6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ps 5.9.2008 11:11

Re: Pane Janouchu, vážně Vám jde o to, aby se lidé chovali hospodárně?

Ční "fachidiotismus" taky z rakousých politků (Na haidera, se naptám ten je  jasný.), když chtějí stavět další plynové giga zdroje?;-)

Trurl 5.9.2008 10:59

Něco za něco

Pana profesora Janoucha si velmi vážím, ale v článku mu chybí dost důležité údaje, které by energetickou situaci lidstva dokreslovaly. Píše v jakém poměru kdo energii spotřebovává, ale měl by napsat také kdo energii vyrábí, a ještě lépe, kdo ji vyrábí ekologicky šetrným způsobem (odsíření, atd.). Stejně tak, které státy se jak podílejí na přírůstku obyvatelstva a jaký podíl mají na výrobě energie , resp. na nově budovaných energetických zdrojích. Pokud totiž státy jako Indie, Pákistán, Brazílie, africké státy, většina muslimských států a další neopustí politiku nekontrolovaného populačního růstu, pak bude mít lidstvo nedostatek energie pořád . Rozvoj jaderné emergetiky je nyní zjevně jedinou rozumnou alternativou, ale jen pro vyspělý svět, tedy těch 20%. Aby se lidé v rozvojových zemích stali energeticky soběstační, museli by opustit svůj způsob uvažování, své zvyky, svůj způsob života a možná i náboženství, a to se, k jejich smůle, hned tak nestane. Je to prostě pořád něco za něco.

foyta 5.9.2008 10:50

Re: Pane Janouchu, vážně Vám jde o to, aby se lidé chovali hospodárně?

děkuji za přání bídy a úpadku! pojďme vstříc včerejším dnům, kdy jsme svítili svícemi a místo traktorů na cizí pole námi obdělávaná koně orat vyháněli. tupče!

jerry, the beastie mouse 5.9.2008 10:41

Mýlíte se pane Janouchu!

Vítězství Kuchtové by znamenalo , že Zelení padnou pod 5 % , nebudou po volbách tedy ani  ve vládě a tedy šanci pro jádro. Bursík je úplně stejným fundamentalistou, když jde o jádro.:-/

Vlasta2 5.9.2008 10:41

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Aspon je jasno

Jeden osel v pyžamu jaro nedělá...

Všichni-1 je většina, což v běžné demokracii platí za vyřešenou záležitost. Pokud ovšem "všichni" neznamená méně než tři, že ano... 

Martin 5.9.2008 10:35

Pane Janouchu, vážně Vám jde o to, aby se lidé chovali hospodárně?

Uvažoval jste o tom, že stavba dalších giga jaderných zdrojů vlastně občana vůbec nemotivuje k tomu, aby se choval hospodárně? Proč taky, když bude energie dostatek. Až bude docházet, postavíme další a další. Vážně Vám leží na srdci plýtvání energií? Číší z Vás fachidiotismus.

kerim 5.9.2008 10:32

Re: Pane Janouch,

Milý pane Zimo, jsem citlivý na velemozky jako jste Vy,  které své hluboké pravdy prosazují bídnou češtinou. Nuže, oslovení správně česky je v pátém pádu  ... pane Janouchu...., v duchu shody podmětu s přísudkem (jestli tušíte oč jde) musí být ... hlavičky produkovaly... Měl byste se nad sebou vážně zamyslet, než rozjedete další militantní příspěvek....

I-Worm 5.9.2008 10:29

Re: naopak!

nenechte se mejlit! Topolánek se raděj vzdá jádra, než vlády.

Steve 5.9.2008 10:19

Re: Re: Vy kteří se cítíte být zhnuseni nad naší civilisací...

Naprosto souhlasím! Příspěvkem jsem chtěl jenom vyvolat polemiku. Bohužel neuvážené zásahy a tlaky ze strany zelených politiků nás mohou dostat na onu druhou stranu barikády.

Zebra 5.9.2008 10:09

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Aspon je jasno

Od všech. Máte-li množinu všichni-1, není Brezinova věta korektní. No a já jsem ten jeden. :-P

Petr Benes 5.9.2008 10:01

Re: Pane Janouch,

na plastovych obalech neni nic spatneho, jsou prakticke a levne. akorat by se mely recyklovat a nevyhazovat na skladky.

Petr Benes 5.9.2008 9:58

naopak!

pro jadernou energii bude nejlepsi, kdyz vyhraje Kuchtova! :-)

optimistický skeptik 5.9.2008 9:54

Re: Všichni jsme zakuklení zelení,

Přesně řečeno.R^

Larus ridibundus 5.9.2008 9:51

Re: Pane Janouch,

Nová fyzikální jednotka blbosti:

1 Zima.

Jednotka je ovšem příliš velká.

Normální řeský blbec múže dosáhnouti hodnoty blbosti nejvýše několika nZ (nanozimů)toto bude tučně

Honza2 5.9.2008 9:51

Re: Vy kteří se cítíte být zhnuseni nad naší civilisací...

Takhle to nefunguje. Buď máte moc, zdroje a jste bohatý. Pak si můžete dovolit auta, internet, a zároveň i tu ekologii. A nebo tu moc, bohatství a zdroje má někdo jiný a na vás logicky zbyde hlad, bída a otrávený vzduch. Ekologičtí nadšenci se ničeho vzdávat nemusí, protože patří k té vyvolené bohaté části lidstva. Pokud se, třeba díky ubývání zdrojů dostanou na druhou stranu barikády, ztratí nejenom materiální luxus, ale i to dobré životní prostředí. Nejde vyměnit luxus za ekologii, protože ekologie je sama o sobě luxus. Buď máte všechno, nebo nic.

Vaněk 5.9.2008 9:49

Re: Nejde o mě,

Teď už jen, abyste své výroky prokázal a můžeme Vám aplaudovat. Velmi se na to těším. Zatím jsem od oponentů jaderné energie skutečně vážný, průkazný, argument neslyšel.

Libor.w 5.9.2008 9:46

Strana Zelených.

Strana Zelených je stranou která se vyprofilovala na odsouzení jaderné energie a toto zavržení jádra má v té samé svatosti jako křestˇané "neposkvrněné početí" Nemůžeme tudíž čekat že rehabilituje jadernou energii.To spíše papež prohlásí neposkvrněné početí za blud.Zelení fanatici budou škodit dál.

M. Zima 5.9.2008 9:37

Oslnil jste

věcnou až vědeckou argumentací, jako by to psal profesor J., nebo sám Profesor.

Honza42 5.9.2008 9:35

Souhlas. Typický zelený je obyvatel činžáku ve městě.

U nás na vsi se nevyskytují. Lidé vědí co je práce a pamatují si co znamenalo obracet seno hráběmi a kydat hnůj vidlemi. Po idylce fyzicky náročného zemědělství na rozdíl od městského obyvatelstva tudíž netouží. Zatím jsem nepotkal nikoho ze starých lidí, kdo by toužil po návratu do doby nechemické a neprůmyslové.

M. Zima 5.9.2008 9:35

Nejde o mě,

pan Janouch před skutečnými tématy utíká a manipuluje, jako komunisté v "nejlepších" časech. A to permanentně. Bláboly, které přednesl dnes jsou tak dobré pro atomové soudruhy z Dlouhého věštírny. Tam lžou stejně, jako za komoušů.

R. 5.9.2008 9:31

Re: Pane Janouch,

Uprimne, nevidim jediny duvod, proc by pan Janouch s Vami mel ztracet cas. Navic jeste s tak blahosklonnym  vyzvanim "povazuji Vas za hlupaka, ale obetuji Vam svuj cas...." Prasky jste si dnes uz racil vzit? Asi ne, co? :-(

J. Ryba 5.9.2008 9:29

Re: Já netvrdím, že něco jsem,

Leč z lidské moudrosti tři znáte písmena, jež v slovo B*L*B se svíjí...

M. Zima 5.9.2008 9:26

Jste na dorazu chlapče,

když musíte Janoucha chránit pravopisem. (BTW: On o sobě tvrdí, že je fyzik)

Honza2 5.9.2008 9:26

Re: Re: Re: zelení

Opravdu budou v Číně uváděny do provozu rychlé množivé reaktory už od roku 2010? Ve svých článcích na Oslu jste myslím o něco opatrnější než autor tohoto článku a termín zavedení reaktorů další generace posouváte až k roku 2020.

Každopádně pokud je to pravda, začínám se zcela vážně učit čínsky.

BM 5.9.2008 9:24

Re: Re: Pane Janouch,

Preco svoje hodnotenie obmedzujete na kladne cisla ? Ved ciselna os NULOU nekonci. Keby sa zavadzala jednotka blbosti, mohol by to byt 1 pikoZima, aby bola v praxi pouzitelna.

M. Zima 5.9.2008 9:23

Já netvrdím, že něco jsem,

ale veličinám typu pana Janoucha, nebo Vašeho, kdykoli dokáži, že nemají na to, vlastní agitaci obhájit. BTW: Navrhl jsem konkrétní témata, místo Janouchovy hloupé agitace, např. aktuální Asse, včera převedeno do kompetence Úřadu pro ochranu proti záření, (Gabriel: největší atomární problém Evropy.)

M. Zima 5.9.2008 9:18

Jo, pan Doležal je tak dobře orientován,

že napíše opakovaně v různých médiích : "StB nebyla žádná zločinecká organisace" a česká pravice aplauduje, jak tím demaskoval pikle levice.

kirast 5.9.2008 9:18

Všichni jsme zakuklení zelení,

protože se asi nenajde nikdo, kdo by požadoval smrdutý smog v ovzduší, jedovatou vodu v řekách nebo vybetonované parky. Z toho ale přece nevyplývá, že příroda je odteď nové božstvo, kterému je nutnost se klanět a přinášet kruté oběti. Zatím všecky zelené strany prokázaly, že jim nejde o lepší život lidí, ale pouze o vytvoření nové církve, která bude ovládat společnost a její zdroje. Pokud nám tedy záleží na životním prostředí, musí nám záležet na tom, aby společnost zůstala svobodná a bohatá, protože jenom v takové společnosti se daří přírodě i lidem nejlépe. A takovou společnost nám nenabízí ani Kuchtová, ani Bursík.

Steve 5.9.2008 9:17

Vy kteří se cítíte být zhnuseni nad naší civilisací...

...řekněte čeho jste ochotni se vzdát? Počítačů, televizorů, praček, ledniček, myček na nádobí, rychlovarných konvic a dalších přístrojů ve výbavě vaších domácností? Aut, motocyklů a dalších výdobytků technické civilisace? Každoročních dovolených ať už letecky nebo jinými dopravními prostředky? Čeho? Jinak je vše jen saloní tlachání! Já patřím ke střední generaci a žiji velice skromně a někdy se nestačím divit, když vidím ve svém okolí militantní ekology, kteří neudělají bez auta ani krok a využívají všech příjemností, které jim poskytuje tolik opovrhovaná technicky vyspělá civilisace. Všichni dnes máme doma počítače, víme co stojí energie denní surfování po internetu? Nemyslím jenom energii, kterou spotřebuje počítač, ale co stojí energie nutná pro ukládání většiny dat. Někde jsem četl, že většina servrových polí je v USA a již dnes spotřebovává asi 7% vyrobené energie! Já se klidně bez spousty věcí obejdu, jen jsem hrozně zvědav na dnešní mladou generaci, která má sice silné ekologické cítění...a na druhou stranu poměrně vysoké nároky.

Hans z dědiny 5.9.2008 9:15

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Aspon je jasno

Hele, ty osle v pyžamu, od kolika osob se podle tebe dá psát my?