3.6.2024 | Svátek má Tamara


Diskuse k článku

POLITIKA: Modrá diktatura

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
mira 25.4.2006 14:53

Re: Re: Milé Pehe,

poučit se s čehokoliv? A ty tady budeš kázat? ;-D ...nebo to měl bejt taky fťyp, co?

Taraszátaras 25.4.2006 16:29

Re: Re: Re: Milé Pehe,

Seš nejistej, co? Přečti si, kazateli, celou první větu Pepínova příspěvku.

ticha@dohoda 25.4.2006 14:19

nemate pravdu pane DVD

cituji: Ostatně i (polo)svobodné volby 1946 ukázaly, že v zemích Koruny České

jsou komunisté vítáni. Na Slovensku, v Maďarsku či v Polsku už takové

skore komunisté nezaznamenali.

Ten rozdil v podpore komunistu, rep. i soc. demokracie, je dan nekolika faktory, Polsko, Slovensko, Madarsko byly/1946/ a v zasade porad jsou silne agrarni zeme/dosti zaostale ve srovnani s tehdejsi CR/ceske zeme/ kde byla silna delnicke trida, take cesky atheismus ma na tom vysledku z roku 1946 velky vliv, stejne jako dnes, socialne zamereny Cech voli CSSD nebo KSCM, v Polsku nebo na Slovensku krestanskou stranu, pro vetsinu Cechu jsou krestanske strany neprijatelne, maji s cirkvi jeste horsi zkusenost nez s komunisty.

Taraszátaras 25.4.2006 14:37

Re: nemate pravdu pane DVD

Zapomněl jste na historicky dané politické resentimenty: pro Čechy byli Rusové čistokrevní osvoboditelé, pro Poláky, Maďary a dost velkou část Slováků nic moc, pokud ne přímo naopak.

Ivan Nový 25.4.2006 14:42

tichá dohodo,

no hlavní rozdíl je ten, že v Polsku s komunsity bojovali se zbraní v ruce, NKVD ihned po válce odvlekla 800 000 Poláků na Sibiř a volby zfalšovala.

dvd 25.4.2006 20:14

Možná, že ne...

..takže čím průmyslově vyspělejší země, tím více volí levici. Hm, tak to byste mohl psát politologické články do NP.

scurra 25.4.2006 13:36

KSČSSD

Pane Pehe, možná jste to přehlédl, ale KSČSSD nevznikne až po volbách, už delší dobu existuje (hlasovací parlamentní stroj 111). A není to hit z dílny ODS, ale z dílny pana Paroubka (záměrne nepíší z dílny ČSSD).

scurra 25.4.2006 13:38

Re: KSČSSD

oprava: (záměrně nepíši z dílny ČSSD)

Taraszátaras 25.4.2006 14:13

Re: Re: KSČSSD

Nic nepřehlédl, napsal to v předposledním odstavci. Jenže vy se tak třesete na to, abyste mohl napsat "KSČSSD", vyrcholný a neotřepaný intelektuální výkon modré manufaktury, že ani nečtete to, k čemu se vyjadřujete.

scurra 26.4.2006 6:45

Re: Re: Re: KSČSSD

Výraz KSČSSD použil pan Pehe a dovolil jsem si pouhou připomínku, že v praxi existuje a tuto praxi nevymyslela ODS. Nebo snad za spolupráci socislistů s komunisty podle Vás může Klaus (stajně jako za povodně, dlouhou zimu ...)?

Olda 25.4.2006 14:22

Re: KSČSSD

Jak někde Pehe už psal, pokud je to pravda (že KSČSSD už existuje), tak je to docela dobrý. Ekonomika roste o 6 procent, občanské svobody nikdo neomezuje, i vy si můžete psát naprosto svobodně totální kraviny a nikdo vás za to nezavře...Zkuste vymyslet něco hrůzostrašnějšího, tohlke na voliče nezabere.

scurra 26.4.2006 6:35

Re: Re: KSČSSD

A taky máme dost guláše a piva a na Nově každý večer hezký seriál nebo srandu k popukání ...  tak nám vlastně vůbec nic nechybí, že Oldo. Děkujme za to našemu Nejvyššímu, Jirkovi Změnovi s posláním.

Malý aston 25.4.2006 13:26

Levičák jak poleno

Uznávám,že jsou levicoví i pravicoví voliči. Uznávám,že je před volbami.Docházím ale k závěru,že s některými nelze slušně diskutovat.Takový pan Pehe,kde se vzal,tu se vzal a již mi radí,co je dobré a co není dobré.Já to nepotřebuji.Já se rozhodnu sám. Nebojím se žádné diktarury,již jsem jednu přežil. Nebojím se ani diktarury KSČM + ČSSD, ani diktatury ODS.Bojím se takových lidí jako je Pehe,co to jsou za lidé: dobře finančně zajištění,většinou placeni z mých daní,to se to rozumuje po kavárničkách,to se to radí, svou nenávistí,za kterou nemohou,nás zase ženou do chomoutu svých představ jak žít,jak a co číst,na co se máme dívat,koho poslouchat,kdo je ten jejich vyvolený. Dle tohoto pána je největší nebezpečí ODS,komunisti již mu nevadí, komunistické představy od ČSSD mu také nevadí,co mu vadí? my voliči mu vadíme,my kteří sledujeme,co kdo říká a co dělá. Když se mu jako svobodní voliči nelíbíme a nemůže nás vyměnit ať laskavě jde radit tam,odkud přišel.

fenka Asta 25.4.2006 13:29

Re: Levičák jak poleno

;-OMilý malý astone, bla bla bla bla...

Malý 25.4.2006 13:32

Re: Re: Levičák jak poleno

Souhlasím,je to bla bla. neznám slušná slova jak ho někam poslat.Ta jeho nenávist snad pramení z jeho duševního stavu.

Šnek 25.4.2006 13:40

Re: Re: Re: Levičák jak poleno

Pořád je to stejné. Buran odejde do USA aby tam na jejich náklady studoval. Víc než vědomosti sbírá důkazy o tom, jak jsou US-občáné primitivní, nekulturní, sebestřední atd. atd. Když blb dosáhne akademického titulu, odejde zpět do své vlasti. Tam si otírá svou špinavou hubu o USA a předstírá politologické vědomosti. Na místní burany mu to stačí.

Olda 25.4.2006 14:14

Re: Re: Re: Re: Levičák jak poleno

Tos te četl nějaký jiný článek, ne? Tenhle není o USA. A když už mluvítě o USA, Pehe USA obvykle podporuje. Navíc tam neodjel na nikoho náklady. Řečeno lidově utekl a než mohl v USA studovat, musel si to jako každý imigrant odpracovat...

Taraszátaras 25.4.2006 14:15

Re: Re: Re: Re: Levičák jak poleno

Na tebe, Šneku, by stačil i hodně velký trumbelín, a to levou rukou.

Olda 25.4.2006 14:18

Re: Levičák jak poleno

Von vám Pehe ale nic neradí. Nabízí svůj názor, na svém webu. To, že to přebírá NP, je jejich věc, asi vědí proč. Klidně si volte koho chcete.

Jinak o komunistech Pehe napsal celou řadu kritických článků a statí. Něco dokonce už za komunismu, takže musel pak utéct. Kde jste byl vy v té době? V SSM nebo KSČ, nebo jste jen chodil poslušně na prvomíjové manifestace a držel hubu?

Malý aston 25.4.2006 14:39

Re: Re: Levičák jak poleno

Vážený pane Oldo,všichni nemohli utéct,někdo musel i ten socialismus budovat.A protože ho budoval,prožil celou tu dobu,nechce aby se vrátila.My jsme si nemohli vybrat kdy a kde se narodíme. Já jsem se narodil po Jaltě,po Teheránu,po Postupimské dohodě,kdy nás západ prodal Stalinovi. V době,kdy hranice byly tak obklíčené,že se dalo utéci jen z nějaké konference,na kterou komunisti poslali své perspektivní kádry.Pokud pan Pehe žil v kapitalismu,proč nehájí strany,které nemají ve svém programu komunistické prvky. Komunisté se oddělili od Sociální demokracie,stejná ideová základna jen bez diktatury proletariátu. Budu volit některou pravicovou stranu, levice jsem si již užil včetně všech lží.

Tinkturak 25.4.2006 13:20

Pro Peheho

Pehe... Pehe..... Kdyby tady s námi ještě byla paní Olga (dej jí Pánbůh wěčnou sláwu)...ta by wám dala takouwou ránu přes palici, že by wám hrůzou narostly wlasy...ale možná by se wám w ní rozswítilo...:-/

Jaroslav 25.4.2006 13:41

Re: Pro Peheho

Ale paní Olga volila sociální demokracii a vysloveně nesnášela ODS

Tinkturak 25.4.2006 13:54

Re: Re: Pro Peheho

Paní Olga hlawně wždy byla kulturní a noblesní Dáma a hlawně nenáwiděla komunisty! Dnešní laškowání VH s Paroubkem by nikdy nedopustila a chuděra se musí obracet w hrobě toto sledujíc.....;-(

Taraszátaras 25.4.2006 14:19

Re: Re: Re: Pro Peheho

Jestli nenáviděla komunisty, není známo, proč však tinkturáku děláte rovnítko mezi KSČM a ČSSD? Jste snad hloupý, nebo vaše čivy otupělé?

Tinkturak 25.4.2006 14:36

Re: Re: Re: Re: Pro Peheho

Netwrdím že mám weškerou moudrost swěta, ale taky nemám na mozku myšlenkowý zátaras, a na rozdíl od wás, milý pane mám oči otewřené. Wnímám a widím co se okolo děje a jak kdo jedná.Nemám na očích oranžowé brýle jako wy....Widím welmi dobře bez jakýchkoliw brýlí.Tudíž o mé čiwy nemějte strach....

Zak 25.4.2006 14:55

Re: Re: Re: Pro Peheho

Podle mě Olga nebyla Dáma a na tom si zakládala.

jepice 25.4.2006 15:02

Jaroslave,

prosím vás, jak můžete tvrdit, koho volila Olga Havlová?

To už je opravdu příliš.

dvd 25.4.2006 13:20

Jiří Pehe

= His Master's Voice

ticha@dohoda 25.4.2006 13:19

ve vsech postkomunistickych zemich

se komunisticke strany "rozpustily" do levicovych stran a zmenily si jmeno, v CR je unikatni situace , protoze tvrde marxisticke jadro se jasne profiluje a ponechali si i historicky nazev.

Dalo by se rici, ze cesti komuniste se za sve jmeno a ciny, at jiz minule ci soucasne nestydi, to necham na posouzeni kazdemu zvlast. Faktem je, ze ve vsech postkomunistickych zemich se uz komuniste/prejmenovani/ dostali k moci a vlade, nektere z techto stran jsou prave u moci, jine byly vystridany opozici, v zadne, opakuji zadne z techto zemi nedoslo ani naznakem k diktature ci navratu k nechvalnym praktikam z minulosti, argumentovat, ze komuniste v Polsku ci Madarsku, Slovensku jsou lepsi nez ti cesti, to asi je hloupost. Presto jsou cesti komuniste v politickem ghetu a ja si myslim, ze je to spravne, rozhodne netouzim videt soudruhy u moci. Ovsem v CR se vzdy vse zene do extremu a dnes uz vlastne jsou bolsevici vsichni s vyjimkou ODS, tedy podle tvrzemi ODS, ktera stejne jako komunistetrpi syndromem mesiasstvi a chce narod pred komunismem chranit, pochopitelne to chce delat tak jak uz ma geniticky zakodovano, to jest stejne jako komuniste chranit i ty co o jejich ochranu nestoji. Rozhodne se neobavam nejake "modre diktatury" ale doporucuji si vzpomenout na doby, kdy mela ODS s pravici v parlamentu vetsinu, ne diktatura to nebyla jen ta komunisticka arogance tech co prece vse vedi nejlip, nikdy se nemyli a kradeni ve stejnem stylu jako dnes socani. Verte : NORMALNI JE NEVOLIT, LUMPARNA SE PODPOROVAT NEMA, JEDNO ZDA RUDA CI MODRA.

Navic se ukazuje, ze cesky volic nestoji o vladu jedne strany, stejne jako se lide rozhodli sveho casu pro  US, dnes hledaji prtivahu u ZELENYCH, magicka hranice 30% ukazuje obavu ceskeho volice z diktatur, se kterymi ma svou zkusenost

dvd 25.4.2006 13:22

Nejde o to

zda jsou čeští komunisté lepší či horší než maďarští. Porblém je v tom, že zatímco v Polsku, Maďarsko či na Slovensku není o y "veritábl" komunisty takový zájem jeko u nás. Ostatně i (polo)svobodné volby 1946 ukázaly, že v zemích Koruny České jsou komunisté vítáni. Na Slovensku, v Maďarsku či v Polsku už takové skore komunisté nezaznamenali.