28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Na barikády!

Abych uvedl do správných mezí to, co dále píši, tak zdůrazňuji, že Andrej Babiš není dobrý premiér.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Sedlák 17.11.2018 7:34

Re: Proč ten oslí můstek?

Pokud ovšem cestuje v doprovodu podivného Rusáka do oblasti, kam se cizinec jen tak nedostane a dva roky sabotuje policejní vyšetřování, má to svoji informační hodnotu. V případě, že jeho movitý spoluobviněný si kde co koupí a vydává ho za nesvéprávného, tak taky. A dohromady je to taková typická babišárna.

J. Pokoutný 17.11.2018 8:23

Re: Proč ten oslí můstek?

Je-li osoba jménem Protopopov "podivný Rusák", co byl Gottwald, nebo je paní Udženija, voni xenofobe? Taky skvělý, echt český ména, že jo?

S. Sedlák 17.11.2018 9:13

Re: Proč ten oslí můstek?

Tak si o tom chlápkovi něco přečtěte. Můžete začít jeho rozhovorem na Novinkách. Kdo mluví o jmenech tupý jinochu?

J. Červená 17.11.2018 8:05

Re: Proč ten oslí můstek?

Kdokoli po Krymu courat nemůže,sežeňte si informace.A pokud courá po Krymu,je to dospělý člověk,pokud má odpovídat na dotazy novinářů,je to chudák nemocná obět a v podání jeho otce dokonce nebohé dítě.

R. Vacek 17.11.2018 7:35

Re: Proč ten oslí můstek?

A to si představte, že ten ruský šváb na Hradě získal více hlasů než kdokoliv jiný. A dokonce už podruhé. A i ten Babiš se svou stranou válcuje ostatní.

Popřejte tedy alespoň lidem, kteří se pokládají za ty lepší, aby měli pěkné počasí a zažili příjemný kolektivní zážitek v soudružském boji za lepší budoucnost.

S. Sedlák 17.11.2018 9:16

Re: Proč ten oslí můstek?

Všeho do času. Poslední volby připomínaly všechno jen válcování ne. A ty senátní debakl. Navíc biologie (naštěstí) pracuje.

R. Vacek 17.11.2018 10:11

Re: Proč ten oslí můstek?

O kvalitě hlasatelů lepších zítřků svědčí i to, že nejsou schopni nabídnout nic atraktivního a tak musejí spoléhat na to, až jejich oponenti sejdou věkem. Zvlášť patrné to je u Zemana, který i na sklonku života, když člověku ubývá sil, nemá problém oslovovat více voličů, než mnohý jura plné síly.

V. Kotas 17.11.2018 4:38

I když by to ty předčasné volby chtělo,

Vyčistil by se parlament zůstala by v něm polovina stran a vláda 1strany by se stejně nekonala. Došlo by také konečně na ČT, ČRo, které kromě jiných excesů, svolávají demonstrace proti vládě vzešlé při svobodných volbách.

S. Sedlák 17.11.2018 5:35

Re: I když by to ty předčasné volby chtělo,

Co věta, to hloupost. Tahle vláda vznikla tlakem opilce, který nectí ústavu.

P. Novák 17.11.2018 6:12

Re: I když by to ty předčasné volby chtělo,

Kotasův standard...

M. Prokop 17.11.2018 0:29

Jak tak na vás Holásku koukám,

tak takhle tu žijeme kvůli lidem jako vy. Ochotný "sežrat" cokoliv a neprotestovat.

Š. Hašek 17.11.2018 8:48

Re: Jak tak na vás Holásku koukám,

Pane Prokope,

Já nic "nežeru". Politik je pro mě ouřada. A "protestuji" třeba u voleb.

Je asi dobré, pokud je ouřada zvolen nějakým počtem občanů. Nerad bych totiž, aby se zas sešel nějaký výbor akčních (za šéfíka udělají Drahoše) ..... a ty ouřady nám najmenoval.

Totéž platí o jmenování nového premiéra v Praze "pod koněm" sešlostí o počtu 4852 duší. Takové nepolitické, havlovské, lidskoprávní, láskové, majdanské. Zkráceno.

K. Nový 17.11.2018 0:21

Je to tak

Pokud se Vám Babiš nelíbí, nandejte mu to argumenty, ukažte, že jeho politika vede do pekla a k ožebračování lidí (v ekonomické politice by to měl snad dokázat i orangutan).

"Hluboký lidský příběh" už to byl loni s strejdou Bradym. Tohle je stejné - akorát to ukazuje, že syn se neumí chovat jako chlap a přijít osobně na policii (ať už švýcarskou, slovenskou nebo českou).

A taky to dopadne stejně, jako se strejdou Bradym. Lidi u nás dokážou myslet mozkem.

M. Prokop 17.11.2018 0:32

Re: Je to tak

To ožebračování se jednodušším povahám ukáže až přijde (nevyhnutelná) recese. Jenže to už bude pozdě. Máte příliš optimisté mínění o orangutanech i schopnostech elektorátu pochopit celkem jednoduché souvislosti.

K. Nový 17.11.2018 0:51

Re: Je to tak

V demokracii, pokud voliče nepřesvědčíte, máte holt smůlu.

Schopný lídr se ukáže právě tím, že to dokáže elektorátu vysvětlit a prodat.

M. Prokop 17.11.2018 0:58

Re: Je to tak

No ano, ale ne vždy.

I ten Churchill přesvědčil Brity o své pravdě až když byli vinou Chamberlaina v průseru hlouběji, než bylo nezbytné.

Správná řešení nebývají populární.

S Burešem je průser jasný, ale ještě to není dost vidět.

P. Götze 17.11.2018 1:10

prokristapana chlape studuj. Churchill nepresvedcil brity, ale britskou tehdejsi "snemovnu", kde vznikla politicka krize. cili standardni proces. zadna ulice, zadni novinari, nic takoveho. porovnavate neporovnatelne.

A. Pakosta 17.11.2018 9:03

Re:

Poslyšte, pane Goetze, a v té britské sněmovně zasedali Hotentoti? Já myslel že Britové! A navíc jeho projev v dolní sněmovně byl, pokud vím, přenášen rozhlasem - pro koho asi? Že by pro ty poslance sněmovny, kteří na zasedání nepřišli, aby věděli oč přišli?

Takže se, pane Goetze, moc nevytahujte.

Samozřejmě, že Bureš neodstoupí pod tlakem ulice. To by musel být buď čestný politik, anebo být přesvědčen o své nevině v kauze ČH. Ale on je jednak rafan a jednak má máslo na hlavě, a tak se zuby nehty drží svého postu, který ho zatím může uchránit od zabásnutí, a hradní mstivý dědek mu v tom pomáhá seč může, a BOHUŽEL může docela hodně. Sněmovna teď MOŽNÁ odhlasuje nedůvěru vládě. Bureš podá demisi a budeme zase tam jako jsme byli v lednu. Eman z Hradu pověří Bureše znova a ten bude půl roku nebo rok vládnout v demisi a "sestavovat novou vládu" z těchže lidí, jež tvořili tu starou.

Pak předstoupí před Sněmovnu, nedostane důvěru, a dědek ho pověří ještě jednou. Divadýlko se bude rok či půl druhého opakovat - a není už tu mezitím termín dalších řádných parlamentních voleb? Pokud ne, po dalším nevyslovení důvěry může svého koně předvést předseda Sněmovny, a to je kdo? Radek Vondráček, aňák a věrný Burešův poddaný. Koho tak asi pověří on? Je to jedno, protože než projde další kolo toho tyjátru, termín parlamentních voleb přijde. A kdo jiný má v kešeni dost peněz na bombastickou kampaň než zase Bureš? Jediná další možnost, jak ukrátit utrpení této země, je ta, že se Sněmovna sama rozpustí a dědek na hradě bude muset vyhlásit předčasné volby. Tím by se daly ušetřit snad i dva roky, ovšem zase by Bureš měl patrně větší šanci ve volbách uspět, nebylo by totiž ještě dost času, aby jeho současní voliči opravdu pochopili, že s ním šlápli do exkrementu. Případná hospodářská recese by proces mohla trochu urychlit, ale neodvažuji se hádat, s jakým výsledkem.

Osobně soudím, že tahle země si oddechne, teprve až čas anebo Zubatá vyčistí hradní komnaty. Pak snad budeme mít zase šanci.

J. Pospíšil 17.11.2018 17:03

Re:

Ano, tak to může být. A bude to konec jak Babiše, tak i jeho hnutí. Demokracie je zkrátka velmi pomalá. Volič potřebuje čas, aby se přesvědčil. A čím větší naději vkládá do svého ANO, tí větší bude jeho rozčarování a tím silnější pak bude jeho ne.

V politice je načasování velmi důležité. To, co se děje dnes, dle mého k pádu vlády nepovede a dokonce by k pádu vlády vést nemělo. Protože není toho, kdo by zemi mohl vést. Opozice není zatím vůbec zformovaná a nemá směr ani lidi, kteří by tento neexistující směr prosazovali. Jen obtížně jde jít za někým, kdo se nehýbe, akorát říká, že je to špatně a neví, kam se vydat. S takovými se dá jít jen do Brusele.

P. Grigar 17.11.2018 22:23

Re:

.. vy máte logiku houpacího koně. Dokážete svým následným tvrzením popřít to předcházející. Jste schopen zabloudit v Brně na Zelňáku.

A. Pakosta 19.11.2018 7:37

Re: Logika houpacího koně?

Pane Grigare,

nemohl byste mi, ve své laskavé a osvícené moudrosti, zjevit, kdeže ve svém příspěvku "následujícím tvrzením popírám to předcházející"?

...A Brno - to je ta obydlená zatáčka na dálnici do Bratislavy?