29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Lži a populismus

Stále více se ukazuje, že předvolební sliby Tomia Okamury a jeho SPD nebyly nic jiného, než lži a populismus. A ani předseda hnutí Tomio Okamura asi program vůbec nečetl. Jeho lidé navrhují a hlasují pro návrh proti českým zájmům.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Mikulec 5.1.2018 13:48

Re: Článek sám je čítanková ukázka populistické demagogie.

Takže vy ani nevíte, že upozorňuje na čtyři uprchlické tábory v ČR a dávno před volbami to říkal.Je vidět, že jen nálepkujete, a ani si nezjistíte relevantní informace. Ty nejsou k nálepkování, pravda, potřeba. Jednoduchým lidem stačí červený hadr.:-)

P. Kolar 4.1.2018 23:05

Re: Článek sám je čítanková ukázka populistické demagogie.

Mluvíte jako pan Zdechovský.

Š. Apolen 4.1.2018 22:59

Re: Článek sám je čítanková ukázka populistické demagogie.

Podpásovou demagogii používá právě Okamura. Jenom by potřeboval nějaké uprchlíky v ČR, aby mohl říkat : "Vidíte, já jsem vám to říkal".

P. Kolar 4.1.2018 22:51

Článek sám je čítanková ukázka populistické demagogie.

Myšlenkový skok od hlasování pro snížení zahraniční pomoci, k obvinění ze lží, populismu, a chtění víc muslimských migrantů do Česka - je tak neuvěřitelný, jako je nestoudný. Jak níže paní Sedláčková trefně napsala, je to "podpásová demagogie". Ale nejenom to, všimněte si, jak si pan Zdechovský šikovně přivlastní téma, jehož se lidé obávají (muslimské migrace) a to použije jako obvinění proti SPD a panu Okamurovi. Takovéto obvinění (Proč chce Okamura v Česku víc muslimských migrantů?) je téměř na soudní žalobu. Hlavně, že má hanlivou nálepku do titulku, která utkví v hlavě oné značné skupině lidí, co čtou jenom titulky. Ještě chybělo standartní obvinění z rasismu.

Tato propagandistická taktika se v poslední době tak šíří (téměř exklusivně v levicových kruzích), že si kladu otázku, jestli na to není někde nějaká škola.

Š. Apolen 4.1.2018 22:49

Re: Dobře napsané

Pane Kobetiči, na to Vaše víc po lopatě bych byl docela zvědavý.

Š. Apolen 4.1.2018 22:40

Re: No nevím

Tedy, Vy máte hlavu, pane vachmajstr. :-)))

Š. Apolen 4.1.2018 22:39

Re: .

Tu specifikaci si musíte najít, paní Jandáková v jiných zprávách. SPD hlasovalo pro snížení výdajů na pomoc, kterou lze specifikovat podle toho, kolik se na pomoc z rozpočtu vyčlení. Není to logické ?

Š. Apolen 4.1.2018 22:35

Re: Jste zoufalec. Vážený brusele poslanče.

Pane Hašku, z čeho se moře skládá ? Není z těch kapek, které padají z nebe ? Do Jordánska neposílá pomoc jen ČR!

M. Jandáková 4.1.2018 21:55

.

poslanci Okamurova SPD nejen navrhli, ale i všichni jako jeden muž hlasovali pro snížení výdajů na pomoc v zahraničí, a to hned o 200 milionů z původních 700 milionů korun.

.

Mne se to nechtelo, vcera po pulnoci, psat. Ale formulace "snizeni vydaju na pomoc", blize nespecifikovanou, neni plnohodnotnou "informaci", takze si nemohu udelat vubec zadny nazor. Nemuzu souhlasit anebo nesouhlasit s obsahem clanku, zustavam proste mimo jeho zamer. A urcite v tom nejsem sama.

Š. Hašek 4.1.2018 21:49

Jste zoufalec. Vážený brusele poslanče.

Kolik jste poslal vlastních peněz té skoro miliardě lidí v Africe??? Vy je budete peněžními dary prosit, aby laskavě zůstali pod tím svým sluníčkem, dál nepracovali, makali od rána a necpali se do chladné Evropy??? Jděte do háje a SPD nechte jejím voličům.

Slyšel jste někdy něco o "kapce v moři"???

J. Kanioková 4.1.2018 21:39

:))))))))))))))

V. Kobetič 4.1.2018 21:33

Re: Dobře napsané

Rozumím - příště více polopatě. I když...

P. Rudolf 4.1.2018 20:34

Re: Dobře napsané

V.Kobetiči, je fajn, že čtete Psa, ale co já s tím? Na váš zmatený příspěvek bohužel věcně zareagovat neumím, tak snad se vám něco smysluplného podaří zplodit příště. I když...

J. Vintr 4.1.2018 20:01

Re: No nevím

Bohužel je to tak, že veškerá charitativní pomoc jen přispívá k neúnosnému přemnožování tamního obyvatelstva. Pokud oni nezmění své rozmnožovací zvyklosti, nemělo by se jim dávat absolutně nic.

J. Vintr 4.1.2018 19:58

Re: Jak praví staré čínské přísloví

Když jsou předem varováni a neuposlechnou, pak je střelba zcela legitimní. Jak jinak chcete zabránit lidem v násilném překročení hranice?

S. Donát 4.1.2018 19:35

Re: Asi řádí v Bruseli nějaká nakažlivá duševní choroba

Nebo nechat Afriku Afrikou a zapomenout na ni. Populace by se zredukovala přirozenou cestou velmi rychle. Ale to by museli udělat všichni "pomahači" a není to reálné.

J. Vintr 4.1.2018 19:07

Re: Asi řádí v Bruseli nějaká nakažlivá duševní choroba

Situaci v Africe by mohla zlepšit jen kompletní koloniální správa některou evropskou zemí. A i to by trvalo dlouhá desetiletí. Za tu dobu se ovšem zmnoží domorodé obyvatelstvo vysoko nad únosnou mez, což nemůže skončit jinak než nějakou katastrofou. Jediné co by mohlo Africe pomoci "upustit páru", aby ta katastrofa nebyla tak veliká, by byly masivní dodávky střelných zbraní a munice ....

R. Morava 4.1.2018 18:29

No nevím

Pan Zdechovský má pravdu v tom, že lidé si mají pomáhat a jsem pro rozumnou formu podpory afrických zemí jakou dělá Charita nebo ADRA.

Nicméně se neukazuje že to má nějaký vliv na snížení migrace do Evropy. To si snad myslí už jen pár naivků jedním z nich je pan Drahoš. SPD tedy migraci do Evropy nepodporuje. Jen nechce pomáhat cizincům.

V. Kobetič 4.1.2018 18:04

Re: Dobře napsané

P.Rudolfe, rád čtu NP, jak příspěvky autorů, tak snad ještě víc i diskuse – tedy čtu rád i vaše vyjádření a se zájmem, čím opět zaperlíte... Musím však předeslat, že se mi ještě nikdy nepovedlo s některým s vašich sdělení souhlasit - byť bych snad i rád... To co sdělujete dnes k panu Zdechovskému – tak to mi připomíná našeho plk. Svobodu (jemuž se vyhýbali i lampasáci ze štábu), když jsem se kdysi na voj. katedře ČVUT zúčastňoval PŠ absolventů... Perel z těch dob by bylo na román – a váš příspěvek u mne evokoval jednu vzpomínku na sdělení našeho školitele „...víte soudruzi, kdyby k atomové válce došlo, nemusíte se obávat, mi tu válku vyhrajeme...“

Myslím, že vy úmyslně nelžete (jak obviňujete kdekoho), vy jste prostě takovej. Takže – gratuluji.

J. Pražák 4.1.2018 18:03

Re: Asi řádí v Bruseli nějaká nakažlivá duševní choroba

Přesně tak. Celá Afrika produkuje cca 3% světového bohatství. I kdyby se celá potopila do oceánu, tak by se nic nestalo.

J. Pražák 4.1.2018 18:02

Re: Asi řádí v Bruseli nějaká nakažlivá duševní choroba

Inteligent kultivovaně promluvil z nějaké ziskovky... :-))))

P. Čech 4.1.2018 17:41

Re: Vlastenec chce pomáhat v místě konfliktů?

Přesně tak to má být. Pouze jednu maličkost navíc. V těch dokladech musí mít povolení k pobytu v daném státě a nebo jeho vízum.

S. Donát 4.1.2018 16:33

Re: lži a populismus? demagogie a moralismus!

Přesně tak. Nosím pistoli, protože policajt se mi do kapsy nevejde.

A. Sedláčková 4.1.2018 16:30

Pokud jsem pochopila správně,

SPD hlasovala proti navýšení peněz na zahraniční pomoc o 200 milionů Kč. Tedy stále platí, že pomáháme částkou 500 mil. Kč. To proboha nestačí? Jsme malý státeček, nijak bohatý. Jsem důchodkyně, ale pořád pracuji, snažím se nebýt nikomu na obtíž. Naše vláda je velkorysá, budiž, měla by ale myslet více na své občany. V tomto smyslu má plus SPD, kterou já nemusím. Pan Zdechovský mne překvapil svou podpásovou demagogií, která číší z každé věty.

V. Pokorný 4.1.2018 16:29

Re: Stačil mi

Pardubák nejsem, ale blízko jsem bydlel. Mějte se dobře

V. Pokorný 4.1.2018 16:27

Re: Stačil mi

Jistě, máte pravdu. Přímo to pan Zdechovský nepíše. Nicméně směr toho článku, aspoň podle mne, jakoby k tomu směřuje.

Mějte se dobře.

J. Vintr 4.1.2018 16:26

Re: lži a populismus? demagogie a moralismus!

Můžete spoléhat na to, že se nikdy nedostanete do situace, kdy vám může být střelná zbraň užitečné, ale to vám nedává žádnou záruku, že se to nestane. A věřit, že vás v takové situaci ochrání stát, je naivita. Racionální chování je raději celý život mít zbraň zbytečně, než se jednou (a třeba naposledy) v životě ocitnout v situaci, kdy vám bude chybět.

S. Donát 4.1.2018 16:14

Re: lži a populismus? demagogie a moralismus!

Vědecky dokázáno.... pobavil jste, dnes poprvé. Díky :)

J. Pražák 4.1.2018 15:51

Re: Asi řádí v Bruseli nějaká nakažlivá duševní choroba

Proč zadarmo? Zadarmo ani kuře nehrabe. Pro vás ještě jednou: Čína investuje v Africe, má tam odhadem 3 miliony specialistů. Za těžební práva a pronájem zemědělské půdy staví infrastrukturu a zaměstnává afričany na těchto stavbách, v zemědělství a při těžbě.

Cokoli dáte lidem zdarma, tak si toho neváží a zkazí jim to charakter. U nás i v Africe jsou názorné příklady.

S. Donát 4.1.2018 15:32

Re: Jak praví staré čínské přísloví

Máte pravdu, nepřistoupím. Nesázím se, nesázím ani na sport. Když hazard, tak vždy jen tam, kde to můžu ovlivnit svými schopnostmi.

Nicméně do těch deseti let si umím představit, že budeme mít opět zavřené a střežené hranice. Buď sami, nebo společně s pár okolními státy. Pokud to tak nebude a nebude to zapotřebí, budu velmi rád, že se budu mýlit.