28.5.2024 | Svátek má Vilém


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ivan Nový 3.12.2008 11:09

toogoode,

to je poučení pro všechny, nejen pro Čechy. Vyděračství se v EU vyplácí.

toogood 3.12.2008 11:30

Re: toogoode,

Vyderacstvi je emotivni vyraz. Ja nemluvim o blokovani za kazdou cenu, ale o moznosti k danemu dokkumentu prispet. Postup pri podpisu LS ne obraceny na hlavu. Udela se dokument (jaky chce par mosnych) a pak se pokoutne zkousi ziskat konsenzus. Prvni ma byt preci ten konsenzus a teprve potom dokument.

Ivan Nový 3.12.2008 11:36

toogoode,

takto postupovat nelze, protože dokument je podvod, motivací k jeho vzniku je realizace podvodu.

Ivan Nový 3.12.2008 11:04

Stalin i Hitler měli rádi děti,

a taky rádi pózovali s dětmi před fotografy, takže od té doby je si třeba velmi dobře dávat pozor na ty co argumentují dětskými hřišti. Většinou totiž jde o podvodníky.

toogood 3.12.2008 11:12

Re: Stalin i Hitler měli rádi děti,

No, predevsim autor nevysvetlil, proc by smernice EU ohledne detskych hrist mela byt lepsi, nez ta mistni. Jeho premisou je, ze EU vydava rozhodnuti zodpovedna a rozumna (racionalni), kdezto lokalni vlady zakony mene zodpovedne, ktere nazve nacionalni (to zni samozrejme hrozne a autor to tak zamerne nechava. Jakoby zapomina, ze je tak nazyva pouze podle mista vzniku a ne podle jejich vecneho obsahu).

Ivan Nový 3.12.2008 11:19

toogoode,

a odkud se toto autorovo přesvědčení bere? No z jeho totalitních choutek, myslí si, že na vině je demokracie,  že je neefektivní, a že má být nahrazena totalitou, která přece věci dělá s rozmyslem a bez zbytečného zdržování. Hitlerův i Stalinův experiment však dokázaly opak, totalitní stát a totalitní moc degraduje na produkci kravin.

toogood 3.12.2008 10:54

Racionalni? snad 'racionalni', ne?

Jan Friedlaender nam predklada roztomilou premisu, ze rozhodnuti EU (tedy rozhodnuti vyssi) je vzdy rozumnejsi a spravnejsi, nez rozhodnuti jednotlivych statu. A to i pro jednotlive staty samotne (iz priklad s detskymi hristi). Dokonce centralni rozhodovani nazyva bezelstne racionalni. No to se to potom argumentuje, jestlize stojim na strane, ktera ma rozumnost v samotnem nazvu, ze?

Problem preci nastane tehdy (a my to zname velmi dobre), kdyz centralni moc zacne vydavat rozhodnuti v zajmu racionality, demokracie, spolecneho zajmu atd., ale nektere staty budou mit pocit, ze by tyto vyrazy mely byt spise v uvozovkach.

Jinymi slovy Kde je psano, ze lidri EU budou jednat racionalne a v zajmu celku? Bude pan Sarkozy jednat v zajmu EU nebo v zajmu Francie (pomijim moznost jednani v zajmu zvetseni jeho ego, ktera je dle meho sice nejpravdepodobnejsi, ale je to mozna jen zaujata spekulace)

Emi-grant 3.12.2008 11:09

Re: Racionalni? snad 'racionalni', ne?

 příliš dobrý, Sarkozy bude jistě jednat v zájmu Francie, Merkelová v zájmu BRD, ale je otázka, zda to vždycky prosadí. Paradoxně nacionální zájmy jednotlivých států jsou regulátorem výsledku. Tyto síly jsou protichůdné. U nás je panika z Evropy také vinou našich Hujerů, kteří doporučení vydávali za nařízení. Jaké měli motivy nechám stranou.

Ivan Nový 3.12.2008 11:21

Emigrante,

co znamená, že EU musí jít dopředu? To je kam?

Emi-grant 3.12.2008 11:30

Re: Emigrante,

pane Nový, víte s námi čechy je to tak. Pokud nadáváme sami na sebe je to v pořádku. jakmile někdo "z venku" se pokusí o radu, pak HRR na něho. Smějeme se bezzubosti EU v jejím rozhodování. Pkud to chce vylepšit vyrojí se kritika. Nám malým chybí sebekritičnost a trocha zdravé pokory. Jsme příliš zahleděni do sebe a odmítáme všechno cizí, byť lepší. Smrádek, ale teploučko. Demokracie je výborná věc, ale někdy je příliš zdlouhavá.

Ivan Nový 3.12.2008 11:50

Emigrante,

vylepšení EU, ano ovšem, ale to byste museli začít rušit směrnice EU, a propouštět eurokraty z Bruselu. Kam má EU směřovat podle vás? Jaká by ta lepší EU měla být? Já osobně nepotřebuji, aby nějaký hloupý a nafoukaný eurokrat přemýšlel o tom, co smím a nesmím, a například o tom, kolika prsty mám psát na klávesnici. Vy snad ano?

Emi-grant 3.12.2008 12:17

Re: Emigrante,

pane Nový, postupně se dostáváme v diskuzi na distanz. Je to nedorozumění. Proč o mně píšete museli byste. Já nejsem museli byste. Jsem solitér. A na váš Argument vám řeknu, že pokud naši hujeři budou každé doporučení EU vydávat v nějakém vlastním zájmu za zákon, bude nespokojených víc. Pište kolika prsty chcete. Já to dělám také tak.

Ivan Nový 3.12.2008 13:14

Re: Emigrante,

zatím smíte. Kouřit na prázdné zastávce už nesmíte.

Ivan 3.12.2008 14:36

Re: Emigrante,

A to je samozřejmě dobře, že se i na prázdné zastávce nesmí kouřit.

Ivan Nový 3.12.2008 17:38

Ivane,

je to úplně jedno zda se na prázdné zastávce kouří či ne. Má to jen buzerační význam, tedy totalitní.

Merlebach 3.12.2008 13:48

Re: Racionalni? snad 'racionalni', ne?

Není to psáno nikde, ale je to pravděpodobné. Přečtěte si Palackého slova o komunismu ("kdyby jen jedné generaci panovati měl, přivedl by tuto neuchranně do zhovadilosti"). Nepotvrzuje to naše politická scéna? Byli jsme v tom skoro dvě generace, není tedy výhodné, získá-li trochu vlivu na naše věcci i ta obrovská většina Unie, která toho byla ušetřena? Zkusme se, proboha, už zbavit té šílené nadutosti a zároveň ublíženectví, toho nešťastného protivšemáctví! Čím to jen je, že ta Unie jiným národům nevadí?

Honza42 3.12.2008 14:56

Re: Racionalni? snad 'racionalni', ne?

Důvod je prostý. My už máme období komunismu za sebou, kdežto EU před sebou.

MK 3.12.2008 16:23

Re: Racionalni? snad 'racionalni', ne?

Jak to víte, že nevadí. Vadí. Proč myslíte, že o LS nerozhodovalo referendum ? Politcké elity dobře věděly, že by LS neprošla. V Irsku však je referendum podmínkou, a tam se také ukázalo, co si občané o LS myslí.

Posleda 3.12.2008 10:51

Kam to spěje

Už jsme měli austroslavismus, potom nacionalismus, potom (proletářský) internacionalismus- no a teď holt máme klaustroslavismus. Jako v té písničce Pes jitrničku sežral.

RomanL 3.12.2008 10:53

Re: Kam to spěje

... jasně, a vy už se nemůžete dočkat, až tady bude zase ten internacionalismus, co?

Posleda 3.12.2008 11:11

Re: Kam to spěje

To určitě. Důkaz, z něhož jste vyvodil tento hlubokomyslný závěr, by tu prosím nebyl?

Bořek 3.12.2008 10:47

Moje,

možná naivní představa je,že na Lisabonská smlouva měla být vypracována za účasti právních expertů jednotlivých zůčastněných států EU.Nevím,bylo tomu tak?Pokud šlo o více méně diktát z Bruselu,nevím proč ti,kteří chtějí určité dodatky  k této smlouvě a chtějí ji podrobně prostudovat ,musí být hned nazýváni rozbíječemi EU?To,že většina států to podepsala není argumentem,že to musíme podepsat též,a to bez jakýchkoliv připomínek.To mi připomíná doby nedávno minulé.

Merlebach 3.12.2008 10:36

God bless Czechia

Myslím, že těžiště článku nespočívalo v otázkách koček, myší, plotů a architektury hřišť vůbec. Na tohle pojdeme všichni. Neumíme rozlišit, co je hlavní a co vedlejší, a přemýšlíme s perspektivou do příštího úterka.

Ivan Nový 3.12.2008 10:50

Jaká je prespektiva EU po ratifikaci LS?

Občanská válka do 20 let.

Emi-grant 3.12.2008 11:01

Re: God bless Czechia

Chceme-li v EU zůstat, budeme muset Lisabonskou smlouvu podepsat. Pokud ji nepodepíšeme, pak musíme ve vlastním zájmu z tohoto společenství vystoupit. Následky by se dostavily v mnoha podobách. TO JE REALITA.

Jak už tady bylo v některých příspěvcích poznamenáno, už dnes máme stav, kdy nové zákony, a prakticky, veškeré dění je orientováno na pravidla a nařízení EU. V čem jsme tedy suverení?  Že máme vlastní parlament? A na co? To divadlo s přeběhlíky, urážkami, vyslovováním nedůvěry, všechny ty mocenské boje. Dva roky skupina expertů pracuje na reformě zdravotnictví a když ne Zubová s Hovorkou, pak Čunek s Šojdrovou to položí. Stejně tak radar. Jak je to všechno trapné a kontraproduktivní. Já jsem mezi němci žil. Já jim vidím až do tlustého střeva. Ale to, jaký mají státní systém, zákony a pořádek, to jim můžeme závidět. Autor zmínil dětská hřiště. V česku se to staví na základě lidové tvořivosti, systémem-ser na to, to je dobrý. Němci mají DIN 18 035. Tam je popsán nejen plot a rozměry, ale i vrstvy s ohledem na odvodnění z jakých se to musí  STAVĚT. jE TO DOBRÉ HLAVNĚ PRO INVESTORA. Přiznejme si, že si skutečně neumíme vládnout. To je největší moje životní zklamání. Po 19 letech stojí proti sobě dva nesmiřitelné tábory občanů. Komunisté se vracejí. Populisti a šéfové galerky bez charakteru mají být naši nejvyšší zástupci. 20 úředníků ať spravuje chod země, dejme vládu Bruselu, ať máme všichni pěkně společně na koho nadávat. Já vím, že to vypadá jako blbost,  ale řekněte, není to k zamyšlení?

Ivan Nový 3.12.2008 11:08

Emigrante,

dobře, ale pak realitou bude občanská válka v EU. Díky LS. A ta v EU bude, ať už v EU zůstaneme nebo ne. Začne jinde, ne u nás. Problém EU je to, že Francie a Německo nechce řešit a nebo nemá odvahu k řešení svých vlastních problémů a proto hledá zdroje, které jim chybí jinde. Našla je v 90. letech v rozšíření směrem na Východ, po roce 2000 rostla díky americké hypotéční bublině a co přijde na řadu teď? Kdo eurokraviny zaplatí?

Pavel Urban 3.12.2008 11:15

Proč bychom měli z EU vystupovat ?

Lisabonská smlouva bude platit, pokud ji schválí všichni členové EU.

Pokud ji jeden z členů neschválí, pak tato smlouva nevstupuje v platnost, a to ani pro státy, které ji už ratifikovaly. Platí to, co platilo a fungovalo doposud.

Nebo ne ?

Jenda 3.12.2008 17:13

Re: God bless Czechia

Radsi system ser na to nez asepticka vybetonovana zverstva.

Mard 3.12.2008 10:27

Je jasné, že vy EU fandíte a proto neargumentujete férově.

Ápriori předpokládáte že pokyne EU k hřištím vedou k tomu aby tam nebyly exkrementy. A co když je tomu naopak. A stejně tak hned v úvodu předpokládáte že druhá možnost znamená že v zájmu lepšího řešení by měla lokálni moc ustoupit. Ale pro "lepšího řešení"? Kdo to zaručí? Proč není lokální řešení lepší? Mám z minulých dob hodně zkušeností s rozhodováním na nějaké plánovací komisi, která všemu dobře rozumí a lépe než "místní blbové a zpátečníci" ví že se má vykácet les a místo rybníka postavit dálnice. Odmítám názor že "načalstvo" je geniální a všichni musíme držet krok a poslouchat ho. To jsou komunistické kecy!

Ustecak 3.12.2008 12:00

Re: Je jasné, že vy EU fandíte a proto neargumentujete férově.

Přesně, nic proti EU, ale kdo mi zaručí že burelská směrnice, která bude výhodná pro Francii a Německo, bude výhodná i pro ČR. Oni si v EP krásně většinově prosadí např. směrnice, aby se zemědělcum žilo líp, ale že se bude žít líp akorát fr. a něm. zemědělcům a naše to totálně položí, to už bude francouzkym a německym europoslancum jedno.