro většinovou společnost zřetelně  odlišit jedny od druhých aniž by na to druzí a na nich parazitující "ochránci lidských práv" poukazovali jako na diskriminaci. Napadá mě, že jednou z možností, je důsledným a všeobecným  vynucováním povinností vytvořit takové poměry, že všichni neřádní skončí ve vězeních nebo sami odejsou pryč a zůstanou tu jen slušní lidé bez ohledu na to jak vypadají. Ale to je tak reálné, jako požadovat po tygrovi aby se živil bambusem. Stačí pohlédnout na chování našich "elit"¨. Třeba to co se aktuálně propírá. Mají-li poddané, pardon občané takové vzory, co po nich chtít.....

hudry 23.9.2008 18:37

Dítěti koupit mléko musím ...

Musíte koupit? A to vám nakukal kdo ? Nemusíte - kupte si jednoduše kozu (ale ne od Wagnera!!!) tu dojte(= tahat za vemena) a ten zloděj Wagner od vás už neuvidí ani haléř !!! A patří mu to, lotrovi.

Martin Vlk 23.9.2008 18:32

Re: tady se řeší jak donutit dělat vyžrané pijavice...

Ale to rikame v podstate totez. Pokud dam socialni davky a podobne pomoci (o jejichz potrebnosti nediskutuji) lidem, kteri si to jednak zaslouzi a jednak mi do toho systemu zase nekdy neco prispeji, je to v naprostem poradku.

A tedy pokud se nebudou davat prachy za nic vime komu, musi ten nekdo zacit bud delat, nebo zrat travu. Argument, ze oni pak zacnou krast neberu, to potom nejsou socialni davky, ale vypalne, ktere plati blba pracujici vetsina tem druhym.

Schumacher 23.9.2008 18:18

Já se tím v praxi řídím.

Rozhoduju podle zákonů, svého svědomí a podle těch kriterií tak jak jsem napsal.  Je mi lhostejné, jestli je kdo bílej, černej, modrej, zelenej nebo fialovopuntíkovanej. Jestli věří v tohleto nebo támhleto. Požívá svobod, práv  a má povinnosti podle zdejších zákonů. A basta;-€

Maus 23.9.2008 18:11

ONA 1

Já už se nedivim,proč v Islámských zemích,maj zákon Šaria.

Schumacher 23.9.2008 18:10

Re: A co třeba veřejně přístupné lékařské záznamy?

V případě některých vysoce nakažlivých a nebezpečných chorob jsem pro. Například TBC. A ne kdo kdy měl, ale kdo má. Veřejný trestní rejstřík je dobrý pro povědomost, koho máte ve svém okolí a s kým uzavíráte obchod. Komu stačí poslat fakturu a od koho raději peníze předem na dřevo. Šlo by jen o vybrané úmyslné trestné činy a o závažné nedbalostní trestné činy. Součástí veřejné databáze by byly i rozsudky neobsahující údaje o jiných lidech -například o poškozených a svědcích. Pokud je pravidlem, že soudní řízení je až na výjimky veřejné, není důvod aby bylo veřejné jen částečně. Chápu, že může být problém s tím, že pod skutkovou podstatu trestného činu se vejde lecjaké chování, a že může být odsouzen i slušný člověk, který například překročil meze nutné obrany. Třebaže není násilník. Proto přístupnost i rozsudku. Chápu i to, že i "slušní" bezúhonní lidé mohou být zlí, hloupí, omezení a líní na to aby se probírali nějakými rozsudky. Představte si, paní, že šuškyšuškyšušky......Pro ně je kriminálník jako kriminálník. Jediný trabl vidím v tom jak se vypořádat s tímhle.

Honza 23.9.2008 17:52

Re: Re: vždy, když si myslím, že už vím o světě hodně

Prosím nechte paní ministrini rorvíjet nové nápady,vždiť je v té politice tak málo legrace.

Milan 23.9.2008 17:37

A co třeba veřejně přístupné lékařské záznamy?

Abychom věděli, kdo měl kdy jakou pohlavní chorobu a s kým se tedy raději nezaplétat...

Schumachere, překvapujete mne. Nemile.

watabi 23.9.2008 17:14

Re: Re: je jednodušší

Jak chceš zakázat v hospodě kouření? No nejspíš nějakým zákonem, milý Oline. Momentálně se nějaká podobná ptákovina projednává v parlamentu, tož se nech překvapit. Zakázat automaty lze rovněž zákonem, stejně jako je zákonem zakázán třeba heroin. Otázkou je, jak by se případný zákon dodržoval - tedy jak moc by jeho dodržování bylo vynucováno například velmi tvrdými tresty za porušení........ A jaká by byla policejní vůle vyčmuchávat černé herny. Dělal jste někdy barmana? Asi ne, tak nemelte o zdrojích informací........

kpt 23.9.2008 17:12

Re: Re: Jó volby, to je věc. Můžeš do parlamentu poslat idiota nebo slušného člověka.

Souhlasím s Vámi. Měl by se aspoň pokusit. Pokud ovšem v té politice zůstane víc jak jedno volební období, stykem s nakaženými sám se nakazí. Jinak svůj příspěvek jsem nemyslil jako kritiku, ale analýzu daného Stavu věcí. Prostituci také hodnotíme záporně a nejdeme do ní, že ano. A co jiného je reálná politika než umění Má dáti-dal, dnes vyhovím já tobě, zítra ty mně etc. etc.

Mirek 23.9.2008 17:11

Re: Re: Re: Re: Kterého redaktota platíme ze svých "nehorázně nízkých platů"?

Pro mě je to jedno. Když svému synovi půjdu koupit krabici mléka, část ceny jde na reklamu. A z té reklamy jsou pak placeni mimo jiné i novináři. Dítěti koupit mléko musím a stejně tak ani neovlivním daně.

Kdybych já vyrobil takový zmetek, jako sepsal p. Wagner, tak mě okamžitě vyhodí. A právem. Jenže p. Wagner bude svoje články psát dál a co je horší, většina čtenářů bude tyhle názory přebírat a už se nikdy nedoví, že to byla lež.

Nejde mi o to, jaká je paní Stehlíková, ale novinář má psát pravdu a kritizovat věci jen takové jaké skutečně jsou a nevymýšlet si.

watabi 23.9.2008 17:06

Re: Ano.

Jenže to je bohužel jen krásná teorie, kterou u nás nikdy nikdo neuvede do praxe. To by se totiž všichni ti zcela nablblí humanisté totálně zcvokli a vyřvali si hlasivky na protest proti přííííííšernému rasismu:-P Jen u nás je možné, aby vynucování dodržování stejných práv a stejných poviností i od nepřizpůsobivých spoluobčanů, bylo kvalifikováno jako rasismus a útlak těch chudáčků, po kterých drze chceme, aby nám nevyžírali kapsy............

watabi 23.9.2008 16:59

Re: Hledáte něco opravdu účinného, levného, rasově, etnicky a genderově neutrálního v boji s kriminalitou ?

Schumacher....jo? A k čemu mi bude dobré veřejně vědět, co má ta která tlama v trestním rejstříku? Zabrání to tomu, aby mě dotyčný bacil po hlavě a sebral mi portmonku? Nebuďte naiva..........

watabi 23.9.2008 16:55

Re: Pokud se týče Džamily:

.......a hlavně má pro ně Jiří N. Paroubek jakousi geneticky danou slabost:-D

josef krouman 23.9.2008 16:47

Re: Re: Re: Kterého redaktota platíme ze svých "nehorázně nízkých platů"?

a to právě jedno není, jestli z veřejných nebo soukromých peněz ...

Veřejné peníze vznikají na rozdíl od soukromých zákonným zcizením.

honza 23.9.2008 16:47

Re: vždy, když si myslím, že už vím o světě hodně

Někde jsem před lety četl nebo slyšel: Před lidkou blbostí je i Bůh bezmocný.

josef krouman 23.9.2008 16:43

vždy, když si myslím, že už vím o světě hodně

dostanu podobné poučení; vždy jsem si myslel, že blbost musí mít nějaké hranice ...

Martin 23.9.2008 16:40

K jakým koncům to vedlo, víme všichni

Souhlasím s autorem článku, pěkně shrnuto :) K té větě "K jakým koncům to vedlo, víme všichni", na to já si třeba už dávám pozor, správně by to mělo znít "K jakým koncům to vedlo, to ví asi polovina z nás". Ti ostatní budou dál volit dnes bohužel komunistickou čssd a o nic více komunistickou ksčm. Pár z nich dá i hlas zeleným a kdu-čslv naději, že se v nich prosadí různé kuchtové nebo hovorkové.

Mirek 23.9.2008 16:39

Re: Re: Pane Wagnere, lžete

Prostě se ta puberta o něco odloží - tedy do doby, než je dotyčné(mu) 18 a má právo se rozhodnout, jakého pohlaví bude. Když se rozhodne pro změnu pohlaví (a je mu/jí povolena), stejně jsou orgány chirurgicky odstraněny. A když ne, tak se s léčbou přestane a vývoj se normálně dokončí, jak by se dokončil v pubertě. Osobně na tom nic špatnýho nevidím, nikomu to neuškodí a těm lidem, co si s nima příroda takhle "zažertovala", to může pomoci. Pokud vím, pod tím návrhem jsou podepsané kapacity jako Radim Uzel nebo Petr Weis a nechápu, proč to p. Wagner takto trapně shazuje.

Asi mu jde pouze o to, kydat na někoho špínu a je mu jedno o čem to vlastně píše.

šakal 23.9.2008 16:30

...A co takhle veřejně přístupná lékařská dokumentace?...

...Co je tohle za nedůslednost! Vždyť každý má mít přeci právo vědět, co ve styku s námi potřebuje. Zdravotní pojišťovně by se muselo hlásit, kdo měl v pěti letech spálu a každý, kdo by se chtěl pojistit na částku "neobvykle vysokou", musel by přijmout povinnost vybavit se měřičem tlaku a srdečního rytmu s dálkově odečítatelnými údaji.

A takový zaměstnavatel by kupříkladu jistě uvítal, kdyby si mohl dopředu o zaměstnanci zjistit, jestli mu moc často nestůňou děti nebo zda sám nemá nějakou nepěknou nemoc... ;-P

Mirek 23.9.2008 16:20

Re: Re: Kterého redaktota platíme ze svých "nehorázně nízkých platů"?

1. Jsem chlap a vždycky byl - jenom nesnáším, když někdo nehorázně lže a nechá si za to platit. Tvoje urážky na tom nic neznění.

2. Novináři jsou nevýrobní sféra (to nesnižuje jejich důležitost a potřebnost) a články se jíst nedají, takže produktivní sféra (těžba a zpracování surovin, výroba, zemědělství atp.) je musí živit. Je jedno, jestli ze státní rozpočtu nebo přes dotace nebo přes reklamu, kterou pak zaplatíme v ceně výrobku. Klidně je zaplatím - mně to nevadí, ale ať svou práci dělají pořádně.

Schumacher 23.9.2008 16:02

tady se řeší jak donutit dělat vyžrané pijavice...

Právě to je špatně. Úkolem státu sloužícího daňovým polatníkům není  nutit dělat, ale zamezit přístup ke krvi. V paxi to znamená poskytovat "sociální pomoc" (přeložím z politkorektštiny do češtiny : pomoc chudým) občanům v dočasné, nebo trvalé a jimi nezaviněné nouzi, za rovných podmínek a souvisejících  povinností.  Bez ohledu na rasu, národnost atd. Sociální dávky ale i invalidní důchod vázat na nepáchání úmyslné trestné činnosti. Příklad: kdo je zdravotně způsobilý krást a loupit, je způsobilý pracovat.

Tom 23.9.2008 15:51

Nápis z restaurace na růžku u nás:

Zněl: "Zákaz hraní karet", tj. mariáše.

A pokud si chceš při pití piva hrát, tak máš jít házet mince do nově přistavené blikajcí popelnice. Fakt jsem viděl pingla, jak toto na místních hráčích vynucoval.

jose 23.9.2008 15:46

Re: Re: Re: Co tak přijít s vlastním řešením?

no to by dopadlo asi tak, ze Mr. Kellner by by si zvolil sve zastupce a ostatni bychom mu zatleskali...;-)

Schumacher 23.9.2008 15:44

Ano.

Důsledné přiznávání občanských práv a požadování plnění občanských povinností bez ohledu na rasu, původ, pohlaví, vyznání a politické přesvědčení je nejúčinnější metodou.

Martin Vlk 23.9.2008 15:41

Re: Pokládám za zhoubné dělit občany do kategorií podle etnického klíče.

Velmi správně to říkáte. Takže všem stejně. Třeba takhle:

Nikdy v životě jsem nešáhl na práci, zdemoloval jsem už třetí byt a vyrobil tak zhruba 5 nevychovatelných fakanů, z nichž tři už mi byli odebráni a teď jsou v domově. Přijdu na úřad a dožaduji se svou bohatou slovní zásobou (asi tak 30 slov, když nepočítám ty sprosté) nového bytu. A dostanu ho. Jo ještě jsem zapomněl. Musíte být Rom, jinak se na vám každý vysměje.

Probuďte se! Tady nemluvíme o lidech, kteří pomoc potřebují, tady se řeší jak donutit dělat vyžrané pijavice, které se nám všem chechtají do ksichtu.