30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Mrtvý Havel versus živý Klaus

Ten souboj nikdy nebyl úplně férový. Oba hlavní protagonisté totiž provozovali poněkud odlišné disciplíny. Zatímco jeden do hry nastupoval obrazně řečeno v klasickém dresu na standardně nalajnované hřiště, ten druhý raději hrával bez dresu a mimo pravidla standardní politiky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Dvořák 13.11.2014 4:01

Re: Na Havla jim nesahejte.

P.S.

Baldová, kam jste dala svoji bývalou ikonu, která vypadala, jako když se nějaký dement škrábe prstem na zavšivené hlavě?

Z. Baldova 13.11.2014 2:52

Na 100%

Tetno blabol panu Stepankovi slozil sam velky podvodnik Klaus Jinak to neni mozne Pane Stepanek dejte se radeji na pohadky ty Vam pujdou lepe jste pruhlednej jako ten podvonik a farizej  Klaus.

T. Pansky 13.11.2014 1:26

Tak tohle je absolutni blabol ... Proc nemuzeme ..

... aktivne vystupovat tam, kde je to treba???  Havel byl ve sve dobe ten, ktery dal narodu smer.  Postavil Ceskou republiku na mapu sveta (ale to vi pouze lide zijici mimo republiku).  Splnil svou roli a patri mu za to dik a misto v ceskych dejinach.  Klasu byl dalsi velmi schopny clovek - to je naprosto naprosto nezpochybnitelne.  Ale kopani do mrtvych a kradeni propisek z neho dela maleho ceskeho ratlika.  Ale nechme byt neaktivnich politiku - soustedme se na kritiku soucasneho prezidenta.

J. Kanioková 13.11.2014 0:51

Naprosto přesně..

a nejvíc toto -

""Po smrti jednoho z aktérů je ten střet ještě více unfair. Ovšem nikoli proto, že ten mrtvý se nemůže bránit. Spíš proto, že se stal bezbrannou monstrancí v rukou svých zcela nekritických obdivovatelů a někdy i bezskrupulózních manipulátorů.""

Za kritiku Havla - respektive Havlovy aury či image - mohou především ti, kteří jej tak neúměrně glorifikují, že naši už tak dost rozdělenou společnost, naši sounáležitost, rozbíjí nadoraz. P&L rozehrávají svou hysterickou hru svým přesvědčením o vlastní nadřazenosti nad obyčejné lidi.

Havel byl skrz naskrz zelený intelektuál, snílek. Právě takový byl zřejmě ve své době třeba. Ale jeho vliv si zaslouží i kritickou reflexi a zjištění, že jeho ideologie má neblahé důsledky. Utvrzování v pocitu morální a rozumové nadřazenosti nad normální lidi je tím nejlacinějším „výkonem“ intelektuálů.

R. Tichý 13.11.2014 12:17

Re: Naprosto přesně..

Souhlas, přesný popis situace.

S. Donát 13.11.2014 13:14

Re: Naprosto přesně..

"P&L rozehrávají svou hysterickou hru svým přesvědčením o vlastní nadřazenosti nad obyčejné lidi"

To je přesné. Když si někdo dovolí sáhnout jim na jejich modlu, už hňácají koule z bláta a sbírají jedovaté sliny...

P. Vítek 13.11.2014 13:38

Re: Naprosto přesně..

Jo.Jako Schw...akorat ten to maskuje hrou na lid

H. Lukešová 13.11.2014 0:44

R.W.Raegan byl skutečně kapacitou světových dějin,

skutečnou supertřídou, bohužel Alzeimerova choroba ho zničila. USA už asi nebude mít prezidenta takového formátu, muže, co spolu s Tatcherovou uzbrojili a porazili Sovětský svaz.