6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Bereniké 3.9.2009 17:39

Re: desertér

Politický prostitut je váš milovaný Rath

Janula 3.9.2009 17:33

Re: Pan Melčák nezaslouží

Myslím,že je načase přiznat si hlavní malér::nedovzdělanost a schopnost bez rozmyšlení přitakat tomu,jenž nejhlasitěji řve.Ústava je svatý zákon a předsedové stran se chovají jako koňští handlíři.Ale je to pěkná podívaná,hnedle je vidět,co za jací jsou ti,kteří hodlají rozhodovat za 10 mil.občanů.Nechť Bůch chráníˇ´Ustavní soud ještě dlouhá léta.

Bert 3.9.2009 17:22

Pan Melčák nezaslouží

zamyšlení a už vůbec ne úctu, proto, že podání stížnosti bylo účelově načasováno. Jestli mu skutečně šlo jen o to, pracovat jako poslanec celé  volební období, měl stížnost podat hned po rozpuštění sněmovny. Je to jasně zlý úmysl, teď jen vědět, kdo mu radil a kdo ho jako loutku vedl.

občanka 3.9.2009 17:14

Je to od Melčáka odvaha,

jeho motivy neznám, vím však, jaké je to stát proti většině a "oficiálnímu" hlasu. TakžeR^

gnomon 3.9.2009 17:02

Poslanec Melčák je hrdina

ať už jakýkoliv, ukázal názorně jak kvalitně poslanci pracují. Je vůbec možné při těch možnostech co poslanci mají aby vytvořili  a odsouhlasili zákon, který by byl v rozporu s Ústavou? A co ostatní zákony a vyhlášky kterými se mají řídit obyčejní lidé a co soudy, které rozhodují. Dobře si pamatuji na způsob jakým byla odvolána ředitelka ČT Bobošíková a na prohlášení bývalého prezidenta Havla, že se v některých případech nemusejí zákony dodržovat. Také si myslím, s panem poslancem Melčákem, že je třeba udělat pořádek.  A to volání o 150  ztracených milionech v době krize je jen propaganda.

VL 3.9.2009 16:20

Re: Je zajímavé, že propagandista Urban

Pro by tenkrát mělo, měl tenkrát před sebou perspektivu nového mandátu, nakonec dokonce třech ;-D

Agent 3.9.2009 16:05

Teda takového zmetka

povýšit málem na hrdinu - to musí být tedy mozek!!!

wili 3.9.2009 15:36

Re: melčák - politik - člověk

Nevím proč je zde poslanecká a vládní krize.Vždyt´vláda je a sněmovna také.Proto že se to někomu hodí ještě neznamená, ž e tomu tak je.Nebýt Paroubka tak senic nestalo.

Dolly 3.9.2009 15:35

Pan Melčák

je pouhý bílý kůň "JUDr" Kalvody. Možná za tuto funkci i něco shrábne, takže žádná odvaha, zbabělost, je to pouhý kšeft. Jediná otázka zní: za kolik?

jirka.s. 3.9.2009 15:33

Re: Za chaos jsou bez diskuze odpovědni výhradně nabubřelí politici !

Ty už jsi měl, ludánku, přece dávno mazat do práce, ne??? ;-P

Vladimír 3.9.2009 14:49

Re: občan není rukojmí

Určitě jste trifil/a hřebík na hĺavičku. Hlavní je, aby oblbli občany, že je to jejich zájem, protože to, že si udělali zákon, že každá strana, která se dostane přes určená procenta volby, dostane peníze na utracení (peníze z DANÍ OBČANŮ!!!), aniž by musela skládat účty ze své práce (protože "má přeci mandát" aby tak jednala - a zároveň omezení "koalice", aby nemusela plnit, to co se zavázala). Stačilo by jim dát 4 ÚKOLY NA 4 ROKY, s tím, že když nesplní první, tak jde hned "od válu". TO BY SE TEDY MUSELI SNAŽIT! Takhle si jenom hrají s naší trpělivostí a za naše peníze.

Vladimír 3.9.2009 14:41

melčák - politik - člověk

Myslím si, že už konečně někdo z "nich" ukázal tvář a řekl jasně, že oni jako "podnikatelé" v politice musí nést odpovědnost a ne jenom sbírat hlasy=peníze a platit jakékoli nesmysly, které je napadnou a nechají je dát do reklamy, aby získali hlasy=peníze. Asi je to to nejhorší, co je mohlo potkat: Nicméně, jestliže podnikají, tak riskují, a taky mohou ztratit, A TO JE TO NEJDŮLEŽITĚJŠÍ PRO TUTO ZEMI! V případě, že strany z tohoto důvodu zkrachují, tak se zemi povede mnohem lépe, protože co je to vláda, když ne ÚŘEDNÍCI!!

-ferry- 3.9.2009 14:01

Re: "Podvozek" Melčák

 Proč ty nejapnosti,milý(á) IP ...?

Apea 3.9.2009 13:56

Re: Za chaos jsou bez diskuze odpovědni výhradně nabubřelí politici !

Ústavní zákon je to, co bylo podle platných procedur jako ústavní zákon přijato. Pravidlo, že v demokracii platí řádnost procedur více než rozum, člověka často vytočí, ale už se mockrát osvědčilo. A podle platných procedur ten zákon přijat byl, zatímco ústavní soud může sotva ústavní zákon zrušit bez jejich obcházení.

Jednorázový ústavní zákon není nic, co by mohlo kohokoliv nadchnout, ale pokud by jednorázovost měla být důvodem zrušení zákona, pak zbývá otázka, proč ústavní soud nezrušil zákon o referendu k vstupu do EU?

remok 3.9.2009 13:34

Re: Pan Urban opět zakleknutý v blocích

!Myslím, že v USA, Německu i jinde se právníci zastupující protistátní kauzy bojí vylezt kvůli ostudě na ulici - proč je tomu u nás zatím jinak?

remok 3.9.2009 13:26

Re: "Podvozek" Melčák

R^!V

Pozorovatel123 3.9.2009 13:08

Re: desertér

O Vaší inteligenci mluví už to, že píšete  vyslišen . Doufám (tiše), že ostatní socani jsou trochu inteligentnější.

Ludva 3.9.2009 13:02

Re: Za chaos jsou bez diskuze odpovědni výhradně nabubřelí politici !

Nebuďte tak přísný. Byl zde precedens, tak proč hned měnit ústavu. S Melčákem se nepočítalo. A nakonec jedná se spor mezi formou a obsahem. Obsah - ukončit palamentní a vládní krizi - je jednoznačně důležitější než forma.

Enigma 3.9.2009 13:02

Re: občan není rukojmí - PS

pokud je pan poslanec za ČSSD Wolf defraudant, jak ho nazval paroubek, pak se tak stalo v hnízdě ČSSD, nikoliv ODS.. T.zn, byla a snad i je tam parta, která vymýšlela FIKTIVNÍ PROJEKTY a na ty uměla sehnat peníze z EU. Pan paroubek to všechno věděl a měl na to složku. Pan paroubek má na všechny členy složku. Pokud se mu někdo vysmekne, zapojí svoji údernou skupinu, ta to předá redaktoru Bártkovi a ten vyrobí reportáž. Vy tuto informaci zpracujete tak, že mě pošlete do prdele a tím diskuzi ukončíme. Sestřelení vlády paroubkem nemůžete zdůvodňovat  počtem hlasů ve sněmovně v posledních dnech. To by nesměly být menšinové vlády, o kterou konečně paroubek také usiluje. Handl voj. mise za poplatky, radar za poplatky bylo velmi státnické.

Ludva 3.9.2009 12:58

Re: Mnoho slov o ničem

S paní Zubovou na kandidátce vůbec nesouhlasím a už jsem to tady několikrát napsal. Zrovna tak jsem nesouhlasil se vznikem Unie svobody přímo v parlamentu, ačkoliv je nikdo nevolil. Bohužel přeběhlictví nevadí sdělovacím prostředkům, které jediné by s tím mohly něco udělat.

FrantišekN. 3.9.2009 12:51

Je zajímavé, že propagandista Urban

nezmiňuje, že "jediný spravdlivý" soudruh Melčák pro stejný zákon hlasoval v roce 1998 a to mu jaksi nevadilo...

jirka.s. 3.9.2009 12:48

Re: To wotan (vyslišen)

Ottova encyklopedie:

 

Okolnosti, jež pokládají se za dostatečné, aby odpíráno bylo určitým osobám právo volební, označují se jako důvody vylučovací. Takovými důvody vylučovacími jsou všeobecně:

A) Nezralost věku Pravidelně klade se za podmínku volebního práva dosažená svéprávnost neb určitý věk; tak žádá se v Dánsku dosažený věk 30 let, v Německu, Španělsku, Belgii, Nizozemí, Norsku, Portugalsku, Švédsku 25 let, v Rakousku 24 let, v Nizozemsku 23 let, ve Francii, Anglii, Rumunsku, Srbsku, Bulharsku 21 let, v Uhrách 20 let, ve Švýcarsku podle kantonálních ústav 17 až 20 let B) NEZRALOST ÚSUDKU Z této příčiny vylučují se všeobecně osoby, jež nejsou s to, aby obstarávaly své záležitosti, tedy osoby duševně choré a pod., a vůbec osoby nacházející se pod mocí poručnickou neb opatrovnickou. C) Pohlaví Až posud až na skrovné výjimky všeobecnou je zásada, že ženy nemají se účastniti voleb. D) NEDOSTATEK VZDĚLÁNÍ Někde vylučují se z volebního práva ti, kdo neprokáží aspoň znalost čtení a psaní (v Italii a Portugalsku). E) Pohyblivost pobytu Obyčejně žádá se jistá trvanlivost v pobytu na místě, na kterém má občan odevzdati volební lístek; tak žádá se ve Francii, Italii pobyt aspoň po půl roku, v Rakousku, Belgii, Dánsku, Anglii aspoň po rok, ve Španělsku po dva roky, v Norsku dokonce po pět let před volbou v místě volebním. F) NEZACHOVALOST MAJETKOVÁ Všeobecně odpírá se právo volební těm, na jejichž majetek uvalen byl konkurs, pokud trvá konkursní řízení. G) ÚHONNOST OBČANSKÁ Osoby, které trestány byly pro trestní skutky, nepřipouštějí se k volebnímu osudí, pokud trvají následky odsouzení pro takový skutek. H) ZÁVISLOST HOSPODÁŘSKÁ OSOBY, JEŽ ŽIVÍ SE NA ÚČET VEŘEJNÉ DOBROČINNOSTI, NEMAJÍ OBYČEJNĚ VOLEBNÍHO PRÁVA. Konečně pokládá se činná služba vojenská za důvod vylučující z volebního práva, aby vojsko, majíc stříci veřejný pořádek, nebylo strženo do vírů politických zápasů.

Skybird 3.9.2009 12:45

Re: Za chaos jsou bez diskuze odpovědni výhradně nabubřelí politici !

Cituji :

"Ústavní soud překračuje své pravomoci, praví učeně jiní, protože posuzuje něco, co posuzovat nesmí, totiž ústavní zákony. To nepochybně činit nesmí. Ale ústavním zákonem se "obyčejný" zákon nestane tím, že je za ústavní označen, ba ani když je schválen ústavní většinou. Ústavní zákon je zákon, který mění nebo doplňuje ústavu anebo související ústavní zákony (například o státní hranici). Musí však být pravidlem, to jest platit obecně. Ústava například neřeší úpravu výjimečných stavů, takže Parlament přijal ústavní zákon o bezpečnosti. To podstatné je, že platí obecně, a nikoli pouze ve čtvrtek odpoledne."

jirka.s. 3.9.2009 12:44

Re: občan není rukojmí - PS

"... kdo chodí k volbám ze jediného důvodu "aby se k moci nedostali komunisti" "

No, v Česku je to stále docela dobrý důvod proč chodit k volbám! Je to smutné, ale je to, bohužel, tak!!! ;-(

kpt 3.9.2009 12:25

logická chyba, kupodivu, na Vaší straně

proč by precizně uvažující technik nemohl mít i jiné přednosti záměry ba i touhy, že ano. Nikdo nemůže být jen precizně uvažující technik či snílek či cokoli jiného. Všichni jsme tak trochu balíček všeho možného. To, že autor akcentoval jen jeden aspekt nikterak neznamená, že vyčerpal celého člověka. A tak do politiky se pustil ne precizně uvažující technik, ale člověk, který je, podle autorova tvrzení, mimo jiné, i precizně uvažující technik.

cb 3.9.2009 12:14

Re: Stastny konec JFK

J.F.K mel stesti, ze ho zastrelili. Jinak by do historie vstoupil jako nejvetsi trotl. Horsi byl uz jen Carter.

:-) 3.9.2009 12:12

Re: "Podvozek" Melčák

A jaký vlastně měla socdem volební program? Kromě pravidel pro provoz kolotočů?

Mortimer 3.9.2009 12:11

Re: občan není rukojmí - PS

Nepřepokládám ale, že by tohle pochopil někdo, kdo chodí k volbám ze jediného důvodu "aby se k moci nedostali komunisti"

Ten je na tom úplně stejně jako ovce v 1984 "Dvě nohy špatné, čtyři nohy dobré"

Mortimer 3.9.2009 12:09

Re: občan není rukojmí

Paroubek vládu nesestřeil sám. Když na podzim 2008 bylo jasné, že Topolánkova vláda již nemá většinovou podporu ve sněmovně (ten chlap s gulama tehy neměl takové gule aby o vyslovení důvěry požádal), pak Paroubek navrhl vládě klid zbraní po dobu předsednictví EU, ovšem nikoliv jako bianco šek. To, že to Topolánek odmítl byla jeho blbost, ale mnohem větší Topolánkova blbost byla v tom, že se choval stejně arogantně jako kdyby měl podporu v parlamentu jasnou.  Když vyšlo najevo, že se Dalík (= Topolánek) pokoušel zastavit řádně vedené trestní stíhání čistě z důvodů politických, pak neměl Paroubek jinou možýnost než navrhnout vládě nedůvěru. To už by úplně ztratil tvář. Že se k němu přidali i koaliční poslanci, to už je věc čistě páně Topolánkova.

Vládu nesundal Paroubek, sundal si ji Topolánek sám svoji neuvěřitelnou politickou tupostí a arogancí.

Mortimer 3.9.2009 12:01

"Podvozek" Melčák

Pokud poslanec nesouhlasí se svou stranou, pak ji jistě nemusí nutně ve všem podpořit. Ale není dost dobře možné, aby byl zvolen na kandidátce politické strany a pak svým vystupováním v parlamentu popřel všechny  body programu za který byl zvolen. To byl právě případ páně Melčákův, Pohankův a posléze i Wolfův (nikoliv poslance Snítilého, ten sice ČSSD podtrhl v jedné rozhodující chvíli, ale pak často hlasoval ve smyslu programu ČSSD).

Je velmi pravděpodobné a včera to i zaznělo v ČT, že Melčáka, použila skupina, která potřebuje vyvolat co největší chaos. O panu Šťávovi v této souvislosti štěbetají vrabci na střeše a článek páně Urbanův nelze chápat jinak než jako dobře placené cvičení.