2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
dobrota 13.3.2008 15:17

Souhlas s ministrem zahraničí.

Je potřeba nasadit pravdivá pravidla v naší politické scéně.Zatím si dělají s národem co chtějí.

Chris Kelvin 13.3.2008 15:16

Stačilo by několik...

...takových Schwarzemberků v naší politice a možná bychom se pomalu začali přesouvat do kulturní Evropy. Málo naplat, pan kníže nemá politiku jako obživu, ale jako poslání. Je to bohatý aristokrat, který se ale o svůj majetek musí pečlivě starat. Z dnešních rychlozbohatlíků se bohužel podobní kandidáti začnou rekrutovat až tak o pět generací později.....

Milda 13.3.2008 15:09

Co teď bude?

To by mě taky zajímalo.

Jen bych se trošku zastal čuníka - takových a ještě daleko horších jsou v politice stovky.

Pilda 13.3.2008 16:45

Re: Co teď bude?

Pak je jen dobře, že je ve vládě o jednoho takového méně...

třetí 13.3.2008 13:57

Zatracený Bursík.

Proč on, popleta, nenavrhl na prezidenta místo Švejnara pana Schwarzenberga. To by bylo prezidentum. Myslím to zcela vážně. Zámek v Lánech by nepotřeboval, má svůj, prezident by jezdil opět na koni, nepletl by se do klimatizmu či čeho, sakra, to se to prošvihlo.

loula 13.3.2008 13:29

Z výroků Knížete pána

se mě nejvíce líbí výrok údajně pronesený v souvislosti s volbou prezidenta (když se hádali o veřejné/tajné volbě).

"Tragedií této země je skutečnost, že nemůžete věřit ani těm, které jste osobně podplatil".

Myslím, že toto dokonale vystihuje morálku v této zemi.

Líba 13.3.2008 12:49

Pan Čunek má smůlu

vlastně se o to přičinil sám, že jeho jméno se stalo nevěrohodné, měl by si to uvědomit,  odejít a už se nikam necpat!

Budíš 13.3.2008 12:41

Velice se vážím pana Schwazenberga,

je jediným politikem, kterému věřím a také věřím, že nelže nekrade a nepodvádí.Je moudrým a slušným člověkem ,kéž by bylo takových vice. Bohužel není a tak je vše v parlamentu jako v Kocourkově. Nezapomeňme také, kdo pana ministra před jmenováním do funkce nazval cizákem a jeho klady drze zpochybnil Kéž by byl jeho zpochybňovač takovým poctivým a zasložilým čechem jako je pan mistr.Děkuji mu a přeji hodně zdraví, aby mohl naši pol. scénu ještě dlouho kultivovat.

karas 13.3.2008 13:44

Re: Velice se vážím pana Schwazenberga,

:-DVVR^

wembloud 13.3.2008 13:55

Re: Velice se vážím pana Schwazenberga,

R^R^R^;-)

Kavoň 13.3.2008 14:50

Re: Re: Velice se vážím pana Schwazenberga,

!!VV8-o;-O

Plně souhlasím. Dr. K.

Skybird 13.3.2008 18:23

Re: Re: Re: Velice se vážím pana Schwazenberga,

Samozřjmě držím všechny palce a přeji brzké uzdravení VVV!!

Kavoň 13.3.2008 14:47

Re: Velice se vážím pana Schwazenberga,

S' ob sahem tohoto příspěvku plně souhlasím.

Dr. K.

Kamila 13.3.2008 15:09

Re: Velice se vážím pana Schwazenberga,

Děkuji za příspěvek, jsem ráda že máme takového muže který je moudrý, kéž by si naši politici vzali přklad.Přeju mu ze srdce hodně zdraví aby ještě hodně práce kterou určitě chce udělat byl v pohodě.

Slušný 13.3.2008 16:33

Re: Velice se vážím pana Schwazenberga,

:-)Jasně,p.Schwarzenberga je slušné si vážit bez ohledu na jeho původ.Zatím se projevil jako slušný člověk a jelikož nemusí toužit po slávě,ani krást,tak mu to určitě vydrží.Jen nevím,jak dlouho jej Bursík musel přemlouvat,aby vzal to místo ministra.Fakt je,že je to naročná práce,to se při jeho věku nelze divit,že usíná ledaskde,mám podezření,že taky proto je tak široce oblíben ve vládě.Prostě spí,a nekecá nám do toho,si říkají kolegové.Jestě mi není jasné,proč různí propagatoři mladé krve do funkcí,včetně Bursíka,p.Schwarzenberga nenechali v klidu.Už si jej zaslouží.Politické touhy a hrátky zelených jsou asi bezohledné vždy.Naposledy to předvedli na hradě.To,že p.Schwarzenberg má výhrady proti p.Čunkovi ve vládě rozumím,dle mého taky ne,jeho morální kredit je mizerný hlavně kvůli majetku a on ví,že pravdivě aslušně toto vysvětlit nemůže!Proto teď lidovci rozehráli novou partii vydírání dle svého naturelu.

Michael 13.3.2008 18:30

Re: Velice se vážím pana Schwazenberga,

Bohužel ve vládě a parlamentu se musí řešit kontraverzní problémy.Šlechetným mlčením sice budíš dojem že jsi "nad věcí",ale rozhodnout musí tak či onak Ti ostatní idioti na které pak všichni nadáváme!To jsou velice lacino získané sympatie!

Jakub 13.3.2008 12:26

Vyjadreni Salichova

Během celého roku aféry  "Čunkova úplatku" nebyl nikdo schopen říct, jak Čunek zvýhodnil firmu H&B real, která mu údajně úplatek dala. Podrobně to popisuje teprve žalobce Salichov ve zprávě, kterou si vyžádala MF Dnes, ale krom malého výcucu v HN nebyla v žádných novinách zverřejněna. Krajské zastupitelství ji tedy uveřejnilo samo na serveru justice:

http://portal.justice.cz/soud/soud.aspx?j=19&o=9&k=249&d=212370

Můžete si tedy udělat sami obrázek o tendenčním zvěřejňování,  zamlčování nebo upravování informací našimi sdělovacími prostředky. Ikdyby jste měli nějaké závažné důvody k nevěření Salichovovi, pak zůstává otázka proč jeho vyjádření (pro vás třeba nedůvěryhodné) nikdo nezveřejnil!

loula 13.3.2008 13:34

Re: Vyjadreni Salichova

Já problém vidím trochu jinak. Kompetentní k vyjádření viny je soud.Jako poslední a definitivní instance. Takže bych bral, kdyby soud zasedl, hodil žalobci materiály na hlavu se slovy, že obvinění je blábol a je to naprosto neprůkazné. Bohužel způsob,jak to bylo provedeno, důvěru moc nevzbuzuje. Nehledě k tomu, že ve hře je pokus o korumpování svědkyně, falešný svědek, a alespon pro mne naprosto záhadná účast JUDr Nováka (ODS) při podávání žaloby na Cunka.

třetí 13.3.2008 13:47

Re: Re: Vyjadreni Salichova

PřesněR^R^

Právník 13.3.2008 13:49

Re: Re: Vyjadreni Salichova

Ale žalobce není jen pošťák od poliocie k soudu. Žalobu má podat jen tehdy, je-li sám přesvědčený o vině. Není-li, má právo a dokonce povinnost stíhání zastavit, protože nikdo nesmí být stíhaný bez zákonných důvodů. A to i v tom případě, že si to přejí noviny, opozice a ulice. Proč by si žalobce měl vědomě nechat házet  "materiály na hlavu" ?  To je jako vědomě prodávat zmetky. Možná byste byl mezi těmi, co by pak křičeli, že žaloval nevinného. A jakou důvěru má u občanů rozhodování soudů ? Můžete si přečíst denně - každý z nás občanů je přece jnejlepší právník   a vidí to po svém.  JUDr. Nováka si Urbanová vyhlédla a vyhledalal sama a ještě se za něho schovala, aby nebyla oznamovatelkou. Zeptejte se proč asi...

loula 13.3.2008 15:03

Re: Re: Re: Vyjadreni Salichova

Tady bych plně nesouhlasil. Jeden žalobce měl údajně spisy připravené k předání soudu, a jako na potvoru v ten samý okamžik mu to bylo odnato a předáno žalobci jinému, který se v tom bleskově zorientoval a stornoval to. Už toto samotné je poněkud netypické. Ne, já bych nekřičel, já bych byl pouze rád, aby tu neprůkaznost konstatoval soud. A mimoto, nejsem právník, ale bylo publikováno, že Salichov nemohl tento materiál zastavit proto, že důkazy jsou nedostatečné. Ale pouze proto, že se daný čin nestal. V tom případě ale byl Salichov povinen hned druhý den obžalovat Urbanovou? Proč se tak nestalo? Ale znova říkám, nejsem právník.

A co se týče Nováka, nevím, ale je to profík, a musel vidět kvalitu "důkazů". Mimo to Urbanová tvrdila, že Nováka o to podání žaloby nežádala a přímo jej upozornila, že jiné důkazy než vlastní tvrzení nemá. Samozřejmě může kecat. Mimo to, jsou tam další věci, Vaškůj (proč, Cunek tvrdil, že jej osobně nezná), jeho bývalý podřízený,který falešně svědčil(proč?).  prostě tvrdím, že by bylo nejlepší,kdyby toto rozmotal soud formou padni komu padni. Klidne at jde Urbanová do basy,ale at je v tom jasno.

Právník 13.3.2008 15:11

Re: Re: Re: Re: Vyjadreni Salichova

Já si taky nechci hrát na nejchytřějšího. Každopádně si přečtěte Salichovo zdůvodnění na serveru KSZ Brno, viz příspěvek "Jakub".  Pro mě vypadá věrohodně.

xxx Kubeš 13.3.2008 12:11

Autorovi článku

R^.- A K.Schwarzenbergovi přeji brzké a úplné uzdravení.

JC 13.3.2008 11:33

Zameteno pod koberec toho bylo víc

A nešlo jen o nějakých umrněných 450 tis., ale o desítky a stovky miliónů. Zameteno bylo úplně všechno kolem korupce, v čem jeli pohlaváři ČSSD. Nebo snad ne? KakaoKraus, Gross, Doležel, Rath a milióny přes Klimovičovou, Telecom s Berdárem, který mj. může střílet po kom chce, Chemopetrol, kauza MMR i se starostou Péťou, Kadlec + Čepro, Sobotka + 26 mil. odpuštěných daní pro Paroubkova kámoše z StB atd. - všichni čistí jak slovo boží, vždy šlo přece jen o půjčky - samozřejmě nikdy nevrácené8-o

NP 13.3.2008 11:40

Re: Zameteno pod koberec toho bylo víc

U pana Berdára šlo o jasnou nutnou obranu. Střílel sice druhý den ale to právním puristům uniklo.

loula 13.3.2008 13:38

Re: Zameteno pod koberec toho bylo víc

Nějak tomu nerozumím. Topolánek přeci těsně před volbami slíbil, že tyto kauzy Kubiceho zprávy nenechá zamést pod koberec, a že bude pravidelně informovat o jejich postupu. Socdemáci už půldruhého roku nevládnou.

karas 13.3.2008 13:47

Re: Zameteno pod koberec toho bylo víc

Pokud vím Kraus ani Gros  nebyli uznáni vinnými.

M. Zima 13.3.2008 11:07

Ano pane Čermák,

"vzepřel" se, když se náhle na vládě probudil, ale hned potom zase usnul, jinak by si musel uvědomit, s kým na té vládě sedí. To kádrování Čunka totiž nabývá vzhledem k diskutovanému objemu nějakých 4 mil. + několik set Kč oprávněných dávek groteskní tahy, přičemž dokázáno nebylo nic.

Jednoduše řečeno, Jak může mít někdo něco proti Čunkovi, když sám svorně sedí na vládě s Langerem, Parkanovou, Kalouskem, a tou ostatní pakáží? A to nemluvím o tom, že by si pan hrabě měl uvědomit, co dělá kLaus a požádat toho o odtoupení, protože u kLause je na rozdíl od Čunka korupční jednání nejenom lehce prokazatelné, ale odehrává se v jiné dimensi.

Malý Aston 13.3.2008 12:15

Re: Ano pane Čermák,

Vy musíte mít ale hodně a hodně těžký život.Copak Vám ti kapitalisti ukradli? Nebylo jak za Jakeše,máte pravdu nejlepší jsou komančové,potom Paroubek a potom se zhasne a bude konec světa.:-D

PetrH 13.3.2008 12:36

Re: Ano pane Čermák,

"... u kLause je na rozdíl od Čunka korupční jednání nejenom lehce prokazatelné, ale odehrává se v jiné dimensi."  Nejspíš ve čtvrté nebo šesté a vy budete napojen na Aštara Šerana a Vesmírné lidi.

KLÍČOVÉ  VAROVÁNÍ: 7777 Nenechte očipovat SVÁ SRDCE ještěry z pekel! ;-D;-D;-D