5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Šumavák 3.1.2008 18:04

Vízku, tak ještě jednou, extra pro Vás !

Republika má jasno - viz ZDE*  i když vám to trhá játra.

A ZDE*  je extra por Vás a jen pro Vás, proč nediskutovat.

jirka.s. 3.1.2008 18:03

Re: Soudruh Jičínský by vůbec plodný "spisovatel"! (trochu jako francek)

Základy teorie státu a práva, rok 1954, autor Zdeněk Jičínský

kapitola 6: Mechanismus socialistického státu: Základní rozdíl v třídní podstatě buržoazního státu povolaného k udržování panství buržoazie, k potlačování dělnické třídy a pracujících mas a státu socialistického, jehož činnost směřuje k likvidaci vykořisťovatelských tříd určuje i zcela jiný vztah proletariátu k existujícímu státnímu aparátu. Buržoazie v buržoazní revoluci neničí starý státní aparát, ale přejímá jej, přizpůsobuje novým cílům a úkolům a dále jej posiluje. Proletariát nemůže převzít buržoazní státní aparát, ale musí jej rozbít, zničit a na jeho troskách vybudovat státní aparát zcela nový.

Socialistické právo a zákonnost v lidově demokratickém Československu - Rudé právo 1956, autor Zdeněk JičínskýBuržoazní právo a s ním i licoměrná zvetšelá buržoazní ideologie o nadtřídním právu je odklizena na smetiště dějin proletářskou revolucí, v níž se vytváří nové, revoluční proletářské právo, které otevřeně prohlašuje, že je právem proletářským, usilujícím o likvidaci nepřátelských tříd.- Rudé právo 1956, Zdeněk Jičínský

Socialistické právo a zákonnost v lidově demokratickém Československu, Rudé právo 1956, autor Zdeněk Jičínský

Vládnoucí dělnická třída odnímá pomocí socialistického práva nepřátelským elementům různá práva a svobody, kterých by mohly využívat k působení na pracující vrstvy, k boji proti socialismu. Zbytky svržené buržoazie jsou zbaveny možnosti legálně politicky působit, je jim zakázáno se politicky organizovat, konat schůze, vydávat vlastní tisk a podobně. Socialistické právo otevřeně prohlašuje, že politická práva a svobody slouží pracujícím, nikoliv však buržoazii. V socialistickém státě veškerá činnost státních orgánů, tedy i právotvorná činnost socialistického státu, zejména zákonodárství, jsou určovány silou diktatury proletariátu, komunistickou stranou

Corsini 3.1.2008 17:58

Re: Diskuse o názorech !

Republika by potřebovala? Myslíte tím, že bratrstvo pravdy a lásky by potřebovalo udělat JŠ reklamu, ve které by měl VK dělat kompars?

Šumavák 3.1.2008 17:57

...že Švenar i tyto, řekněme upřimně míněné dotazy pana poradce Klause, zodpoví ....

Nekličkujte a hledejte to ověření, že Švejnar v české verzi CV nelže , jak jste před chvílí slíbil a tvrdil, že jsou lehce k nalezení!

Tak to teď neházejte na Švejnara! a " hledej šmudlo!" ;-P

Ivan Nový 3.1.2008 17:57

Re: Re: no, já jsem moc nehledal,

R^R^R^

Ivan Nový 3.1.2008 17:57

Tomáši Fuku,

to jistě, ovšem pokud se nezaváže k mlčení.

Corsini 3.1.2008 17:55

Re: no, já jsem moc nehledal,

Taky bych chtěl někdy umět takto poslat někoho k šípku ;-)

F.VÍZEK 88.100.57 3.1.2008 17:54

Diskuse o názorech !

Republika by potřebovala diskusi kandidátů o jejich názorech, aby se z reakce občanů (a médií) mohli volitelé lépe orientovat při volbě.  Jde o kultivaci politiky a politické scény vůbec!

Navíc: Debatovat z očí do očí na veřejnosti a před veřejností - to NE ?   Ale před veřejnost vyhrabávat sebemenší možnou "špínu"... to ANO?   Jak mravné to je?  Nebo jen účelové, národovecké, typicky české... ?

Fafa 3.1.2008 17:53

Pane Vizku:

Milosevice ovsem stihal mezinarodni tribunal, nikoliv srbsky prokurator. A stejne tak ceskemu prezidentovi by ceska imunita byla u mezinarodniho tribunalu celkem k nicemu.

Navic, to NAVZDY vylouceno se vztahuje i na imunitu senatoru. Muzete nam vysvetlit, proc jste jako senator neinicioval zruseni senatorske imunity, kdyz Vam obdobna imunita prezidentska pripada tak rozsahla?

A na zaver. Jednim z autoru Ustavy je bohuzel i Vas byvaly stranicky kolega pan Jicinsky. Mozna byste se mel zeptat jeho, proc je imunita tak siroce pojata.

Tomáš Fuk 3.1.2008 17:52

Re: Pane,

Pan Švejnar si o své osobě může zveřejňovat, co chce... a to i kdybyste se pokakal ;-D

Šumavák 3.1.2008 17:52

Tak proto on Švejnar kandiduje ( s programem KSČSSD) !

Aby ho doživotně nikdo nemohl stíhat za tu ČSOB a za to jak radil Sobotkovi a neradil Paroubkovi!

Alles klar!

Corsini 3.1.2008 17:50

Re: Jak i Klaus opakovaně řekl (viz třeba jeho kandidátské projevy z r 2003) prezident žádný skutečný "program" nemá

Nehledal jsem volební program, ale jakokoliv zmínku, kde by se dalo vyčíst něco o jeho názorech, představách, vizích nebo plánech a toto je jediné, co jsem našel. Jinak jenom samá sebechvála a přímé nebo narážkami vymezování se vůči Klausovi.

Fafa 3.1.2008 17:48

Corsini,

no, takze pana prezidenta Svejnara pekne Americani povolaji jako velitele toho radaru v brdech. :-D

Šumavák 3.1.2008 17:48

no, já jsem moc nehledal,

ale přesto. počtěte si

F.VÍZEK 88.100.57 3.1.2008 17:48

Volební program hlavy státu?

Prezident je podle ústavy součást výkonné moci. Vrcholným orgánem výkonné moci je vláda!  Chtít sólo volební program od prezidenta = nesmysl !  Navíc není prezident z výkonu své funkce odpovědný !

Českého prezidenta dokonce nelze stíhat vůbec za nic (!) a výjimkou velezrady, kde mu "hrozí" pouze jediný možný "trest" - ztráta prezidentského úřadu. Trestní stíhání pro činy spáchané v době výkonu mandátu je dokonce navždy vyloučeno.  Takové to mají prezidenti v Česku, ale kdepak jinde:  Miloševič, Chirac.. atd. atd. a mnohde hrozí i absolutní tresty...!

Ivan Nový 3.1.2008 17:44

pohlede zvenčí,

to je nepochopení, my vám na nějaký světový význam kašleme, o to šlo někdy v 90. letech, dnes to nehraje roli. Rozdíl mezi životem jinde a u nás je minimální. A debatovat s panem Švejnarem nemá smysl, na to je on příliš konformní, své vlastní názory nemá.

Ivan Nový 3.1.2008 17:39

pohlede zvenčí,

no pan JŠ ukázal, že udělá cokoliv, aby se stal prezidentem. No a to je špatně.

Šumavák 3.1.2008 17:38

Tak proč kandiduje a -prý- pořádá volební turné?

nemohl by místo sebe poslat nějakého gumáka?

"prezident nesupluje exekutivu, tedy vládu," - jakou roli potom hraje otázka, jaký je ekonom? A proč Paroubek mocí mermo chce, aby o svém volebním programu  (který mít nemůže, že?), diskutoval v televizi s Klausem??

pohled zvenčí 3.1.2008 17:32

Jak i Klaus opakovaně řekl (viz třeba jeho kandidátské projevy z r 2003) prezident žádný skutečný "program" nemá

Má "jen" tak či onak konkrétní představy, vize, plány, jak a v čem výkon účadu hlavy státu naplňovat.

V našem systímu, na který se i on  a jeho fanoušci - odvolávají, prezident nesupluje exekutivu, tedy vládu, nemůže tedy mát žádný volební program.

pohled zvenčí 3.1.2008 17:29

pokud tomu rozumím, prof. Švejnar je opakovaně žádán, aby nominaci předkládal

Tipnul bych si také, že Švenar i tyto, řekněme upřimně míněné dotazy pana poradce Klause, zodpoví a skutečnosti doloží. Tipnul bych si, že to bude možné i při moratoriu 50 let které jsem sám na uvedených stránkách Nobelovy nadace předevčírem viděl.

Kdyby se rádoby debatér světového formátu, Klaus, který jinak "konzistentně věří" v prospěšnost debat, komkurenčního prostředí zboýí a myšlenek, nevyhýbal debatám se Švejnnarem, mohl by i tuto poradci připravenou otázku Švejnarovi, před zraky TV diváků položit. 

pohled odjinud zvenčí 3.1.2008 17:23

Vy, Jene z Londýna

alias nepříjemná pravdo, alias..., také "velmi pilně lovíte". ;-D ;-D ;-D

Corsini 3.1.2008 17:21

Švejnarův program

Hledal jsem dál a našel jsem i náznak "volebního programu" kadidáta Švejnara. Na svém blogu v prosinci minulého roku uvedl jedinou konkrétní věc - chtěl by prosadit penzijní reformu.

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/jan-svejnar.php?itemid=2230

Šumavák 3.1.2008 17:17

A vy zase bijete černochy!

Nechte Klause Klausem a hledejte to ověření, že Švejnar v české verzi CV nelže !

pohled zvenčí 3.1.2008 17:13

dokončení: Švejnar má pravdu. Jeden z přákladů kdy Klaus vědomě lhal

Tedy ani jedna ze dvou  "community colleges" ve Wyomingu nic o Klausovi nevěděla. Ptali jsme se pracovníků kanceláře jediného kongresmana v Kongresu USA a obou senátorů: zase nic!

Jak to nakonec dopadlo? Přes české pracovníky Světové banky jsme se dopídili pravdy: Premiér Klaus nebude "přednášet na akademické půdě", ale u oběda bankéřů v horském letovisku Jackson Hole ve Wyomingu. Na kongerenci bankéřů organizované "Feds", tedy rezervní bankou USA. Takže tak ve skutečnosti vypadla jedno z "prestižních" přednáškových tuné "na akademické půdě".

Typické pro Klause a jeho habituální, víceméně a skutečně konzistentní přikrašlování až překrucování skutečností, kdy vědomě, jak říká "brnká na strunu" a ukájí zjevnou potřebu některých našich občanů mít, třeba cestou jeho vystupování v zahraničí, dojem "uznání" naší republice, je i to, že národu zatajil a tehdy ještě jakékoliv ne lichotivé publicity jeho se týkající média také nesdělila, jak !skutečně prestižní( Wall Street Jiournal v kometáři o konferenci Fedu v Jacksone Hole o Klausovi psal. Klause popisoval jako sněšného pedanta, který tam tvrdil, že on přece "vždy byl" pro neomezenou flotaci koruny. WSJ mu připoměl fakt, že tomu tak nebylo, nejen v tom, že on sám dbal, ale byl i hrdý na to, že koruna se po léta pohybovala ve velice úzkém, stanoveném pásmu, ale že on sám na stejné konferenci jen několik let předtím se s podobným "hlubokým a konzistentní přesvědčením" zasazoval o myšlenku velice úzkého flotačního rozpětí.

Měsíc před tím, v srpnu 1997, prestižní čtrnáctiděnník a "nástroj kapitalisty", FORBES také v článku s titulkem "Je na šase to v Česku sbalit" (Time to Czech Out") popisoval právní džungli, korupci privatizace a nečinnost Klause a jeho vlády, jeho škodlivé dogma nechat věcem volný, netransparentní průběh. Naštěstí, krátce poté, přišlo Sarajevo, podmínky, včetně právního prostředí se s novými vládami začaly zásadě zlepšovat. Takže dnes se i Klaus může ekonomikou, hypotékami atd. chlubit.

Šumavák 3.1.2008 17:11

a on se z toho zvencne.....

Šumavák 3.1.2008 17:10

Před 2 dny jsem se na Haasem uvedené stránky sám díval .....

a nemluvil jste  o tom již před válkou s okresním hejtmanem?

Ivan Nový 3.1.2008 17:10

pohlede zvenčí,

no to je problém pana Švejnara, na nás se také dívá pohledem zvenčí a přitom chce být naším prezidentem, tedy ne někým z venčí. Proto s ním bude komunikace velmi obtížná, on bude mluvit o koze a my o voze.

Ladislav N. 3.1.2008 17:08

Re: náhodou jsem se TAKĚ na Nobela díval: Švejnar má pravdu

;-DR^!! ;-P;-)

Corsini 3.1.2008 17:06

Re: náhodou jsem se TAKĚ na Nobela díval: Švejnar má pravdu

Na svých stránkách JŠ uvádí, že je členem "nominační komise pro Nobelovu cenu"  tedy nikoliv, že byl vybrán, aby zaslal návrh, a nikoliv cenu na památku A. Nobela (nebo jak se to správně překládá).

Šumavák 3.1.2008 17:04

No když to chcete přesně...

tak Vízek dokáže vytěsnit tak leda trochu metanu ( abych nenapsal "prd").

A pokud jde o vytěsnění Klause, tak " ono (samo) se povedlo." Ani ČSSD, ani KSČM na tom zásluhu neměla. A Vízek už vůbec ne, on nebyl volitel.

Spokojen?