26.5.2024 | Svátek má Filip


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Šerlok Homeless 3.1.2008 11:38

Re: Co to je za vola ten Haas?

Ano. Já jsem taky členem nominačního výboru. Pravda jediným a jmenovaným svou manželkou. ;-)

M. Zima 3.1.2008 11:37

Bojí,

řekl to sám!

BTW: Na Primě kecal jako obvykle (a to i přes slabou moderaci)

Jakub S. 3.1.2008 11:37

Zatkněme se navzájem. Všichni

To je překrásný nápad - ! Tahle interpretace, a to se živím jazykem, mě k mému studu nenapadla - !

Eště bych to - o svém nejbližším okolí má člověk nejmenší iluze, nespa -rozšířil, bohužel, i na moravský úval...

To je smutná legrace, co.

Viktor 3.1.2008 11:35

Re: 2/3 obyvatel České republiky chtějí Václava Klause. Kandidatura Jana Švejnara mi připadá jako návštěva nechtěného podomního dealera (s prominutím)

odkud to všechno víte? Arci, ta méně inteligencí vybavená část obyvatel je, bohožel, zřejmě dost početná.

pepa 3.1.2008 11:33

Re: Není nad nadhled

no myslim ze za zvanec jste EU vdecny spis vy zimo. schvalne kolik dotaci uz jste vy , vase zdruzeni firmy, nebo zdruzeni a firmy pro ktere pracujete dostalo?

Viktor 3.1.2008 11:32

místo argumentů

zvetšelé vzpomínky, prof Švejnar tu má bý prostě znemožněn. Je autor tak zpozdilý,myšlenkově po

iněkud slaboduchý, nebo ví, že hlásá nesmysly - cui bono? Komu se chce zavděčit - možná?

pepa 3.1.2008 11:30

Re: Re: BTW:

i kdyz s vama souhlasim s tou mladou jste to prehnal

Tomas 3.1.2008 11:28

Co to je za vola ten Haas?

Vzdyt nikde neni napsano, ze ten nominacni vybor je staly... A neformalni oznaceni Nominacni vybor je rozhodne strucnejsi nez "Jeden z nominatoru pro rok XY vybranych Kralovskou .... bla bla "... HNIDOPICHU Rv

Historik 3.1.2008 11:25

2/3 obyvatel České republiky chtějí Václava Klause. Kandidatura Jana Švejnara mi připadá jako návštěva nechtěného podomního dealera (s prominutím)

Jako když se dostane do domu dotěrný prodavač nebo pojišťovák co spoléhá na to, že se mu obyvatelé budou ještě omlouvat.

Ať si Jan Švejnar kandiduje, za koho chce a navrhuje si jej, kdo chce. 2/3 obyvatel ČR chtějí mít prezidentem Václava Klause. Tyto 2/3 obyvatel mají v Parlamentu ČR své zástupce, kteří to rozhodnou v 2/2008. Debaty o komunistech jsou směšné, mají za sebou své voliče (14% obyvatel tohoto státu). Má je také pan Švejnar? Laciný a k smíchu je argument, že Václav Klaus se bojí prezentovat svoje názory veřejně v diskusích. Vždyť to dělá už 5 let a všichni znají jeho názory. Proč by měl prezident republiky na písknutí naklusat jak se komu zlíbí a kam se komu zlíbí. Václav Klaus je hoden úřadu prezidenta ČR, chová se v něm důstojně a proto bude mít vždycky moje sympatie. Přeji si jej jako svého prezidenta. Perfektní byl Václav Klaus v nedávné debatě na TV Prima, mj. naprosto excelentně odpovídal na testovací otázky komentátora. Prezident Klaus se chová jako prezident této země. Přečtěte si jeho projev k českým velvyslancům a diplomatům, když s nimi měl setkání a rozebíral jejich působení v cizině a jejich vztah k cizině v souvislosti se zastupováním ČR navenek (určitě to ještě bude v archivu na www.klaus.cz ). Na tomto webu mj. zjistíte, že Václav Klaus se nebojí „nést svou kůži na trh“.

Sranda je začátek vlastní webové stránky Jana Švejnara - „Profesor Jan Švejnar je světově uznávaný ekonom..“ Přesně podle pravidla, „když to neřekne nikdo jiný, tak to musím prohlašovat já sám.“ http://www.jansvejnar.cz/?page=zivotopis

Prezident Klaus měl na svém webu několik let volně přístupnou stránku a lidé mu tam mohli cokoli sdělit. Nikde nebylo tolik ubohosti a urážek na adresu hlavy státu a já se divím Václavu Klausovi, že to strpěl tak dlouho (dodávám, že mu tam psalo i mnoho slušných lidí, kteří v něm ctí hlavu státu). Takže, bojí se Václav Klaus veřejné diskuse, nebo nebojí?

Josef 3.1.2008 11:24

Re: Re: ... se divim, že se v těchto dnech ještě neobjevil návrh zákona ve smyslu

Náš vzor - CCCP - byl pro Vašíka vždycky velkou inspirací, přestože se s tím nikdy moc nechlubil, ale časy se opět mění.

Pete Brich 3.1.2008 11:21

Zimo, gratuluji.

To je dialektický materializmus v praxi.;-D

PB

lary 3.1.2008 11:19

Re: BTW:

Pan Haas o tom nepíše proto, že se to nesluší. Havlovi poradci také nepsali o poměru pana prezidenta s mladou herečkou v době, kdy jeho žena umírala na rakovinu.

Pete Brich 3.1.2008 11:18

Co se vám, Voloďo, na osobnosti roku nelíbí?

Chce Vás vystěhovat z Mausolea?;-P

PB

M. Zima 3.1.2008 11:15

Není nad nadhled

českého intelektuála, škoda, že je s tím v Evropě nepochopen, ba považován za blbce. ( A to v té Evropě, které by měl být za žvanec vděčný, protože, jak poznal už i sám, od Klause s jeho schopnostmi by byly pouze ty známé balíčky)

kathy o'reilly 3.1.2008 11:12

Re: Hlavně něco najít, za každou cenu

přesne tak, podívejme se na způsob jakým 'pan profesor' získal svoji profesuru na VŠE a nemusíme komplikovaně roozebírat Švejnarovo členství v neexistujícím výboru, že... Anglicky mluvící pro to mají elegantní výraz - sour grapes.

Corsini 3.1.2008 11:11

Re: Hlavně něco najít, za každou cenu

Pokud Mr. Nobel ČSOB Šveinar hodlá vést předvolební kampaň v americkém stylu, tak holt musí počítat i s tím, že se o jeho "úspěchy" bude někdo zajímat a prověřovat je. Že by to měli dělat novináři je další věc.

Agent 3.1.2008 11:11

Re: To jsou samé nepodstatnosti. Mě naprosto nezajímá, který z kandidátů je lepším ekonomem.

Nesouhlasím. :-D (několik příkladů by se našlo, tedy mezi dolarovými multimilionáři v USA, resp. mezi miliardáři v SAE) ;-)

nup 3.1.2008 11:09

Re: BTW:

Druhá milenka, třetí milenka, ... ;-P

Pete Brich 3.1.2008 11:08

Neznáte dialektický materializmus?

Nechte si ho vysvětlit od Roka nebo Falmera.;-O

PB

3.1.2008 11:08

Re: Re: Vy jste pane Haasi...

A vás zase platí brněnská ČSSD. Zavrtejte, schválně, co vyplave.

nup 3.1.2008 11:08

Re: Nedej Bože, kdyby Švejnarovi ten prezidentský "job" nevyšel,

Musíte apelovat na svého odesáckého poslance, aby se vzepřel diktátu stranického politbyra a volil Švejnara.

Agent 3.1.2008 11:08

BTW:

A proč vlastně pan Tomáš Haas nepíše o mimomanželských úletech prezidenta? (protože mu to poradil, aby se dostal i do bulváru?) A protože v jeho rubrice "CO KLAUS NEŘEKL" resp. neudělal není ani zmínka o tom (že to nedělal), tak předpokládám, že to dělal a že u toho jeho žena (první dáma :-P) nebyla. No a monarchisti by mohli být vlastně konečně spokojeni: panovník Klaus navazuje na konzervativní zvyky Ludvíka XIV nebo prince Charlese - první dáma, první milenka ... úžasné. ;-(:-)

Schumacher 3.1.2008 11:07

To jsou samé nepodstatnosti. Mě naprosto nezajímá, který z kandidátů je lepším ekonomem.

Pro presidentský úřad to není podstatné. Podstatné jsou všeobecné názory. Když už by měla přijít řeč na ekonomii, pro mě jsou rozhodující praktické ekonomické výsledky. Pokud je mi známo, ani jeden z kandidátů v nich nijak nevyniká, nemám žádné informace, že by byl miliardářem. Z nejakých důvodů, o kterých moc nevím, ale které nepochybně jsou pragmatické, nikdo takový ze zpravidla presidentem nestává ani nevstupuje do formálního politického postavení. Vypovídá to něco o tom, že první liga se hraje na jiném než politickém hřišti. V praxi nefunguje tak, že do politiky vstupují milionáři, ale naopak vystupují. Proto do politiky šli. Do močálu politiky někteří vstupují z ideálů, ale buď se utopínebo je ideály přejdou. Nebo kvůli prchavému pocitu slávy. To je také příjemné. K tomu abyste vydrželi v politice musíte mít železnou náturu. Z praktického pohledu nepovažuji za užitečné  měnit koně, který dobře táhne. Je lhostejné, zda je či není ekonom. Na ekonomiku to nemá vliv jako by to nemělo vliv na filharmonii, kdyby byl dirigentem. Dobře táhne, svoji práci dělá dobře  a jeho názory jsou mi blízké. To mi stačí.  Nemusím mít všechno co na mě vybafne, že je NEW ! Pokud jiný kandidát mi nemůže nabídnout zádadní zlepšení mého života, a to mi nemůže nabídnout žádný kandidát, ale strůjcem toho mohu být výlučně já sám, pak nemám praktický důvod cokoli měnit i kdybych mohl.

Saul 3.1.2008 11:06

Re: Životopis je vždy zavádející

Paní, tohle jste napsala tak pěkně, že to musím podpořit, i když jsem se původně do diskuse nechtěl zapojit. Dík.R^

Pete Brich 3.1.2008 11:02

Nedej Bože, kdyby Švejnarovi ten prezidentský "job" nevyšel,

bude u nás celá jejich rodina na sociálních dávkách?:-(

PB

nup 3.1.2008 11:01

Hehehe, klausomilům evidentně teče do bot:

Paroubek zapomenut, bijte Švejnara! Ale je to marný, máte to za pár ;-D;-D;-D

M. Zima 3.1.2008 11:00

Mezi námi, každá instituce

(UNI, prádelna, JZD, ...) si může vytvořit "nominační výbor" a oslovit různé subjekty s prosbou o návrhy. Jestli si dobře vzpomínám, tak svého času podali návrh na jmenování kLause a Mečiara nějací Anonimní alkoholíci, nebo nějaký podobný spolek, návrh byl zpracován a odmítnut. Jestliže se Švejnar angažuje v nějakém komité seriózně a potom je naštván, že byl jeho návrh odmítnut (jak v žertu naznačil), co je na tom? To ten ubožák Haas nemá skutečně nic věcného, nic se substancí? 

VLADIMÍR 3.1.2008 10:59

Re: ... se divim, že se v těchto dnech ještě neobjevil návrh zákona ve smyslu

Jeho kámoš Putin o tom taky uvažuje.

Teofil Opyc 3.1.2008 10:56

Hlavně něco najít, za každou cenu

a jakoukoliv blbost.

Gratuluji panu presidentovi k loajálním pracovníkům, jen aby se nezadusili z té těsné prostory, kam lezou...

Pete Brich 3.1.2008 10:55

Re: Re: Jan Švejnar přehání a Vy pane Haasi neumíte anglicky

Asi se chtěl jen vyblít a vlítlo mu to rovnou do klábosnice.:-D

PB