19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Lipa 15.3.2008 18:35

Drzost je když Čermák není sto respektovat,

že Jiří Čunek má mandát od voličů,  a proto patří do vlády, neboť proti němu není vedeno žádné trestněprávní řízení.

Zatímco Schwarzenberg nikdy nevysvětlil, jak je možné, že restituoval půlku republiky, když restituční hranice byla 1948 a mandát senátora ho nijak neopravňuje k zaclánění a pochrupávání ve vládě? Může klidně odjít do důchodu a nezaclánět.

Abdéřan 16.3.2008 17:52

Re: Drzost je když Čermák není sto respektovat,

Knížepán nemusí nic vysvětlovat, poněvadž byl ve správné době na správném místě.;-)

Haf 15.3.2008 14:19

Byla tu strana, která měla v záhlaví Právo a morálku - DEU

a po svém vzniku měla záhy 4.500 členů. Bohužel ji její protagonisti Hromádková - Majzlík rychle naprosto zdiskreditovali a není jistě daleko vod pravdy tvrzení, že měli poslání - soustředit ještě akceschopné členy a paralyzovat je.....  

Ne nadarmo byla taky i Hromádkové hlavním nepřítelem přímá demokracie :-/

Ano - to je to, co ve společnosti chybí -    Právo a morálka   !!!

marie 16.3.2008 3:15

Re: Byla tu strana, která měla v záhlaví Právo a morálku - DEU

Je to veliká škoda,vzpomínám si na první schůzi DEU -  bylo to na Vinohradech, nevím jestli se ten dům jmenuje "Národní dům", je to u sv.Ludmily -  co jsme to za lidi, proč do všeho co je byť jen i trochu slušné, musejí strčit prsty "parchanti"? a že se jich tam tehdy "vecpalo"..byl to zřejmě úmysl.., vzpomínám si na pana Berku, který kandidoval za DEU na magistrát a ledva se tam usadil, ale snad se ještě ani nestačil usadit, snad jen vstoupil a hned přešel k ČSSD... no jó jsme skutečně výjímečně slušní lidé..

marie 15.3.2008 2:17

noblesa a morálka, věc v politice nevídaná..

"Schwarzenberg české politiky může učit i v tom, že korektnost a slušnost nejsou slabinami. A že to neznamená, že slušný politik nemůže mít pevné zásady. Dobře to dokumentuje jeho „problém“ s Jiřím Čunkem, kvůli kterému se na něj upírá taková pozornost médií. Ani s šéfem lidovců nevede Schwarzenberg politický, a už vůbec ne osobní boj. Pouze chce vysvětlit to, co se mu zdá nejasné a podezřelé. Dobře mu rozumíme, vždyť tak se to jeví i nám ostatním"..Nevím jak "se to má" s panem Čunkem, ale myslím si, že by této vládě určitě velice prospělo a nakrásně i panu Čunkovi,- kdyby s kvaltem - usednout -  do ministerského křesla, nějakou dobu počkal.. 

Gaston 13.3.2008 23:03

Těžká je Topolánkova pozice

Za prvé: Čunek je zřejmě schopný a racionálně uvažující regionální politik, který umí pojmenovat věci pravými jmény.

Za druhé: Čunek je naprosto nezodpovědný politik, který je kvůli svému osobnímu prospěchu a ambicím ochoten přinejmenším uškodit koaliční vládě, nebo ji přímo rozložit.

Za třetí: Tak jako hodnotím  Čunka v b.2, je možné hodnotit KDU-ČSL jako celek. Proto tuto stranu od teď pokládám za zcela nevolitelnou

Za čtvrté: Topolánek, jako první ODsák  ( první předseda) projevil upřímnou vůli ke koaliční spolupráci bez diskriminace a ponižování ostatních partnerů. Čin hodný glorifikace! Za to se mu KDU-ČSL, kdysi hlavní oponent Klausových (mocenských) praktik "po právu" odměnila.

Vžijte se do role předsedy vlády: zachovat koalici, neztratit noblesního Schwarzenberga a Zelené a zachovat koalici při idiotském lpění KDU na  profláknutém a důvěru zcela ničícím Čunkovi. Jsem zvědav, jak to dopadne. Ovšem KDU je pro mne něco jako KSČ, bohužel

JA 13.3.2008 23:41

Re: Těžká je Topolánkova pozice

Pro Gastona:

Nejsem Čunkův advokát a nezastávám se jej. Přesto se musím zeptat: Čunek je možná profláknutý a ničící. JÁ ALE POTŘEBUJI VĚDĚT, ZDA MÁ TENTO STAV JASNÝ A PROKAZATELNÝ ZÁKLAD V JEHO ZÁVAŽNÝCH PROVINĚNÍCH A ODKUD TO VÍTE (předpokládám, že nebudete tvrdit, že z novin či TV- to by jste mne rozesmál). Při tak jkategorických soudech, které tady uveřejňujete, to vědět musíte, nebo jste členem či fanouškem skupiny, o níž se zmiňují níže.

Důvod je prostý. Čunek je možná vinen, možná ne. Není-li vinen, pak je v tomto státě možné, aby se skupina lidí domluvila, ukázala na někoho prstem (z libovolného důvodu, který se té skupině zrovna hodí, protože jí přinese nějaký profit), uveřejnila na něj sadu pomluv a tím jej fakticky odstřelila. Je-li tomu tak, potom jsou občané vydáni na milost či nemilost různým mafiím a řeči o demokracii, tedy vládě lidu, jsou mlácením prázdné slámy. Pokud Vám to vyhovuje, pámbůh s vámi. Mně to tedy nevyhovuje.

Gaston 14.3.2008 0:06

Re: Re: Těžká je Topolánkova pozice

Pro JA:

 Pro to, abych začal pochybovat o Čunkově bezúhonnosti je dostatek podnětů. Pokud ne trestních, tak "alespoň" morálních. Ale to bohatě stačí! Vemte to tak, že Vás by při podobném kreditu třeba nezaměstnali, aniž by Vám to zdůvodnili. Nebudil byste důvěru! Nezkoušejte na mne nějaké spiklenecké teorie, jak se domluví nějaké politické " mafiánské" centrum na tom, jak provinčního politika Čunka politicky a lidsky zlikvidovat. Že je to nesmysl, viďte?  Mne zaráží jeho umanutost, přes to všechno být u moci, být předseda, být ve vládě. V parlamentu je 200 + 81 podobných poslanců a senátorů. Proč není takto "postiženo" třeba jen 50% z nich? Je to tím, že si "spiklenci" zrovna vybrali jeho?

JA 14.3.2008 10:41

Re: Re: Re: Těžká je Topolánkova pozice

Pro Gastona:

Na tutéž věc může být řada pohledů. Tak třeba - morální kredit lze ve společnosti obtížně vytvořit a rychle zničit. Většinou se to celostátně samoobslužným způsobem nepodaří. Dále - Čunek je bývalý provinční politik, který nevyšplhal, ale byl vytažen do čela parlamentní partaje (ta by v případě svého krachu byla skvělou zásobárnou voličů pro jinou partaj). Jak moc je umanutý k moci, to nevím. Někdy to vypadá, že jej zpátky do vlády ženou jeho spolustraníci a mají proto dobré důvody. Pro uživení spousty novinářů a splnění jednoho z výšenastíněných cílů stačí úplně jeden případ. Kdyby jich bylo 140, vznikl by zcela nepřehledný zmatek a taky by to už nikoho nezajímalo.

V dávné minulosti mi byl mnohokrát upírán nos mezi očima. Není důvod, aby to v tzv. demokracii bylo lepší - máme přece pluralitu názorů. Za sebe proto nevidím jediný důvod k tomu, abych věřil kdečemu jen proto, že je tu snaha nacpat mi cosi do hlavy zvlášť usilovně. Nebo když se mi předhazuje na všech rozích něco, co by se mi i líbilo, kdyby to byla pravda. V takových případech čuchám smrad pekelný a snažím se přijít na to, komu takové "kouzelnické představení"  prospívá. Ovšem souhlasím s tím, že každý má právo věřit tomu bludu, který je jeho srdci nejblíže.

JA 13.3.2008 22:32

Jednoduchá otázka

Pan ministr zahraničí je muž zkušený a zdatný. Jistě může být státu v mnohém prospěšný. Než se ale pokusím pro sebe zodpovědět autorovu jednoduchou otázku,  potřebuji zodpovědět jednoduchou otázku od pana autora.

Pana Čunka zrovna nemusím, ale chci vědět od autora, který se rovněž připojil k honu na Čunka, CO OPRAVDU VÍ O ČUNKOVĚ KAUZE. Nemám na mysli dohady a konstrukce sestavené z různých domnělých či skutečných indicií a Čunkových neobratných řečí (pan autor je jistě dost znalý na to, aby věděl dost o školeních a masážích, kterými prošli političtí matadoři, takže hravě seberou dítěti lízátko a jeho matka jim ještě poděkuje - to Čunek asi nestihl).

Podle mne jsou jen dvě možnosti.

Ta první: Čunek opravdu něco provedl, novinářská obec a tedy i pan autor to může dokázat a cílem je vyždímat kauzu Čunek do mrtě pro zvýšení prodeje novin, zamanipulovat si s politiky a nakonec dodat senzační odhalení. To by se ještě dalo jakž takž akceptovat.

Ta druhá: Čunek možná něco provedl nebo taky ne. Nikdo o tom nic ověřeného neví. Někomu se ale hodilo vybrat jej za oběť zejména proto, aby se méně mluvilo o podstatně větších lumpárnách jiných politiků. Pan autor to buď ví a pak je možno úspěšně pochybovat o jeho charakteru. Nebo to neví, drží s ostatními basu a pak to není pro něj o mnoho lepší.

Frank 13.3.2008 18:37

Není autorovi ani trochu divné, že tipec Čunkvi musel dát kníže Karel?

Proč se proti tomu nepostavil Topolánek. Ten raději stáhl ocas mezi gule a hrál mrtvého brouka. Panu Schwarzenbergovi sice občas nerozumím, ale je to jediný člověk ve vládě, který má nadhled. Bude to taky tím, že je zajištěn a nepotřebuje hrabat za každou cenu.

spook 13.3.2008 20:24

Re: Není autorovi ani trochu divné, že tipec Čunkvi musel dát kníže Karel?

Chcete znát odpověď? Je prostá: Topolánek i Čunek jsou "vsetíňáci" a vsetínští cypové drží basu.

Klídek 13.3.2008 21:07

Re: Není autorovi ani trochu divné, že tipec Čunkvi musel dát kníže Karel?

Jediná dobrá věc, kterou "bursíci" udělali bylo jmenování pana knížete do vlády. V ostatním nám chystají další Lipany.

PetrH 13.3.2008 21:32

Re: Není autorovi ani trochu divné, že tipec Čunkvi musel dát kníže Karel?

Topolánek je vázán koaliční smlouvou. Když si ho chtějí lidovci prosadit, musí ho jmenovat, nakonec je to předseda KDU-ČSL. Když ho vyhodí Topolánek, pravděpodobně shodí celou vládu. Schwarzenberg do toho šel pouze za svou osobu. Jiná situace, no...:-)

Skybird 13.3.2008 18:18

Pane Schwarzenbergu držte se ! Díky Vám je jasně vidět ta sláma, která většině našich politiků čouhá z bot !

Je známkou naší bídné úrovně, že trpíme ve vrcholových funkcích človíčky, kteří by jinde měli problém se udržet i v politice komunální.

Schwarzenberg není žádný extra zázrak - takový lepší standard člena vlády slušné evropské země. Ale díky za něj - ta bída Topolánků, Čunků, Paroubků, Klausů, filipů je vedle něj do očí bijící. A hovoří i o nás samotných, o naší hodně nízko položené laťce, kterou ty naše obskurní, mezinárodní údiv vzbuzující politiky poměřujeme. Dobře nám tak §

Nyní jsem měl možnost sledovat situaci kolem voleb ve Španělsku - těsně před i po. S atmosférou u nás před dvěma léty se to nedá srovnávat. Rozdíl asi jako mezi tím naším knížetem a bezpečnostním referentem.

Kovanda 13.3.2008 18:13

Ministr a nerespektuje rozhodnutí soudu?

Není v tom spíše jakási osobní pomsta?

Kajda 13.3.2008 17:30

Pane Čermáku

máte pravdu, že větší cenu pro naši politiku a její zkulturnění má pan Schwarzenberg, kterému přeji brzké uzdravení. Čunek ať už raději táhne k šípku respektive zpátky do Vsetína. Na vysokou politiku nemá ani vzdělání ani kinderstube.

Jinak díky za skvělý článek.

Martin Šůna 13.3.2008 17:13

Přeji pevné zdraví

Doufám, že se pan Schwarzenberg brzy uzdraví a bude na politické scéně ještě dlouho působit. Třeba se od něj ti hulváti naučí vyjadřovat se "diplomatičtěji", když už nic jiného. ;-)

No a páteř jim možná za pár generací doroste.  :-/

PS. pěknej článek R^

Abdéřan 13.3.2008 17:10

Pane autore,

což takhle navrhnout Jeho Svatosti Benediktu XVI. zahájit okamžitou beatifikaci knížepána s dodatkem, že pozdější kanonizace je nejen možná, nýbrž absolutně jistá. Samozřejmě chápu důvody, které ze stávajícího ministra zahraničních věcí ČR dělají v současném personálním úhoru české politiky osobnost nepřehlédnutelnou, ale spousta jeho (zvenčí nazíráno) pozitivních vlastností vyplývá z toho, že se prostě na palčivé problémy vykašle, nekomentuje je a hlavně neřeší, to vše s nonšalantností příslušníka jednoho z nejstarších evropských šlechtických rodů. A tohle my plebejci, zvláště v české kotlině, umíme ocenit, víme? Nick Václav Semerád upozorňuje na Schwarzenbergovu podporu USA při zamítnutí rezoluce OSN odsuzující střely s ochuzeným uranem. Já bych si dovolil zmínit jeho ostudný, ba hanebný přístup k otázkám Kosova. Takže jinými slovy řečeno, není všechno zlato, co se třpytí tvrdí lidová moudrost a já s tímto příslovím plně souhlasím.

pn 13.3.2008 16:59

Proc neni prezidentem Schwarzenberg ???

Za toho bychom se stydet nemuseli.

Kajda 13.3.2008 17:32

Re: Proc neni prezidentem Schwarzenberg ???

Páč prezidentovat nechce. Stačilo mu kancléřování Havlovi.

Michael 13.3.2008 18:19

Re: Proc neni prezidentem Schwarzenberg ???

Ovšem prezident si nemůže  dát desetkrát denně šlofíka na kdejakém jednání a dokonce  musí jednoznačně vyjadřovat k rozporným kauzám.Schwarzenberk umí dělat slušného mrtvého broučka.A navíc jeho vzdělání je na stejné úrovni jako u Čunka.Kdo moc nedělá,moc neprovokuje a nekazí!

Karel Havlíček 13.3.2008 16:03

Pane Miloši Čermáku

voni jsou hlava. Hezký. Dík. KH

Václav Semerád 13.3.2008 15:57

Tragédií je, že si všímáme pitomostí a důležité věci nám utíkají.

Kdo tady zaznamenal, že náš ministr zahraničí za Zelené Schwarzemberg podpořil USA, když šlo o zamítnutí rezoluce OSN odsuzující střely s ochuzeným uranem? Víte o tom, že Česká republika je dnes jednou ze 6 zemí proti celému zbytku světa!!, které střely s ochuzeným uranem nevadí? 8-o A Zelení, místo aby dnes lezli kanálama, nám po tomhle ještě budou kázat o morálce pana Čunka a o narušování životního prostředí? A ministr Schwarzemberg, ten blazeovaný starý pán, za to (spolu s jeho výrokem, že lůzu nebude poslouchat) patří spíš do muzea voskových figurín! (Y)

Moravan 13.3.2008 15:38

Věříˇm Čunkovi

A co když je to tak, že je Schwarzenberg pouze obratně využit Zelenými, kteří Čunka nikdy nemuseli? Pokud se to staví tak, že buď Čunek,nebo Schwarzenberg? Chtěl bych ho někdy brzo slyšet mluvit souvisle v televizi, kde Čunkovi řekne, co přesně mu na něm vadí a co přesně po něm chce. Jinak jsou to jen mediální vzkazy a gesta sice moudrého, ale zároveň starého a nemocného muže, který nemá v politice co ztratit a mohl by radši odpočívat...

Petr 13.3.2008 15:46

Re: Věříˇm Čunkovi

Tak to je mi VAS lito, ze verite Cunkovi, asi budete ze stejneho testa !!!!!!!!! Cunek na svoji funkci nikdy nestacil !!!!!!!

13.3.2008 22:47

Re: Re: Věříˇm Čunkovi

máš pravdu jsem ze stejného těsta a jsem tomu rád. Ovšem tebe lituji

Ludva 13.3.2008 16:07

Re: Věříˇm Čunkovi

Věřte mu, už se o něm ví ve světě, jako kdysi o plotu v Matiční ulici. Prototyp českého rasisty a korupčníka, to mu už nikdo neodpáře.

Jarda 13.3.2008 17:12

Re: Věříˇm Čunkovi

Pane "Moravan" buď jste provokatér nebo pitomec. Půl MEGA to jsou přece Čunkova slova, přesně je slyším, jak mu lezou z huby.Čunek to je prototyp vychcaného katolíka, který je drzý jako opice a potřeboval by jít na detektor lži. Neumí se vlastně vyjadřovat. Chudoba ducha.Rv   

marie 13.3.2008 18:07

Re: Re: Věříˇm Čunkovi

Moje slova;-) Je ostudné, že je  čunek každý den v TV. Nejlepší by bylo, kdyby  mu dal někdo lopatu, at  se o ni opírá spolu s cikány;-)