30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Mrtvý Havel versus živý Klaus

Ten souboj nikdy nebyl úplně férový. Oba hlavní protagonisté totiž provozovali poněkud odlišné disciplíny. Zatímco jeden do hry nastupoval obrazně řečeno v klasickém dresu na standardně nalajnované hřiště, ten druhý raději hrával bez dresu a mimo pravidla standardní politiky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Donát 13.11.2014 8:53

Díky za pěkné shrnutí

Přesto, že Klaus teď možná s Havlem opticky prohrává, jsem raději, že Havel prdí do hlíny a Klaus žije, než kdyby to bylo naopak. To že si někteří z Havla udělali modlu a dali jeho obrázek do zlatého rámečku je mi fuk, to je jejich věc. Určitě bych raději žil ve společnosti dle Klause, než dle Havla a to je pro mě důležité.

R. Houška 13.11.2014 8:59

Re: Díky za pěkné shrnutí

Společnost dle Klause, si teď "žijete" naplno. I se všemi Janoušky, Rittigy, Kellnery, Bakaly, Koženými, Romany, Michaly, Rathy, Drymly, Palasy, exekutory, kteří vás za nezaplacených 34 korun dopravnímu podniku připraví o byt, a s hulvátským Klausovým kamarádem na Hradě. Je to společnost, ve které jste vy Klausovi naprosto ukradený, prostě nemáte miliardu, tak jste nula, socka, obtížný hmyz. Tak si to užívejte.

V. Kusý 13.11.2014 9:11

Re: Díky za pěkné shrnutí

Souhlasím s Vaším shrnutím do puntíku, ale, pane Houško, nemusíte se bát, že někdo při značkování svého území na Vás zvedne nožičku, jako na Havla.Nestojíte, či spíš nestojíme mu za to.

Z. Bureš 13.11.2014 9:43

Re: Díky za pěkné shrnutí

Rozumím Houška.....rozumím - i za tu probuzenou sopku na Islandu může Klaus !!!

Právě jste zvítězil v soutěži "O největšího blba diskuzí za NP" !!!

R. Houška 13.11.2014 10:24

Re: Díky za pěkné shrnutí

Hezký pokus, Bureš, a nějaký argument, který by vyvracel to, co jsem napsal, by nebyl?

P. Vítek 13.11.2014 11:03

Re: Díky za pěkné shrnutí

Ze ses tele

J. Mannheim 13.11.2014 11:53

Re: Díky za pěkné shrnutí

tak jo, podle Bureše největší blbec, podle Vítka tele, opravdu argumenty hodné obdivovatelů největšího z největších

O. Istvanfy 13.11.2014 9:02

Re: Díky za pěkné shrnutí

Plne sa prikláňam k Vášmu stanovisku.

V. Kusý 13.11.2014 9:06

Re: Díky za pěkné shrnutí

Být rád, že někdo prdí do hlíny Vás činí imunním vůči podezření z Pravdy a Lásky.K Vaší velké radosti, zajisté.Ale jako s člověkem, no, neměnil bych s Vámi.

S. Donát 13.11.2014 9:50

Re: Díky za pěkné shrnutí

To jste mě asi špatně pochopil. Nikomu nepřeji smrt. Zkuste si tu moji první větu přečíst znovu, zejména poslední část.

V. Kusý 13.11.2014 10:06

Re: Díky za pěkné shrnutí

Vřele doporučuji totéž.

S. Donát 13.11.2014 10:23

Re: Díky za pěkné shrnutí

Dobře, zkusím to jednodušeji. Raději Havel, než Klaus. S pochopením této věty byste už problém mít neměl.

V. Kusý 13.11.2014 11:12

Re: Díky za pěkné shrnutí

No, právě to "raději" je to, co jsem velmi dobře pochopil.

S. Donát 13.11.2014 12:09

Re: Díky za pěkné shrnutí

Výborně. A jaký s tím tedy máte problém?

J. Švub 13.11.2014 8:48

Zásadním zlomem české polistopadové politiky...

...byla opoziční smlouva, pane Štěpánku. V ní se uskutečnilo v krystalické podobě to, co vyčítáte Václavu Havlovi. Že se politika může dělat bez ohledu na výsledek voleb.

Sarajevský atentát či Rudolfinský projev byly "individuální" akce jednotlivých účastníků či subjektů politického života naší země. A neměly fatální důsledky pro celou zemi. "Postiženy" byly jen jednotlivé osoby.

Opoziční smlouva ale zničila (a její důsledky dodnes ničí) charakter našeho veřejného života v nejvyšších patrech.

I. Schlägel 13.11.2014 10:05

Re: Zásadním zlomem české polistopadové politiky...

Ano.

P. Vítek 13.11.2014 11:05

Re: Zásadním zlomem české polistopadové politiky...

Dohoda dvou nejsilnejsi protikladnych stran v Rakousku je bezna uz desitky let

V. Kusý 13.11.2014 11:16

Re: Zásadním zlomem české polistopadové politiky...

Funguje to právě proto, že to je v Rakousku.Ještě že jsme tu monarchii rozbourali a kleté Habsburgy poslali na smetiště dějin.Dovedete si představit, že bychom fungovali tak, jako Rakousko ? Pfui teufel, až se mi zastavilo srdce ošklivostí.

J. Novotný 13.11.2014 8:36

Dočetl jsem to až po

"pravdoláskařskou kamarilu". Je to zvláštní úkaz, obecně vzato, že zloději a jejich kamarádi a obdivovatelé jsou tak alergičtí na "pravdolásku". Myslím, že je to dáno zvláštním typem jejich uvažování: "Každý krade jak může - ale je nutno dodržovat jistá pravidla." Lidově řečeno: držet basu. A tak jakmile někdo řekne: "Na všeobecné zlodějně se prostě nedá nic kloudného postavit", ocitne se okamžitě v podezření, že si chce nakrást neférovým způsobem. Že chce, takříkajíc, odstavit zloděje od zdrojů, aby mohl sám krást o to více. Zloději, kteří kradou se stejnou samozřejmostí jako dýchají, prostě nepředpokládají, že existují i lidé, kteří nekradou, ačkoli mohou. Takové tedy logicky považují za nevyzpytatelné darebáky a škůdce, za "sociálně neinteligentní", za "pravdoláskaře".

To je tedy moje hypotézka, vysvětlující jeden podivný tuzemský jev ...

J. Václavíková 13.11.2014 10:51

Re: Dočetl jsem to až po

Je to možné.

J. Novotný 13.11.2014 18:01

Re: Dočetl jsem to až po

Je velmi možné, že Vám děkuji.

P. Vítek 13.11.2014 11:08

Re: Dočetl jsem to až po

Ale vy ste zacali ve ctyricatych letech.A dokoncily to vase deti ted.Nalezly vsude,do stran,zustali na ministerstvech,v mediich....absolutne za vse muzou komunisticke rody.Bylo by zajimave

zjistit si "rodokmeny"vsech hovad od 48.az do ted.

P. Vítek 13.11.2014 15:19

Re: Dočetl jsem to až po

A taky se to da videt opacne:pravdolasku(snadne ovladnuti majetku zeme bez voleb)si pripravila komunisticka mafie a Klaus jim to zrusil.Firmy,ktere ovladaji pres preplacene eurouredniky hospodarstvi v eu,likviduji lidi jako je Klaus,ktery jim chce nastolit svobodny,nemanipulovany trh.

Proc neverite vic nazorum lidi,kteri se zivi sami,nez argumentum uredniku,pro ktere je misto u statu jedina moznost se uzivit?

Proc verite vic dotacnim kapitalistum?Ze komunismus totalne zblbne narod,to se dalo ocekavat,ale ted ty dotace z eu to dorazily.To uz je bezohledny boj o snadnou korist

J. Novotný 13.11.2014 17:24

Re: Dočetl jsem to až po

Nejsem obdivovatelem státních úředníků ani hltatelem jejich teorií. Jsem totiž toho názoru, že i nejvyšší státní úředník, to jest prezident, má nadřízeného. Tím je občan. To jsem já, to jste Vy, pokud tedy máte občanství ČR. Jistě lze obdivovat podřízeného, pokud je výrazně proč. Ale zamilovat se do něj, nekriticky jej zbožňovat - to je cesta do pekel. Podřízený prostě buďto plní uspokojivě úkoly, které má (a za což je přiměřeně placen) - pak je vše OK a není nutno nijak reagovat. Nebo podřízený například píše v pracovní době knihu o tom, co by dělal, kdyby nepsal knihu - a pak samozřejmě dostane výpověď jakmile je to možné. Jestli podřízený například krade nebo z titulu své funkce koná podivné tanečky na hranici slušnosti nebo zákona, pak nadřízený samozřejmě oznámí věc policii a očekává, že bude vše korektně prošetřeno.

Proč si myslíte, že věřím jakýmsi dotacím kapitalistům? Já, milý pane, věřím v Boha - a děsí mne pragmatická, animální NEVÍRA V DOBRO v této zemi. Nevíra v dobro, která nás ovládla, znamená, bez ohledu na víru nebo nevíru v Boha, zelenou lumpům a lemplům: znamená zelenou zlu.

Jo: a nejsem pochopitelně ani žádný obdivovatel Václava Havla jako prezidenta. To prostě neřeším. Ale obdivuji jej, jako někdejší spoluobčan, že měl odvahu jít do vězení v době, kdy většina občanů neměla odvahu ani na to, aby nešli k "volbám". Tam už se mi VH zdá, na rozdíl od VK, býti vysoko nade mnou.

Přeji Vám vše dobré.

Z. Bureš 13.11.2014 8:33

ANO - nyní sklízíme plody..............

.....tzv. nepolitické politiky Václava Veškrny Havla:

Zatímco se zajíkal slovy "nejsme jako oni"....."pravda a láska zvítězí".....a spolu s Dvojdomkem Pithartem "slyšel trávu růst", čímž učinil bolševickou Lůzu legitimní a doživotně beztrestnou -tak se nám tato Lůza rozlezla do státní správy, policie, armády, justice a začala vesele podnikat (rozumněj - tunelovat) !!!

Takže nyní máme "zásluhou" Havla místopředsedu vlády a ministra, bolševického agenta gestapa.....mlátička z Minkovického lágru nám spoluvytváří zákony .....a policejní mlátička z ledna 1989 dělá místostarostu v Praze 21 !!!

A vrcholem toho všeho je, že notorický alkoholik se dostal na trůn prezidenta.....a v deliriu tremens plácá nesmysly a vulgarity z RAJ V.-té cenové.....a dělá ostudu Českému národu po celém světě !!!

A chroničtí prolézači Havlova řitního otvoru a Snobi.....po něm přejmenovávají ulice - a světe zboř se.....dokonce i letiště !!!

R. Houška 13.11.2014 8:54

Re: ANO - nyní sklízíme plody..............

A na všech těch funkcích tuto partu podporuje Amnest Klausenko, ruský agent, který zcela bez skrupulí, využil touhu občanů po pravicové politice ve svůj osobní, mocenský, politický, a jak se teď stále více ukazuje, i ekonomický prospěch. Tento "zázrak", byl zásadně proti tomu, aby se majetky vrátily těm, kterým byly ukradeny, obklopil se bolševickými kreaturami, agenty StB a členy KSČ, Třískou, Kočárníkem, Stráským, Dybou, Saudkem, Charouzem, Salzmanem,..., rozdal státní podniky buď jejich komunistickým ředitelům a jejich náměstkům, nebo vekslákům a lidem "bez minulosti"(Kellner, Bakala,...), a vytvořil současných 300 českých, dolarových miliardářů, danících z 95% mimo stát, na jehož veřejných prostředcích zbohatli. Takže ano, Havel podělal co mohl, ale přesto stále věřím, že z idealismu a naivity. Klaus z osobního prospěchu nebo ve prospěch cizí mocnosti. A věřte mi, historie to prokáže!

P. Vítek 13.11.2014 11:16

Re: ANO - nyní sklízíme plody..............

Vsechno komunisti-od 48 az do ted.Zkratka nekvalitni seme.no.Vleze vsude jako vsi-jak k vam do ksc,tak do ods atd.Vy ste si s nimi neporadili,nikdo to neumi.

Takze jedine vsechno soukrome a trh je schopno je odriznout od nasavani ze spolecneho statniho majetku-tzn kdyz zadny verejny majetek nebude!A to byl Klausuv for-ze ho budete podporovat,ale neviditelne tim budete pod sebou rezat vetev.

Ze se to nepodarilo diky vam (prohlidli ste to vcas)dotahnout do konce,tak jsou tady Babisi(zase vasi lide)

J. Urban 13.11.2014 8:24

Vrtěti psem. Jinak co dodat,

soudruhu Jelínku? Havla jsem vůbec nemusel, ani za jeho života. Ovšem Klaus, to je fakt jiná liga. Hezky to popsal K. Čapek: "proč jsem se nestal komunistou". To na Klause sedí od A až do Z, i když v KSČ oficiálně nebyl.

V. P 13.11.2014 8:10

Nejvýznamnějším rozdílem z dnešního hlediska je,

že Havlova politika byla vždy jednoznačně prozápadní, zatímco Klaus jedná v zájmu Ruska.

O. Istvanfy 13.11.2014 9:12

Re: Nejvýznamnějším rozdílem z dnešního hlediska je,

Skôr by som povedal, že Havlova politika bola jednoznačne  pronemecká a Klaus jednal v záujme USA. Ale je celkom možné, že Klaus presadzoval napr. radar v Brdoch na príkaz KGB.