7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Karel K 3.12.2008 19:49

Stupidnost byrokratů na naše hlavy

udělala z lisabonské smlouvy ultimatum, čímž nabourala celý demokratikcý proces. Pár pisálků napíše smlouvu, která se zřejmě neprojednávala detailně v evropském parlamentu, neprošla revizemi a izolovala se tak o d jakáýchkoliv připomínek. Nezkušení byrokrati EU se zřejmě ještě mají hodně co učit o demokracii.

Volme třetí variantu: ať se členové Unie vyjádří k jendotlivým bodům a české vedení Unie bude mít možnost projednávat změny s jednotlivými členy Unie. Teprve pak, až bude smlouva změněná  a odsouhlasená se změnami evropským parlamentem v konečné formě, může dojít k jejímu ratifikování členy Unie.

Jiná možnost vede buď k diktatuře nebo ta záprná k ropadu Unie. Češi by měli právě tuto novou inciativu opravy lisabonské smlouvy podporovat a získat si tím respekt členů Unie.. 

bobo 3.12.2008 21:02

Re: Stupidnost byrokratů na naše hlavy

Souhlasím. Již před 2 dny jsem tu napsal, že bychom neměli otázku formulovat zda LS ano či ne. Ale CO chceme jinak. A podpořme i ostatní, aby řekli i oni, CO chtějí jinak.  Při korektním vedení bychom si ten Tebou zmiňovaný respekt mohli získat. Nechtějme být jedničky za každou cenu, chtějme být dobří.

A co se týče te EU, osobně si myslím, že je v našem zájmu účast v ní. A v ní se přece ti malí národové (holanďané, dánové, švédi, finové, češi, poláci, maďaři, portugalci a další - hergot, to nás je) mohou v mnohém proti těm velkým sjednotit ( to kdyby náhodou ...)

Takže vážení milí euroskeptici se svým "Nejchytřejším" (nechce být náhodou budoucím prezidentem EU, no možná by to vzal), vemte i Vy rozum do hrsti.

Budíš 3.12.2008 22:02

Re: Stupidnost byrokratů na naše hlavy

Ano,ano,ano-děkuji bobo !!!

gog 3.12.2008 19:03

Tento článek je dokonalou ukázkou systemizované iracionality

.. mimochodem v Bruselu je dosti velký bordel a hovna na každém rohu .. pravda, žádná dětská hřiště jsem tam neviděl tak možná přeci jen alespoň v tom Bruselu eurosoudruzi vyhráli protože kde nejsou dětská hřiště ,tam nemohou být hovínka na dětských hřištích .. toť bruselská racionalita Rv

Eva D. 3.12.2008 23:45

Re: Tento článek je dokonalou ukázkou systemizované iracionality

:-D

Niky 3.12.2008 18:16

Evropská komise,

zahájí jednání z Adzerbadžjánem,Běloruskem,Ukrajinou,Gruzií,Moldavskem a Armenií na konci těchto rozhovorů budou podepsány asociační dohody mezi EU a těmito státy!

yorik 3.12.2008 18:30

Re: Evropská komise,

Vesměs agrární státy. Pokud tam budou putovat stejné zemělské dotace jako francouzským sedlákům, tak půjdou Solana a Barroso o žebrácké holi.

ibn 3.12.2008 18:36

Re: Evropská komise,

to je jen mezihra, na konci to bude cele stredomori+ Turecko a jako bonbonek Izrael. Tusi tu nekdo, proc se EU takhle vybusne rozsiruje?

Fišta 3.12.2008 18:39

Re: Evropská komise,

Němci a Francouzi potřebují odbytiště pro svoje výrobky..?

ibn 3.12.2008 18:41

Re: Evropská komise,

to muzou i bez toho. Me toho taky moc nenapada, ze by trochu panika? Anebo zkratka pred 10. lety nastoupeny trend, ktery bezi automaticky a je nezastavitelny? Zadnou hlubsi taktiku v tom nevidim, ale je pravda, ze jsem maly pan, ktereho do kuchyne nepusti.

Harazim Kejhák, PhD 3.12.2008 21:39

Re: Evropská komise,

podívej se jednou do lexikonu nebo na Wikipedii na mapu Svaté  Říše Římské třeba za Césara a svitne ti. Trend současné doby je sestavit kolem 500 miliónů obyvatel do jednoho superstátu, který si pak poradí i s takovými giganty jako Čína, Indie, Pákistán nebo Indonésie. Že jsou daleko, přestává hrát roli, jejich rakty nás mohou zasáhnout. Proto se musíme sdružovat. Kdysi velmoc Rusko s jeho dnešními 140 milióny obyvatel už není tak daleko od Německa nebo Francie. Nejde o nějakou blbost, pokud se Evropa včas nesjednotí, bude rozebrána novými velmocemi, Rusko pak dopadne, jako Israel. Země obklopená nepřáteli, která musí vše podřídit nutnosti zvýšit svoji obranyschopnost.

yorik 4.12.2008 8:13

Re: Evropská komise,

1000 hektarů zemědělského hospodářství na Ukrajině není žádná zvláštnost. Podepřeno evropskými dotacemi " francouzského typu" se dostane na jinou úroveň. Jsem zvědav potom na tu konkurenceschopnost menších zemědělců.

Ivan Nový 3.12.2008 21:53

ibne,

ze stejných důvodů, z jakých se šířila americká hypotéční bublina a ze stejných důvodů z jakých si kuřák zapálí další cigaretu, EU je závislá na rozšiřování, jedině tak může získat zdroje, které ji chybí.

yorik 3.12.2008 18:08

Jsou tu ale nějaká ale

V českých archivech a nejen v nich je pečlivě zaknihován obrovský majetek, ležící na území ČR, o kterém předpokládají bývalí majitelé a jejich potomci, že jim byl odebrán zcela protiprávně. Z hlediska Lisabonské smlouvy a její Charty lidských práv občanů EU, což budeme my všichni mají pravdu. Nelze posuzovat právní  nároky jednoho euroobčana jinak než druhého jenom proto, že byl v nesprávný čas na nesprávném místě. My v rámci zrychlení evropské integrace máme resty, jsme na jiné startovní dráze než třeba Britové. Proto než parlament smlouvu ratifikuje měl by občanům zajistit, že v rámci výkladu Lisabonské smlouvy jako pramene práva nebude ignorována naše poválečná legislativa. Ústavní soud ČR by měl mít vyhrazené právo přezkoumat sporné individuální případy, kdy by rozhodnutí evropských soudů  bylo v rozporu s historickými fakty. Stát by si to měl ohlídat. Na pozdější reklamace nebude brán zřetel.

bobo 3.12.2008 21:06

Re: Jsou tu ale nějaká ale

ano, jeden z faktů, na který si máme dát bacha. A chtít ho zapracovat do smlouvy. Určitě by nás podpořily  stejně potrefení z východu eu.

Olin 3.12.2008 21:18

Re: Jsou tu ale nějaká ale

Anebo obráceně: čím víc křivd soudy napraví, tím líp. Postoj státních institucí a jejich úředníků k restitucím je ostudný. Snaží se majetek restituentům nevydat za každou cenu a zdržovat jak jen to jde dlouho. To je jeden z těch případů, kdy je mnohem užitečnější instituce kdekoli jinde, než v ČR, protože nemá žádný zájem křivit právo.

Harazim Kejhák, PhD 3.12.2008 21:48

Re: Jsou tu ale nějaká ale

nepochybně bylo právo porušeno už po bitvě na Bílé Hoře, kdy byli čeští páni popraveni a jejich majetek konfiskován. Takže také téma pro komisi. Pokud jde o majetky židovské, byly zkonfiskovány, čili arizovány, Němci, podruhé byly ty majetky znárodněny jako majetek německý. Pozůstalí těch zavražděných Židů nedostali od nikoho nic, jenom symbolicky částky za životní pojistky. Jakmile by ti Němci přišli s nároky, určitě by přišli s nároky  na Němce i pozůstalí jejich obětí. Takový cirkus si EU dovolit nemůže. Dosud byly všechny tyto procesy omezené na území státu, kde ti lidé převážně žijí. Nakonec i státy mezi sebou tento proces termínovaly. Nová legislativa se tou uzavřenou kapitolou zabývat nebude.

Olin 3.12.2008 22:01

Re: Jsou tu ale nějaká ale

Právo bylo masivně porušováno již husity...:-)

Je to pravda, že nikdo nedovolí otevírat nové kapitoly restitucí donekonečna. Ale ono je tu dost těch otevřených kapitol: sedláci, co nedostali dodnes nic, aristokrati soudící se léta bez konce...i podle dnešních restitučních zákonů tu máme mnoho nedořešených případů a také dost zcela novodobých křivd. A to je tu ještě dlouhodobě zadržovaný církevní majetek, k jehož okamžitému vydání by muselo dojít, kdyby církve ztratily nervy a začaly se soudit.

Magor Milda , Mgr. etc. 4.12.2008 0:06

Re: Jsou tu ale nějaká ale

Václav Klaus před svým znovuzvolením slíbil lidovcům za jejich hlasy rychlou restituci. Kde je? Případně, co Klause zajímá? Bere se za ty lidovce opravdu, jak sliboval?

Olin 4.12.2008 0:15

Re: Jsou tu ale nějaká ale

Ale kdepak! To přece popravil ten mamlas, co si to zvolil jako populární pozici pro útok na Topola. Od prezidenta se ani nečeká nic jiného, než že to bezproblémově podepíše.

Ale ono to tak bude dál a dál: něco se pracně dohodne a pak se vyskytne někdo, kdo se na tom krátkodobě zviditelní, že tomu zabrání. V naší zemi se tím dají získat body zadarmo, a kdyby ten oný nevlezl vzápětí do vířivky, měl by u "lidu" dnes úplně jinou pozici. ČSSD to neschválí, dokud nebude vládnout, a pak to zas popraví opozice, atd. atd. až do strasburského súdění.

yorik 4.12.2008 8:10

Re: Jsou tu ale nějaká ale

Evropští politici tato témata neotvírají ale také v žádném případě nebudou zasahovat do individuálních případů. Budou rozhodovat evropské soudy, podle platné legislativy. Myslím, že v Evropě "telefónní" soudnictví nefunguje. Tedy se to domnívám.  

Budíš 3.12.2008 17:52

Pane pisateli.

Váš článek se mi velmi líbí a rozhodně by si ho měl přečíst pan Klaus.Ten myslím, do dnešního dne vůbec nepochopil význam jednotné Evropy, zbrojí proti Evropě a spoléhá na část nemyslících občanů, že ho podpoří.Strašení občanů ztrátou suverenity je primitivní podvod, falešné a sprosté.

yorik 3.12.2008 18:12

Re: Pane pisateli.

Přečtěte si dokument na který prezident přísahal. Nedočtete se tam nic o nějaké Lisabonské smlouvě nebo předávání pravomocí do Bruselu. Takže s těmi jednoznačnými soudy bych byl dost opatrný.

bobo 3.12.2008 21:10

Re: Pane pisateli.

kolego, toto je přesně nemoc české právnícké kotliny v třetím tisíciletí. Důraz na slovíčkaření a větičkách. Když na to nepřísahal tak tak nesmí uvažovat a činit? Tak ať není prezidentem. Kde je selský rozum? Právo je přece pouze takové, jaké si odsouhlasíme a napíšeme a jako takové se mění. Lidský právní systém není božský zákon či neměnný přírodní zákon.

yorik 4.12.2008 8:02

Re: Pane pisateli.

Prostudoval jsem dost podrobně evropskou integraci od A do Z. Mám u nohy půmetrový stoh dokumentů. Troufám si tvrdit, že jsem poučený kritik. Toto právo přiznávám i jiným, včetně prezidenta ČEské republiky.

Budíš 3.12.2008 21:57

Re: Pane pisateli.

A já mám pane pochybnosti, zda se Klaus nepohybuje někde na hranici činnosti proti státu, proti zájmu občanů, né-li někde na hranici zrady.Myslím ,že nebude dlouho trvat a začne se velmi vážně uvažovat, jak ho zbavit postu prezidenta. Mě ani moc zákony nezajímají, ale budování společné Evropy ano. Doufám, že pohádkám o ztrátě suverenity nevěříte. Je to opracdu sprostý blábol.

yorik 4.12.2008 8:22

Re: Pane pisateli.

Jak jsem uvedl. Mám celkem dobrý přehled o tom, jak má vypadat struktura Nové Evropy. Jde o to, že Lisabonskou smlouvu nepůjde po ratifikaci opravit. Jediným opravným prostředkem by bylo vystoupení ze struktur EU, což by nám Brusel jistě osladil. Proto je třeba, pečlivě vážit a vymínit si hranice, přes které ani ten evropský vlak nepojede. Revoluční hesla, že se smlouva musí zfouknout do Štěpána by soudný politik neměl používat.    

Nomen 3.12.2008 17:15

Ale i já mám pocit, že nám Brusel brání resp. brání našim dětem

hrát si na pískovišti se suverénním českým psím exkrementem....

A proto podporuji tzv euroskeptické názory.  A naše heslo:

My preferujeme naše, české, suverénní, psí......a proto jsme proti LS!!!

honzak 3.12.2008 18:59

Re: Ale i já mám pocit, že nám Brusel brání resp. brání našim dětem

no to je směšné, jachacha! Tuze směšné, jachacha. Nějaký další stejně povedený vtip by nebyl?

Nomen 3.12.2008 20:34

Ano, chytrý honzak....