30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Může se pravice obejít bez ODS?

Podle mne jen velmi těžko. A je podle mne nesprávné, svalovat problém na to, že se ODS nechová dostatečně "pravicově". Otázka "Proč by levicoví voliči měli volit ODS, když mají z echt levicových stran dostatečný výběr?" je podle mne nesprávná a zavádějící.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Štrobl 4.5.2012 13:33

Re: Pravice se bez ODS lehce obejde,

Budu volit Piráty.

M. Kosejk 4.5.2012 13:42

Re: Pravice se bez ODS lehce obejde,

Hmm... nerespektování majetkových práv - to zní opravdu "konzervativně" :)))))

J. Štrobl 4.5.2012 13:46

Re: Pravice se bez ODS lehce obejde,

Celkem jsem tu slabomyslnou námitku čekal. Nevíte o co se jedná.

M. Kosejk 4.5.2012 13:53

Re: Pravice se bez ODS lehce obejde,

Já s Piráty v mnohém souhlasím, ale není to konzervativní pravice, po které tady celou dobu voláte.

J. Štrobl 4.5.2012 13:58

Re: Pravice se bez ODS lehce obejde,

To sice není, to máte pravdu, ale nic lepšího tady nenajdete. Alespoň já jsem nenalezl. A jejich boj za svobodu je mi sakra blízký, protože ji považuji za nejdůležitější věc ve svém životě.

M. Kosejk 4.5.2012 14:11

Re: Pravice se bez ODS lehce obejde,

Podle mého uděláte chybu, když bude volit Piráty, ale je to vaše právo.

J. Štrobl 4.5.2012 14:16

Re: Pravice se bez ODS lehce obejde,

Ti mladí se mi líbí a věřím jim.

J. Boleslav 4.5.2012 14:55

Re: Pravice se bez ODS lehce obejde,

To je samozřejmě Vaše svaté právo. Já bych stranu, založenou už ve svém názvu na krádežích, nevolil ani omylem.

J. Štrobl 4.5.2012 17:41

Re: Pravice se bez ODS lehce obejde,

Proto volíte strany, které skutečně kradou a rozkradly tento stát. Váš názor se mi jeví skutečně slabomyslný.

J. Štrobl 4.5.2012 14:10

Re: Pravice se bez ODS lehce obejde,

Za koumoušů jsem jezdil jako zvukař z bigbítem a tak jsem si toho udávání, focení od estébáků a různé šikany zažil až dost.

J. Štrobl 4.5.2012 13:48

Re: Pravice se bez ODS lehce obejde,

Abyste něco pochopil, přečtěte si třeba:

http://www.ceskapozice.cz/byznys/podnikani-trhy/internet-neni-zly-o-sve-umelce-se-postara

J. Štrobl 4.5.2012 13:55

Re: Pravice se bez ODS lehce obejde,

Anebo si můžete přečíst knihu Svobodná kultura od Lawrence Lessiga, která je volně ke stažení (je vydaná pod lincencí Creative Commons) na adrese: http://www.svobodna-kultura.cz/

P. Rajman 4.5.2012 10:20

Národ od pravičáků

smrdí krchovem stejně jako sociální smír od levičáků.

M. Prokop 4.5.2012 10:44

Re: Národ od pravičáků

No a kdo z pravičáků mluví o "národě"?

J. Bořický 4.5.2012 9:46

Podle

mne je Nečas hrobařem ODS. Je nevýrazný , málo energický .A teď nevím,je to jeho vlastnost  ,nebo je taková třtina klátící se ve větru korupce ? Osobně je mi to líto.

M. Prokop 4.5.2012 10:45

Re: Podle

"Nejsou lidi".

Kdo jiný, schopný, je k dispozici?

F. Svoboda 4.5.2012 9:29

Pane Haasi,

možná by bylo vhodné po 20 letech "práce" poradce a konsultanta jít dělat také nějakou užitečnou práci. Dnes se v politice hemží lobisty a poradci a skutečný přínos pro národ je mizivý ! ! !

M. Prokop 4.5.2012 10:46

Re: Pane Haasi,

Nějak mi pan Haas přijde užitečnější než vy.

J. Štrobl 4.5.2012 9:20

Zbytečně mnoho slov.

ODS dostala v minulých volbách poslední příležitost, aby něco udělala proti korupci. To je to, co lidi dnes nejvíc zajímá. Když to šlo v Americe s Al Caponem, proč ne u nás. Stačilo jen chtít. Neudělala nic. Zákon o prokázání původu majetku, služební řád, který nám EU nařídila už v roce 2002 atd. atd. A kořeny nebo ideje? ODS si zřídil Klaus, aby ho dostala k moci a žádné jiné ideje kromě peněz v tom nikdy nebyly, protože Klaus žádné jiné také nemá. To je jasně vidět z toho, jaké podporuje lidi. Ostatně stejně je na tom ČSSD, kterou vytáhl z popelnice populista Zeman po Horákově krachu. Idea jen ta, že chce peníze pouze od všech ostatních. Přiznám se, že já blbec tomu ochotnickému divadlu chvíli také věřil.

M. Prokop 4.5.2012 10:47

Re: Zbytečně mnoho slov.

Toužíte plnit nařízení EU?

J. Štrobl 4.5.2012 11:43

Re: Zbytečně mnoho slov.

Tak zase netoužím, ale neexistence služebního řádu je dalším motivem úplatkářství - trafiky pro darebáky nebo hlupce.

M. Kosejk 4.5.2012 9:18

ODS se mění

Tak fér by bylo dodat, že ODS je jedinou ze stabilních politických stran v ČR, která se sebou něco dělá. A všechny ty skandální informace z ODS znamenají, že "kmotři" ztrácejí krytí. A je taky vidět, že ministerstvo vnitra nebrání vyšetřování politických kauz - a to se před tím nedělo, že by policie s takovou verovou vyšetřovala kauzy příslušníků vládnoucí strany.

Třeba ČSSD pouze odstranila Paroubka - a všechno jede při starém (1. místopředseda se stal předsedou a do médií vystrčili figurku Dientsbiera). Vím, že pozornost médií bývá zaměřena na vládní strany, ale ČSSD má v Praze také svoje "kmotry". A severočeská ČSSD je opravdovská žumpa.

J. Štrobl 4.5.2012 9:23

Re: ODS se mění

Kosmetickým úpravám neříkám něco dělat. To je podobné, jako když si šlapka přepajcuje ksicht pudrem.

M. Kosejk 4.5.2012 9:36

Re: ODS se mění

Někde se začít musí - a třeba to, co se povedlo ODS na pražském magistrátu, nemůžete označit za kosmetickou úpravu, protože to bylo vyloženě chirurgické odstranění nádoru. Jasně, chemoterapie musí pokračovat dál, ale připadal bych si jako blbej kverulant, kdyby to odmávnul, jak jste to učinil vy.

M. Šejna 4.5.2012 10:28

pane Kosejku

na pražském magistrátu šlo o boj o moc a nikoli o očistu. Pokud si vzpomínám, tak jediný člen vlády, který šel sedět, byl za socanů ministr financí Svoboda. Jinak byli kmotři všech partají vždy jen "uklizeni" z výsluní.

M. Kosejk 4.5.2012 11:50

Re: pane Kosejku

A vám jde o osobní výhody a ne o blaho státu. --- Jste spokojený, když takto obrátím vaši zapšklou demagogii proti vám?

J. Štrobl 4.5.2012 10:54

Re: ODS se mění

Jsem k tomu trochu skeptický. Tam je tlačila TOPka a mohlo se jim stát, že by byli za chvíli ze hry. Nicméně my potřebujeme základní zákony proti korupci a tomu se všechny strany brání a celkem doposud úspěšně.

M. Kosejk 4.5.2012 11:46

Re: ODS se mění

Svoboda začal pražskou ODS čistit ještě za kolaice s ČSSD.

A žádné další zákony proti korupci nepotřebujeme. Máme dostatek zákonných pák na boj proti korupci - problém je, že státní zástupci a někteří policajti ty páky nevyužívají. Kdyby bylo po mém, tak naše zákony spíš pročistím, než abych vymýšlel nové zákony.

P. Hlosta 4.5.2012 8:54

Politické strany v současném parlamentu? Nepotřebuji!

Politici jsou přesvědčení, že občané nemohou bez politických stran žít. Opak je však pravdou. Klidně mohu žít i bez ODS, kterou jsem preferoval pro pravicovou ideu, než jsem došel k poznání, že přední představitelé nejen ve státě, ale i v obcích, mají ideu za maskovací síť ve svém kšeftování za účelem zbohatnutí, třeba i nezákonného. Nic by mi nevadilo, kdyby zbohatl člen strany svou poctivě vedenou podnikatelskou činností. Jenže kam se člověk podívá, tam se dopracoval k majetku kdekdo z politiky únikem z daní, korupčním jednáním a třeba i s opozičními politiky dohromady.

Nemá smysl si vylívat srdce proč nemohu volit ODS. Prostě u mě skončila. Ještě při nástupu Topolánka jsem to tak černě neviděl, ale on mě přesvědčil a nejen prostředníčkem a hulvátstvím. U Nečase jsem zpočátku doufal, že snad... . Teď ale mám jistotu, že tuhle pravicovou stranu já naprosto, ale naprosto nepotřebuji. Stejně jako nepotřebuji lžilevicovou stranu sociálně demokratickou. Nepotřebuji ani radikální pravé, či levé. Já potřebuji stát, kde se prostě nekrade a když už, tak je to ztrestáno neprodleně.

Je nám stále namlouváno, jak potřebujeme politické strany současného parlamentu. NENÍ to pravda!! Potíž je jen v tom, že z nicnedělání KSČM si lidé myslí, že jsou to právě ti, co konečně udělají pořádek a zavřou všechny zloděje, dají lidem práci i blahobyt. Za naivitu jiných nenesu odpovědnost.

Případný nástup KSČM k moci nevidím jako fatální, protože neudělá nic horšího než politické strany jiné. Prostě podlehnou zákonitostem mafiánského společenství, protože stejně už v něm jsou. Diktaturu proletariátu neuskuteční, neb za sebou nemají mocnost Sovětského Svazu. Jen nevzdělanců mají víc než ostatní politické strany, takže urychlí náš ekonomický propad. S tím ale já nehnu, když není vůle ostatních politických stran se bránit sebezničení.

Co zůstane po politických stranách, až se rozpadnou pro nezájem voličů? Totéž co třeba po ODA - NIC! Zůstanou tady ale občané, kteří si dál budou žít jak umí!

M. Prokop 4.5.2012 10:48

Re: Politické strany v současném parlamentu? Nepotřebuji!

Jak chcete pořádat volby v poměrném volebním systému bez politických stran?