21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

POLITIKA: Modrá diktatura

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
moebius 27.4.2006 8:50

nacionální socialismus

jaký je rozdíl mezi nacionálním socialismem a internacionálním socialismem? mají společný ten socialismus nebo to slovo "nacionální" a liší se jen příponou "inter"? To je dost málo na to, aby byl nacionální socialismus naprosto ilegální, nejzavrženihodnější a nejnenáviděnější a internacionální socialismus byl naprosto běžný a konvenční. Co mají tyhle dva socialismy společného? Především se snaží vnutit ostatním svůj pohled na svět, sjednotit myšlení, názory, morálku, majetek, udělat z lidské společnosti jednolité stádo. Nacionální socialismus to dělá ve jménu nějakého národa, internacionální pak jménem "dělnické" třídy. Jistě, pan Paroubek není tak krvelačný jako pan Hitler, ale to "vyšší poslání", které jim předala ta "vyšší bytost" je velmi podobné. A i ta bytost je pravděpodobně ta samá a jmenuje se Nabubřelé EGO...

shark 26.4.2006 20:47

umí Pehe skutečně nezávisle hodnotit?

neváte někdo, jestli Pehe taky tak "nezávisle" filosofoval, když soudružka Miroslava  Moučková se stala členkou Rady ČTK? Pro ilustraci tato odbornice v mediální oblasti pravila: Na otázku, proč Haló noviny neotiskují kritiku KSČM, Moučková odpověděla: "Jsem zkušená novinářka, abych poznala, co je jen hra na názor, jako některé komentáře mého zvolení. Ano, výpady proti KSČM se nezveřejňovaly.

liberal shark 26.4.2006 17:54

menší zlo

Raději modrou diktaturu, než rudý teror ... >-

Joska 25.4.2006 23:50

ČSSD i ODS jsou nebezpečné strany

už nejednou dokázaly, že se umí spojit hlavně  a jen kvůli "lizu". Je třeba rozbít garnituru "zavedených" prlamentních stran a pustit tam novou krev. Volte neparlamentní strany!

Peter 25.4.2006 21:07

Škoda, že tak dobrá paměť nepracuje vždy

Vážený pane Pehe, je zajímavé, že ta dobrá pamněť Vám nesloužila v případě pana prezidenta Havla. Když se zasazoval o zrušení zbrojního průmyslu pod heslem, že každá válka je neetická(opravdu doslova si to nepamatuji) a pak byl zastánce bombardování Juguslávie a války v Iráku...

miri 25.4.2006 20:42

kdo je čím naplněn, tím taky přetéká

Panu Pehe se nedivím. Taky vnimám aroganci některých členů ODS. A taky mám ten pocit, co vše může ze skříní ODS ještě vypadnout. Zda to budou nějaké kostry, nebo přímo mumie.

Franta D. 25.4.2006 20:19

Pehe smrdí

Venkovan 25.4.2006 20:14

Balzám na duši

tak ůčinkujů články pana Peheho.Všecko je lepší než ODS a Klaus!Hodní komunisti a sůdruzi s ČSSD sů záruků světlých zítřků;-):-):-D;-D

Lájoš B. 25.4.2006 23:36

Re: Balzám na duši

No, jestli se ODSka zase opře o podnikatele kalibru Viktora Koženého, případně "obchodníků" s LTO, pak to velký rozdíl nebude. Na takové fatální kiksy se dá blbě zapomenout, gór pod vedením stejných ksichtů.

František Vízek 25.4.2006 19:43

Pan Pehe se nemýlí

Všechny vlády s účastí ČSSD byly buď menšinové, nebo měly v parlamentu jen nejtěsnější většinu jediného hlasu. Možná to bylo dobře, protože v dané konstelaci nemohly „hodit za hlavu“ pojmy diskuse, debata a dialog a chtě nechtě musely hledat jakýs takýs konsensus.

Do zcela jiné situace (svádějící k mnoha „podivnostem“) se může dostat po volbách ODS. Má totiž svého člověka na Hradě (díky tomu „přízeň“ na Ústavním soudu a v České národní bance), má předsedu Senátu a Senát, má kraje, má většinu primátorů. Získá-li k tomu Poslaneckou sněmovnu, a proto vládu (premiéra, případně i předsedu PS), odolá pokušení, které z toho může vyplývat? Nezatočí se jí z toho hlava? 

Jsou členové současného vedení ODS (pánové Topolánek, Langer, Nečas, Říman, Tlustý a paní Němcová) dostatečně zralí, aby odolali oné nevídané síle a moci, kterou  po r. 1989 nedisponoval v naší zemi ještě nikdo, dokonce ani sám Václav Klaus jako premiér?  Nemůže být ono nevídané soustředění legislativy, exekutivy a soudních i bankovních špiček pod křídly jedné strany nebezpečné, dokonce i pro onu stranu?  Tyto otázky se vnucují a musí být položeny. A nejlépe včas. 

tom 25.4.2006 20:01

Re: Pan Pehe se nemýlí

pane nelžete!ČSSD beze studu všechny socialistické zákony proválcovává sněmovnou s KSČM je jich tam bohužel 111 a tak to mají snadné.Čím dál víc nás k té rudé diktatuře přibližují.Moc se toho bojím a doufám,že si to slušní lidé tady uvědomí a volbami to zarazí.Nebo má tento národ tak krátkou pamnět?aaaaaaaaaakomunisté nikdy jiní nebudou

František Vízek 25.4.2006 20:24

Re: Re: Pan Pehe se nemýlí

Tome, čtyři roky měla Zemanova vláda v parlamentě menšinu a další čtyři roky ani Špidla, ani Gross a ani Paroubek neutvopřili koalici 111 hlasů, jak jim voliči ve volbách dali mandát. Všichni tři zůstali u stojedničkové koalice. Pouze Václav Klaus se v deváté volbě spojil s komunisty, aby byl zvolený, poté pozval i pana Grebeníčka do Lán, kde se na balkoně docela příjemně jeden na druhého "zubil".  Už jste se proti tomuto chování V.K. někde ohradil?

Už jste někde pochválil 4 premiéry ČSSD, že nevyužili možnosti spojit se s KSČM a že nevytvořili silnou pozici pro levicovou politiku v Poslanecké sněmovně?  Voliči dali v roce 2002 jasný mandát LEVICI. A byly to volby svobodné, přímé, rovné a tajné, prostě demokratické.  Neberete jejich výsledek v potaz?

A jak hodnotíte skutečnost, že při pádu vlády V.Klause byla ekonomika v mínusu (to jsme byly jedinou zemí v Evropě, které šlo HDP dolů) a nyní po osmi letech vlády ČSSD máme HDP v rekordním plusu 6% ?  Dokonce v takovém, že všechno všem slibuje i ODS...

Takže rozum do hrsti a méně ideologie, TOME ! 

EM 25.4.2006 21:03

Re: Re: Re: Pan Pehe se nemýlí

Pokud ekonomika t.č. roste, není to zásluhou současné vlády ale jí navzdory. Stačí se podívat, jak roste jinde...

scurra 26.4.2006 6:57

Re: Re: Re: Pan Pehe se nemýlí

Proč by měl někdo chválit 4 premiéry za to, co by mělo být po zkušenostech s komunistickou diktaturou naprosto normální? A nynější spojení ČSSD s komunisty není spojením levice, ale vypočítavé spojení duce Paroubka s kýmkoli, kdo mu zajistí většinu přidá tím cihlu k výstavbě jeho snu o neomezené moci.

zrusksc 25.4.2006 20:25

Re: Pan Pehe se nemýlí

Soudruh Vízek z Obrody plácá jako vždy,on a Pehe vždy ať se stane co se stane tvrdí že za vše může ODS a Klaus.Zapomínají že v čele ÚS je socan Rychecký v NB je Tůma kterého už jmenoval Havel a že vládne v krajích ,obcích to chtějí voliči a na to Vízek a Pehe zapomínajíRv

Taraszátaras 25.4.2006 21:31

Re: Re: Pan Pehe se nemýlí

A 111 poslanců KSČM a ČSSD je v parlamentu proti vůli voločů?

Taraszátaras 25.4.2006 21:32

Re: Re: Re: Pan Pehe se nemýlí

..voličů, i když překlep byl z kategorie hezkých.

miloš 26.4.2006 13:17

Re: Re: Pan Pehe se nemýlí

Pehe zmiňuje jak ODS tak ČSSD, je to o tom, že pokušení zneužít moc, plati pro jakoukoli partaj. Ale z tebe ta zaujatost opravdu čouhá.

BuBu 25.4.2006 21:51

Re: Ano, takto vypadá pravá . . .

. . . a nefalšovaná bolševická demagogie. To, že od jmenování Paroubka premirérem vládne této zemi koalice ČSSD - KSČM - tak to Vám nevadí ! Ale to že Klause v tajném hlasování podpořili i komunisté - a on se stal presidentem . . . tak to Vám vadí. Ti bolševici, kteří ale Klause podpořili - tak ti se dostali do parlamentu pouze díky takovým trilobitům, jako jste například Vy, Taraszátaras a další plejáda zkamenělin !!!! Tak to za prvé. A za druhé: Je smutné, že i ti debilní bolševici pochopili, že Klaus ty ostatní kandidáty převyšuje ve všech směrech - a že momentálně naše země lepšího kandidáta neměla a dosud ani nemá.

Lájoš B. 25.4.2006 23:30

Re: Re: Ano, takto vypadá pravá . . .

Tak to musí umřít v úřadě, jako Brežněv a ti druzí.

jojo 25.4.2006 18:23

pehe neustale lze

Pehe lze hned v nekolika odstavcich.

vlasta232 25.4.2006 17:54

ruda svoboda

vlasta232 25.4.2006 17:53

ruda sv

vlasta232 25.4.2006 17:53

RUDA SVOBODA

Ruda svoboda je treba, kdyz ti teta z Ameriky posle 100 dolar. a Ty dostanes 200 losu do spesl obchod na jedny ryfle. Nebo 10 let , kdyz se budes chtit jet podivat na Pariz , budes prosit banku aby Ti dala ten dolar misto losu, a ona Ti ho stejne neda, protoze mas prave tu tetu v Americe a to je ten maler.

Radajan 25.4.2006 20:41

Re: RUDA SVOBODA

Ty si se ale rozepsala Vlastyčko.

to komunisticke pehe 25.4.2006 17:12

to komunisticke pehe

to komunisticke pehe, takova komunisticka Havel

zak 25.4.2006 17:09

Diktatura hrozí Pehe

PAROUBEK: Ano. Pro nás mladé, kteří jsme únor 1948 neprožili jako osobní zkušenost, je toto datum především historická událost, kdy byla s konečnou platností rozhodnuta otázka politické moci, došlo k likvidaci pozic exponentů buržoazie v politickém životě republiky. Nyní, 30 let po únoru 1948, jsou pro nás mladé ideje Února živou výzvou.

Beseda se uskutečnila začátkem května 1978 a byla uveřejněna v deníku Svobodné slovo. O čtyři roky později, 12.2.1982, byl na VIII. konferenci ČSS bratr Jiří Paroubek zvolen do Ústředního výboru ČSS.

archiv dokumentů

zak 25.4.2006 17:05

Pehe volí komunisty a socany

jako Havel, dva kosí bratři, zastydlí disidenti. Fuj.

orso 25.4.2006 16:26

Pehe – stockholmský syndrom?

Pokaždé když čtu příspěvky pana Pehe(ho), přemýšlím, čím to je, že někdo, kdo před komunisty utekl na západ, nakonec vnitřně obrátí a zaujme přinejmenším neutrální postoj. A to je poměrně slabé vyjádření, protože vět typu ČSSD + KSČ je menší zlo než... apod. jsem z pera pana Pehe(ho) poslední dobou četl povícero. Další zářným příkladem je v tomto jeho guru VH. Uniká mi něco anebo se tu povyšuje osobní nenávist a nenaplněné ambice nad zdravý rozum?

Taraszátaras 25.4.2006 16:45

Re: Pehe – stockholmský syndrom?

Asi Pehe, je to nesklonné. Už bych si tady mohl otevřít doučovací kroužek. Ale k věci: Ten vnitřní obrat, který správně cítíte, je asi způsoben ztrátou iluzí z kapitalismu v důsledku těsného kontaktu. Což je zkušenost, kterou většina Čechů nemá, tím pádem byla zmítána iluzemi skrze šestiválce a dovolenou na Ibize. Některým iluze zůstaly, přetaveny podařenými zlodějnami.