8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

POLITIKA: Nápady Džamily S.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
PeGa 23.9.2008 11:03

Re: dzamilu nemam rad

a nejlíp hned po narození...  jen tak ... pro jistotu.... to s organismus nebude mít problémy s hormony vůbec :-) ... A všem .... kluci povinně na holky a obráceně...

No a komu se to nebude líbit (asi bude nějakej divnej????), tak ten si může zaplatit operaci, která to zase vrátí do původního stavu.... (to už ale pojišťovna platit nebude, páč je jenom nějaká módní úchylka). A za 30 let bude po problémech s těmí odpornými heterosexuály :-)

qwert 23.9.2008 11:03

gemblerství by technik vyřešil

asi tak, že by se dalo hrát jen s platnou bankoví kartou a banky by podle bonity klienta určovala kredit, který může hráž utratit za hru, resp. prohru. Zrušilo by se fiktivní rozlišení na výherní automatz a videoloterijní terminály, zavedla by se jedna kategorie a na všech automatech by dalo hrát pouze bezhotovostně via zmíněná bankoví karta.

P.Litoš 23.9.2008 10:57

Oni se segregují sami

Souhlasím s tím, že paní  Džamila většinou působí jako člověk z jiné planety, ale to, že se přidala k p.Čunkovi a začala prosazovat poněkud jiný pohled na romské komunity není od věci. Osobně jsem přesvědčen, že jediným řešením tzv."romské otázky" a "romské problematiky" je přestat brát jakoukoli "otázku" či "problematiku" v úvahu a dávat Romům jen to, co ostatním a chtít po Romech důsledně to, co společnost chce po ostatních. Protože si ale budeme dál hrát na "romskou otázku" (co by také různé vládní instituce a aktivistické organizace dál dělaly), je nutné o těch, které máme na mysli, něco vědět a v prvé řadě je diferencovat právě podle těch kritérií, o kterých "duo" Čunek-Stehlíková mluví. A je zbytečné strašit segregací a pokud ano, je nutné vzít v prvé řadě v úvahu, že se Romové svým chováním, životní filozofií, svými návyky a přístupem ke společnosti segregují sami. Je to, podle mého názoru, první skutečný a praktický návrh, jak tuto choulostivou věc řešit (nebo se o to alespoň pokusit). Koneckonců ono prastaré heslo "rozděl a panuj" má i v moderní společnosti své jednoznačné opodstatnění. Návrh zmíněného "dua" bych si dovolil podporovat i za cenu, že ho stávající vláda bude muset vysvětlovat kdesi ve Bruselu, protože Evropa a její instituce nám všem svojí krátkozrakostí řežou větvičku. Pokud se ale budeme všem návrhům jen smát a házet to všechno z čistě liberálních pozic za hlavu, pak nám to ty naše moudré hlavy přeroste. Pak budeme mít jako společnost proti sobě nejen asociály, ale celé etnikum. Pak už nám zůstanou jen ty články v NP.

Josífek 23.9.2008 10:49

Sovětská státnice náš vzor a nikdy jinak.

Vláda je taková jakou si zasloužim. To musím být pěknej gauner.

Fojt 23.9.2008 10:43

Re: Re: Nejskvělejší nápad paní ministrině

říká se jim zelení (aktivisté) :-D

Chris Kelvin 23.9.2008 10:28

Re: Re: Haha!

Řeč snad byla o hernách. V hospodách bych automaty prostě zakázal a byl by klid, co pořád má co cinkat a hýkat k pivu.....

587 23.9.2008 10:23

Re: Re: Paní Stehlíková je sympatická dáma, která se podle mého názoru snaží zlepšit život minorit v CR ..

R^

jakovy 23.9.2008 10:17

Re: Haha!

Pán asi neviděl hospodu s 5-i automaty. :-D  :-D *olé.

honzak 23.9.2008 10:15

Re: Re: poprosil bych tímto

bohužel platné normy zakazují použití kombinovaných kabelů (signalizace + vn). A borci to dobře vědí, pro většinu těch kabelů kopali kynety.

Chris Kelvin 23.9.2008 10:12

Haha!

"...ale hráči by měli ukazovat občanky – pod hrozbou padesátitisícové pokuty servírce! Chudák holka, celý den lítá po lokále s půllitry a ještě přijde o několikaměsíční výplatu kvůli spratkovi, který využil její nepozornosti a na chvíli se postavil k automatu..."

Pán asi ještě nikdy neviděl doopravdickou hernu :-D

Honza42 23.9.2008 10:11

Re: Re: Ty herny

Teď si přece hrají s těmi kabely. :-)

Chris Kelvin 23.9.2008 10:10

Re: Jednorucí bandité

V blízkosti mého bydliště je jich na kilometru čtverečním tak 10 - 20. A to je docela klidná, rezidenční čtvrť. Takže na tom něco bude.

portwyn 23.9.2008 10:03

Docela slušná demagogie

Jakkoli Džamilu S. nemusím, tak tady pan autor pravdu nemá. Opatření "hráči by měli ukazovat občanky – pod hrozbou padesátitisícové pokuty servírce"  je cíleno evidentně proti gamblerství mladistvých. Srovnávat to s komunistickým omezováním dospělých občanů je nefér. Džamila nedžamila, zelení nezelení. Nevím, jak ostatní, ale já už mám plné zuby dvanáctiletých s cigárem všude po ulicích, opilých patnáctiletých kolem hospod a tvrzení o tom, že to rodiče nevědí. Džamila S. možná volí špatné metody, ale liberální nezájem taky není zrovna to pravé. Pokud je do herny vstup od 18 let a v klidu z ní vylézají frackové maximálně čtrnáctiletí, je něco blbě.

honzak 23.9.2008 10:03

Re: Ty herny

na hlaváku paří v herně i v 5:40, kdy my vesničani přijíždíme do Prahy vydělávat na jejich dávky. Teď mají v rámci přestavby utrum. Asi těžce trpí a strádají, mohla by jim Džamila zařídit nějakou náhradní hernu.

VL 23.9.2008 9:56

Re: poprosil bych tímto

Je potřeba vypracovat systém ochrany kabelů. Ideálně tak aby byly pod napětím, nejlépe 22 kV, pak by zloději mohli pěkně svítit (než by dohořeli).

Mílinka 23.9.2008 9:53

Paní Džamila

Paní Džami.la má skvostné nápady od okamžiku, kdy se omylem stala mynistryní. Alespoň se máme čemu smát!!!

VL 23.9.2008 9:53

Re: Ty herny

Pokud dělají jenom kravál tak to jde. U nás se občas baví hráči střelbou z pistole. Oblíbeným terčem jsou dopravní značky v okolí. Třeba  přechodu pro chodce jsou ve značce díry, od oka ráže 0,45.

VL 23.9.2008 9:51

Re: Místo zákazu by byl lepší příkaz,

Je pravdou, že sociální dávky nemusí vystačit dlouho. Kdysi v restauraci, kam chodím na oběd měli takzvaný "kreditní výherní automat", t.j. zaplatíte obsluze, ta Vám tam dohraje do mašiny určitou částku, takže nemusíte házet mince. Za to dobu, než jsem se najedl, tak tam jeden opálený, ověšený zlatými řetězy prohrál deset tisíc ;-). Zjevně musely v noci víc zapracovat jím organizované poskytovatelky služeb na Karlově náměstí, v Myslíkově ulici a v ulici Odborů.

Po "revoluci" se objevily takové ty stroje, kde se házely pětikoruny a člověk se měl pokoušet schodit vrstvu těch, které v něm už byly. Jednou jsem u OD Kotva viděl, jak ochranka peníze vytřepávala z automatu.

Kde je ta poezie starých prvorepublikových automatů, které fungovaly na korunové mince, člověk jí tam hodil, vennitř byl had mincí a občas něco vypadlo. Jeden takový mají jako památeční exponát v nádražní restauraci na nadraží Praha - Braník.

Petr Benes 23.9.2008 9:44

Dzamile Boratove jsem ochoten prispet

tak maximalne na jednosmernou letenku zpatky do Kazachstanu. :-P

JaS 23.9.2008 9:43

Ty herny

jsou plné Hnědočechů. Když ve dvě hodiny ráno odcházím z práce, tak je jich vedle v herně tolik, že se tam ani nevejdou, tak dělají kravál i před hernou. Že by to byli ti slušní, co pracují a neodebírají sociální dávky? Co takhle pomoci panu Čunkovi a přestat dávat dávky těm, co se flákají? Ale do toho se asi paní Džamila nepustí.

pH 77 23.9.2008 9:42

Jednorucí bandité

Na Václaváku je hracích automatů více než v celém Rakousku. V Praze je pak hracích automatů více než v Německu a Francii dohromady. Volně ocitováno z Respektu ze začátku letošních prázdnin.

Honza42 23.9.2008 9:37

Re: Re: Re: Re: Džamila má spoustu hloupých nápadů.

NEŠLO !!  Tak koukejte radši dál pracovat.

Honza42 23.9.2008 9:36

Re: Re: Re: poprosil bych tímto

To jsme na tom stejně (nachlazení). Kolo na mě jen smutně kouká.

jkotek 23.9.2008 9:35

Re: Re: Re: Re: Re: ta ženština patrně

Nejvic byvalych komunistu je v KSCM (95%), pak v CSSD (66%) a teprve potom ODS (6,5%).

Tolik fakta.

jm0 23.9.2008 9:32

Re: Re: Re: Džamila má spoustu hloupých nápadů.

nešlo by to trochu posunout? já třeba na 5:45 nedokážu vstát ani omylem - ani když mám odlet na dovolenou .. a to přes to, že i bez nutnosti jít si pro dávkuobvykle bývám čistě a relativně slušně oblečen a střízliv..

jm0 23.9.2008 9:28

Re: A já dosud si bláhově myslel . . .

na mozek jsou spíš ryby .. ty ve stepi těžko ..

jm0 23.9.2008 9:26

Re: Re: Re: Re: Re: ta ženština patrně

:)))))))

honzak 23.9.2008 9:25

Re: Re: poprosil bych tímto

bohužel nekecám. S Ibalginem v žaludku se na kolo nepouštím (zuby). 

Milan 23.9.2008 9:20

Místo zákazu by byl lepší příkaz,

a to ten, že do hracího automatu nesmí být vhozena (vhoditelná) vyšší mince než ta nejnižší, což je dnes jednokorunová.

Zákaz automatů smysl nemá - hazard pokvete stále, neboť kvetl i za komunistů, i za nacistů... Když budou zakázány automaty, bude hazard probíhat jinak a jinde a vymkne se zcela kontrole a výnos z něj půjde výhradně do zločineckých kapes. No - pravdou je, že někteří dnešní gambleři na ilegální hazard nedosáhnou a tak místo aby byli přívažkem stroje, jako dosud, budou chodit po ulicích a škodit a škodit....

Hrací automat je něco jako nástroj přirozeného vývoje - darwinovský tříbič; někdo se nalepí a tím se vyřadí a to ku prospěchu ostatního lidstva.

Jen by se měly zmenšit vsazované částky - tedy prodloužit dobu, po kterou gamblerům vystačí sociální dávky, aby nechodili krást.

jm0 23.9.2008 9:20

Re: Re: Re: Předsedo vlády!

možná by babička bývala byla .. příčetnější ..