1.5.2024 | Svátek práce


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
LV 23.10.2006 18:03

Re: Milujte svého profesora

Kdysi dávno, za "bolševika" jsem vždy po ránu čítával úvodník Rudého práva. Nejraději od soudruha Kojzara, ale byli i jiní chlapáci. Čet jsem ho celý, přes návaly vzteku a emeze. Abych se zdravě nas..., co zas na nás ty k... šijou. Nebo prostě z jakéhosi duševního masochismu.

Ty doby jsou naštěstí dávno pryč, ale vstali noví bojovníci. Se stejnou "láskou" nyní čtu články s. Jičínského, Peheho, a pak, (pozor, nová hvězda), i s. Vízka. Je to sice hnus, ale člověk má vždy znát způsob uvažování ideového nepřítele. Jen pište dál, soudruzi!

Dadacos 23.10.2006 15:02

Jičínský = Cato + mirek56

Jičínský mi začíná připomínat mirka56 (kdo neví, o čem je řeč, ať občas nakoukne do LN do diskusí). Jediný rozdíl je, že pan poslanec přece jen nekopíruje a nepastuje úplně pořád totéž, občas udělá "inovaci". Konstantou je v přeneseném slova smyslu jeho soud, že ODS musí být zničena.

cz260 23.10.2006 14:25

Už dost ...

Pane Jičínský, nikdy jsem nechápal proč Vám na NP dávají prostor, ale dobrá v rámci demokracie, četl jsem Vaše články, jasně musíme přece vědět co se děje ve druhém červeném táboře a vždy mě netěšilo jak se zde do Vás kde kdo naváží a dost často uráží, ale po přečtení Vašeho dnešního článku Vám jasně říkám ... UŽ DOST !!! UŽ NEPIŠTE !!! UŽ ANI NEZASTUPUJTE V PS VAŠE VOLIČE PROTOŽE JSTE HLUPÁK

Mard 23.10.2006 17:39

Re: Už dost ...

Kolego, možná nevíte, ale blbec když mlčí, tak je těžko k rozeznání od inteligenta. Doporučuji i dadále dávat široký prostor všem podobným mágům myšlení, jako je ctihodný pan Jičínský!

la verite 23.10.2006 14:24

to je fakt neuveritelny blabol

Ach, jo... tezko diskutovat s nekym, kde nechape ani, ze 1+1 = 2 (presneji 100+ 100 = 200). "Pravicovy bolsevismus" - jak ten stary komunista muze mit vubec tu drzost neco takoveho vypustit do eteru! Kolikpak politickych veznu nahnala ODS do lagru a do uranovych dolu? Ale ne druhe strane, ted si uvedomuju - vzdyt ono to ma vlastne pravdu: docasna velka koalice (a jeste lepe duhova koalice) do predcasnych voleb na jare 2007 by byla skutecne nejlepsim resenim :-)

Ghost 23.10.2006 13:59

Kreativni postup cssd?

Pane Jicinsky a co kreativni postup cssd? Velka koalice? Co je na ni kreativniho a neotreleho?Navic jeste pred 14 dny jste byli proti.Zbyvajici moznosti navrzene Paroubkem jako mesinova vlada CSSD atd. vse s komunisty - co je na tom originalniho - mensinova vlada viteze voleb byla pro cssd neprijatelna - proc by to v pripade druhe strany melo byt jinak a v cem je to originalni - okoreneno o bandu kriminalniku nalepenych na takovou mensinovou vladu.

Cssd neprinesla a neprinasi nic kreativniho, originalniho - nabici to co nabizela ods tak o cem to sockomunisticky poslanec Jicinsky mluvi?

VLK 23.10.2006 14:33

Re: Kreativni postup cssd?

Naopak, CSSD a hlavne Paroubek byli kreativni az dost. Staci si pripomenout jeho stojednickovy projev hned po volbach, Kreativitu pri pocitani vitezstvi ve volbach, kreativitu pri vymysleni zpusobu blokovani volby noveho vedeni snemovny, kreativitu v mnozstvi vyjednavanych vlad soucasne, zvlaste pak v dobe, kdy k tomu nemeli patricna povereni, kreativitu pri hazeni vernych pres palubu pri provaleni ruznych skandalu i pri hajeni jinych - no, mnohdy techtyz, jen o tyden drive. Dnesni kreativita je taky nadherna.

CSSD ma obrovskou spoustu velmi kreativnich lidi. Bohuzel tito lide prilis casto tuto kreativitu vyuzivaji jen ke hledani zpusobu, jak se dostat k penezum ci jak se udrzet u moci.

Honza 23.10.2006 13:25

Kreativita podle pisatele

znamená, že ODS by měla jmenovat předsedu vlády p. Parouba a na všechny ministerské posty sociální demokraty. Pak by je měla tuto vládu jednohlasně podpořit (spolu s komunisty) při hlasování o důvěře.

Pak by (snad ??) byla prohlášena za kreativní stranu.

Bruno 23.10.2006 13:14

Kreativita = bezcharakterní handl

Kdy už se ti socani přestanou domáhat velké koalice, která by jim umožnila zakrýt všechny korupce a zlodějny? Nemají úctu ani před sebou samými anebo, to co na ně vyplave bude tak děsivé? Paroubek a spol. neustále opakují, jak je Topolánek hloupý a omezený. že se nechce dohodnout, přitom jeho nesmlouvavý postoj je dovádí k bezradnosti a zoufalství. Neumí ani čestně pogratulovat vítězi, jen pořád mluví o sobě, o svém ublíženectví a škemrají aspoň o kousek moci.

Plzák 23.10.2006 12:59

Polarizace společnosti.

Polarizace společnosti je pozitivní jev. Strany stojící vůči sobě v opozici, jsou nuceny chtě nechtě, navzájem soutěžit. Proto ta vřelá podpora mnohých politiků pro velkou koalici. V té nemusí dělat nikdo nic. Jen by jim to umožnilo zase se flákat a krást pořád stejně.

VLK 23.10.2006 14:59

Re: Polarizace společnosti.

Polarizace zpusobuje, ze lidi hledi na politiku jen skrz jedno pravoleve prizma a nejsou schopni nezavisle na tomto prizmatu rozhodovat spoustu veci, ktere potrebuji nezaujate posouzeni. Dale polarizace ma snahu se neustale prohlubovat a ubirat prostor tem nazorum a smerum, ktere do tohoto prizmatu nezapadaji. Ve svem dusledku pokud neni dostatecne korigovana, muze radikalizace vest az k nevratnemu skoku do jednopolarni diktatury. O velkou koalici v teto situaci casto zadoni ten porazeny, ohanejici se v nouzi frazemi o pluralite nazoru, rovnovaze, pripadne i o te hrozici diktature. Ale kdyby mel navrch, tak by se choval stejne, potlacoval by jak sveho rivala tak ostatni a snazil by se uchvatit moc.

Proto je naopak potreba vicerozmernou, ne tvrde polarizovanou, politickou scenu. Berouci vice ohledu na nazory ostatnich. Klasickou koalicni vladu, kterou muze jedna kazda ze stran poslat ke dnu, kdyz se ta druha chova prilis nestandartne, tedy prilis korupcne. A k tomu je treba treti strana, momentalne v opozici, schopna uzavrit koalici s kteroukoli s tech vladnoucich. Tedy pravostredova vlada, levostredova vlada a velka koalice. A par dalsich stran, ktere se mohou dostat na mista techto tri stran po kterychkoli volbach. Jen je treba, aby volici tu korupcnost postihovali ubytkem svych hlasu. A od tohoto idealu jsme daleko, castecne i kvuli te prilisne polarizaci.

Plzák 23.10.2006 17:42

Re: Re: Polarizace společnosti.

Pane Vlku, to co píšete smrdí socializmem a intelektuálstvím. Nepopřete jistě, že vlády Anglie a USA si vedou lépe než diskusní spolky Němců a Francouzů (a jiných samozřejmě taky).

Velká koalice odpálí názory slabé (kde by se v tom případě vzala silná) opozice.

Vícerozměrná politická scéna ano - proto jsou tu různé partaje.

Bezbřehé kecání velkých koalic, to je pivní politika. Nebo nepolitická politika.

Silná vláda, byť i jedné strany a k tomu silná opozice ostatních stran.

VLK 23.10.2006 18:32

Re: Re: Re: Polarizace společnosti.

Jde o to, co myslite pod pojmem polarizace. Ja mam pred ocima, kam zavedla v davne nedavne historii polarizace Spanelsko, Recko, Portugalsko, Chile a spoustu jinych zemi. K Anglii ci USA - i tam doslo k tomu, ze jedna strana z te polarity byla nahrazena necim uplne jinym. Jen tam je system nastaven tak, ze polaritu posiluje a k prichodu jineho subjektu k moci dochazi radove jednou za padesat let.

A vlastne i muzu poprit, ze by GB byla podstatne uspesnejsi nez Nemecko. GB se ze svetove mocnosti c. 1 propada stale hloub a Nemecko dvakrat po prohrane valce bylo schopno se postavit na nohy. Poprve to tam ale pokazil Hitler prilisnou polarizaci po krizi, az podruhe se jim povedlo vytvorit skutecnou demokracii fungujici velmi podobne jak jsem popsal.

Soucasna velka koalice v Nemecku je jen z nouze cnost, ktera se stejne jako nase opozicni smlouva nevyplati, tedy neni vubec schopna odpalit dalsi hrace v politice, jak tvrdite, ale pro jejich fungujici demokracii je to moznost. Je to urcity momentalni handicap, zpozdeni, ktere se ale vyrovnava urychlenim reseni krizovych situaci pri pravostredovych ci levostredovych vladach. Ke zmene vlady neni nutne cekat na volby, staci zmena koalice.

Podobne je to napr. v Italii, ale ti to privedli az ad absurdum, to uz je tez spatne.

Naopak, že? 23.10.2006 12:57

Hodně kreténský..e...kreativní Paroubek

Jeho kreativita dosahuje nadoblačných výšin a rychlost pádu tomu odpovídá....krásný den...ne "tvůrci" všech možných i nemožných ústav za posledních padesát let, samozřejmě...

H 23.10.2006 12:45

Pane Jičínský

gramotnost nespočívá jen v tom, že umíte cosi napsat. Je to také umění naslouchat reakcím. Prosím, přečtěte si alespoň jednou reakce na vaše články. Nikdo Vás tu nechce. Pište prosím do Rudého práva, Tribuny a jim podobných listů. Nabízí se také Népszabatság, Izvěstije Vás už asi neotisknou. Neobtěžujte prosím slušné lidi.

VLK 23.10.2006 15:04

Re: Pane Jičínský

Jicinsky dela dobre, ze tu pise. Presneji Aston s Wagnerem delaji dobre, ze ho otiskuji. Na Stepanka, Zantovskeho, Blahu ci Dolezala se tu taky ozyva spousta lidi, ze sem nemaji psat. Ale bez toho, aby se clovek konfrontoval s nazory druhych, hlavne tech, kteri mu oponuji, se nemuze ve svych nazorech vyvijet. Pristihuju se, ze na Jicinskeho nazory odpovidam casteji, nez na pravicaky - jednoduse proto, ze je s cim nesouhlasit.

Mard 23.10.2006 17:41

Re: Re: Pane Jičínský

Souhlas + navíc můj příspěvek o něco výše.

alfa27 23.10.2006 12:45

vyjímečná situace

Povolební situace není opravdu nijak vyjímečná v rámci střední Evropy.Stejně jako v Německu a Rakousku zde máme dva silné vítěze-poražené.Vyjímečná je pouze osoba Jiřího Paroubka, tohoto křížence Mečiara s Lukašenkem,ochotného spoupracovat s komunisty.Toho v Německu ani Rakousku nemají.Schrodera ani nenapadlo spojit se s stranou demokratické levice, ač ta je jen slabý odvar proti našim komunistům.Ale od soudruha Jičínského nemohu očekávat pochopení takového rozdílu.

Quin 23.10.2006 12:27

Pane Jičínský,

 " kreativní " ve Vašem podání rovná se bezcharakterní. To už vám musí hodně téct do bot, když s tímhle přicházíte. Nevšiml jsem si, že by něco podobného připouštěl Váš guru bezprostředně po volbách ve svých památných výlevech. V SRN se na velké koalici shodli, ale určitě nebyli zatíženi takovým množstvím invektiv, jako u nás. Co takhle přiznat vládu vítězi voleb, ať už má většinu nebo ne, kontrolovat jej a chystat se na volby příští s cílem jej vystřídat. To by skutečně bylo kreativní. A otočení kola dějin se nemusíte bát, vždyť máte 100 hlasů.

třit tečky 23.10.2006 12:24

tak co vlastně platí?

tak co vlastně platí? Národní fronta proti ODS nebo snaha o velkou koalici s ODS? Víte vůbec sám, autore, co vlastně chcete? Jak nám chcete vládnout, když se neumíte ani na vlastním předsenictvu dohodnout?

VLK 23.10.2006 15:06

Re: tak co vlastně platí?

Tot ta kreativita! Umelec tvori. Nevi co tvori. Abstraktni umeni v politice! Dali a Picasso v jednom! Knizak hadra.

sam 23.10.2006 12:17

Mistre

zavazna vule obcanu, kteri se dostavili k volbam, byla vlada pravostredove koalice (o 150.000 hlasu vice nez vy a komunisti dohromady - pricemz jste si mimochodem v CSSD odhlasovali ze nebudete s komanci spolupracovat). Takze nechapu, proc tady volate po velke koalici - ta je nesmyslna. Zadny z volicu ji nechtel a nechce. Predcasne volby jsou v tuhle chvili jedine schudne reseni. Jakykoli prebehlik bude automaticky podeziran (a ne nepravem) z korupce. Velkou koalici volici nechteji.

VIK 23.10.2006 12:06

Tak toto je další člověk ze skupiny Paroubek a spol,, kvůli kterým ztrácí socdemáci dost hlasů. Jsem zvědav, kdy si to ČSSD uvědomí a vyrazí tyto kreatury zavřenými dveřmi.

QEntity 23.10.2006 11:54

Hlásáte bludy

Pane Jičínský, právě jste se projevil jako extremista... Není totiž možné tvrdit, že směřování k novým volbám je a priori neústavní....8-o

A usilovat nyní o konsensus se stranou (a nebo si jej dokonce nějakým způsobem vynucovat), která má úplně odlišný program po antikampani typu ODSmínus je mírně řečeno naivní a schizofrenní.....Rv

Štváč 23.10.2006 11:51

Lhář

Jičínský velkou koalici nijak "nepreferuje." Ale ano. Je to dost hnus, je-li ČSSD v úzkých, nabízet takové svinstvo po vzoru "Klaus-Zeman." Komunista se nezapře. Dávat příklad ze zemí s vyspělou demokracií je demagogie na přitroublé voliče. Ale je jich tu dost, tak proč to nezkusit, ne ?

raptor 23.10.2006 11:37

Mno, pane Jičínský,

takhle Vám to povím: i kdybychom naši radniční koalici potřebovali ustavit se socdemáky, což naštěstí nepotřebujeme, pochybuju, že bych si s nimi dokázal sednout k jednomu stolu a nevidět nad nimi Paroubkův vznášející se stín. Já totiž včera několik svých kolegů a sebe přistihl, že už neříkáme 'socdemáci'. Říkáme 'Paroubkovci'.

James 23.10.2006 11:30

Pane Jičínský,

 že Vás to ještě baví?!

Lerak 23.10.2006 11:29

Jičínskému

A STAČILO TAK MÁLO-TOLEROVAT MENŠINOVOU VLÁDU-BEZ VYDÍRÁNÍ OVŠEM.

Malý Aston 23.10.2006 11:04

Soudruh Jičinský nemá zastání ani u rodokožců!

Na všechny články se vrhne Milda nebo Jaroušek a píší a píší.Je zajímavé,že nikdo z rudokožců nehájí soudruha Jičinského.On je skutečně mimo realitu a snad jen jeho stáří,kdy vzpomíná na radostné mládí u komoušů mu dává sílu zde psát své voloviny.To jsou takové nesmyslné názory,že je nikdo ani od těch rudokožců není schopen hájit.To hovoří za vše.Je to skutečně starý člověk a se stářím se všechny negativní povahové rysy člověka vynořují a odhalují jeho pravé myšlenky.Byl rudokožcem a celý život jim zůstal.Pročpak raději nepřestoupí k Filipovi?

Radajan 23.10.2006 22:01

Re: Soudruh Jičinský nemá zastání ani u rodokožců!

Malý Astone. S tím stářím a úbytkem neuronů v mozku máš pravdu.