8.5.2024 | Den vítězství


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
myslivna 28.4.2007 13:06

Re: Tanto blábol je typiskou ukázkou

A co takhle premyslet pane? Budete se divit, ale v tomto ma J. Bobosikova plnou pravdu: proc hrabat jak idiot do neceho, co funguje (recyklace) a snazit se o to, co Bursikuv velky vzor - Nemecko by nejradeji opustilo? Kdyby samozrejme zelene mozky a jejich politici byli ochotni priznat potrat! Tak myslet, priteli, i kdyz to boli, ze?

Ladislav N. 28.4.2007 13:05

Re: Re: Re: má pravdu s tě+ma flaškama

Bez prolhané Bobo je to lepší.

Jirka 28.4.2007 13:00

Re: má pravdu s tě+ma flaškama

28.4.2007 12:58

Re: Re: má pravdu s tě+ma flaškama

kdo se opevnil na Velíně, když hrouzilo vymetení Augiášova chléva? ( A co kobylky? taky za ně někdo může? .o) Zaměňujete příčinu s následkem, vážený. A že byste se bez přiblblé televize pár dní neobešel? ;-)

krmič 28.4.2007 12:56

Re: jasně Jani

Všichni vámi jmenovaní mají podstatně vyšší příjmy než průměrný obyvatel ČR. Takže na ty zálohy mají, respektive pro ně nepředstavuje žádnou finanční zátěž koupit láhev zatíženou zálohou a pak ji klidně vyhodit do kontejneru na netříděný odpad. Že by se tam znovu plnily vrácené plastové láhve, jak navrhuje Bursík, tomu prostě nevěřím, to podle mě není technicky možné. Ještě tak recyklace, ale to se dělá i u nás.

Ladislav N. :-))) 28.4.2007 12:55

Re: Bobovize

 ;-DR^ ... Přesně!!

Ladislav N. 28.4.2007 12:53

Tak Bobošíková zase dnes proti zálohám na plastové láhve?

Kdyby se tahle ženská raději vyjadřovala k tomu, za co je placená - třeba jaký má názor na chystané předpisy EU (o nichž bude sama hlasovat), které tvrdě kriminalizují neplacené stahování hudby z Internetu... a může v dopadech vést k tomu, že budou kriminály plné "dětí"...

Jenomže ona se potřebuje zviditelnit zase nějakým "velmi aktuálním" článkem o problematice, které sama nerozumí.

Problém totiž není o vratných lahvích k opakovanému použití, ale o tom, zda použité láhve recyklovat, nebo "spálit" či skládkovat. A jestli je skutečně ekonomické zatížit láhve daní a jejich využití nesmyslnou administrativou a oběhem peněz, a nebo zdokonalit systém tříděného sběru odpadů.

Ale co chtít od nány Bobošíkové, že?

AAA 28.4.2007 12:52

Re: Re: Plastové neznamená jednoúčelové....

Jo? Nektere zkusenosti z nemecka co se na tohle tema objevily rikaly neco jineho - treba ze je v tom totalni border, flasku koupenou nekde neni mozne vratit jinde apod. No ale treba to nebyly nazory dostatecne vyvazene a objektivni :)

AAA 28.4.2007 12:50

Re: Re: Nejen v SRN,

...jinak je uz to dobrych 10 let tomu nazad ...

AAA 28.4.2007 12:49

Re: Nejen v SRN,

No asi proto ze o to nebyl zajem.

AAA 28.4.2007 12:48

Re: Re: Re: Re: Oddělme rozumnou myšlenku

Co v nich je? Bordel s etiketama v nemcine? :) Nicmene byt kazda flaska v lese vypada nepatricne, kolik procent z celkoveho protoceneho kolobehu jich tam skonci? Dobytek odhazuje flasky v lese protoze je linej ji odnest zpatky a to zadna zaloha stejne nezmeni.

nemo 28.4.2007 12:45

Re: Re: Re: Re: Oddělme rozumnou myšlenku

100% souhlas

Malý Aston 28.4.2007 12:43

Navrhuji zrušit prodej a zajistit dovážení nápojů v bečkách!

Ještě dávno než se Zelení stali Zelenými vyřešili problém s vratnými nebo nevratnými lahvemi v Sovětském Svazu a tento trend se ještě stále v Rusku drží.Pěkně se všechno prodává v bečkách a na ulici.Množství tekutiny po komunisticku,každému podle potřeby.Máš žízeň,přijdeš nalije ti bábuška plnou sklenici,vypiješ dáš kopějku a jdeš si svou cestou.Sklenice se nemyjí,škoda vody.Žádné běhání do obchodu s prázdnou flaškou a pak s plnou,pěkně svou potřebu ukojíš na ulici.Když máš zájem o alkohol,postavíš se před obchod a prsty ukazuješ kolik je již zájemců.Půl litra vodky pěkně na 3 nebo 4 díly. Dáš dohromady zájemce,koupíš bratrsky a pod kontrolou vypijete,flašku vrátíš a jdeš.Problém který řeší Bursík byl dávno vyřešen. Žádné lahve nejsou třeba,auta nejsou třeba,nic vlastně nepotřebujeme jako ti mužici na děrevňach v zemi,kde zítra již znamenalo včera. Je jen škoda,že to zrušili a neřekli to ani našim komoušům ani Zeleným.:-D

krmič 28.4.2007 12:42

Re: Riesenie?

Mně nevadí, že je celá krajina zasypaná plastovými flašami. Vadí mi, že je zasypaná skleněnými střepy.

krmič 28.4.2007 12:35

Re: Re: Re: Trochu z jiného soudku (pardon - flašky )

Může mi někdo popsat techologii vymývání PET lahví? Existuje vůbec něco takového? Jestli ano, tak odhaduji, že to vymytí musí být dražší než výroba nové láhve.

krmič 28.4.2007 12:25

Re: A co sklo?

Ona je v PET lahvích jen voda? To je mi novinka. Já jsem myslel, že hlavně všelijaké nápoje typu coca coly a minerálky. Kupovat balenou vodu považuju opravdu za blbost. Síla reklamy, nic jiného.

A existují studie, že systém oběhu skleněných lahví zatěžuje životní prostředí víc, než nevratné láhve z plastu. Pokud je větší vzdálenost, tak určitě. A viděl někdo z vás stroje na vymývání vrácených lahví? To je taky věc.

novák jan 28.4.2007 12:23

eu nemá žádnou budoucnost,státy brzy přestane bavit platit takového molocha,který má starost hlavně potlačit konkurenci malých států

Papouch 28.4.2007 12:18

Re: Re: Re: Re: starosti o cyklus umělohmotných flašek, které jsou plněny čistou vodou

uvarit si doma vlastni pivo je prekvapive jednoduche:

http://free-beer.dk/blog/recipe/

krmič 28.4.2007 12:17

Re: Re: Největší problém při zpracování obalů z pastů je různorodost použitých materiálů.Pokud budou všechny lahve z PET,není likvidace problém

Zatížení životního prostředí PET lahveni je naprosto zanedbatelné. Jejich hmotnost je totiž nepatrná, z tohoto hlediska jsou jako obal nesmírně efektivní - proto jsou taky tak oblíbené. Největší svinstvo v životním prostředí jsou skleněné střepy. Bohužel pivo v PET jaksi není to ono. Kdyby tohoto problému nebylo, tak bych byl pro zákaz skleněných lahví.

Nevím, jak přišly zelené mozky na svou mantru, že největším škůdcem jsou PET lahve. V porovnání s množstvím jiného, často na rozdíl od PET nebezpečného odpadu, je to jen nepatrné procento.

ŽA 28.4.2007 12:02

Re: Re: Bobošíková má pravdu

Jestli jste to nepochopil, snažte se spočítat všechna politická uskupení, kterými ta dáme prošla..já jenom konstatuji, co v životě prodělala a je mně jí i nás líto. ostatně soudím, že by mohla jít do p.... 

AndyO 28.4.2007 11:59

Re: Největší problém při zpracování obalů z pastů je různorodost použitých materiálů.Pokud budou všechny lahve z PET,není likvidace problém

na druhou stranu, možná by to ekologické řešení bylo. Představte si průměrnou sámošku, jak přistavuje další prostory pro ukládání prázdných PET lahví, které bude povinna odebírat.  Nebo taková trafika, ty také prodávají pití v PET lahvích. Nové mašiny na výkup lahví, evidence atd. Takže by leckdo mohl přestat nápoje v PET prodávat a tím by se přírodě dost pomohlo.

ŽA 28.4.2007 11:58

Re: má pravdu s tě+ma flaškama

Ano, s majitelkou penzionu Dědečkovou a galeristkou Dostálovou (která je blbá i podle ODS), to bylo trio...a černá obrazovka..to byla krása....

BIS 28.4.2007 11:52

Největší problém při zpracování obalů z pastů je různorodost použitých materiálů.Pokud budou všechny lahve z PET,není likvidace problém

No to jste trefil. Zaloha na lahve z PET resi prave problem se tridenim. PET obaly nebudou hazeny do kontejneru s ostatnimi plasty. Neumim si ovsem predstavit, jak ekologicky a hygienicky umyvat PET lahve a pouzivat je opakovane. Toho bych se obaval. Nicmene zaneradit zivotni prostredi produkci miliard lahvi vyrabenych z ropy, a velkou cast z nich hloupe spalit, to je trestuhodna kratkozrakost.

A je to! 28.4.2007 11:51

Re: Tanto blábol je typiskou ukázkou

Argument příteli! Argument!

28.4.2007 11:33

má pravdu s tě+ma flaškama

Věřím, že televize, kdyby tam působila, by nebyla v takovém marasmu, jak teď. Boj proti politickým uskupením, která mají média pod kontrolou, byl od začátku téměř ztracen. Všichni, kdo z televize tyjí, a ji ovládají, si nepřáli vymést Augiášův chlív. Dokázala bojovat až do konce. To se cení. Prostě jí fandím. Nejen proto, že jí to sluší. I když, pokud je v politice šoumen, nebo na co se dívat, tak to vždycky potěší.. :-)

regan 28.4.2007 11:29

Re: Musím souhlasit i když ji nemám rád!

Já taky.

AndyO 28.4.2007 11:22

Re: Re: Re: Re: starosti o cyklus umělohmotných flašek, které jsou plněny čistou vodou

pivo mi doma z kohoutku neteče. Řeč je o vodě a to vodě balené.

Malý Aston 28.4.2007 11:22

Musím souhlasit i když ji nemám rád!

Platit za obaly na vodu zálohu může skutečně navrhnout jen debil nebo uplacený politik nebo celá politická strana nebo ten,kterého živí ještě rodiče a nevydělal si svou prací ani kačku.Pokud tím oblbují sebe navzájem,nic proti tomu nemám ale řešit vznikající odpad takovou hovadinou a ještě sedět ve vládě,to je trochu moc.Největší problém při zpracování obalů z pastů je různorodost použitých materiálů.Pokud budou všechny lahve z PET,není likvidace problém.Ale kombinace PVC,PE,PP a PET to je již problém a musí se třídit.Pokud by navrhli,že každý použitý materiál musí být barevně odlišen včetně uzávěrů ano to by dávalo smysl.Ale jít do hospody,tam se ožrat a druhý den ve vládě nebo televizi plácat nesmysly to žádné řešení není.:-D

CTOKOKOTOB 28.4.2007 11:06

Re: Re: Re: starosti o cyklus umělohmotných flašek, které jsou plněny čistou vodou

Zkusil bych někdy Vaše domácí pivo :-P

Pad 28.4.2007 11:00

ekologie

http://www.stop-vetrnikum.webz.cz/ekologie.html