6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Dědek 5.9.2008 14:14

Neplýtvat!

Bez jaderných elektráren to nepůjde ale pro začátek by to energií ne šetřit  ALE NEPLÝTVAT!

ladar 5.9.2008 14:10

jedna strana, druhá strana, další už netřeba

ano Zelení a možná i Lidovci pod pět procent to by bylo něco ku zdaru, myslím, že naší republice by dost slušel osvědčený systém dvou silných politických stran alá UK a USA.

pimpiripi 5.9.2008 13:56

Janouch a konto Charty 77 ?

Janouchu - Jak to bylo s tím kontem  Charty 77  ?

:-/8-o;-€Rv

ps 5.9.2008 13:43

Re: Re: Jaderná energie je schopna vyřešit veškeré energetické problémy

Ale těch elektráren by klidně 6x víc mohlo být. A bylo by nebýt antijaderné hysterie.

Map 5.9.2008 13:42

Re: Pane Janouch,

Vaše obětavost a velkorysost nezná mezí. V zájmu vědy jste ochoten diskutovat s "demagogem" a "hlupákem" o "chujovinách". Stojí Vám to vůbec za to, pane "všehoznalče"?

P.S. Oslovujeme pátým pádem pane zLmo (viz "pane Janouch"). Jsem ochoten po pracovní době si s Vámi zopakovat učivo obecné školy, aniž bych Vás nazýval demagogem či hlupákem (snad nedoukem českého jazyka). Jinak nehodlám sdílet Vaši úroveň vyjádřování.

ps 5.9.2008 13:41

Re: Odkud máte to

Mám oči. A co to má společného s vaší schizofrenií?

Honza2 5.9.2008 13:13

Re: Stačí, když rychlé reaktory postaví země jako USA, Rusko,

Ano, představa, že si jaderné mocnosti postaví množivé reaktory a komplikované továrny na přepracování paliva v takovém měřítku, aby dokázali zásobovat obohaceným uranem i naše klasické JE je fajn :-)

Myslím, že z těch vyjmenovaných zemí už v Japonsku a Francii komerční rychlý reaktor stojí. Bohužel v obou případech pouze stojí a nefunguje.

Ale vše se nakonec určitě v dobré obrátí a nová generace JE nás spasí. Tedy minimálně do brzkého zvládnutí fůze a pak budeme spasení už na furt.

Honza2 5.9.2008 12:58

Re: Na světě ? Proč na světě ?

No, jestli jste si nevšiml, tak žijeme v otervřené tržní ekonomice, takže žádný náš uran pro nás neexistuje. Stejně tak jako neexistuje žádná naše elektřina pro nás. Existuje jenom uran a elektřina na trhu za tržní cenu pro každého. Tedy pro každého, kdo na to má.

Na našem území sice máme uranu dost, ale zato nemáme žádnou továrnu na jeho zpracování a obohacení. A skoro bych řekl, že ji ani mít nesmíme.

Tino 5.9.2008 12:54

Ach jo, pane Janouch!

Když oni lidičky rozumějí spíš jihočeské panímámě, než fyzikovi. Taková panímáma řekne třeba že mikrovlnka je jedovatá a proto i radar, že to záření z toho uránu je v elektrice a pak nás to otráví při vaření, že ten kysličník je ze skleníku a proto by ty auta na něj neměly jezdit a že ty fyzici jsou spolčený s Klausem aby dostali vyznamenání... No a ty druhý panimámy to berou. Než by měly louskat vzorečky, hledat informace...

No a pantátové ve věku sedmnáct i víc, tak ti než by měli poslouchat kdejakou autoritu, tak ji udělají ze sebe. No uznejte, kerej mladej si nechával radit? Navíc je v tom adrenalin, když je škubou z brány jaderky policajti. Takovej mladej začne vegetariánstvím, zblbne z té zeleně co cpe a začne se šťourat i do jaderek. Kdyby jed vepřo knedlo zelo, ztloustne a přestane vymýšlet blbosti, protože by byl línej se hejbat a myslet úplně. Zapnul by si televizi a bylo by mu šumafuk celá energetika. Zbytek mladejch proti jaderkám není. Jen ty začínající vegáči jsou rapli!!

Vědci to v dnešní době mají těžký. Kolikrát pochybují dokonce i sami o sobě a pak snadno se nechají zviklat he globálním blábolům!;-D

Emil XX 5.9.2008 12:29

Re: Všichni jsme zakuklení zelení,

Máte naprostou pravdu. Člověk, který chcípá hladem na přírodu kašle. Zdevastuje kde co, aby se NAJEDL. Nezapomeňte, že první zemědělství na našem území bylo žárové (vypalování lesů). Od toho možná pochází i název Praha.

Emil XX 5.9.2008 12:25

A tady máte náhradu za ropu

Je to vyzkoušeno i pro Airbus 380, vyvinula to USAF pro svá letadla.

http://en.wikipedia.org/wiki/Fischer-Tropsch_process

Emil XX 5.9.2008 12:16

Re: Re: Jaderná energie je schopna vyřešit veškeré energetické problémy

Milý soudruhu, třetí pětiletka se jaderné energie téměř netýkala. A plutoniového hospodářství už vůbec ne. SSSR by to ostatně nepřipustil, jak se ukázalo nejpozději v 70 letech.

Ani tisíce jaderných reaktorů v Evropě nedokáží zamořit životní prostředí tak, jako to dokázal soudruh Stalin s pouhými pěti reaktory, sloužícími pro výrobu plutonia pro vojenské účely.

Emil XX 5.9.2008 12:11

Stačí, když rychlé reaktory postaví země jako USA, Rusko,

Čína, Indie, Francie, Německo, Británie a Japonsko. Francie má z jádra 78% elektřiny, když to bude mít celá Evropa, můžeme přejít i na benzin z uhlí a problém je vyřešen.

kerim 5.9.2008 12:05

Re: Ne, že bych češtináře nebral vážně,

Milý pane Zimo, nejsem žádný učitel češtiny, má kvalifikace je Ing.,  CSc., nicméně bez agresivních pitomců,  vyjadřujících se k čemukoli mizernou češtinou, se rád obejdu.

Schumacher 5.9.2008 11:57

Nic proti jaderné energetice.

Ale co s tím ochlazováním, které nás čeká za rohem ? ;-D

Schumacher 5.9.2008 11:56

Na světě ? Proč na světě ?

Stačí, že je ho dostatek u nás a pro nás.

M. Zima 5.9.2008 11:52

V tom sousedním Německu

mají teď starost se 130000 sudy s málo a středně radioaktivním odpadem, jehož uložiště se nebezpečně hroutí. (Je v tom i Plutonium, Thorium, .. všechno, co dělá Janouchovi a Drápové dobře)

M. Zima 5.9.2008 11:48

Odkud máte to

s tím Ruskem? A to chcete někomu připisovat mrákoty? BTW: Atomový ministr Strauss měl velkého osobního přítele, ministra energetiky SSSR, ale zastřelili mu ho za pašování kaviáru.

Emil XX 5.9.2008 11:48

Re: Re: naopak!

Obávám se, že máte pravdu. Ale vnitrostranická opozice toho může využít k jeho svržení.

Steve 5.9.2008 11:47

Re: Re: Jaderná energie je schopna vyřešit veškeré energetické problémy

Jaderná energie není schopna vyřešit veškeré energetické problémy, ale je jedním z důležitých zdrojů, které v současné době nelze přehlížet. Jsem ohromně zvědav k jakým závěrům jednou dojdou v sousedním Německu.

M. Zima 5.9.2008 11:44

Ne, že bych češtináře nebral vážně,

i tu jejich sebeúčelovou onánii, ale když mi říkáte, že je Janouch jako hlavička tvrdý Y, není to pro mě nic nového, mě připadá natvrdlý pořád.

Zebra 5.9.2008 11:42

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Aspon je jasno

Helejte, nikdo vám neupírá, že všichni-1 je většina, což zhola nic nemění na nekorektnosti Brezinovy věty, pokud tato není výrokem panovníka, což není. Zkrátka nějakej Brezina nemá nejmenší nárok za mě mluvit, chápete ? Zbytku nerozumím.

M. Zima 5.9.2008 11:37

Bez obav, Janouch se o to určitě pokusí.

A když to jinak nepůjde, budou s anonymními atomovými retardy z NP štěpit na zahradě sekyrkou.

M. Zima 5.9.2008 11:35

Re: Jaderná energie je schopna vyřešit veškeré energetické problémy

Ano je, nejenom energetické, všechny, a to nejméně dvěma způsoby: Velkým závěrečným třeskem, nebo tichým zamořením životního prostředí.  Aby se atomové hlavičky na té křižovatce nespletly, vyhrabal jim prof. Janouch s ostatními soudruhy koncepci plutoniového hospodářství z přelomu 50tých a 60tých let, na kterém tenkrát stavěli myslím že třetí pětiletku. Tak šest práci, soudruzi.

Honza2 5.9.2008 11:30

Re: Jaderná energie je schopna vyřešit veškeré energetické problémy

Jaderná energie rozhodně není schopna (při současné technické úronvni ) vyřešit veškeré energetické problémy. V současnosti pokrývají jaderné zdroje zhruba 15% světové spotřeby energie. Takže by těch elektráren muselo být 6x víc. A to ani nemluvíme o náhradě ropy a zemního plynu a uhlí na dopravu a topení. Pro šestinásobek klasických JE prostě není na světě dost dostupného uranu. Řešením by byly rychlé množivé reaktory. Jenže takové reaktory další generace zatím nikdo nestaví. A vzhledem k tomu, že každý takový reaktor je potenciální zdrojem materiálu na A bombu, tak bych si typnul, že u nás ani žádný nikdy nikdo nepostaví.

Steve 5.9.2008 11:30

Re: Jaderná energie je schopna vyřešit veškeré energetické problémy

Není co dodat! R^;-D

Emil XX 5.9.2008 11:24

Plýtvání energií fakticky neexistuje

O životní úroveň 18 století skutečně nestojím. Co takhle plýtvání lidskými zdroji, to Vám nevadí? Kolik darmožroutů se živí zelenou ideologií a jaké škodz už stačili napáchat? Stačí ti mrví na silnicích, jejichž počet by výstavbou dálnic významně poklesl. Doprava také spočívá v dojíždění do práce a to je dáno i bytovým fondem. Ve starém Římě žilo přes milion obyvatel v kruhu o průměru 5 km, což bylo dáno tím, že dopravovali pěšky či na nosítkách.

ps 5.9.2008 11:17

Re: Pane Janouch,

Nepřipadáte si někdy trochu schizofrenně? Na jednu stranu se o vás pokouší mrákoty, když někdo vysloví pojem "jaderná energetika" a na druhou stranu váš velký vzor sovětský sva... tedy rusko je jedním z největších výrobců a provozovatelů jaderných technologií.

Emil XX 5.9.2008 11:16

Re: Něco za něco

Rozvoj jaderné energie je cestou i pro Indii, Čínu a Brazílii. Samozřejmě to není cesta pro země, kde de fakto neexistuje ani centrální státní moc, což je případ většiny zemí subsaharské Afriky. Země třetího světa se totiž dělí na dvě skupiny,. politicky relativně stabilní a jdoucí nahoru a ty ostatní.

Emil XX 5.9.2008 11:11

Jaderná energie je schopna vyřešit veškeré energetické problémy

Proto ji zelení ideologové tak nenávidí. Typický zelený je zámožný salónní intelektuál, který se nikdy nemusel živit fyzickou prací. Pol Pot byl žákem J.P. Sartreho a pokusil se ty jeho šílené plány realizovat. Výsledek je znám. Představy takového Kellera u nás se od Pol Potových venkovských komun téměř neliší, Keller ale zamlčuje, že něco podobného lze prosadit jen násilím, dosahujícím rozměrů genocidy.

Porovnání takového Stalina s Pol Potem vychází jednoznačně ve prospěch Stalina. Pol Pot byl na přechodu od komunismu k ekologismu.