4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
pavel 99 16.3.2006 19:15

Re: Posledních 100 let se chováme takto

"...Ještě před sto lety nikdo elektřinu nepotřeboval. Využívalo se k pohonu větru a vody a topilo se biomasou-dřevem..." - už vidím, jak Jižní město topí dřevem. Jak dlouho by vydržel Kunratický les? Týden?
Loki_F 16.3.2006 18:42

Re: Posledních 100 let se chováme....

No je vidět, že v tom máte opravdu jasno! };-)
Jarl 16.3.2006 9:59

Posledních 100 let se chováme takto

Zde u Modrého psa je možno se dočíst opravdu neuvěřitelnosti. Dnešek je založen na strašení změnou. Nelíbí se nám, že jsme za posledních 100 let převrátili využívání této planety naruby ale nehodláme s tím nic dělat. Ještě před sto lety nikdo elektřinu nepotřeboval. Využívalo se k pohonu větru a vody a topilo se biomasou-dřevem. najednou spotřebováváme fosilní planetární baterie až do vyčerpání a co potom. to co je dnes objektivně dražší je stejně tak objektivně nezbytné pro budoucnost. Až budeme mít planety na výběr, můžeme se k těmto technologiím vrátit, ale nyní... Vracíme Zemi do dob dinosaurů, zatopení kontinentů a zelené póly.
3nečok 15.3.2006 7:35

Re: ajajaj

stal? já myslel, že už tak minimálně 3 roky je
3nečok 15.3.2006 7:34

Re: Nezbývá, než s většinou myšlenek v článku souhlasit

Oranžových, příteli, oranžových, nesledujete zprávy, vždyť i double-decker věnovaný Blairem má tuto barvu;o))
Ladislav N. 15.3.2006 3:25

Re: Re: Volím zelené!

Zelení totiž nestudovali matematiku a fyziku. Jejich negramotnost v ekonomii je donebevolající...
Ladislav N. 15.3.2006 3:21

Nezbývá, než s většinou myšlenek v článku souhlasit

"Ekologismus" v politice Zelených je totéž, jako SOCIALISMUS v politice Růžových a Rudých. Snaží se svět postavit "na hlavu"...
Franta 14.3.2006 18:22

Zločinné spolčení.

Zločinné spolčení.
Česká televize zneužívá svého postavení. Jako plátce daní a koncesionářského poplatku protestuji proti tomu, že za moje peníze pořádá předvolební politické vystoupení úzké skupině lidí spolčených v několika politických stranách. Stejně jako za bolševika je znovu vytvářen prostor pro ty ”rovnější nadlidi”. Diskriminace menších politických stran pokračuje.
anarbej 14.3.2006 10:22

ajajaj

žasnu, z neviditelného psa se stal modrý pes
jonáš 14.3.2006 8:01

Re: daň z benzínu, daň z luxusu...

Pro někoho neni nic dost luxusní, tak holt bude daní zproštěn -- čo sa dá robiť. Dtto daň z rozumu.
perta 14.3.2006 7:57

ZELENÍ-SUPER VOLBA!

ZELENÍ-SUPER VOLBA!KONEČNĚ ZMĚNA!!!
pavel 99 14.3.2006 0:25

Re: zelne musime volit, uz jen proto,

Tak Zeleni budou zlevňovat elektřinu. Tomu snad může věřit akorát "sociolog".
Kazan 14.3.2006 0:11

Re: Na tu likvidaci JE Dukovany si vezmu první řadu :o)))

Zdá se mi, že likvidace kyseliny sírové v uranové geologii je sprostý podvod těch co se v tom vezli. Kyselina v díře se pomalu už jistě přeměnila na rozpustné sírany a ty tam mohou zůstat, pH kyseliny se zneutralizovalo a vytěžování malých koncentrací uranu je ztrátové. Někdo jen oblbuje veřejnost.
sociolog 13.3.2006 23:41

zelne musime volit, uz jen proto,

aby z udajneho zisku 13 miliard rocne, byla zlevnena elektrina, jak nam Westinnghaus sliboval, dokud ho neprodali do GB....
Hrozd 13.3.2006 21:31

I ten PES se stává nekonzumovatelným ....

Kde jsou ty časy, kdy sem člověk s chutí zavítal a přečetl si ve výrazné většině rozumné příspěvky k dané tematice, chytré a kvalifikované argumenty, v lecčemž se poučil .... Velmi, velmi se to milý Neffe bulvarizuje.
tygr007 13.3.2006 20:49

Re: Re: Re: Re: Re: Zelena levice? NESMYSL!

Hlavne Schoderovi umoznila odejit tzv. stredem do jeho soucasne pozice, ze ;-) To ale vubec neni korupce ...
tygr007 13.3.2006 20:44

Re: Na tu likvidaci JE Dukovany si vezmu první řadu :o)))

Mate aspon radovou predstavu, kolik v te dobe bude na prislusnem Dukovanskem uctu? Tusite, co znamena likvidace elektrarny jako JEDU? Stejne se tam postavi nova jaderka, az JEDU doslouzi - aspon se uspori za vyber a vykup lokality, infrastrukturu atp.
Pepa. 13.3.2006 20:38

Re: Re: Jednoznačná pravda

Ještě by se měli zbavit toho ultrabolševického prasete a Trockisty UHLA a možná bych jim dal hlas. S Uhlem nikdy.
qwert 13.3.2006 19:27

Až se ocitneme v energetické nouzi....

první co zařve budou velká sídliště a města. Četl jste Neffovu TMU?
liberal shark 13.3.2006 19:25

Re: Volím zelené!

Je zajímavé, že za vlády ODS dosáhla ČR nejrazantnějšího zlepšení životního prostředí na světě.  Mezitím se veškerá "ekologická" opatření přijatá v Německu díky rudozelené koalici obrátila PROTI životnímu prostředí. Nastal chaos ve výkupu obalů, produkce skleníkových plynů ROSTE, 5 GWe větrných elektráren destabilizuje elektrizační soustavu a naposled ten bordel s komunálními odpady. Znovu se potvrdilo, že vítězství ideologie nad realitou se trestá.
Pavel Bárta 13.3.2006 19:21

Re: SZ

Paní/slečno Leo, Pokud máte pocit, že strana, která vznikla současně např. s ODS nebo ČSSD, jenom je za svojí existence mnohem méně úspěšnou a je zatížena s ohledem na svoji velikost takovými průšvihy, že fakticky třikrát prošla buď klinickou smrtí nebo vnitrostranickým pučem, je tím novým, co vstupuje mezi fosílie, máte na ten názor právo. Stejně tak máte právo si myslet, že neúspěšní političtí matadoři jako Bursík nebo Uhl, najednou dokáží přinést něco,  co patnáct let hledali. Proto máme volby, aby se ukázalo, kolik lidí si to myslí.
Bohužel, neznám pana Rabase z Chomutova a ke své hanbě nevím, co znamená ÚK a jaký má vztah ke Straně zelených. Jinou věcí je to, že v podmínkách poměrného volebního systému vždycky nejvíc získává strana, která je schopna dodat ono padesáté první procento. Zda eventuálně parlamentní zelení dosáhnou od počátku mistrovství lidovců, nevím. Lidovecké specifikum spočívá v iracionálně pavném voličském jádru, kterému Strana lidová kotrmelce příliš vysvětlovat nemusí. Zelení by museli být mnohem opatrnějšími.
A prosím, nesměšujte ekologické daně (další formu daní spotřebních) a ekologickou daňovou reformu (všestranné ovlivňování ekonomiky přímými i nepřímými fiskálními nástroji) v podání zelených, jen si přečtěte, čím vším v oblasti nejrůznějších poplatků a daní hrozí.
Až se ocitneme v energetické nouzi, v první řadě opustíme ekonomicky nesmírně náročnou údržbu kulturní krajiny, část jí vrátíme do původní podoby pralesa a budeme se koncentrovat do sídel a koridorů, které budou racionálnější z hlediska ceny energie. Tím se ztratí základní zdroje biomasy, se kterými se dnes počítá.
Ze všech energetických zdrojů, o kterých mudrují zelení je jediným skutečně významným vodík - pokud se jej podaří relativně levně vyrábět pyrolýzou v kombinovaných zdrojích na výrobu elektřiny a vodíku. Těmi budou jaderné elektrárny, jiný zdroj po vyčerpání přístupných zdrojů fosilních paliv není.
 
liberal shark 13.3.2006 19:18

Re: Pane Barto (1),

Pane Šejno, schválně si zkuste vyhodnotit prostředky, jakými hodlají Zelení dosáhnout svých proklamovaných (občas sympatických) cílů. Samá regulace, umělá deformace volného trhu atd. Mě to vychází jako slušně totalitní levicová partaj.
Clinton 13.3.2006 19:13

Re: daň z benzínu, daň z luxusu...

STRANA ZELENÝCH
liberal shark 13.3.2006 19:11

Re: kecy, kecy, kecicky

Co to plácáš za voloviny ?
1) Energetická divize firmy Westinghouse byla prodána BNFL a dnes ji vlastní Toshiba.
2) ČEZ díky Temelínu vydělává docela slušně v časech, kdy se elektřina prodává za 1000 - 10 000 Kč za MWh.
3) Šetří výpusti CO2, takže ČEZ může prodávat povolenky. Díky stupidnímu Kjótskému protokolu se investiční náklady do ETE vrátí mnohem rychleji, než se původně zamýšlelo.
4) Fungující jaderné elektrárny jsou jednou z nejpopulárnějších investic v USA. Po splacení investičních nákladů na stavbu se mění ve zlatý důl.
5) Jedinou skutečnou překážkou stavby v minulosti byla právní nejistota investorů, způsobená zelenými fašisty jako jste vy.
Clinton 13.3.2006 19:10

Re: Re: Re: Nevolte zelené!!

ZELENÍ
liberal shark 13.3.2006 19:02

Re: Zelena levice? NESMYSL!

WOUHAHAHAHAHA, GARGLIHIHIHIHI
Něco tak zábavnějšího já už dlouho neslyšel. Nejste vy náhodou tzv. sociální ekolog - potažmo maoista Pol-Potovského ražení ?
qwert 13.3.2006 18:51

Pochopitelně, že budou elektřinu v NT zdražovat, protože

Pochopitelně, že budou elektřinu v NT zdražovat, protože musí reagovat na změnu chování /trend/ společnosti, která se už naučila využívat především energii v době NT.
qwert 13.3.2006 18:43

Kompromis s ODS v pohodě

prostě se dohodnou a zavede se jednotná 15% daň a jako kompenzace spadne některé zboží do kategorie s 0% DPH. Kdo je v pravo nebo liberal - tak to jist2 podpori. Nebo chcete vládu CSSD + KSCM a opětovné postátnění a daně 80%?
Nixon 13.3.2006 18:38

Re: Re: Nevolte zelené!!

Chceš je volit protože zabrzdí a poničí ekonomiku?? Fakt logický
qwert 13.3.2006 18:34

V případě Bushe a jeho postoje si nejsem jistý....

V případě Bushe a jeho postoje si nejsem jistý zda jde o nějaké nadšení pro obnovitelné zdroje, ačkoli uznávám ropna lobby je nejlépe vybavena na přechod na vodíkovou, plynovou a větrnou energetiku. řekl bych, že tam jde spíš vedení války "jinými prostředky", konkrétně eliminace závislosti na ropě uvrhne arabský svět a proroka Mohameda v zapomění. Proč myslíte, že "arabové" tolik vyšilují? Protože jim dáváme málo za ropu? Ani náhodou, vyšilují, protože jsou závislí na západní civilazaci a její spotřebě ropy - a ejhle on ten Západ chce svou závislost na ropě zlomit. Východní blok se podařilo uzbrojit, takže se ekonomicky sesypal. V případě muslimských zemí to bude jiná (opačná?) strategie - poklesne odběr jediného zboží (ropy), které jsou schopny vyvážet. To nemá s Kjótem nic společného, navíc, jak zřejmě správně doufá Bush, to nastartuje průmysl.