19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ivan Nový 3.12.2008 12:22

Emigrante,

tak v obecné rovině, průměrné teploty v zimě jsou u nás jiné než ve Španělsku, z toho vyplývá, že u nás musí být jiné stavební normy než například ve Španělsku. A co bylo na Československých normách špatně? Například střechy pod tíhou sněhu u nás začaly padat až s aplikací unijních norem, nebo konstrukcí projektovanými odborníky z praxí z jiného klimatu. Stavět naddimenzované stavby není problém, ale kdo to má platit. Proto EU může být v praktické činnosti neefektivní, pokud příliš lpí na unifikaci, navíc každá unifikace je vždy o krok pozadu za aktuálním stavem.

Emi-grant 3.12.2008 12:32

Re: Emigrante,

DIN 18 035 Teil 2   Sportplätze; Bewässerung von Rasen- und Tennenflächen (Sportovní hřiště; závlaha trávníkových a mlatových ploch)DIN 18 035 Teil 3   Sportplätze; Entwässerung (Sportovní hřiště; odvodnění)DIN 18 035 Teil 4   Sportplätze; Rasenflächen (Sportovní hřiště; trávníkové plochy)DIN 18 035 Teil 5   Sportplätze; Tennenflächen (Sportovní hřiště; antukovéplochy)  DIN 18 035 Teil 6   Sportplätze; Kunststofflächen (Sportovní hřiště; umělé povrchy)DIN 18 035 Teil 7   Sportplätze; Kunstfaserflächen (Sportovní hřiště; povrchy z umělých vláken) DIN 18 035 Teil 8 Sportplätze; Leichtathletikaneagen (Sportovní hřiště; lehkoatletické hřiště)

 

Ivan Nový 3.12.2008 12:35

Emigrante,

ale měl byste používat normy ISO, ne DIN. Jste přece v EU :-))))) Kážete vodu, a pijete víno.

Ivan Nový 3.12.2008 12:39

A Emigrante,

tak, zase v obecné rovině, je odvodnění stejné v oblasti kde nikdy neprší a v oblasti, kde prší co 3 dni?

J. T. 3.12.2008 13:48

Re: A po kontrole,

V českých pravidlech máte i jak daleko mají být od sebe příčky na zábradlí. Napsat zákon není umění. Umění je uplatnit pravidla v praxi. A to nám jaksi z Brusele nezajistí = celá Brusel je nám na dvě věci.

MK 3.12.2008 15:55

Re: A po kontrole,

Ale ty dvě věci musíme zaplatit.  V Bruseli vyrostl takový moloch, že si to nikdo nedovede představit. A to ještě nemají zcela dostavěno. Ale luxus  je na tom vidět už nyní.

jepice 3.12.2008 12:37

Re: A teď nám ještě vysvětlete,

Velmi správně. Směrnice nic nezajišťuje, o čistý písek se musí postarat správce neboli provozovatel hřiště.  Třeba tím, že to hřiště oplotí.

Nebo dáváte přednost hřištím, kde si děti matlají ruce v hovínkách?

honzak 3.12.2008 13:37

Re: A teď nám ještě vysvětlete,

Svatá prostoto!!!!  Viděla jste někdy kocoura? Zastaví ho nějaký plot, když si chce označkovat teritorium, kde hobluje kočky on?????

Eurohujerismus teoretiků dobra je nejlepší cestou do pekla!

Jura Jurax 3.12.2008 16:17

Re: A teď nám ještě vysvětlete,

No, toulavé kočky lze vystřílet ... ale to by jistě odporovalo nějaké směrnici EU ;-)

Honza42 3.12.2008 13:47

Re: A teď nám ještě vysvětlete,

Správně, děti patří jednoznačně do klece. Jednak psi a kočky musí mít zajištěnu svobodu pohybu a jednak si děti na život v kleci musí zvykat již od mládí. V dospělosti se jim to v EU šikne.

Není to dítě co si matlá ruce v ... tak trochu divný ??? My to dycky hned poznali a ten vlhký a smradlavý slepenec vyhodili ven bez větší újmy. Nebo typický euroobčan už bude tak pitomý, že nepozná ani ho////vno???

Jura Jurax 3.12.2008 16:22

Re: A teď nám ještě vysvětlete,

No, když na to nebude euronorma, bude přinejmenším na rozpacích ... :-/ 

A tak mne napadlo - já si hrával na písečku v první půli let padesátých, když ještě nad pískovištěm nebděli byrokrati z brusele ... domovník to občas projel hráběmi a bylo ... skoro se divím, že jsem to bez brusele přežil ... i když je fakt, že tehdy nebylo tolik všudeseroucích čoklů a toulavých koček ...

Dušan Streit 3.12.2008 11:20

Racionální je oportunismus a kolaborace

A nacionalismus, pokud mu nedáme pejorativní přídech, je vlastenectvím. Každý hlupák ví, že je bližší košile než kabát. To neznamená nenávist prori nikomu. Tedy jen proti těm, co by si naše svobody chtěli rozparcelovat:

http://streit.blog.idnes.cz/c/59526/Syndrom-Wagnerove-deka-nad-Ustavnim-soudem-temno-nad-CR.html

http://streit.blog.idnes.cz/c/59856/Ustavni-soud-se-vyhnul-odpovedi-na-podani-Senatu.html

Každý šimpanz vezme klacek do ruky, když mu někdo z cizí tlupy chce narušit teritorium:

http://streit.blog.idnes.cz/c/55622/Cesko-drahe.html

jepice 3.12.2008 12:42

Re: Racionální je oportunismus a kolaborace

A už zase jsme my Češi něco extra, že?

Není nad ten úžasný pocit.

Pavel Urban 3.12.2008 11:09

Nacionální přístup k cíli nevedeč

K jakému cíli ? Chceme se integrovat do Evropy nebo naopak chceme bránit vlastní svébytnost ? Jak si autor představuje "optimální rozvoj národní identity" ? Bez definice těchto ve své podstatě iracionálních cílů nemůžeme racionálně uvažovat o cestách.

Optimální stupeň suverenity v té či oné věci nemusí být vůbec stupněm maximálním, v praxi tomu ale tak skoro pokaždé je. Jednak proto, že výš už se odvolat nelze. Jednak proto, že pokud máme sdílet stejný politický prostor, pak bychom neměli být diskriminováni jen proto, že těm druhým to na místní úrovni funguje lépe.

Pokud nevěříme našemu parlamentu a vládě, že nedokáže nastavit správné normy pro dětská pískoviště, pokud jim nejsme ochotni tolerovat v takovýchto věcech nedokonalosti, má vůbec smysl uvažovat o nějaké státní suverenitě ?

Co se týče zásadních věcí, není vůbec jisté, zda více integrovaná Evropa bude fungovat lépe než Evropa méně integrovaná. A to i v časech krize, kdy se racionální leckdy přestává fungovat. Základní chybou stoupenců integrace je předpoklad, že když se to tak dohodne, tak to tak bude taky fungovat. Nakonec můžeme mít Evropu, která bude v těchto věcech plně suverénní, ale fakticky bude politicky blokovaná lokálními silami, které ovšem nebudou mít oficiální moc, a tudiž ani zodpovědnost.

Ivan Nový 3.12.2008 11:16

Buď ti integrátoři jsou hlupáci a nebo lumpi,

jsou-li hlupáci, tak vycházejí z představy, že pokud vás ženou na jatka ve velkém stádu, tak se vám nic nemůže stát, a jsou-li lumpové, tak chtějí tuto představu vzbudit v ostatních.

Emi-grant 3.12.2008 11:21

Re: Nacionální přístup k cíli nevedeč

pane Urban budu kamenován, ale nevadí. Moje životní zkušenost z života na západě mi dává právo říct, že úroveň států západní Evropy je mnohem vyšší z mnoha hldisek. Právní normy, morálka občanské společnosti, společenská politická vyspělost, úroveň a úloha medií. atd. Když to zjednoduším, to co tam dávno funguje, my budeme lopotně a polovičatě vymýšlet. Žil jsem v BRD a nikdo mě tam nesežral. Přál bych každému ten pocit jistoty žít v pevných pravidlech hry. Mohl bych sepsat seznam konkrétních opatření a zákonů na naše SOUČASNÉ české problémy okolo kterých chodíme v bludném kruhu. Ta česká sveřepost, s jakou se bráníme dobrým mravům  je smutná. Pěstujeme si o sobě hodně mýtů, které nejsou ničím podložené.

Ivan Nový 3.12.2008 11:27

Emigrante,

život v EU mi zase dává právo říct, že EU Evropany kazí. Socialismus nefunguje, je totiž nemravný a kazí morálku.

Emi-grant 3.12.2008 11:35

Re: Emigrante,

pane Nový, , populistický Paroubek kazí Čechy a jim to nevadí. A ODS, pokud chce v této zemi politicky přežít, musí velmi opatrně a s velkými kompromisy zjemňovat následky. Žádné návraty ke kořenům.

Ivan Nový 3.12.2008 11:40

Emigrante,

ano, a taky Češi sami za toho Paroubka zaplatí, v EU po LS vlastní vina nebude tak snadno identifikovatelná, a takový systém se neumí učit na vlastních chybách, a ty "cizí" chyby povedou k válce. A to díky LS. Bude to my a oni, ti zlí - Němci, Francouzi, Poláci, Italové. A bude to tak ve všech státech. Tak totiž funguje socialismus. Politocké elity o tom vření ani nebudou mít potuchy, půjde to kolem nich, oni budou řešit jednotou velikost oka v pletivu kolem dětského hřiště.

Jura Jurax 3.12.2008 16:23

Re: Emigrante,

populistický Paroubek kazí Čechy a jim to nevadí. ale sakra vadí, a nejen Čechům, ale i Moravanům a Slezanům ;-€

Eva D. 3.12.2008 23:40

Re: Emigrante,

R^R^R^

Pavel Urban 3.12.2008 11:32

To Vám rád věřím

a kamenovat Vás rozhodně nehodlám. A už vůbec nehodlám polemizovat s těmi nepodloženými mýty.

Není mi ale jasné, jak to souvisí s původním článkem nebo mojí polemikou.

Emi-grant 3.12.2008 11:42

Re: To Vám rád věřím

pane Urban, reaguji na vaši větu "Základní chybou stoupenců integrace je předpoklad, že když se to tak dohodne, tak to tak bude taky fungovat." Pane oni to mají vyzkoušené!  Konečně nehrejme si na chytrou horákyni. vystupme z té EU a můžeme se v té naší suverenitě utopit.

Ivan Nový 3.12.2008 11:44

Emigrante,

můžeme na ní jen vydělat, nebo myslíte, že okolní státy EU by se nám začaly mstít a na just by začaly kupovat dražší unijní zboží? A nebo by taky hledali, kde v EU nechal tesař díru?

Emi-grant 3.12.2008 12:05

Re: Emigrante,

pane Nový, po sametu jsem byl optimista. Věřil jsem, že tak jako já v BRD, tak i celá ČR je schopná  dostat se daleko. Ta iluze, byla založena na faktu, že po odchodu komunistů spousta schopných lidí konečně splní své sny a my češi se rozjedeme. Jak šel čas, tato iluze vyprchává. Jistě, že EU je moloch, já vím co jsou němci zač, líp jak vy, ale my je neporazíme. Nejsme ani Švýcaři, nebo Luxembourčané. Nedělejme si iluze. Konečně Kauflandy tady byly už před našim  vstupem do EU. My si můžeme dnes akorát foukat jako geograficky výhodná země ve smyslu tranzitu zboží. Bude to stačit? Víc už nemáme, všechno jsme prošustrovali.

Ivan Nový 3.12.2008 12:29

Emigrante,

no spoustu lidí své sny plní, eurokrati se jim v tom snaží zabránit, protože představují v EU nedovolenou konkurenci pro staré země EU. Navíc každá totalita potřebuje spíše chudší obyvatelstvo, závislé na sociálních dávkách a dotacích, aby význam státní moci vzrostl. Eurokrati se o to snaží, seč jim síly stačí. LS je prostředkem, kterým toho mají dosáhnout. A žijete-li v Německu, doporučuji vám shlédnout filmy Rainera  Wernera Fasbindera; to co kritizujete u nás, v Německu probíhalo obdobně.

Pavel Urban 3.12.2008 11:48

Oni to mají vyzkoušené

v BRD (,Francii, Británii atd.) nebo v EU ?

To je totiž rozdíl. A to nejen proto, že EU jsme taky my.

MZ 3.12.2008 11:40

Re: Nacionální přístup k cíli nevedeč

Mno, a ta "lepší úroveň" Západní Evropy vznikla na základě direktiv z centra ? A kterého, prosím ?

Ivan Nový 3.12.2008 11:42

Re: Nacionální přístup k cíli nevedeč

R^R^R^

toogood 3.12.2008 11:06

Irsko

Nepochybuju o tom, ze Irsko LS nakonec podepise. Nejak se to vymysli, nebo se to proste vysedi. Pouceni z jejich pripadu je ale jasne. Delali "problemy", "rebelii", byli "trouble makers" a vysledek? Nejspise budou mit jako jedini nejake vyjimky a upravy !!!! Mravni ponauceni pro CR je naprosto zrejme: kdo se za sve zajmy nebije, nemuze cekat ze se mu splni.

Jinymi slovy "trouble maker" neni nadavka, ale v podstate lichotka. To, ze nase vlada a parlament jako celek (vetsina) nas podpis LS nejak nepodmini, je vyjednavaci neschopnost!!!