2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Corsini 3.1.2008 17:50

Re: Jak i Klaus opakovaně řekl (viz třeba jeho kandidátské projevy z r 2003) prezident žádný skutečný "program" nemá

Nehledal jsem volební program, ale jakokoliv zmínku, kde by se dalo vyčíst něco o jeho názorech, představách, vizích nebo plánech a toto je jediné, co jsem našel. Jinak jenom samá sebechvála a přímé nebo narážkami vymezování se vůči Klausovi.

Jarka 3.1.2008 18:56

Re: Re: Jak i Klaus opakovaně řekl (viz třeba jeho kandidátské projevy z r 2003) prezident žádný skutečný "program" nemá

Máte naprostou pravdu!Neříká na rovinu vůbec žádný svůj názor.Mně ůplně stačí,že jej podporuje V.Havel a ČSSD.Zajímavý je také článek pana Haase o tom,že žádný Nominační výbor na Nobelovu cenu za ekonomii neexistuje.Pan Švejnar lže!Článek je na Neviditelném psu.

derik 3.1.2008 18:09

Re: Švejnarův program

Vyborne! Nech vstoupi do politiky a pripravuje a prosazuje penzijni reformu! Zuroci tak sve ekonomicke poznatky, ziska prakticke zkusenosti, obeznami se s ceskou politickou scenou, kulturou, historii, a smyslenim lidi. A pokud bude uspesny, tak muze kandidovat i na funkci nejvyssi.

pohled zvenčí 3.1.2008 16:55

náhodou jsem se TAKĚ na Nobela díval: Švejnar má pravdu

Před 2 dny jsem se na Haasem uvedené stránky sám díval a to, co zde on nabízí si také přečetl. Na základě těchto faktů, jako on, čerpaných doslova pžímo od zdroje se ale jednoznačně domnívám, že prof. Švejnar má pravdu a nic nám nepřekrucuje.

Z informací na uvedeném webu Nobelovy nadace je (kromě "objevu" pana poradce hlavy státu, že Nobelova cena za ekonomii, udělovaná od roku 1968, je "jenom" cenou "jménem Alfreda Nobela", tak, jak cena za ekonomii byla přidána k původním cenám za fyziku, chemii, mír, což spíše ukazuje na "kvalifikace" Klausova ptropagandistického poradce, když ani neví, za 40 let, jak to s Nobelovou cenou za ekonomii, oboru to svého klienta, je) jednoznačně vyplývá, že výbor si, kromě švédských nominátorů vybárá po světě - jednak podle definovaného klíče, jednak na zvížení výboru - specificky kvalifikované odborníky v oboru ekonomie, které vyzývá k tomu, aby v daném nominačním cyklu, zařínajícím v září, své návrhy výboru zaslali.

Jsem přesvědšen o tom, že ikdyž platí ono 50 leté moratorium na zveřejňování jmen takto navřených laureátů, jsou nepocybně způsoby, jak si roli prof. Švejnara, coby takto po světě vybraného nominátora věrohodně ověřit.

Pan Haas loví, loví pilně, ale Švejnar není Klaus, který naopak, opakovaně, vědomě, pro domácí spotřebu předstírá, jakže kde ve světě prezentuje nebo publikuje své nízory na "prestiýních" fórech, časopisech. Důzazy o pom josu početné a konkrétní.

Jedním z mnoha je třeba porovnání jeho sdělění (kanceláře premiéra ČR) ze srpna 1997, že odjíždí do USA na "přednáškové turné" na "akademické půdě ve Wyomingu". Já a další jsme té "akademické půdě ve Wyomingu" nějak moc neveřili: Wyoming má jen 300 tisíc obyvatel, něco bizonů a Yellowstonský park. Volali jsme rektorovi jediné, miniaturní VS ve Wzomingu: Nic o tak vzácmé návstěvš rektor nevěděl. Protože jsme znali Klausovu tendenci "vylepšovat" věci, pžehánět, pokud se "prestiže" týká, volali jsme i do dvou "community colleges", tedy nástavbový škol. Zase nic ...

Šumavák 3.1.2008 16:59

Tak se neostýchejte a dejte sem to ověření !

Samo i s tím, kde a jak jste to ověřil a vysvětlením, proč to teda nemá v anglickém CV.

Rád si to přečtu.

Ivan Nový 3.1.2008 17:01

Pane,

platí-li moratorium 50 let, pak nemá právo to zveřejňovat ani pan Švejnar.

Tomáš Fuk 3.1.2008 17:52

Re: Pane,

Pan Švejnar si o své osobě může zveřejňovat, co chce... a to i kdybyste se pokakal ;-D

Ivan Nový 3.1.2008 17:57

Tomáši Fuku,

to jistě, ovšem pokud se nezaváže k mlčení.

Tomáš Fuk 3.1.2008 18:13

Re: Tomáši Fuku,

A on se zavázal k mlčení? ;-)

čtenář 3.1.2008 18:55

Re: Re: Tomáši Fuku,

Pokud platí moratorium, které stvrzuje svým podpisem pod nějakou smlouvu, jejíž součástí je i takové moratorium, tak se zavazuje k mlčenlivosti.

Corsini 3.1.2008 18:09

Re: Re: Pane,

Ovšem mohl by (krom toho plácání se po játrech) zkusit zveřejnit i nějaký ten názor. Vlastní...

Corsini 3.1.2008 17:06

Re: náhodou jsem se TAKĚ na Nobela díval: Švejnar má pravdu

Na svých stránkách JŠ uvádí, že je členem "nominační komise pro Nobelovu cenu"  tedy nikoliv, že byl vybrán, aby zaslal návrh, a nikoliv cenu na památku A. Nobela (nebo jak se to správně překládá).

pohled zvenčí 3.1.2008 17:29

pokud tomu rozumím, prof. Švejnar je opakovaně žádán, aby nominaci předkládal

Tipnul bych si také, že Švenar i tyto, řekněme upřimně míněné dotazy pana poradce Klause, zodpoví a skutečnosti doloží. Tipnul bych si, že to bude možné i při moratoriu 50 let které jsem sám na uvedených stránkách Nobelovy nadace předevčírem viděl.

Kdyby se rádoby debatér světového formátu, Klaus, který jinak "konzistentně věří" v prospěšnost debat, komkurenčního prostředí zboýí a myšlenek, nevyhýbal debatám se Švejnnarem, mohl by i tuto poradci připravenou otázku Švejnarovi, před zraky TV diváků položit. 

Ivan Nový 3.1.2008 17:44

pohlede zvenčí,

to je nepochopení, my vám na nějaký světový význam kašleme, o to šlo někdy v 90. letech, dnes to nehraje roli. Rozdíl mezi životem jinde a u nás je minimální. A debatovat s panem Švejnarem nemá smysl, na to je on příliš konformní, své vlastní názory nemá.

Šumavák 3.1.2008 17:57

...že Švenar i tyto, řekněme upřimně míněné dotazy pana poradce Klause, zodpoví ....

Nekličkujte a hledejte to ověření, že Švejnar v české verzi CV nelže , jak jste před chvílí slíbil a tvrdil, že jsou lehce k nalezení!

Tak to teď neházejte na Švejnara! a " hledej šmudlo!" ;-P

westík 4.1.2008 19:02

Re: pokud tomu rozumím, prof. Švejnar je opakovaně žádán, aby nominaci předkládal

škoda, že nemohu za Klause  zaskočit já. Položila bych panu Švejnarovi otázku ,kdo mu platí jeho presidentskou kampaň. Mám totiž takový dojem, že v USA má veřejnost právo tyto  věci vědět-proč ne my v Čechách ? Možná, že tuto mou zvědavost ukojí nějaký příznivec p.Švejnara, co Vy na to, pohlede zvenčí ?

Ladislav N. 3.1.2008 17:08

Re: náhodou jsem se TAKĚ na Nobela díval: Švejnar má pravdu

;-DR^!! ;-P;-)

Ivan Nový 3.1.2008 17:10

pohlede zvenčí,

no to je problém pana Švejnara, na nás se také dívá pohledem zvenčí a přitom chce být naším prezidentem, tedy ne někým z venčí. Proto s ním bude komunikace velmi obtížná, on bude mluvit o koze a my o voze.

Šumavák 3.1.2008 17:11

a on se z toho zvencne.....

valter 3.1.2008 22:21

Re: pohlede zvenčí,

jo, ale bude lepší než samolibý s.Klaus, kdysi čekatel na přijetéí do KSČ na konci 80. let. vytuneloval republiku a prodal energetiku Němcům ! kupčík.

Šumavák 3.1.2008 17:10

Před 2 dny jsem se na Haasem uvedené stránky sám díval .....

a nemluvil jste  o tom již před válkou s okresním hejtmanem?

pohled zvenčí 3.1.2008 17:13

dokončení: Švejnar má pravdu. Jeden z přákladů kdy Klaus vědomě lhal

Tedy ani jedna ze dvou  "community colleges" ve Wyomingu nic o Klausovi nevěděla. Ptali jsme se pracovníků kanceláře jediného kongresmana v Kongresu USA a obou senátorů: zase nic!

Jak to nakonec dopadlo? Přes české pracovníky Světové banky jsme se dopídili pravdy: Premiér Klaus nebude "přednášet na akademické půdě", ale u oběda bankéřů v horském letovisku Jackson Hole ve Wyomingu. Na kongerenci bankéřů organizované "Feds", tedy rezervní bankou USA. Takže tak ve skutečnosti vypadla jedno z "prestižních" přednáškových tuné "na akademické půdě".

Typické pro Klause a jeho habituální, víceméně a skutečně konzistentní přikrašlování až překrucování skutečností, kdy vědomě, jak říká "brnká na strunu" a ukájí zjevnou potřebu některých našich občanů mít, třeba cestou jeho vystupování v zahraničí, dojem "uznání" naší republice, je i to, že národu zatajil a tehdy ještě jakékoliv ne lichotivé publicity jeho se týkající média také nesdělila, jak !skutečně prestižní( Wall Street Jiournal v kometáři o konferenci Fedu v Jacksone Hole o Klausovi psal. Klause popisoval jako sněšného pedanta, který tam tvrdil, že on přece "vždy byl" pro neomezenou flotaci koruny. WSJ mu připoměl fakt, že tomu tak nebylo, nejen v tom, že on sám dbal, ale byl i hrdý na to, že koruna se po léta pohybovala ve velice úzkém, stanoveném pásmu, ale že on sám na stejné konferenci jen několik let předtím se s podobným "hlubokým a konzistentní přesvědčením" zasazoval o myšlenku velice úzkého flotačního rozpětí.

Měsíc před tím, v srpnu 1997, prestižní čtrnáctiděnník a "nástroj kapitalisty", FORBES také v článku s titulkem "Je na šase to v Česku sbalit" (Time to Czech Out") popisoval právní džungli, korupci privatizace a nečinnost Klause a jeho vlády, jeho škodlivé dogma nechat věcem volný, netransparentní průběh. Naštěstí, krátce poté, přišlo Sarajevo, podmínky, včetně právního prostředí se s novými vládami začaly zásadě zlepšovat. Takže dnes se i Klaus může ekonomikou, hypotékami atd. chlubit.

Šumavák 3.1.2008 17:17

A vy zase bijete černochy!

Nechte Klause Klausem a hledejte to ověření, že Švejnar v české verzi CV nelže !

pohled odjinud zvenčí 3.1.2008 17:23

Vy, Jene z Londýna

alias nepříjemná pravdo, alias..., také "velmi pilně lovíte". ;-D ;-D ;-D

lama 3.1.2008 18:48

Re: náhodou jsem se TAKĚ na Nobela díval: Švejnar má pravdu

 Vaše gramatika je nepřesvědčivá, možná i Vaše argumenty jsou podobně chybné.

Xaver 82.117 3.1.2008 16:45

Šumaváku, život v průzkumech je až proklatě Paroubkovský...

Nicméně může být efektivní...pro vás?;-)

Šumavák 3.1.2008 16:55

Tohle nebyl ani STEM, ani ČT

proč by měl být Paroubkovský?

Xaver 82.117 3.1.2008 16:44

Pan Haas je jako obvykle zdrojově bohatý

Chápu...;-)

janabok 3.1.2008 16:47

Re: Pan Haas je jako obvykle zdrojově bohatý

pro některé ano...

já například chápu Vás...:-/

F.VÍZEK 88.100.57 3.1.2008 15:56

Poradce poradil....

Veřejně z očí do očí a před veřejností diskutovat?  Rozhodně NE !  To by nám ublížilo!

Veřejně poťouchle před veřejností propírat možné "hříšky"?  ANO, to je naše parketa!