2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Šumavák 3.1.2008 19:41

no, a jen Vy to pořád nemůžete pochopit.

copak, nepřišly nové pokyny ?

čtenář 3.1.2008 18:29

: - ))))

:-D  :-D  :-D  Ale to je přece pěkná ťafka těm, kteří předhazují panu Švejnarovi skutečnost, že je málo Čechem (žije přece v Americe). Kdepak, je to Čech jak poleno (viz. výše uveřejněný článek)  ;-D  ;-D  ;-D  VV

Šumavák 3.1.2008 17:48

no, já jsem moc nehledal,

ale přesto. počtěte si

Corsini 3.1.2008 17:55

Re: no, já jsem moc nehledal,

Taky bych chtěl někdy umět takto poslat někoho k šípku ;-)

Ivan Nový 3.1.2008 17:57

Re: Re: no, já jsem moc nehledal,

R^R^R^

jirka.s. 3.1.2008 18:07

Re: Re: no, já jsem moc nehledal,

Šípek ? Nač ten eufemismus? :-D

F.VÍZEK 88.100.57 3.1.2008 17:48

Volební program hlavy státu?

Prezident je podle ústavy součást výkonné moci. Vrcholným orgánem výkonné moci je vláda!  Chtít sólo volební program od prezidenta = nesmysl !  Navíc není prezident z výkonu své funkce odpovědný !

Českého prezidenta dokonce nelze stíhat vůbec za nic (!) a výjimkou velezrady, kde mu "hrozí" pouze jediný možný "trest" - ztráta prezidentského úřadu. Trestní stíhání pro činy spáchané v době výkonu mandátu je dokonce navždy vyloučeno.  Takové to mají prezidenti v Česku, ale kdepak jinde:  Miloševič, Chirac.. atd. atd. a mnohde hrozí i absolutní tresty...!

Šumavák 3.1.2008 17:52

Tak proto on Švejnar kandiduje ( s programem KSČSSD) !

Aby ho doživotně nikdo nemohl stíhat za tu ČSOB a za to jak radil Sobotkovi a neradil Paroubkovi!

Alles klar!

Fafa 3.1.2008 17:53

Pane Vizku:

Milosevice ovsem stihal mezinarodni tribunal, nikoliv srbsky prokurator. A stejne tak ceskemu prezidentovi by ceska imunita byla u mezinarodniho tribunalu celkem k nicemu.

Navic, to NAVZDY vylouceno se vztahuje i na imunitu senatoru. Muzete nam vysvetlit, proc jste jako senator neinicioval zruseni senatorske imunity, kdyz Vam obdobna imunita prezidentska pripada tak rozsahla?

A na zaver. Jednim z autoru Ustavy je bohuzel i Vas byvaly stranicky kolega pan Jicinsky. Mozna byste se mel zeptat jeho, proc je imunita tak siroce pojata.

jirka.s. 3.1.2008 18:03

Re: Soudruh Jičínský by vůbec plodný "spisovatel"! (trochu jako francek)

Základy teorie státu a práva, rok 1954, autor Zdeněk Jičínský

kapitola 6: Mechanismus socialistického státu: Základní rozdíl v třídní podstatě buržoazního státu povolaného k udržování panství buržoazie, k potlačování dělnické třídy a pracujících mas a státu socialistického, jehož činnost směřuje k likvidaci vykořisťovatelských tříd určuje i zcela jiný vztah proletariátu k existujícímu státnímu aparátu. Buržoazie v buržoazní revoluci neničí starý státní aparát, ale přejímá jej, přizpůsobuje novým cílům a úkolům a dále jej posiluje. Proletariát nemůže převzít buržoazní státní aparát, ale musí jej rozbít, zničit a na jeho troskách vybudovat státní aparát zcela nový.

Socialistické právo a zákonnost v lidově demokratickém Československu - Rudé právo 1956, autor Zdeněk JičínskýBuržoazní právo a s ním i licoměrná zvetšelá buržoazní ideologie o nadtřídním právu je odklizena na smetiště dějin proletářskou revolucí, v níž se vytváří nové, revoluční proletářské právo, které otevřeně prohlašuje, že je právem proletářským, usilujícím o likvidaci nepřátelských tříd.- Rudé právo 1956, Zdeněk Jičínský

Socialistické právo a zákonnost v lidově demokratickém Československu, Rudé právo 1956, autor Zdeněk Jičínský

Vládnoucí dělnická třída odnímá pomocí socialistického práva nepřátelským elementům různá práva a svobody, kterých by mohly využívat k působení na pracující vrstvy, k boji proti socialismu. Zbytky svržené buržoazie jsou zbaveny možnosti legálně politicky působit, je jim zakázáno se politicky organizovat, konat schůze, vydávat vlastní tisk a podobně. Socialistické právo otevřeně prohlašuje, že politická práva a svobody slouží pracujícím, nikoliv však buržoazii. V socialistickém státě veškerá činnost státních orgánů, tedy i právotvorná činnost socialistického státu, zejména zákonodárství, jsou určovány silou diktatury proletariátu, komunistickou stranou

Corsini 3.1.2008 18:07

Re: Re: Soudruh Jičínský by vůbec plodný "spisovatel"! (trochu jako francek)

Ale fujtajxl! Kde jste to vyhrabal? To skladujete ve svém počítači? Nedělá Vám to problémy při spuštění antivitového testu?

jirka.s. 3.1.2008 18:12

Re: Re: Re: Soudruh Jičínský by vůbec plodný "spisovatel"! (trochu jako francek)

Pane Corsini! Mému počítači je to celkem jedno! Máte ovšem pravdu, že kdyby měl k disposici i jenom to nejjednodušší nervové ganglium, tam by se na mne po zaregistrování výše uvedených vět asi vyzvracel! ;-D

F.VÍZEK 88.100.57 3.1.2008 18:12

Doporučuji Vám:

V novém roce dát si úkol: Nebudu se chovat jako bolševik. Nebudu urážet nositele oponentních názorů, ale na faktech budu atakovat jejich názory a na argumentech je vyvracet. Oponent na diskusní stránku patří. Výměna stejných názorů by ztrácela smysl ! 

Kdo je u Vás a pro vás "francek" ?  Snad jste dospělý a znáte míru ...

jirka.s. 3.1.2008 18:18

Re:Zajímavé, francku!

Obviňuješ pana Corsiniho, že tě nazývá "franckem"! Ovšem toto familierní pojmenování jsem pro tebe už použil já o vlákno výše, pan Corsini pouze použil můj nadpis!!!! Je evidentní, že tomu, co je pod mým nadpisem jsi nevěnoval ani kousek svého křivého pohledu! To je ti ten text soudruha Jičínského tak proti srsti nebo není hoden tvého komentáře? Stále se dožaduješ diskuse, tož diskutuj, barde! ;-D

F.VÍZEK 88.100.57 3.1.2008 18:23

Od tebe, značko jirko s.,

Od tebe, značko jirka s.,  nečekám ani slušnost a ani objektivitu.  Pro mne jsi případ pro psychiatra, ale mýlit se mohu: jsem sice doktor, ale ne lékař.  

čtenář 3.1.2008 18:33

Re: Od tebe, značko jirko s.,

No dobře, kde je ovšem argument na výše uvedený příspěvek "

Re: Soudruh Jičínský by vůbec plodný "spisovatel"! (trochu jako francek):

Autor: jirka.s. IP: 213.192.60.xxx Datum: 03.01.2008 18:03 .............. atd 

?

F.VÍZEK 88.100.57 3.1.2008 18:43

50 let staré texty?

Mám vyvracet 50 let staré texty pana Jičínského?  To je ještě hloupější než si dělat legraci ze  40 let staré diplomové práce např. pana Klause.  A třeba z chování demokratického západu k Leonidu Iljiči Brežněvovi.   

Historický přístup x nehistorický přístup : zkuste o tom přemýšlet !

čtenář 3.1.2008 18:49

Re: 50 let staré texty?

No, možná stačá vzít v potaz skutečnost, že ten Jičínský se podílel na tvorbě Ústavy ČR. Tedy člověk s jistou minulostí. Ta minulost je jeho aktivní činnost a myšlenkové postupy. Třeba jen proto, že ?!

mnohoobročník 3.1.2008 20:47

Re: 50 let staré texty?

Netřeba vyvracet s. Jičínského, to opravdu nikdo od Vás neočekává, Mr. Vízek! ;-D

Z pěkného historického hlediska vlastně i první německý dělnický kancléř dělal co mohl, ale válce nezabránil. Co jsem si to jsme si, vždyť jsem všichni jenom lidi a dělaj se taky chyby.

Šumavák 3.1.2008 18:18

Re: Doporučuji Vám:

ZAČNĚTE, A JDĚTE NÁM PŘÍKLADEM !!

znáte to:

A bove maiori,  discit aráre minor

F.VÍZEK 88.100.57 3.1.2008 18:08

Mýlíte se !

Ani jednou se nepodařilo změnit onen problém kolem tzv. imunity zákonodárců, byť se o to mnozí pokoušeli.  Ale jde opravdu o takzvanou  imunitu, protože poslanci a senátoři nemají žádnou imunitu, jak média nekvalifikovaně popisují.  Pro zákonodárce platí pouze jiný režim, tak jako je to běžné pro vojáky, pro policisty, pro soudce, pro státní zástupce...  Jsou-li vydáni, jsou stíháni! 

Problém je, proč komory automaticky nedávají souhlas (jako se stalo v případu pana Kočárníka) je jiná otázka.  Do smrti v té požadované věci nemůže být už stíhán. V jiných případech (kterých se žádost netýkala) - pokud by se něco odhalilo -  by stíhaný být mohl.

U prezidenta je to ale jinak. Přeženu to: Kdyby vyvraždil celou prezidentskou kancelář (i svoji rodinu), nebyl by trestně stíhaný nikdy a dokonce by prezidentovat mohl dál. Pouze při jeho velezradě by bylo možné uvalit na něj jediný trest: zbavit funkce. Nic jiného !

Šumavák 3.1.2008 18:12

No vždyť říkám !

On švejnar ví proč kandiduje. A proč chce Paroubek  kandidovat za 5 let...

Corsini 3.1.2008 17:21

Švejnarův program

Hledal jsem dál a našel jsem i náznak "volebního programu" kadidáta Švejnara. Na svém blogu v prosinci minulého roku uvedl jedinou konkrétní věc - chtěl by prosadit penzijní reformu.

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/jan-svejnar.php?itemid=2230

pohled zvenčí 3.1.2008 17:32

Jak i Klaus opakovaně řekl (viz třeba jeho kandidátské projevy z r 2003) prezident žádný skutečný "program" nemá

Má "jen" tak či onak konkrétní představy, vize, plány, jak a v čem výkon účadu hlavy státu naplňovat.

V našem systímu, na který se i on  a jeho fanoušci - odvolávají, prezident nesupluje exekutivu, tedy vládu, nemůže tedy mát žádný volební program.

Šumavák 3.1.2008 17:38

Tak proč kandiduje a -prý- pořádá volební turné?

nemohl by místo sebe poslat nějakého gumáka?

"prezident nesupluje exekutivu, tedy vládu," - jakou roli potom hraje otázka, jaký je ekonom? A proč Paroubek mocí mermo chce, aby o svém volebním programu  (který mít nemůže, že?), diskutoval v televizi s Klausem??

F.VÍZEK 88.100.57 3.1.2008 17:54

Diskuse o názorech !

Republika by potřebovala diskusi kandidátů o jejich názorech, aby se z reakce občanů (a médií) mohli volitelé lépe orientovat při volbě.  Jde o kultivaci politiky a politické scény vůbec!

Navíc: Debatovat z očí do očí na veřejnosti a před veřejností - to NE ?   Ale před veřejnost vyhrabávat sebemenší možnou "špínu"... to ANO?   Jak mravné to je?  Nebo jen účelové, národovecké, typicky české... ?

Corsini 3.1.2008 17:58

Re: Diskuse o názorech !

Republika by potřebovala? Myslíte tím, že bratrstvo pravdy a lásky by potřebovalo udělat JŠ reklamu, ve které by měl VK dělat kompars?

kurbet 3.1.2008 18:37

Re: Re: Diskuse o názorech !

Jsi zamindrakovanej ignorant,Corsini.

Šumavák 3.1.2008 18:04

Vízku, tak ještě jednou, extra pro Vás !

Republika má jasno - viz ZDE*  i když vám to trhá játra.

A ZDE*  je extra por Vás a jen pro Vás, proč nediskutovat.

Ivan Nový 3.1.2008 17:39

pohlede zvenčí,

no pan JŠ ukázal, že udělá cokoliv, aby se stal prezidentem. No a to je špatně.