29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Lži a populismus

Stále více se ukazuje, že předvolební sliby Tomia Okamury a jeho SPD nebyly nic jiného, než lži a populismus. A ani předseda hnutí Tomio Okamura asi program vůbec nečetl. Jeho lidé navrhují a hlasují pro návrh proti českým zájmům.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kotas 4.1.2018 12:23

Re: Idiot nebo je za to placen?

Také byla celých 40let věrným souputníkem KSČ v Národní frontě.

Z. Velínský 4.1.2018 9:56

To sice máte pravdu, ale SPD tak promyšlený úmysl nemá

Je celkem jasné, že zastavení finanční pomoci do míst zasažených válkou jenom donutí více lidí k útěku do Evropy, ale v myšlení zástupců SPD bychom tak vysokou inteligenci neměli očekávat. Je to mnohem jednodušší. Poslanec SPD měl hlasovat na téma "pomoc imigrantům". Na to samozřejmě hlasuje NE! - protože pro SPD když imigrant, tak NE. A když Čechy, tak JO. Když EU, tak NE. Takhle jednoduché to mají.

P. Zinga 4.1.2018 9:48

Nezlobte se,

ale nevidím žádnou povinnost pomáhat a už vůbec žádnou oprávněnou souvislost mezi pomocí a migrací.To chce pan poslanec živit celou Afriku? Jeho logika je děravá.

Ale co se divit ve státě, ve které je "povinnost darovat"? (Viz povinnost darovat neprodané zboží.)

Věky věku bylo darování aktem náklonnosti či solidarity, teď to je povinností.Nebo taky kalkulem.

A z tohoto myšlení vychází i autor: když neobdarujeme, škodíme sami sobě... Jaká to kulišárna. Ve skutečnosti je to tak, že ti Afričané si říkají: To musí být velmi bohaté země, když tak nesmyslně rozdávají. Proč čekat tady? Není rozumnější se o to bohaství podělit u nich?

P. Lenc 4.1.2018 9:59

Re: Nezlobte se,

Ano, souhlas. A "povinnost darovat zboží", tak to je již postavené na hlavu.Co bude příště povinností?Povinnost občana "dobrovolně" na něco přispět?

L. Vrána 4.1.2018 10:06

Re: Nezlobte se,

Další souhlas

J. Svoboda 4.1.2018 11:45

Re: Nezlobte se,

V článku není slovo povinnost a ani slovo o tom, že by pan poslanec chtěl živit celou Afriku.

No ale sepsul jste ho za to, co nenapsal, opravdu řádně.

Pěkný den.

P. Zinga 4.1.2018 12:14

Re: Nezlobte se,

Ale pane Svobodu, jestliže to nebere jako "vlasteneckou"povinnost, tak proč se čilí? A vy s ním?

Pomáháte? Komu?

J. Svoboda 4.1.2018 12:42

Re: Nezlobte se,

To vy jste mě zapoměl odpovědět na to, proč autora peskujete za to, co nenapsal.

Pěkný den.

R. Langer 4.1.2018 13:01

Re: Nezlobte se,

Takže souhlasíte s tím, že pomáhat je třeba pouze dobrovolně, stejně jako to podle vás tvrdí autor, a když někdo nepomáhá (ale s pomocí souhlasí, jako třeba SPD), tak je všechno naprosto v pořádku? Protože to potom s autorem též zcela souhlasím - pomáhejte, ale za jeho a vaše peníze. Jestli je tedy podle vás článek opravdu o tomhle. :-D

J. Svoboda 4.1.2018 14:51

Re: Nezlobte se,

Co je to za pomoc zadarmo (skoro zadarmo), co nabízí SPD?

F. Navrátil 4.1.2018 9:18

Sluníčkář jásá tam, kde realista přenýšlí

Myšlení pana Zdechovského postrádá logiku. Když se budou pumpovat peníze do imigrantských táborů, nebudou mít imigranti snahu vrátit se domů nebo se zařadit do normální společnosti. Tábory se financují desítky let a postupně se z nich stávají zoologické zahrady, kde osazenstvo nepracuje, rychle se množí a nabíjí se agresivitou. To vše díky tomu, že má bez práce zajištěno ubytování, stravování a vše, co potřebuje k životu. Dlouhodobé financování takových táborů je stejně zhoubné pro osazenstvo i okolí jako nepojistné sociální dávky pro nepřízpůsobivé.

J. Schwarz 4.1.2018 9:15

Vy nakonec,

pane Zdechovský, vlastně tvrdíte že nemá smysl se bránit proti zlodějům, respettive že nejúčinnější "obranou" bude něco jim dát předem a oni ztratí motivaci k vám vlézt. Kupříkladu soused, který na své zahradě vykácel všechny stromy a spálil je teď chodí krást k vám. Co uděláte? Samozřejmě, jako lidovec, část své úrody otrháte sám a spustíte mu je v bedýnce přes plot. Vypustit na zahradu dva vlčáky by asi nebylo dost "lidské" a politicky korektní. Takže rozdíl mezi vámi a Okamurou je v tom, že on navrhuje vypustit vlčáky, zatímco vy trváte na tom že i branka nesmí být zamčená. Co kdyby se nějaký "chudák" potřeboval najíst a umřel by za plotem. To byste se snad oběsil! jenže háček je v tom, že vy si na takovéto dobrodince jen hrajete. nerozdáváte svoje plody, ale cizí. Tu zahradu jste pronajal a inkasujete z ní stejný výnos, takže ovoce rozdané sousedovi jde k tíži nájemce. Zase jeden typický lidovecký chytrolín.

P. Maleček 4.1.2018 9:11

Okamura - produkt proislámského bruselismu.

Ano, Okamura si z imigrační problematiky udělal stát dojící byznys. Když přehnaným strašením islámem oblbuje voliče a pak tyje z dotací státu na volební úspěch své víc sekty než partaje. Proto každý den začíná motlitbou (stejně jako Zeman) - můj pánbíčku na nebíčku dej dnes více uprchlíčků.

A tak musí Okamura, v zájmu svého byznysu, pracovat na co největším dovozu islámu do EU. Proto ty jeho snahy po omezování pomoci ČR přímo v islámských zemích. Však pokles či dokonce zastavení návozu islámu do EU je jeho největší noční můrou - čím by pak voliče oblboval a na státním se krmil?

Ovšem nutno říct, že těžko by se tímhle byznysem mohl Okamura živit, nebýt proislámského bruselismu. Proti němu by měl pan EUposlanec bojovat, ne jen proti na něm se přiživujícímu příštipkáři Okamurovi.

J. Schwarz 4.1.2018 9:40

Re: Okamura - produkt proislámského bruselismu.

Ono je už dnes jasné, že z té islámské náplavy je opravdových uprchlíků nanejvýš 5% a ekonomické přivandrovalce nikdo nedokáže dostat ven ze země. A to ani když dostanou na cestu 3.5 tisíce EURo a zdarma letenku, což obnáší víc než sto tisíc korun. Přitom když českému důchodci, který celý život povinně cáloval sociálce přidají 4 stovky, je z toho veliká sláva. Jo, to kdyby se "bratr" Zdechovský vzdal apanáže europoslance a věnoval ty peníze na "pomoc na místě" - to by byla bomba! Získal by jistě šanci být svatořečen, určitě alespoň dnešním papežem.

J. Svoboda 4.1.2018 11:49

Re: Okamura - produkt proislámského bruselismu.

Motat EURa a 4 stovky korun našich důchodců dokáže jen školený demagog.

Pěkný den.

O. Zuckerová 4.1.2018 10:34

Re: Okamura - produkt proislámského bruselismu.

Pane Malečku, neužívejte cizí slova, když máme česká. Např. slovo "motlitba" v českém jazyce vůbec neexistuje, jen v Lidovkách jsem se s ním setkala, no a tam je to samozřejmé, je to tam samý exot. Nezapomeňte nám příště sdělit, za kterou sektu kopete Vy a kde ráčíte býti příštipkářem.

J. Svoboda 4.1.2018 11:51

Re: Okamura - produkt proislámského bruselismu.

Hrubka je znáka členství v nějaké sektě? Od kdy?

Pěkný den.

D. Polanský 4.1.2018 9:05

Nakonec je to o jediném

Islám ANO, nebo NE. Bohužel autor nám stále sděluje, velice rafinovaně, že ANO. Kdo ho platí? Muslimové, nebo my? Koho chleba jíš, toho píseň zpívej! Jednoduchá a prostá pravda.

J. Sova 4.1.2018 10:23

Re: Nakonec je to o jediném

Spíš ho platí Vatikán.

T. Hraj 4.1.2018 8:49

lži a populismus? demagogie a moralismus!

1) Nějak nechápu rovnici pana Zavadila: menší pomoc v místech konfliktu = souhlas spřijímáním více imigrantů do Evropy.

2) Humanitární pomoc je dobrá vůle a ne nějaká samozřejmá povinnost, jak to prezentuje pan Zavadil.

3) V Izraeli je opravdu méně zbraní. Ovšem, jak se uvádí v odkazovaném článku, míněny jsou zbraně civilní. Ty jsou ale v Izraeli drženy a používány (aktivně a denně nošeny) z důvodu akutní teroristické hrozby, kdežto v ČR visí na věšáku ve skříni a používají se převážně když majitel dostane chuť na něco se šípkovou omáčkou nebo se zelím.

J. Svoboda 4.1.2018 11:53

Re: lži a populismus? demagogie a moralismus!

Rozčílil jste se vskutku řádně, ale nepřečetl jste si správně ani jméno autora.

To pak podle toho ty vaše vývody taky vypadají.

Pěkný den.

T. Hraj 4.1.2018 12:25

Re: lži a populismus? demagogie a moralismus!

Pravda, děkuji za upozornění.

Teze, že je touto mojí chybou současně vyvrácena i má argumentace je pozoruhodná.

J. Svoboda 4.1.2018 12:29

Re: lži a populismus? demagogie a moralismus!

Tak ta vaše "pečlivost" mě vede k takovému závěru.

S. Donát 4.1.2018 12:18

Re: lži a populismus? demagogie a moralismus!

To byste se divil, kolik v ČR denně potkáte ozbrojených lidí. Jen to nevíte, protože nosit je možno pouze skrytě.

J. Svoboda 4.1.2018 14:49

Re: lži a populismus? demagogie a moralismus!

Vědecky je prokázáno, že nošení palné zbraně v době míru civilem je z větší části kompenzace osobní nedostatečnosti. Takových vás budou jistě velké počty.

Pěkný den.

S. Donát 4.1.2018 16:14

Re: lži a populismus? demagogie a moralismus!

Vědecky dokázáno.... pobavil jste, dnes poprvé. Díky :)

J. Vintr 4.1.2018 16:26

Re: lži a populismus? demagogie a moralismus!

Můžete spoléhat na to, že se nikdy nedostanete do situace, kdy vám může být střelná zbraň užitečné, ale to vám nedává žádnou záruku, že se to nestane. A věřit, že vás v takové situaci ochrání stát, je naivita. Racionální chování je raději celý život mít zbraň zbytečně, než se jednou (a třeba naposledy) v životě ocitnout v situaci, kdy vám bude chybět.

S. Donát 4.1.2018 16:33

Re: lži a populismus? demagogie a moralismus!

Přesně tak. Nosím pistoli, protože policajt se mi do kapsy nevejde.

I. Mentlík 4.1.2018 8:22

Což takhle začít něco dělat

Vážený pane europoslanče,

připouštím, že pan Tomio asi není žádný myslitel, jde jen o to, jaké pohnutky k rozhodování měli jeho straníci. To už se z Vašeho příspěvku nedozvídám. Každý biologický druh má tendenci rozšiřovat hranice své působnosti, pokud mu v tom nic nebrání (zeptejte se biologů nebo zoologů), ať už jde o Metternichův bolševník v západních Čechách nebo Mackovy králíky v Austrálii. Nevím, kde vzal člověk právo nadřazovat celou lidskou rasu nad jiné biologické druhy, když už chce chránit přírodu, bylo mi však v mládí vštěpováno, že pračlověk preferoval svoji vlastní tlupu a jakým způsobem, však nesetkal jsem se v literatuře s případem, že by popadl tři čtvrtiny mamuta a donesl je sousedům. Doporučuji Vám: 1. Položte si před sebe tabulky světového populačního vývoje. 2. Zkuste se zamyslet na smyslem a výsledky dosavadní aplikace "humanitární" pomoci, zejména v Africe. 3. Snažte se z toho vynechat islám jako takový, jeho šíření na černém kontinentě je pouze důsledek tamní gramotnosti. 4. Pokuste se vymyslet, jak neblahý vývoj zastavit, neboť stávající migrační vlna je pouhým počátkem stěhování národů, které nezbytně nastane, když nic nevymyslíte.

Pokud chcete namítnout, že žijeme v přebytku, tak s Vámi souhlasím, pravděpodobně i u Vás bych nalezl něco, co vůbec nepotřebujete a co se nemuselo vyrobit. Pokud mi chcete sdělit, že právě přebytky lze nabídnout "sousedům" třeba v Maghrebu, zeptám se já Vás, jestli si ze svého platu necháte 12 tisíc jako průměrný důchodce v ČR a zbytek věnujete na podporu porodnosti v rozvojových zemích.

J. Svoboda 4.1.2018 11:56

Re: Což takhle začít něco dělat

Kde jste vyčetl, že ta snížená pomoc byla určena na podporu porodnosti v rozvojových zemích?

Nikde, je to klasické FakeNews.

Pěkný den.