29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Mimořádně odporný eurokandidát!

Jedničkou na kandidátce ČSSD pro květnové volby do Evropského parlamentu je sociolog Jan Keller. Kdyby nás měl ve Štrasburku a v Bruselu reprezentovat tenhle člověk, museli bychom si ublinknout hnusem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Stuchlik 11.4.2014 9:03

Re: Tento článek jste si mohl odpustit

Jsou to všechno stejné zrůdy a je jedno jak to okecávají. Na vysoké vás nikdo do KSČ nenutil vstoupit.

M. Stuchlik 11.4.2014 8:58

Re: díky,pane Brezino,

Socdem voliče kvalita jejich kandidátů nezajímá. Jinak by nebyli socdem voliči.

P. Vítek 11.4.2014 8:57

Re: Mimořádně odporný novinář...

Treba jeho deti pobiraji eu dotace nebo se pripravuji na karieru do Bruselu nebo na ministerstvo...tihle lidi jsou v panice z vam podobnych.

Tipuju,ze vypada jako Keller-oblicej zkriveny nenavisti a zavisti ke schopnym,podnikavym a chytrym a chce se jim podobat...chudaci

M. Stuchlik 11.4.2014 8:57

Re: Aby člověk pracoval v oblasti společenských věd?

CO se divíte. Když strpíme sadistického bachaře v parlamentu tak už si každá bolševická ku.va může dělat co chce a nic jí nehrozí.

M. Stuchlik 11.4.2014 8:55

Re: Já to vidím tak,

A kde jste přišel na to, že bio potraviny jsou kvalitní?

P. Vítek 11.4.2014 8:47

Re: Co se proboha autore divíte?

Souhlas az na to,ze usa s Obamou uz jsou taky socialisticke.To je velmi nakazliva choroba-nemusite mit odpovednost a sam se rozhodovat,muzete beztrestne hospodarit s cizimi penezi,jezdit v cernem bavoraku a v saku a pritom byt vul...no nevolte to

P. Vítek 11.4.2014 8:42

Re: K ohodnocení všeobecných kvalit tohoto jedince

Jako Fischer-ten vubec ani nechapal,ze delal neco spatne!

Tyhle typky se ani nesnazi predstavit si ,jake by to bylo,kdyby tak predbehl nekdo je.

Hlavnimi viniky naseho navratu oklikou pred 89(babisi),jsou komunisti(urcity typ lidi)-ne cigani,Nemci,Rusi,Zidi....nenechme se oblbnout-chteji se jen zamichat mezi slusne lidi a odvadet od sebe pozornost.

M. Šetka 11.4.2014 8:39

díky,pane Brezino,

I kdyby byla ve vašem článku pravdivá jen polovina tvrzení /což si nemyslím/,stejně je to dost na to,aby se naši SOCDEM voliči přesvědčili o "kvalitě "svých kandidátů. Ale lidi obecně málo čtou,málo o přečteném přemýšlejí /pokud tak činí vůbec/ a minulost jim nevadí. Takže vás pravděpodobně stejmě jako mne nemine nauzea. Jak praví básník Jirka Dědeček /upraveno/. Když vidím Myloše s tou partou koryfejů,jde na mě nauzea,někdy i bleju.

Z. Švrček 11.4.2014 8:35

Co se proboha autore divíte?

Dnešní tvář i podstata EU je přece koncept, který se komunistům a soicialistům všeho ražení prostě musí líbit. Je totiž pokračováním jejich nadějí, že jejich ideologie konečně póvládne tento prostor a na starém kontinentu bude vybudován socialismus jako řemen. USA jsou (zatím stále) pro ně nebezpečím, proto ten odpor. A konečně - takových hochů je v dnešním EP dost- od Ransdorfa přes Kohlíčka a další, až po tátu Falbra. Aže se nad tímto článkem někteří čtenáři a diskutéři pohoršují? Inu vždyť tihle kandidáti mají u nás své voliče a není jich málo. Bohužel.

E. Sevrát 11.4.2014 8:34

Re: Tento článek jste si mohl odpustit

Ono je to jeho přiznání důvodu vstupu do KSČ, aspoň pravdivé a upřímné. Beru to za lepší variantu, než trapné výmluvy  typu pana Teličky,který v úterním rozhovoru v MF prohlásil,že si ne zcela uvědomoval ve svém věku (22 let !!) co členství v KSČ obnáší.Podobně Babiš zase říká, že tam vstoupil kvůli mamince.Někteří zase říkají,že tam vstoupili proto,aby stranu kladně ovlivnili zevnitř a napravili (např. Dvořáková,Svěrák atd.). Takže u těchto lidí to buď znamená,že byli buď naprosto dem..entní nebo,že lžou a vstoupili tam stejně jako Keller z vyč..ůranosti a prospěchářství a lžou tedy dodnes. Keller se aspoň dobrovolně odkopal a tak voliči vědí, co je a byl zač.Což je přínosné. Já ho volit nebudu, jako nebudu volit Teličku a další soudruhy.

P. Vítek 11.4.2014 8:30

Re: Soudruh Keller

Tak si koupil tu gumovou masku,co ma na obliceji...to jinak neni mozny,ze takhle muze nekdo vypadat!To zacnu vyrabet-look revolucionare nebo nejak podobne

M. Mau 11.4.2014 8:25

Re: Mimořádně odporný novinář...

Přesně tak

J. Kostelanský 11.4.2014 8:15

Prečo odporný kandidát?

Naopak do Bruselu sa hodí ako riť na šerbeľ (nočník):-)

Takých kovaných marxistov je tam ajajáj... A čím vyššie funkcie, tým väčší marxisti-lenivci...

I. Brezina 11.4.2014 8:01

Re: Aby člověk pracoval v oblasti společenských věd?

Vycházím z toho co o sobě říká on sám. Tvrdí, že v těch osmnácti vlezl do KSČ právě proto, aby mohl být sociologem. Tedy buďme přesnějším: marxistickým sociologem, což vlastně nebyl žádný sociolog, ale ideologický manipulátor vědy.

I. Brezina 11.4.2014 7:58

Re: Tento článek jste si mohl odpustit

Je třeba rozlišovat mezi činy (vstup do KSČ) a jejich obhajováním a vysvětlováním. Nikdo z těch, které popisujete, neměl tolik bezostyšné drzosti (nebo blbosti), aby veřejně řekl: "Do KSČ jsem lezl proto, že jsem chtěl teplé místečko". Jistě to řada z nich udělala, ale tiše se stydí a drží hubu. Ten neuvěřitelný výrok veřejně pronesl pouze a jen Keller. Tím zcela relativizoval Zlo a redefinoval mantinely pro jeho posuzování. Jinými slovy totiž říká, že v utilitární honbě za funkcemi je dovoleno naprosto cokoli. Srovnejte to s Janem Husem, který neodvolal a dal se raději upálit než aby zradil své přesvědčení. Keller žádné přesvědčení neměl – chtěl prostě jen ten teplý flek sociologa, a to za jakoukoli cenu. A dnes se o tom nestydí mluvit, čímž mezi řádky říká: "No a co jako? Dělejte to jako já."

M. Vondráček 11.4.2014 7:55

Re: Mimořádně odporný novinář...

Když nejsou argumenty , je třeba napadnout autora.

K. Frauknecht 11.4.2014 7:52

Soudruh Keller

je zakomplexovanej ultralevicovej aktivista. Řekl bych, že na záchodku na základce zjistil, že ho má malýho :-).

Jinak bych to moc nehrotil. Na poslední cestu EU nebude mít pražádný vliv :-).

I. Brezina 11.4.2014 7:49

Re: Mimořádně odporný novinář...

Dovolte zcela konkrétní otázku: co je na mém textu demagogického? Co v něm není pravda, co není podloženo fakty? Pokud totiž neuvedete jediný věcný argument a jen nadáváte, jste "mimořádně odporný demagog" leda tak jen vy sám.

K. Frauknecht 11.4.2014 7:46

No, taky ho moc nemusim,

ale v porovnání s Kellerem je to zlatej kluk, něco jako Mirek Dušín!!!

V. Vlach 11.4.2014 7:42

K ohodnocení všeobecných kvalit tohoto jedince

stačí prvních pár odstavců."Jo, zabíjel jsem Židy, ale to víte, bez toho bych býval nemohl dělat velitele koncentráku…" - je nakrásný příměr pro všechny komouše, kteří byli ve straně "aby mohli dělat svoji práci" - podlé, nicotné, opovrženíhodné až morbidní. Přesně těmto lidem můžeme poděkovat, že zde komouš vládnul 40 let. Můžeme jim také poděkovat za to, že výrazně napomohli k tomu, že se kádrům vlastně nic nestalo, politickou moc vyměnili za ekonomickou a díky zednářům, kteří ochromili davy Láskou a Pravdou, si plácli s ještě větší říší Zla a podělili se o ten žvanec Česka spolu.

I. Skolin 11.4.2014 7:40

Re: Aby člověk pracoval v oblasti společenských věd?

Máte pravdu, takových bylo plno. Mně ale vadí nejvíc, že tato tato morální kreatura vyučuje a ještě se cpe do EP. Keller je smutnou vizitkou dnešní ČSSD.

B. Hudzieczek 11.4.2014 7:39

Re: Tento článek jste si mohl odpustit

Zdalipak jste tak přísně hodnotil bývalé i ministry p.Vladimíra Dlouhého (ten  dokonce jako předseda stranické skupiny v Prognostickém ústavu ČSAV dal stranickou důtku Miloslavu Ransdorfovi) nebo p. Tomáše Ježka? A současný ministr Jan Mládek byl v KSČ rovněž. Do KSČ tehdy vstupuvali lidé, kteří se chtěli společensky prosadit; po roce 1989 řada z nich posílila řady ODS - ze známějších např. bývalý ministr Vlastimil Tlustý apod. Někde ten podíl bývalých členů KSČ byl natolik do očí bijící, že se zkratka ODS začala vykládat jako organizace dřívějších straníků.  Ale to asi víte.

Ještě k článku; ujišťuji Vás, že 18letých členů KSČ byly v té době na Ostravsku houfy, především v řadách dělnické mládeže. Absolventům středních škol se členství nabízelo výjimečně, ale byli tací.

S ohledem na výše uvedené, ale i na celkový tón, vyznívá článek jako pokleslá  politická agitka, hodná srovnání s projevy mladých komsomolců v 50. letech.

Tímto příspěvkem nechci v žádném případě obhajovat namnoze velmi pomýlené postoje pana Jana Kellera, jenom bych Vám chtěl sdělit, že jste jeho konkurentům a oponentům prokázal mizerně odvedenou novinářskou  prací medvědí službu.

M. Zikmund 11.4.2014 7:32

Re: Aby člověk pracoval v oblasti společenských věd?

Nemluvte o hrstce statečných - v ČSSR bylo 15 mil. obyvatel a komunistů bylo kolem 2 milionů. Takže nebýt komunistou šlo, to nebyla žádná statečnost. Vystudoval jsem vysokou a nemusel jsem kvůli tomu být ani v SSM,natož v KSČ. Být komunistou bylo buď o zaslepené zapálenosti a nebo o prostém karierismu, o ničem jiném. Jestli pan Keller vstoupil do KSČ v 18 letech, pak to jistě v tomto věku neudělal proto, aby mohl provozovat společenské vědy. Členství v KSČ nabízeli osmnáctiletým klukům jen v případě, že to byli kovaní svazáci.

I. Skolin 11.4.2014 7:30

Re: Tento článek jste si mohl odpustit

Neopraví - nechápe !

J. Novak 11.4.2014 7:14

Mimořádně odporný novinář...

a demagog Ivan Brezina...

I. Brezina 11.4.2014 7:02

Re: Tento článek jste si mohl odpustit

Ono je neco spatneho na proverovani minulosti lidi kteri se cpo do politiky a hodnoceni mravnosti ci nemravnosti jejich dosavadnich zivotu? Ja si vzdycky naopak myslel ze je to jednim ze zakladnich ukolu novinaru... Ale treba mne opravite.

V. Ondys 11.4.2014 6:47

:)))))))))))) POKLESLOST NEMÁ ELITU!

Levicový intelektuál patří k sedlině, která člověku nikdy nevěští něco dobrého od lidí (především s nenasytnou chutí prosadit se za :)))) každou cenu).

J. Holiš 11.4.2014 6:13

Re: Aby člověk pracoval v oblasti společenských věd?

Nedočetl jsem článek Ivana Březiny do konce, považoval jsem to za ztrátu času. Kolik bylo v té době Kellerovi podobných, vezměme si na př. monarchu VK a jeho nevyslyšené žádosti o vstup do KSČ, nebo Fischera a jeho postoj ke svému členství

v KSČ, jeho prohlášení nejmenovat do vlády bývalé, nebo i současné komunisty. Byla jen hrstka statečných, kteří se postavili na odpor proti tehdejšímu režimu, což vesměs odnesli sami, nebo jejich děti nemožností studia, nebo vhodného zaměstnání. Vždyť v KSČ bylo v době společné republiky 1700000 členů a tito spolu s rodinnými příslušníky se nevypařili, žijí mezi námi. Současná situace ve které se nacházíme, je důsledek doby, která zde byla, na což doplácíme téměř všichni, vyjma hrstky vyvolených kteří nám vládnou a nenesou odpovědnost za svá rozhodnutí.

P. Boublíková 11.4.2014 6:12

Nu,

téměř zcela jistě si hnusem ublinknem, protože Keller do EP zvolen bude.

Pane Brezino, možná jste při psaní článku ještě mohl zjistit okolnosti, za jakých Keller odešel (nebo byl odejit) z brněnské Masarykovy univerzity (konkrétně Fakulta sociálních studií). Docela by mě to zajímalo. Můj tip je, že co je moc, to je příliš, a to i na universitu, která na jedné straně zajišťuje svobodu bádání, ale na druhé straně má jakýsi svůj kredit, o který nehodlá kvůli jistým týpkům přijít...

I. Fencl 11.4.2014 5:17

Tento článek jste si mohl odpustit

... jak pochopíte, až budete starší