14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Diskuse k článku

POLITIKA: Lži a populismus

Stále více se ukazuje, že předvolební sliby Tomia Okamury a jeho SPD nebyly nic jiného, než lži a populismus. A ani předseda hnutí Tomio Okamura asi program vůbec nečetl. Jeho lidé navrhují a hlasují pro návrh proti českým zájmům.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Fleiszner 4.1.2018 9:58

Idiot nebo je za to placen?

První dva odstavce primitivní demagogie a dál se to nedá číst. Dost to vypovídá o pisálkovi, který je buď idiot nebo je za to placen (horší varianta).

Z. Velínský 4.1.2018 9:56

To sice máte pravdu, ale SPD tak promyšlený úmysl nemá

Je celkem jasné, že zastavení finanční pomoci do míst zasažených válkou jenom donutí více lidí k útěku do Evropy, ale v myšlení zástupců SPD bychom tak vysokou inteligenci neměli očekávat. Je to mnohem jednodušší. Poslanec SPD měl hlasovat na téma "pomoc imigrantům". Na to samozřejmě hlasuje NE! - protože pro SPD když imigrant, tak NE. A když Čechy, tak JO. Když EU, tak NE. Takhle jednoduché to mají.

P. Zinga 4.1.2018 9:48

Nezlobte se,

ale nevidím žádnou povinnost pomáhat a už vůbec žádnou oprávněnou souvislost mezi pomocí a migrací.To chce pan poslanec živit celou Afriku? Jeho logika je děravá.

Ale co se divit ve státě, ve které je "povinnost darovat"? (Viz povinnost darovat neprodané zboží.)

Věky věku bylo darování aktem náklonnosti či solidarity, teď to je povinností.Nebo taky kalkulem.

A z tohoto myšlení vychází i autor: když neobdarujeme, škodíme sami sobě... Jaká to kulišárna. Ve skutečnosti je to tak, že ti Afričané si říkají: To musí být velmi bohaté země, když tak nesmyslně rozdávají. Proč čekat tady? Není rozumnější se o to bohaství podělit u nich?

J. Schwarz 4.1.2018 9:40

Re: Okamura - produkt proislámského bruselismu.

Ono je už dnes jasné, že z té islámské náplavy je opravdových uprchlíků nanejvýš 5% a ekonomické přivandrovalce nikdo nedokáže dostat ven ze země. A to ani když dostanou na cestu 3.5 tisíce EURo a zdarma letenku, což obnáší víc než sto tisíc korun. Přitom když českému důchodci, který celý život povinně cáloval sociálce přidají 4 stovky, je z toho veliká sláva. Jo, to kdyby se "bratr" Zdechovský vzdal apanáže europoslance a věnoval ty peníze na "pomoc na místě" - to by byla bomba! Získal by jistě šanci být svatořečen, určitě alespoň dnešním papežem.

F. Navrátil 4.1.2018 9:18

Sluníčkář jásá tam, kde realista přenýšlí

Myšlení pana Zdechovského postrádá logiku. Když se budou pumpovat peníze do imigrantských táborů, nebudou mít imigranti snahu vrátit se domů nebo se zařadit do normální společnosti. Tábory se financují desítky let a postupně se z nich stávají zoologické zahrady, kde osazenstvo nepracuje, rychle se množí a nabíjí se agresivitou. To vše díky tomu, že má bez práce zajištěno ubytování, stravování a vše, co potřebuje k životu. Dlouhodobé financování takových táborů je stejně zhoubné pro osazenstvo i okolí jako nepojistné sociální dávky pro nepřízpůsobivé.

J. Schwarz 4.1.2018 9:15

Vy nakonec,

pane Zdechovský, vlastně tvrdíte že nemá smysl se bránit proti zlodějům, respettive že nejúčinnější "obranou" bude něco jim dát předem a oni ztratí motivaci k vám vlézt. Kupříkladu soused, který na své zahradě vykácel všechny stromy a spálil je teď chodí krást k vám. Co uděláte? Samozřejmě, jako lidovec, část své úrody otrháte sám a spustíte mu je v bedýnce přes plot. Vypustit na zahradu dva vlčáky by asi nebylo dost "lidské" a politicky korektní. Takže rozdíl mezi vámi a Okamurou je v tom, že on navrhuje vypustit vlčáky, zatímco vy trváte na tom že i branka nesmí být zamčená. Co kdyby se nějaký "chudák" potřeboval najíst a umřel by za plotem. To byste se snad oběsil! jenže háček je v tom, že vy si na takovéto dobrodince jen hrajete. nerozdáváte svoje plody, ale cizí. Tu zahradu jste pronajal a inkasujete z ní stejný výnos, takže ovoce rozdané sousedovi jde k tíži nájemce. Zase jeden typický lidovecký chytrolín.

P. Maleček 4.1.2018 9:11

Okamura - produkt proislámského bruselismu.

Ano, Okamura si z imigrační problematiky udělal stát dojící byznys. Když přehnaným strašením islámem oblbuje voliče a pak tyje z dotací státu na volební úspěch své víc sekty než partaje. Proto každý den začíná motlitbou (stejně jako Zeman) - můj pánbíčku na nebíčku dej dnes více uprchlíčků.

A tak musí Okamura, v zájmu svého byznysu, pracovat na co největším dovozu islámu do EU. Proto ty jeho snahy po omezování pomoci ČR přímo v islámských zemích. Však pokles či dokonce zastavení návozu islámu do EU je jeho největší noční můrou - čím by pak voliče oblboval a na státním se krmil?

Ovšem nutno říct, že těžko by se tímhle byznysem mohl Okamura živit, nebýt proislámského bruselismu. Proti němu by měl pan EUposlanec bojovat, ne jen proti na něm se přiživujícímu příštipkáři Okamurovi.

D. Polanský 4.1.2018 9:05

Nakonec je to o jediném

Islám ANO, nebo NE. Bohužel autor nám stále sděluje, velice rafinovaně, že ANO. Kdo ho platí? Muslimové, nebo my? Koho chleba jíš, toho píseň zpívej! Jednoduchá a prostá pravda.

T. Hraj 4.1.2018 8:49

lži a populismus? demagogie a moralismus!

1) Nějak nechápu rovnici pana Zavadila: menší pomoc v místech konfliktu = souhlas spřijímáním více imigrantů do Evropy.

2) Humanitární pomoc je dobrá vůle a ne nějaká samozřejmá povinnost, jak to prezentuje pan Zavadil.

3) V Izraeli je opravdu méně zbraní. Ovšem, jak se uvádí v odkazovaném článku, míněny jsou zbraně civilní. Ty jsou ale v Izraeli drženy a používány (aktivně a denně nošeny) z důvodu akutní teroristické hrozby, kdežto v ČR visí na věšáku ve skříni a používají se převážně když majitel dostane chuť na něco se šípkovou omáčkou nebo se zelím.

I. Mentlík 4.1.2018 8:22

Což takhle začít něco dělat

Vážený pane europoslanče,

připouštím, že pan Tomio asi není žádný myslitel, jde jen o to, jaké pohnutky k rozhodování měli jeho straníci. To už se z Vašeho příspěvku nedozvídám. Každý biologický druh má tendenci rozšiřovat hranice své působnosti, pokud mu v tom nic nebrání (zeptejte se biologů nebo zoologů), ať už jde o Metternichův bolševník v západních Čechách nebo Mackovy králíky v Austrálii. Nevím, kde vzal člověk právo nadřazovat celou lidskou rasu nad jiné biologické druhy, když už chce chránit přírodu, bylo mi však v mládí vštěpováno, že pračlověk preferoval svoji vlastní tlupu a jakým způsobem, však nesetkal jsem se v literatuře s případem, že by popadl tři čtvrtiny mamuta a donesl je sousedům. Doporučuji Vám: 1. Položte si před sebe tabulky světového populačního vývoje. 2. Zkuste se zamyslet na smyslem a výsledky dosavadní aplikace "humanitární" pomoci, zejména v Africe. 3. Snažte se z toho vynechat islám jako takový, jeho šíření na černém kontinentě je pouze důsledek tamní gramotnosti. 4. Pokuste se vymyslet, jak neblahý vývoj zastavit, neboť stávající migrační vlna je pouhým počátkem stěhování národů, které nezbytně nastane, když nic nevymyslíte.

Pokud chcete namítnout, že žijeme v přebytku, tak s Vámi souhlasím, pravděpodobně i u Vás bych nalezl něco, co vůbec nepotřebujete a co se nemuselo vyrobit. Pokud mi chcete sdělit, že právě přebytky lze nabídnout "sousedům" třeba v Maghrebu, zeptám se já Vás, jestli si ze svého platu necháte 12 tisíc jako průměrný důchodce v ČR a zbytek věnujete na podporu porodnosti v rozvojových zemích.

J. Kopeček 4.1.2018 8:17

No nazdar, Zdechovský se už zbláznil docela.

Doteď jenom blábolil a stále se zviditelňoval, ale teď to vypadá na urychlenou návštěvu nejbližšího sanatoria duševního zdraví.

J. Hanke 4.1.2018 8:09

???

To psal Zdechovský pro absolventy zvláštní školy? Cituji:

"Nebyl to totiž Okamura, který sem vozil Japonce? Koho bude vozit do EU v budoucnu?"

Jestli tomu lidoveckému zoufalci neušlo, že Okamura má cestovku a ty Japonce vozil sem aby jim ukázal Orloj či Karlštejn a pak je zase odvezl zpátky do Japonska.

Okamuru zrovna nemusím, ale tímhle způsobem mu Lidovci dehonestaci neudělají, spíš si káknou do vlastního hnízda.

Dovolím si konstatovat, že Zdechovský je i***t.

M. Krátký 4.1.2018 8:03

pan Zdechovský je vedle jak ta jedle

ale za ty prachy co dostává v Bruseli si může pindat co chce - islám do Evropy nepatří - tečka CZ

J. Fridrich 4.1.2018 7:49

Zdechovský, Zdechovský, to se vám dnes zase

Zdechovský, Zdechovský, to se vám dnes zase nepovedlo - ostatně jako většinou.. On asi neví, kdo se k nám do Evropy hrne - to nejsou uprchlíci před válkou a většinou ani lidé potřebující nutně pomoc - to jsou nepřátelští muslimští okupanti. Ti opravdoví chudáci zůstávají doma, oni přece nemají prostředky na cestu do Evropy, ale jsou také NEBEZPEČNÍ - oni se při zesilující pomoci ze Západu bez rozumu množí jak kry..

S. Rehulka 4.1.2018 7:45

Re: Koupě armádních vozidel pro Jordánsko.

No, já myslím a doufám, že Hašemitský král Jordánska (i když má za ženu Filištínku) si dobře pamatuje zkušenost svého královského otce, který se přidal k útoku na Židovskou zem a dostal s ostatními pouštními lupiči na prdel !

V. Němec 4.1.2018 6:51

Pomáhat, pomáhat,

a proč vůbec asi?

Těch co natahují ruce je neurekom!

Na to nikdo nemá, aby ty ruky plnil!

Měly by ty ruce začít pracovat!

P. Čech 4.1.2018 6:47

Vlastenec chce pomáhat v místě konfliktů?

A to penězi ze státního rozpočtu? Je jisté, že pan Zdechovský vydává své přání za záminku k napadání SPD, Vůbec totiž nerozumí programu tohoto hnutí a sám populisticky lže. SPD jde totiž o to, nedovolit přijímání jakýchkoliv nezákonných migrantů, ale ne tím, že bude vyhazovat oknem peníze daňových poplatníků. Ono totiž těch zmiňovaných 700 milionů lze použít k jiným, smysluplným účelům. Jde o to, že nějak iluzorně pomáhat nezákonným migrantům penězi situaci nijak neřeší. Nelegálním migrantům je nutno jakkoliv (i silou) zabránit v přistávání u evrpských břehů. Jiné účinné cesty opravdu není. Jde totiž o to, že kdyby naši předkové vítali muslimy na svém území, dávno bychom již byli pod jejich nadvládou.Stačí se podívat bez růžových brýlí na dějiny starověku.Před nějakými 3-4 tisíci lety nebylo po arabských muslimech ani památky. Dnes ovládají blízký východ, část Asie a podstatnou část Afriky. Pomalu začínají anektovat Evropu. Pomalu, ale jistě. Kdo toto nevidí, je neskonalý hlupák.

V. Kotas 4.1.2018 6:41

Re: Okamura sem vozil Japonce?

No vozil ! Ale že to byli tůristi a byli zde chvíli, to už je vedlejší.

P. Boublíková 4.1.2018 5:42

Okamura sem vozil Japonce?

To je ale darebák.

Zas na druhou stranu, vyvážel plyšáky.

J. Strakoš 4.1.2018 5:29

Vlk! Vlk! Vlk!

Celý účel článku je některým lidem vložit do hlavy pocit, že Okamura a jeho lidé lhali. A přitom jen hlasovali pro ušetření zahraniční pomoci o 200 mil., které byly ušetřeny daňovým poplatníkům (kteří podle článku stále pomáhají ve výši 0,5 miliardy).

A čím více podobných článků, tím větší bude odolnost voličů proti skutečným lžím, pokud k nim jednou dojde. Připomenul bych Sobotku - jeden čas každého vyzýval k odstoupení (aniž by čekal nějakou reakci), až to ztratilo jakýkoliv význam.

J. Vintr 4.1.2018 2:19

Zcela pitomá logika

to si fakt někdo myslí, že když se budou cpát peníze do Afriky, tak sem poleze míň černoušků? Tak tomu se lze jen zasmát. Jednak ty peníze zaručeně rozkradou místní potentáti, ale i kdyby se dostaly někam jinam, tak to jen dále podpoří tamní oblíbenou zábavu - množení. Rozhodně ty peníze neodradí ani jediného zájemce o evropské sociální dávky.

P. Dvořák 4.1.2018 1:40

Koupě armádních vozidel pro Jordánsko.

Tak mě něco říká, že tyto vozidla budou nejpíš využita v příští, nepochybně havloidně humanitární válce proti Izraeli, než na nějakou významnou pomoc, která by zamezila proudění slimáků do Evropy a České republiky.