18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
petra 13.3.2006 13:03

Re: Re: Přečetl jsem si se program Strany zelených

Jsi hloupá!
kapitán 13.3.2006 13:03

Re: dotaz

Rozumějte tomu jak chcete, ale fakt je že nakupujete za 1Kč a prodáváte za 3Kč.
kapitán 13.3.2006 13:01

Re: Zelena levice? NESMYSL!

Komunisti proti technickému pokroku byli evidentně viz např. - buržoazní cybernetika .....
František I. 13.3.2006 13:00

Re: Vskutku brilantní komentář

Rudooranžový leninistický tvor(míněno komunistický občan) vašeho typu jaksi samozřejmě ví, koho bude volit.V demokracii je to jeho nezpochybnitelné právo. Jtejně, jako nás ostatních, kteří budeme jistě volit trošičku jinak, než ji socky přejí. Skrze šarlatové blanky na kukadlech se soudruhu přispěvateli jeví ještě navíc zelená jako azurová. Takový menší subtraktivní posun. Soudruh Vyzývoušek (pfuj to hnusné imperialistické slovo Challenger)pomalonku cítí, že se mu do jeho socialistického korumpování a úplatků vcucává další nepříjemný konkurent. Tentokrát v melounovém provedení. Jde mu krást hlasy. Sice to nebude nic idálního ani pro modráčky(od Uhla si nedovedu představit ani mírnou toleranci k modré barvě), ale určitě to bude znamenat rozparcelovávání, kradení a zřeďování dosud socanských sfér vlivu. A to je právě, nechápavý to s.Vyzývoušku, ta pravá, nefalšovaná, "neviditelná ruka trhu".
sociolog 13.3.2006 12:58

Zelena levice? NESMYSL!

Zelena je barva s nejvetsich skalou odstinu. Presne to plati na vsechny realne existujici Strany Zelenych. Dosud jsem nepochopil, jak muzete stranu, ktera chce KONZERVOVAT a brani se technokraticky pojatemu pokroku, nezvyat levici... 
Šmaha 13.3.2006 12:57

dotaz

Vážený p.Bárta, mohu rozumět "elektřině z rekuperace" tak, že prostě roztočím větrník elektřinou za 1 Kč, možná něco na ztráty pomůže i vítr a to co vyrobím prodám za 3? S pozdravem Šmaha.
sociolog 13.3.2006 12:55

Re: sociologu,

S Vami si neni o cem povykladat. Chtel bych jen vedet, KDY bude navratnost Tunelina. Az pak se budeme bavit o nesmyslnych investicich do obnovitelnych zdroju. Ty jsou zatim hudbou budoucnosti. Zatimco Cernobyl doutna jiz 20 let. Kdy znovu yybuchne. Jak to ze Vas toto tema nechava tak chladne?  
aneta 13.3.2006 12:48

MÁM RÁDA ZELENÉ MELOUNY!

STRANA ZELENÝCH-
Jana 13.3.2006 12:47

Re: Přečetl jsem si se program Strany zelených

Podle  pana  Ransdorfa,  je  strana  Zelených  jen  odnož  komunistické  strany  a  také to tak  vypadá.
Jana 13.3.2006 12:44

Stalinisté řádí.

Komunisté  uzavřeli předvolební smír mezi stalinisty a reformátory  ve  všech  parlamentních  stranách. Jak  se to dotkne jejich voličské základny si netroufám odhadnout, nejspíš nijak. V případě neúspěchu Filipova nadbíhání ČSSD lze očekávat návrat k osvědčeným jistotám a sérii rázných zúčtování s vnitřním nepřítelem. Proto je  nutné  volit  neparlamentní  strany, nejlépe  Cibulkův  Pravý  Blok.  Pak určitě dojde  k  razantním  změnám.
janoryna 13.3.2006 12:43

jací levicoví intelektuálové

Vlivná lobby levicových intelektuálů, která ovládá veřejnoprávní média - která to jsou a kteří intelektuálové ? Lidovky, Blesk a MFdnes jsou levicová ? nebo snad dokonce ČT1 ? Takhle u nás ten socialismus zatím nepokročil !
Stredocech 13.3.2006 12:37

V USA se stavba jaderek zastavila, protože zelení spolu

s regimenty tamních právníků je brzdili nejnemožnějšími obstrukcemi, které zahrnovaly např. nařízenou změnu projektů během stavby.
Vyhořelé jaderné palivo se časem bude prodávat. Jeho přepracování je tím snažší, čím je STARŠÍ, protože jeho radioaktivika časem klesá jak kvantitativně, tak i kvalitativně (klesá spektrum přítomných radionuklidů).
Skepticus Maximus 13.3.2006 12:29

Přečetl jsem si se program Strany zelených

Ti lidé nemají všech pět pohromadě, to svazácké nadšení spojené s naprostou neznalostí jakékoli problematiky je až neuvěřitelné :-(
Taraszátaras 13.3.2006 12:27

Re: Taraszátarasi,

Oni asi mají strach z nekontrolovaných mutací těchto rostlin, nevšimli si ovšem, že mezitím zmutovalo celé lidstvo.
JK 13.3.2006 12:16

článek dobrý jen pro nezelené

Autor je vtipný a napsal to dobře. Vliv na voliče zelených je 0. Na nerozhodnuté 0. To, co bude rozhodovat, bude ksicht. Protože ČSSD už nemá mladistvou nevinnou tvář (Gross, Buzková), tak ji nahradí pro mladé voliče Zelení. Bursíka nikdo z mladých nezná, jeho názory nikoho nezajímají, ale má mladistvý neotřelý ksicht a proto se díky celkové neschopnosti ČSSD do parlamentu určitě dostane.
Ivan Nový 13.3.2006 12:13

Taraszátarasi,

energetickou krizi samozřejmě mohou vyřešit biopaliva, ale pouze vyráběné z geneticky upravených rostlin, nebo živočichů. Například nepoživatelné obilí s vysokým obsahem uhlíku. Jenže Zelení jsou proti.
kapitán 13.3.2006 12:11

Re: Autor má nesporně pravdu v tom

Ovoce:
je pravda, že slivovice je na rozdíl od pomerančového likéru nebo čerešňovice více NÁRODNÍN nápojem.
míša mýval 13.3.2006 12:07

bohužel ne jednorázově

Ten ráz je jeden za druhým. A nemluvme jen o procentech, ty mě nezajímají. Mluvme o penězích. Zatímco Klaus byl kritizován za to, že zdražil elektřinu o 10 hal/kWh, socani nám ji teď zdražili o 40 hal/kWh. Mluvím o elektřině pro akumulační vytápění.
hodne neRath 13.3.2006 12:06

sociologu

- prectete si porgram SZ - a pak napiste, v cem nema autor pravdu - KONKRETNE
Ivan Nový 13.3.2006 12:06

sociologu,

povykládejte raději něco o současných postmoderních a postrevolučních časech :-)))
tygr007 13.3.2006 11:56

Re: kecy, kecy, kecicky

JETE vyrabi elektrinu asi za 1.10 Kc / kWh VCETNE poplatku na dva jaderne ucety na likvidaci elektrarny etc. Levnejsi jsou uz jenom Dukovany, krome nekolika vodnich elektraren se smesnym vykonem. Pouzite palivo se nebude trvale ukladat, ale reprocesit - technologii mame uz dnes nekolik. Stepne zbytky maji radove mensi objem (3% hmotnosti) a radove kratsi polocasy rozpadu nez transurany, ktere zustavaji v recyklovanem palivu, takze resime uloziste na stovky az tisice let. Navic mame k disposici data z prirodniho reaktoru v Oklu - bez jakekoliv ochrany se radionuklidy za miliardy let prakticky nepohnuly.
ivo.adler@seznam.cz 13.3.2006 11:43

Autor má nesporně pravdu v tom

že představy Zelených jsou fantasmagorické. Příklad Německa je na místě - investice do alternaticních zdrojů energie, které vláda pod tlakem Zelených musela vynaložit, se ukázaly jako vyhozené peníze a pro německou ekonomiku to mělo katastrofální účinky, na což nakonec vláda soc.dem. doplatila. Mám velké obavy, že podobným martýriem si budeme muset projít taky. Jó pokrok se někdy prosazuje křivolakými cestičkami. Jen tak na okraj, když jsme u těch ovocných symbolů, pro ODS bych doporučoval švestky. Mám k tomuto ovoci veskrze kladný vztah. Akorát mi dělá starost ovocný symbol pro KDU-ČSL - snad černý rybíz.
Taraszátaras 13.3.2006 11:35

Re: Re: tak nevim

Největší slabinou programu Zelených je jejich iracionální odpor k jaderné energii, ne biopaliva. Váš názor je logický, potíž je ale v tom, že ropa jednou dojde, až začne docházet, její cena se zmnohonásobí, a potom veškeré výpočty ekonomické výhodnosti (založené na současných cenách) půjdou do háje. Čistý výnos energie, který jste podtrhl, je samozřejmě něco jiného, a mě by zajímalo, kde by se dal najít.
sociolog 13.3.2006 11:35

Re: Re: tak nevim

Kalkulacka je smtelnym nepritelem zastancu jaderne energie a obnovy tezby hnedeho uhli. Investice do onovitelnych zdroju se vraci dlouhodobe, zatimco u atomovych elektraren nikdy!
sociolog 13.3.2006 11:31

nemluve o tom, ze na rozdil od ODS a CSSD se byvali bolsevici

se na u Zelenych nevyskytuji. Dle stylu bych si Bartu predstavil jako byvaleho. Stejna arogance jako u Tlusteho.
sociolog 13.3.2006 11:29

kecy, kecy, kecicky

Veskere energeticke zdroji jsou subvencovany. NIKDO mi jeste nevysvetlil navratnost investic do Tunelina: okolo 110 miliard, po tom co Westinghaus zkrachoval, a dalsich 100 miliard do nikde na svete zrealizovaneho uloziste na deseti tisice le, tedy na dobu podstatne delsi nez trvani nasi civilisace... Co stale slysim, ze Tunelin se podili na navratnosti par haliri. Jak dlouho to bude trv, nez bude Tunelin v zisku. V dluzich samozrejmne neni, nebot u jaderek panuje na celem svete komunisticka politika cernych der. V USA se vystavba jaderek zastavila nikoliv proto, ze by Reagan neco mel proti atomove energii. Reagan zkratka zastavil subvence a pro privatni firmy se tudiz jiz 20 let do jaderne energie nevyplati investovat.
Rolen 13.3.2006 11:28

Re: Re: KONEČNĚ ZMĚNA

Patočka na Bursíka předevčírem prásknul, že má podobné bytové problémy jako Gross s  Kalouskem, to jsem zvědav, co se z toho vyvrbí!?
Šedovous 13.3.2006 11:22

No mne když bolí břicho tak si chvíli posedím na toaletě,

autor si posedí holt u klávesnice
challenger 13.3.2006 11:09

Vskutku brilantní komentář

hodný modrého leninisty. Zvlášť ta pasáž o nesmyslnosti občanské společnosti se mi líbila. Ještě že můžeme podobné projevy ryzí pitomosti číst, aspoň už nyní s jistotou víme, koho nebudeme volit. Jsem totiž občan. A chápu, že některým kruhům jsem holt nepohodlný, podobně jako i ostatní občané. Chápu, že pro autora jedinou možnou cestou společenského uspořádání je společnost modrých kýválků pracujících pouze pro blaho svých modrých pánů adorující jejich bič takzvané "neviditelné ruky  trhu" (rozuměj: všudypřítomné korupce jasně rozdělující ty, kdo vládnou a ty ostatní, o trhu modří pánové nemají ani ponětí a jeho implementaci neplánují ani v nejmenším). Alternativou k modrému uspořádání je pochopitelně pouze to rudé. To aby ověčky věděli, kdo je nepřítel a aby se bály, protože ustrašený kýválek se přece ovládá daleko snáz.