29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
American 24.12.2007 8:25

Michigansky poradenko a krizove tazeni.

Podle meho nazoru Vaclav Klaus neni zadny profesor, ani ingeneer - za koho se vydava. Jeho ctyrlete vysokoskolske vzdelani na ekonomicke skole ho opravnuje pouze k titulu "bakalar" - jak se konecne v CR priznava. Titul "profesor" je urcen tomu, kdo prednasel na vysoke skole a byl jmenovan presidentem republiky do funkce "profesora", coz jiste pan Klaus nebyl. Nanejvyse obdrzel cestny titul na nektere t.zv. universite v USA.

Je uz na case, aby fakta byla uverejnena tak jak existuji a nikoli tak jak si je nekdo preje oznacit.

miroslavb 23.12.2007 12:18

Re: intelektual?

pouze pseudointelektual, neschopny se normalne vyjadrovat. zabaluje sve vety do mene srozumitelnych formulaci, ktere mohou byt urceny pro zacinajici naivni studenty, nikoli pro zraleho (a intelektualniho) obcana.

Marie 22.12.2007 16:51

Re: emigranti k nam sem nepatri???

Dalsi chyba Klause a spol je ze cesky "zakon" o "jedinem moznem" obcanstvi hbite hned po listopadu 1989 nezmenili a neumoznili dustojny navrat uprchlikum.  Tisice lidi v exilu po r. 1989 zemrelo nez vubec meli moznost dostat obcanstvi.  to je ostuda. 

Klaus a spol ovsem delali pravy opak, zakon o jedinem obcanstvi vynaseli do nebe, protoze proste nejake zradne emigranty radi nemaji a rozhodne jim nedoprali ani  ceske obcanstvi.  Vite, ono je "none of their business" kolik dalsich obcasnstvi clovek ma - a nemela byt jakakoliv diskuze o nepretrzitem obcanstvi vsech lidi, kteri v r 1948-89 bez dovoleni komunistu pobyvali v kapitalisticke cizine.

Volit korespondencne ze zahranici taky DOTEDKA "nejde" (aby nahodou emigranti nam do neceho nemluvili, kdyz tady s nami neziji - a pry to je technicky narocne).  Ghana a Nigerie maji korespondencni volbu a to tech emigrantu treba v USA maji daleko vice, mohli by tedy ceskym technikum neco poradit?

Ted se Svejnarem jednaji Klaus a spol jako s vetrelcem.  Svejnar je proste pro Klause nymandem, poradenko, se kterym nema ani cenu nejak se bavit, protoze by Svejnar mohl byt "zviditelnen."  ooo, JAK NOBLESNI OD PANA KLAUSE!!! 

Marie 22.12.2007 16:46

Re: Re: Re: Re: deziluze

H.K., vy jste samozrejme spokojeny s Klausem a s jeho vzdelanim komunisty.  Ze brojil proti restitucim, je dobre zname.  Omilal o tech soudnich sporech, tak presne jako Vy a taky ze je toho hodne vraceno.  OPRAVDU?  Odkud tohle mate?    Rychtetsky lze kdyz tohle prohlasuje.  Papouskujete po nem?

  Ze Klaus umoznil rozkradeni majetku je bezesporne.  Nebyl sam zodpovedny za to rozkradeni, ale jako ministr financi a pak predseda vlady uz nejake ty pravomoce mel.   Spolupracoval velic uzce z dustojniky StB, vcetne na svem ministerstvu.   Ze se nestydi ...  V normalni zemi by nebyl nikam zvoleny a dost mozna by byl pred soudem.    I kdyz kazdy jeho ucitel jiste nebyl komunista, jak velmi bystre pisete, tak osnovy a napln vyucovani ve spolecenskych vedach byly jen komunisticke zrudnosti.  100%ne.  Vam to pripada normalni a chcete takto vzdelaneho presidenta.  Sam byste taky pred komunisty neutekl, a tak schvalujete (komunisticky, pochopitelne)  zakon , ze poddani v cesku smeji mit jen jedno obcanstvi.  to je pochopitelne blbost pro maly narod, ze ktereho statisice lidi utikali pred komunisty a snad pred i lidmi jako jste vy ("SAM BYCH TO NIKDY NEUDELAL" -  tedy radeji spolupracovat s komunisty a nicit zemi a lidi, ze jo, nez nekam utikat). 

H.K. 22.12.2007 11:00

Re: Re: Re: deziluze

D tím, že co bylo ukradeno mělo být vráceno souhlasím. Do jaké míry to bylo v dané situaci reálné, si netroufám posoudit. Mnohé vráceno bylo. Je dost možné, že některé podniky by nepracovaly dodnes z důvodů soudních tahanic. To je spekulace, ale to nedokážete asi posoudit ani Vy.

Lidé, kteří zůstali v těch letech v republice měli vzdělání na školách, které tady jsou. To, že píšete komunisty vzdělaný,  není tak úplně pravda, protože nepřednášeli jenom komunisti. Taky je nelze všechny házet do stejného pytle. Na NP diskutují lidé, někteří žili desetiletí ve "vyspělém" zahraničí, kteří píší jak nefalšovaní komunisti. Komunisti to není pouze legitimace. Zo je způsob myšlení a preference hodnot, např. Pehe, Kohák atd.

Viktor Kožený přišel z USA a nikdo mu do hlavy neviděl. V.K. mu nic nedal. Kuponové knížky mu dali lidé.

Většina lidí, kteří žili v době budování rozvinutého socialismu v zahraničí, chtěla mít dvoje občanství. To zákon neumožňoval. Žít  v zahraničí a volit  kde nežiji, já taky považuji za nedobré. Sám bych to nikdy neudělal.

Stoupněte si vedle sestry V.K. a možná Vám nějaký pečený holub taky přiletí.

Marie 22.12.2007 5:39

Re: Re: deziluze

Co bylo ukradeno melo byt rychle vraceno, s omluvami okradenym lidem a jejim potomkum a navic s prislibem nahrad za neopravnene uzivani majetku v letech 1948-89.  Ze to bylo v rukou statu vubec neznamenalo, ze to statu pravoplatne patrilo, nebot si znacnou cast majetku stat nekoupil ale ukradl to nevinnym lidem.    Komunisty vzdelany ekonom Klaus stejne stejne jako zmineny Rychtetsky a snad i vetsina lidu (taky nacvicena podle marxe k zavisti a nenavisti vuci burzoustum) byli jak znamo proti vraceni majetku pravoplatnym majitelum.  Misto toho aby vracel ukradeny majetek, tak Klaus proti restitucim populisticky bojoval, vyhlasoval, jak majetek da vsem v kuponovce a jak diky tomuto genialnimu tahu vyhraje pristi volby.  Zaroven vsak pilne hral tenis s Viktorem Kozenym a umoznil mu odvezt si za 3 roky kolem 20 miliard korun. 

Ze by pan svejnar mel jakoukoliv moznost uplatnit sve znalosti v 90tych letech je nerealna predstava, protoze Klaus vynikal taky nenavisti s emigrantum, kterym mimo jine znemoznoval ziskat zpet obcanstvi .  Pry je to protoze Klausovi emigrovala sestra do Svycarska a tak Klaus jako vetsina pribuznych zradnych emigrantu trpi zatimco ji litaji holuby do pusy.

watabi 22.12.2007 0:29

Re: Re: Klaus je m.j. OPAKEM toho, po čem Šlechta volá, tedy: "vyzařovat určité charisma, skutečně státnicky vystupovat, musí být schopen zaujmout, být tvrdým a neúprosným diskutérem, kritikem a nebát se .."

chorý londýnský mozek zřejmě zastává názor, že stokrát opakovaná lež se stává pravdou........nebo zbožné přání otcem myšlenky?;-P Kdožpak ví......A navíc je to chorý londýnský mozek Zuzky Rujbrové (jak uvedeno výše), tak čemu se divíte;-D

watabi 22.12.2007 0:24

Re: Re: Je jasné, že slepí (ČSSD, zelení) nechtějí na hradě jednookého Klause,

možno doplnit.......stádnost, myšlenková impotence, zkorumpovanost.........................ano, to všechno charakterizuje dnešní socdem. Zpočátku celkem normální levicová strana se přeměnila pod vedením stále horších vůdců v odpornou partu vyžírků a demagogů, kteří lžou, jen ty svoje naducané tlamy otevřou:-P

watabi 22.12.2007 0:19

Re: Re: Re: švejnar ?

to si holt nesmíte kupovat opelešený ojetý pekáč, vážený spořivý pane:-D Zkuste si koupit nové mondeo.........pokud to není na vás příliš kapitalistický úlet;-P

mik 22.12.2007 0:07

Otevřený dopis o změně klimatu generálnímu tajemníkovi OSN

Přetrvá například Klausovo tvrzení, že člověk se musí klimatu přizpůsobit:

http://www.osel.cz/index.php?clanek=3164

mik 22.12.2007 0:05

Re: Je jasné, že slepí (ČSSD, zelení) nechtějí na hradě jednookého Klause,

nevím jestli jde o slepotu - to čím trpí socani je naprostá bezcharakternost, prolhanost, populismus, neschopnost stát si za svým názorem (pokud zrovna nejde o antiradarovou hysterii silně vyfutrovanou ruskýma petrodolarama), falešná solidárnost, neúcta k zákonům, agresivita, myšlenková sterilnost, ...

mik 22.12.2007 0:00

Ani

Klaus ani Švejnar nejsou vhodní kandidáti na prezidenta. Právě proto nám tam národní fronta jednoho z nich instaluje a ještě bude chtít, abychom ho uctívali a milovali. Rv (Y)

strejda 21.12.2007 23:20

S Klausem je to špatné

Podle článku je zřejmé, že Klausovi silně teče do bot. Je proto nutné dehonestovat protivníka, poplivat a pošlapat ho, udělat z něj ubohou nulu. Je kontraproduktivní, je to dobře!

Sarka 21.12.2007 22:58

To maji v Connecticut

ve vode. Jak se ji clovek napije, hned je aspon trojjedinej ;-D ;-D ;-D ;-D ;-D

Rudý Baron 21.12.2007 22:00

Re: Re: ano...autor vystihl podstatu věci.

Racku,

už se po internetu známe spoustu let.

Kdysi jsi se na mně namíchl, když jsem Ti odvětil, že jsi bytostný komunista. Můžeme to dneska zlehčit na to, že "bytostný socialista". Ano, názory se vyvíjejí...i moje, jako každého.

Ale, Ty, ač jinak velice rozumný člověk, jsi zasažen nenávistí k osobě Václava Klause. A to zkresluje Tvoje názory.Doporučuji Ti, abys zakoupil knihu Ondřeje Neffa "Tma" , přečetl ji ( jsou dvě verze, ta první je měkčí, ale obě Tě zaujmou ) a budeš spokojen. Klaus v obou skončí velice špatně a bolestivě.Přiznám se, že nechápu, jak tak chytrý člověk jako Ty může prezentovat názory, které vyrábí lidi typu pana Paroubka. To je buď zblbnutí nebo slepá víra...Já už jsem dávno veškerou politiku vzdal , ale sleduji stále jen a jen zdravý rozum. Abys mi věřil, tak uvedu , že třeba současné hrátky okolo poplatků u lékařů mi připomínají cosi jako "parkovací hodiny" před každou ordinací. Se vší příslušnou směšností...(Y)

Rudý Baron 21.12.2007 21:44

Re: Mít nabiflováno nerovná se užívat v praxi...

Pane Vízku,

při troše soudnosti, jako učitel...nenakopl byste žáka, kdyby zrovna tohle nevěděl a Vy byste  tuto znalost považoval za důležitou? Jistě, nenakopl, protože jsme "džentlmeni". Ale... pokud zrovna tahle věc něco pro Vás znamená, tak byste mu rychle vysvětlil souvislosti...

Víte, já jsem ochoten panu Švejnarovi odpustit neznalost původu hymny  ( koneckonců je to píseň a zkoušet ho ze znalosti písní je blbost sama o sobě ), ale jeho neznalost nápisu na standartě prozrazuje, že on ani neví, že nějaká standarta vůbec existuje a tím vlastně naznačuje, že nějaké naše dějiny jsou mu úplně šumák....

A politiku jako takovou si můžete v tomhle případě strčit za kobouček..>-

Rudý Baron 21.12.2007 21:33

Re: Re: ano...autor vystihl podstatu věci.

Vikingu...

Když nebudeš věřit v nic, jsi ztracen. I římští vojáci v legiích měli heslo, jehož druhé hlavní slovo znělo "ČEST". Prožil jsem svoji první třetinu života  jako "Husákovo dítě" a chtěl bych v těch dalších  v něco věřit. Možná jsem si vybral blbě, ale heslo na naší standartě je pro mne stejně cenné jako to, že historici se stovky let hádají o to, jestli se Šikův praporec u zdi Hvězdy bil do posledního protože byli buďto zaplaceni a nebo proto že prostě nechtěli ustoupit....

p.s.  lidi nedoceňují našeho posledního opravdového krále, Jana Lucemburského. Podle doložených svědectví nešlo u Kresčaku jenom o to, že "Toho Boh dá nebude,  aby Český král z boje utíkal", ale taky o to, že do té poslední řeže s ním šlo přes sto českých rytířů, tehdy "šéfů" společnosti, kteří jsou absolutně zapomenuti a vědí o nich jenom jejich vzdálení potomci, nikoliv národ, který tehdy, v hlubokém středověku reprezentovali...

dnešními slovy..>- 

Minutus 21.12.2007 20:47

Re: Re: Re: švejnar ?

Bojíte se ho, což? Proto ty bezmocné plivance.

Minutus 21.12.2007 20:45

Re: ...být tvrdým a neúprosným diskutérem

Dávno je známo, že mu to moc nejde. Se Špidlou to bylo jednoduché, ale Zeman mu dal v každé diskusi kapky.

Minutus 21.12.2007 20:43

Tohle je čistá hypotéza

Nebo příno lež? Odkud to víte velmistře?

lary 21.12.2007 20:32

Re: Paroubek a Bursík nominací Švejnara pomáhají republice (i lepší pravicové politice)

Není ten Jan z Londýna Kavan ? Ty žvásty by tomu nasvědčovaly.

lary 21.12.2007 20:28

Re: Klaus je m.j. OPAKEM toho, po čem Šlechta volá, tedy: "vyzařovat určité charisma, skutečně státnicky vystupovat, musí být schopen zaujmout, být tvrdým a neúprosným diskutérem, kritikem a nebát se .."

Po žádných debatách Klaus nevolá, ani k nim nikoho stále nevyzývá.  Co to tu ten chorý mozek z Londýna  blábolí.

čtenář zdrojů 21.12.2007 20:20

Re: Re: Re: kdo je švejnar

jaronyma to samozřejmě pojal jako recesi. Jen celoblb Jirka.s si myslí, že to je myšleno vážně.;-D

Emil XX 21.12.2007 19:33

Je jasné, že slepí (ČSSD, zelení) nechtějí na hradě jednookého Klause,

ale pouze stejnou slepotu, jakou trpí sami.

H.K. 21.12.2007 18:52

Re: Re: Nezdá se vám, že naopak Klaus, rádoby světobý debatér, si není vůbec jist jak na tom (i intelektuálně) oproti Švejnarovi je?

Vy jste nějaký rozpolcený jedinec. Možná si vystačíte v diskusi sám.

H.K. 21.12.2007 18:49

Re: Nezdá se vám, že naopak Klaus, rádoby světobý debatér, si není vůbec jist jak na tom (i intelektuálně) oproti Švejnarovi je?

Autor: Zuzka Rujbrová IP: 68.191.41.

Autor: Jan z Londýna IP: 68.191.41.xxx Datum: 21.12.2007 18:24

Autor: Zuzka Rujbrová IP: 68.191.41.xxx Datum: 21.12.2007 17:59

Autor: V Klaus 1.prezKSCM, lžiliberal IP: 68.191.41.xxx Datum: 21.12.2007 17:23

 

Jan z Londýna 21.12.2007 18:28

co kdyby jsi místo výkřiku uvedl nějaký (věcný, slušný) protiargument k mým?

Nebo jsi stejně kvalitní debatér jako Klaus? Kde je tvoje jistota přesvědčení?

Jan z Londýna 21.12.2007 18:24

Nezdá se vám, že naopak Klaus, rádoby světobý debatér, si není vůbec jist jak na tom (i intelektuálně) oproti Švejnarovi je?

Jinak je jasné, jak z prohlášení Grebeníčka, tak nejtěsnějšího výsledků poslední volby, tak současného vyznání se komunistických poslankyň, že Klause volily, tak z Ransdorfova sděleni, jak se "Topolánek před námi doslova plazil" (aby pro Klause získal komunistické hlasy), že povahově na tom Klaus není o nic lépe.

Ostratně jeho smska o "hfalešném a prázdném Topolovi", jeho vzteklé rozbíjení mobilu novináře (když má - ukázalo se po právu - strach z výsledků přicházejících do volebníhjo štábu ODS), jeho habituální podpásovky když užívá útoků ad hominem místo aby se věnoval argumentům oponenta ... to vše na senior státníkovi jako kladný příklad republice a mláděži neslouží.

V Klaus 1.prez KSČM lziliberal 21.12.2007 18:18

viz www.klaus.cz Vyhledejte si třeba "disku" (pro diskuse, diskutovat)

Z 538 hitů si vyberete tucty konkrétních případů, kdy Klaus nabádá k tomu, že je potřeba "Více" "vážně" "seriózně" o věcech diskutovat. Jako gentleman se jistě budete snažit vytvořit si objektivní názor o tom, zda se Klaus považuje nebo nepovažuje za skvělého diskutéra, zda po více duskusí volal nebo volá.

Podobně si můžete tamtéž vyhledat podobně statisticky zcela vypovídající soubor jeho názorů resp. rad, jak má - třeba právě EU - vypadat.

Jinak jeho rady, viz jeho "Desatero přechodu od komunismu". což bylo v předinternetové éře (kde jeho "kvalifikované", zato tvrdohlavě opakované, směšné a škodlivé názory na internet jsou také známé a doloýitelné), kde m.j. radí jak "nadměrně, jako Západ neregulovat", kdy hlavně díky tomu, že po neuvěřitelných 5 let nechal živořit pražskou burzu cenných papírů bez KCP, odmítal vykonávat standardní státní dohled, atd. ukazuje další příklad, kdy jeho (naivně?) sebestředné moudrosti a rady světu tragicky kotrastovaly (a kontrastují) se skutečností, nebo co hlavně jím vedená transformace a privatizace měla výsledky, které měla.

Klausovy rady stran toho, jak by měla být politika OSN, zemí vzhledem ke změnám klimatu, jakoby tisíce odborníků, ze skoro 200 zemí, byly nějakým stádem, které "pappoškuje módní" názory, jsou zase jedním z příkladů. Když se třeba podíváte na web OSN, konference o změnách klimatu (září 2007), prorovnáte si texty projevů zástupců 81 zemí co tam promluvili (a nejsou to zdaleka jen banánocvé republiky nebo "socanská" EU - která je pro KSČM naopak imperialistická), vidíte, jak mimo Klaus je. Kdyý nejen btitští konzervativci o věci mluví a jednají zcela jinak, když si ani (snad ne pro Klause atd. nedostatečně pravicový?) Bush nedovolí nejapnosti a škodlivé nesmysly jako Klaus, nemůžete se ubránit dojmu, že Klausovy tirády jsou mimo mísu.

Ano, Klas (kdokoliv jiný) "nemusí diskutovat když nechce". To, že tím, kromě jiné, zásadně popírá léta své výbojnosti a volání po více diskusí, to - doufám - dopad mít bude

Petra 21.12.2007 18:12

Re: Klikněte

Už Vás musí napadnout o co jde, když pana Švejnara podporuje tento pan Vízek.Bože chraň nás před tímto američanem, který by nám chtěl dělast presidenta!!!!!!