26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
kocour 23.5.2006 7:22

Tedy taková nadutost,

jakou trpíte vy, to se hned tak nevidí.

Netřeba 23.5.2006 6:43

Jsou dvě možnosti.

Buď to lepší s námi právě odchází, nebo to lepší s námi právě přichází. Že by to nejlepší bylo právě teď si snad nikdo ani nemyslí.

Lišák (is back :-))) 23.5.2006 2:34

Svobodně do jeskyně !!!

A znova od začátku. Ačkoli vlastně ne. Zrušením státu přece nezrušíte střelné zbraně.....japa by to asi dopadlo?

Haf 23.5.2006 0:51

Pod něco bych se i podepsal

I když je to ne dokonalé vyjádření. Zákony v menším počtu, -  jednoznačné, srozumitelné a vymahatelné !!! Soudci odvolatelní a voleni , odpovědní. Drobné věci řešit "na počkání" ! Změna rozpočtového určení daní, zmenšení přerozdělování, využití počítačů a zmenšení stavu úředníků, samosprávné řízení např. podnikání - vč. učňovského školství. Není to na odpověď po netu, ale cesta, rychlá cesta, je !!! Decentralizace a změna systému vč. volebního zákona a ústavy. 

Vilém 23.5.2006 0:25

Mýtus o svobodném člověku

Autorem popisované mýty dnes už prakticky nikoho neklamou, dokonce bych řekl, že kdejaký neplatič daní kope do státu a filosofuje o tom, jak je špatný.

Problémem dneška je právě vytvářený MÝTUS O SLUŠNÉM JEDINCI. Svobodný jedinec nebrzděný něčím tak odporným jako zákony jistě sobě a zprostředkovaně i ostatním přinese ohromné hodnoty. Když se podívám na chování lidí, kteří se nenechají ani dnes brzdit a omezovat, nemám dojem, že by bylo vhodné nebo aspoň únosné, kdyby se takto chovali všichni nebo o to usilovali. Výsledkem by byla džungle a nikoli svobodná společnost.

Nechci ale tvrdit, že to je záměrem liberálů.