30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Mrtvý Havel versus živý Klaus

Ten souboj nikdy nebyl úplně férový. Oba hlavní protagonisté totiž provozovali poněkud odlišné disciplíny. Zatímco jeden do hry nastupoval obrazně řečeno v klasickém dresu na standardně nalajnované hřiště, ten druhý raději hrával bez dresu a mimo pravidla standardní politiky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Vítek 13.11.2014 10:48

Re: Je to jen půl pravdy

Zkuste se prosadit,kdyz budete chtit zrusit platy statnim urednikum

A. Alda 13.11.2014 9:32

Velmi dobře napsáno.

Jeden z mála opravdu zdařilých textů na dané téma.

R. Houška 13.11.2014 10:20

Re: Velmi dobře napsáno.

Pro jeden z chlupů v Klausově zadku, jistě.

J. Mrázek 13.11.2014 10:59

Proč jste takový ubožák?

A navíc to na sebe každou větou bonzujete. Zvyk ze služebny VB ?

R. Houška 13.11.2014 11:28

Re: Proč jste takový ubožák?

Jestliže jsem ve vašich očích ubožák, Mrázek, tak mě to opravdu těší. Naštvat bolševika jako jsou oni, odivujícího totalitární diktátory a jejich české slouhy, to jednoho potěší.

J. Mrázek 13.11.2014 11:43

Ptal jsem se proč,ne jestli!

Pokud je Váš slovník omezen chlupem v p.... , tak o faktu duševní nedostatečnosti a hulvátství nelze pochybovat. Tak znovu : PROČ ? Co se Vám kdy stalo, jaké trauma...

J. Mannheim 13.11.2014 11:54

Re: Ptal jsem se proč,ne jestli!

od sprosťáka, jako jste Vy, to sedí

J. Mrázek 13.11.2014 12:05

? Jsem sprostý, jako ON ?

Nejste jeho kolega, že nepřiměřeně a nepravdivě reagujete? TAKÉ SE ZASTÁVÁM KOLEGŮ, POKUD JE NĚKDO NAPADÁ ZA NĚCO, CO NEUDĚLALI, ALE KDYŽ UDĚLALI, TAK SI TO PO ZÁSLUZE "ODNESOU" . Váš možný kolega musel prožít něco strašlivého, okradli ho, zmlátili a on si vybíjí zlost na okolí. Jako znak inteligence to rozhodně hodnotit nelze. Nebo si myslíte opak ? Ale na to máte, samozřejmě, právo ...byť..... :-/

R. Houška 13.11.2014 12:24

Re: ? Jsem sprostý, jako ON ?

Mrázek, kdyby nebyli k pláči, byli by k smíchu. U vás je to, bohužel, ta první možnost, oni tomu všemu snad i věřej. Když někdo dělá něco špatného za peníze, je to kur.. nebo šmejd. Když to dělá z přesvědčení, je to buď blázen nebo zločinec. Co jste vy?

R. Houška 13.11.2014 12:02

Re: Ptal jsem se proč,ne jestli!

Když někdo nemyslí a pouze nekriticky obdivuje, tak je na úrovni toho chlupu v pr...i. Dokonce si myslím, že i ten chlup má více inteligence. A o má traumata se nestarejte. Kdyby občas nevylezl Klaus s tou tunou špíny kydanou na svého předchůdce (kterému pateticky řečnil na pohřbu) ze své PPF rezidentury, eufeministicky nazývané Institut, tak bych žádné trauma neměl.

P. Vítek 13.11.2014 12:41

Re: Ptal jsem se proč,ne jestli!

Vrat se do hrobu!Prestante uz zavazet.Presluhujete uz stejne jen diky kapitalistickemu zdravotnictvi

J. Mrázek 13.11.2014 12:54

Dokazujete opak.Patologické trauma.

...jménem Klaus. Paní Sohorová- Baldová trpí tímtéž, ale u (doufám) krásná ženy se nějaká ta  vada dá přehlédnout .... u nechlapa těžko .

K. Janyška 13.11.2014 9:26

Václav Klaus je supetřída, která nemá na světě obdoby.

Aktivní politik nejvyšších funkcí a myslitel a znalec kompozitivní teorie, tedy teorie spontánního řádu lidské interakce, to je spojení, které je doslova unikátní. Jeho politický život bude podle mne pokračovat na evropské úrovni. Bude pracovat k rozpuštění podle mne zločinecké socialistické organizace pod názvem Evropská unie. Jinak by jeho dílo a život naplnění nedošly.

A jen tak naokraj, ano byli to lidé z regionů, kteří ho poslali do velké politiky, byl jsem to já. To já jsem přišel s návrhem po volbách 1990 na rozpuštění OF a založení Občanské pravice, kterou VK pak přejmenoval na ODS. A ono to vyšlo. Nemohlo nevyjít, VK je třída... Dzp.

S. Netzer 13.11.2014 9:36

Re: Václav Klaus je supetřída, která nemá na světě obdoby.

:-))))

R. Houška 13.11.2014 10:22

Re: Václav Klaus je supetřída, která nemá na světě obdoby.

Tak Kajane, honem pro prášek, a šup zpátky na chráněné lůžko, nebo se pan primář Cimický bude zlobit.

P. Vítek 13.11.2014 10:52

Re: Václav Klaus je supetřída, která nemá na světě obdoby.

Stare komunisticke praktiky-kdyz na nekoho nemame nebo necemu nerozumime,tak bud zavrit,zabit,zesmesnit nebo poslat do blazince.

Jeste to vase drze provokovani neskoncilo!lidi vas doma dobre znaji a jednou budeme jako oni-to si piste holoubkove!

R. Houška 13.11.2014 11:18

Re: Václav Klaus je supetřída, která nemá na světě obdoby.

Pane Vítku, nepoužívám to často, ale když se někdo chová jako vlhkem v kalhotkách zaslepená muzikantská liduška pod forbínou, tak nemohu reagovat jinak. Když si někdo navíc dává zásluhy jako Kajan, přesto že je jasné, že ho Klaus nebral, co by nějakého regionálního poskoka, vůbec v úvahu, zkrátka díval se skrz něho, tak tím spíš. Měl jsem párkrát "tu čest", dokonce i v těch úplných počátcích, utvořil jsem si svůj názor, a držím jej stále. Panu Klausovi jsem kdysi řekl, že vše nalevo od ODS, je už pouze extrémistická, zločinecká levice. A za tím si stojím. ODS v Klausových dobách, byla o něco levicovější Labour Party, s rozhodujícím vlivem exkomunistických struktur. A jak se ukazuje, už v počátcích tam byla silně přítomná klientelistická, apolitická pachuť, což Klaus potvrdil svou pras..kou amnestií, která rozmetala mnoha slušným lidem poslední zbytky víry, že v této zemi existuje právo.

B. Rybák 13.11.2014 18:10

Re: Václav Klaus je supetřída, která nemá na světě obdoby.

Pravdou je, že agresivním odborářským levičáctvím a hospodářským debaklem státu znemožněná Labour party na tom byla tak mizerně, že k tomu, aby mohla konkurovat konzervativcům po skončení úspěšné vlády paní Thatcherové, musela sáhnout po populisticky výmluvném, ale v podstatě pravicovém (blízkém příteli velmi konzervativního mediálního magnáta Murdocha, který byl i jeho mecenášem) T. Blairovi.

Jeho "třetí cesta" ale rychle skončila a celá britská politická scéna se pak zbortila doleva tak, že "nový!!!" konzervativec Cameron je neolevicovější než bývala Zemanova ČSSD!

Václav Klaus věděl, že ani v zahraničí není dost kapitálu ochotného investovat do transformace zemí RVHP a že proto je důležitá především rychlost, z jakou tu bude vytvořeno tržní prostředí. Proto se nemohl zdržovat šarvátkami např. s odbory. Díky tomu jsme byli na pomyslné pásce první a zahraniční tisk tehdy oprávněně psal o nás jako o vznikajícím "hospodářském tygru".

Toho ovšem museli tvůrcové EU-socialistické říše zničit. To už je ale jiná historie, která vyvrcholila ubohým útokem na Klausovu amnestii (že i tak zdatný demagog jako Vy s ní argumentuje, ukazuje na opravdu velký nedostatek přesvědčivých argumentů proti V.K.)!

R. Houška 13.11.2014 11:23

Re: Václav Klaus je supetřída, která nemá na světě obdoby.

Právě jsem si přečetl tvou reakci na můj příspěvek níže, takže kuš hulváte, diskuse s takovým..., je pro slušného člověka ztrátou času.

J. Kanioková 13.11.2014 12:13

Pro "slušného člověka"...

Ha ha ha

J. Růžička 13.11.2014 10:38

Re: Václav Klaus je supetřída, která nemá na světě obdoby.

Není, pane Janyško. Proti EU v současné podobě mám tisíc a jednu výhradu, ale vždy to je pro ČR menší zlo, než nabízí naše případná orientace opačným směrem. Dlouhodobý proces a vývoj přinese nakonec ekonomickou stabilitu a bezpečnost.

R. Gramblička 13.11.2014 10:47

Re: Václav Klaus je supetřída, která nemá na světě obdoby.

Švýcarsko a Norsko jsou také orientovány na západ, bez toho, že by se Bruselu nutně cpali do zadku

R. Gramblička 13.11.2014 10:48

Re: Václav Klaus je supetřída, která nemá na světě obdoby.

orientace na západ se nutně nerovná členství v EU

P. Vítek 13.11.2014 10:54

Re: Václav Klaus je supetřída, která nemá na světě obdoby.

Samozrejme-protoze by vam hrozilo odstrizeni od eurocec.ku a KAPITALISMUS BUBUBU!

D. Nováků 13.11.2014 9:18

Klaus

si velmi pošramotil pověst svou amnestií, ve které já ale nevidím problém. Propustil ty, co měli sedět rok, dva, což jsou banální činy typu nezapnutné pásy, hulení trávy apod. zločiny bez oběti. A ty případy, co se projednávají více jak 8 let už nás stály tolik a je jasné, že by stejně hned druhý den po amnestii rozsouzeny nebyly a poškození by stejně neviděli ani korunu... no to se můžeme rozčilovat ale na zkryplenou justici, která podle mě úmyslně v některých případech kauzy protahovala, jinak si to nedokážu vysvětlit.

Já vnímám Klause jako kladnou postavu, škoda oposmlouvy, ale i to byl z politického pohledu majstrštyk a vzhledem k našemu volebnímu systému by něco podobného přišlo určitě, když ne v 98. od Klause a Zemana, tak od někoho jiného později.

J. Kombercová 13.11.2014 9:37

Re: Klaus

Abolici jste taktně nezmínil, i když právě ona byla tím prvkem, se kterým se dá hodně nesouhlasit.

P. Vítek 13.11.2014 10:59

Re: Klaus

K "oposmlouve"-je to uplne bezna vec v okolnich zemich.viz Rakousko uz leta...a jak radi tam jezdime-i trava je tam nejak zelenejsi.

http://www.ceskatelevize.cz/specialy/hydepark/7.11.2014/

S. Netzer 13.11.2014 9:12

Odhalena pravá tvář Václava Havla

http://bez-cenzury.com/node/8257

Autor tohoto článečku patří patrně k těm blogerům, které p. Vodvářka studoval, a došel k závěru, že "že Václav Havel byl pravděpodobně největším zločincem moderní doby". :-)))

P. Vítek 13.11.2014 11:02

Re: Odhalena pravá tvář Václava Havla

Netser-vyznacujes se jednou zakladni vlastnosti:nejses schopna dat dohromady vlastni myslenku,kibic je tvuj prosr.ny,zbytecny zivot.Ses obycejna brzda

S. Netzer 13.11.2014 12:43

NETYKAT HOVADO!