8.5.2024 | Den vítězství


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jam 29.4.2007 13:54

Re: Zajímavou skutečností je, že Paroubek, Filip a Bursík se češou ve směru, který určil Vůdce. : - )))

Teď jsem to ověřil na primě - Paroubek se češe doleva, Topolánek doprava. Asi to mají ve stranických osnovách. Přitom by si měli oba česat pěšinku uprostřed.

Jam 29.4.2007 13:51

Re: má pravdu s tě+ma flaškama

Přiznej si to, nejraději by sis zahrál s Bobošíkovou flašku, úchyle

čtenář 29.4.2007 13:47

Re: Blábol nad bláboly

Ty kamiony musí vozit ty plastflašky sem a tam ! ;-D

Jam 29.4.2007 13:45

Re: Re: Nevim, kdo je vetsi v*l, Bobo nebo Bursik

Pokud má ruce v kase, pak svírá ruličku drobáků

Medák 29.4.2007 13:44

Re: Re: Re: Nejen v SRN,

vratný plastový flašky se používaly pro nápoje od Cocacoly,byly zálohovaný 10 korunama,byly silnější a tvrdší,ale bylo na nich vidět,že jsou "jetý",ten plast se prostě ošoupal a nevypadalo to moc lákavě.

Jara London 29.4.2007 13:43

Re: Re: Re: Re: Odpoved pani poslankyni evropskeho parlamentu....

S českými platy v Londýně - to asi ne. A je fakt, že ceny se zas až tak moc neliší. Pro představu - kamarádka (žije v Yorku, nikoliv ovšem NY) je nursey v něčem jako mateřská školka. Její manžel je popelář. Mají 2 děti. Jeho hobby je skákání padákem, má dva a každou sobotu a neděli je na letišti. 1-2x ročně jezdí (všichni) do Thajska. Fakt by mě zajímalo, jestli by si tohle mohla sociálně shodná rodina v ČR dovolit - myslím si, že těžko. Je ale také fakt to, že oba makají i mimo práci - Anglie je sice bohatá země (zatím, než to tu socani také rozjedou ve velkém), za plat si člověk může dovolit podstatně víc než v Česku, ale na druhou stranu každou libru je potřeba 2x obrátit a vydělávat peníky kde se dá.

Jam 29.4.2007 13:40

Re: Re: drzost J.Bobošíkové. Viktore jsi malý český závistivý blbeček. Co na tom, že zaměstnává manžela a má kapitál a postavení ?? Malému českému závistivému blbečkovi to ovšem velmi vadí.

Jestli je pravda angažovanost Bobošíka ve sklárnách, tak je jasné, odkud vítr fouká.

PS. Hlavně ale aby i Bobošík měl postavení, když o "železné" postavení Bobo již přišla.

Pepouš 29.4.2007 13:35

Blábol nad bláboly

To. že se zelení snaží zavést zálohy na plastové láhve, je snad jejich první, smysluplný nápad. Protože ať si kdo chce co chce říká, plastové lahve a kamióny nás zahubí. Ještě do těch kamióů by se měli pustit taky....

čtenář 29.4.2007 13:24

Zajímavou skutečností je, že Paroubek, Filip a Bursík se češou ve směru, který určil Vůdce. : - )))

baltazar 29.4.2007 13:19

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Největší problém při zpracování obalů z pastů je různorodost použitých materiálů.Pokud budou všechny lahve z PET,není likvidace problém

Je to blbost, ale je v tom taky velkej kšeft a marketingový metody jak to lidem natlouct do palice, že jen s novou růžovou sportovní flaškou budou in, jsou k dispozici a fungujou překvapivě dobře. Peníz všady pán jest .. takže si nemyslim, že by někdo ten byznys dokázal omezit, maximálně budou tahat kupujícim z kapes víc peněz a svedou to na únii nebo zelený. Jinak je to dobrej nápad, přestat to svinstvo prodávat :o)

Monte Christo 29.4.2007 13:19

Re: Re: Re: Odpoved pani poslankyni evropskeho parlamentu....

Nu tak konecne jeden clovek co nepotrebuje ani tabulku prvku na to aby umel pouzivat zdravy selsky rozum...Gratulace....Koukam,ze si v Londyne tedy jestli dobre hadam...Chtel bych se zeptat,jestli tam take lidem plati tak dobre jako v cechach ;-D...Pri stejnych cenach ;-D...V USA se plati od 8dolaru nahoru...

Monte Christo Washington DC Illegality

Jara London 29.4.2007 13:08

Paní Bobo,

víte, ona stále ještě je ta voda z kohoutků mnohdy lepší než to, co se plní do plastových lahví. Ne každý má na vodu z ledovců, což samo o sobě je spíše kuriozita, ale když je za to někdo ochoten platit, jeho blbost. Stavíte to tak, že kdo pije vodu z "kohoutku", je chudina a bezdomovec. Takto si moc příznivců nezískáte. Ovšem s těmi bursíkovci jste se celkem trefila.

Monte Christo 29.4.2007 13:06

Re: Re: Odpoved pani poslankyni evropskeho parlamentu....

Materialu je velmi mnoho i tech,ktere jsou v prirode snadno rozlozitelne,staci jen se trochu podivat do mendelejovy tabulky a hled jich tam najde clovek nekolik...Nu ale na to je treba pouzivat trochu mozek ze...Nu,ale kdyz,tedy myslite,ze krmim,tak je to velmi smutne...Nicmene proc myslet,kdyz mohou myslet jini a ja mohu jen vyuzivat ze...Vzdyt na co nam nase zeme na co nasim predkum a nasim potomkum..At radsi shniji v odpadcich a jako otroci nove doby...Vsimnul,jsem si take uspechu ceskych vyslancu pri eu....Jejich pol.mysleni o nicem...A pokud se nic v dohledne dobe nezmeni bude valka pane....Monte Christo Washington DC Illegality

Jara London 29.4.2007 13:02

Re: Re: Odpoved pani poslankyni evropskeho parlamentu....

Sklo?! Křemičitého písku máme habaděj, sklářské tradice také a nějaké ty zkušenosti s vratnými lahvemi by se také našly. Že jsou ale bursíkovci paka, to je realita.

baltazar 29.4.2007 12:51

Re: Re: Zavislost od ruske ropy

No udávaj se asi 2 kg ropy na 1 kg PET .. to je decka na lahev. Vzhledem k tomu, že pár flašek denně klidně zkonzumuje i ten, co na auto nemá, to zas tak zanedbatelný asi nebude. Ale OK, jsme přece teprv u devatenáctýho patra a k dopadu zbejvá ještě hóodně času.

hehe 29.4.2007 12:32

Děte do .. pivovaru

voni už vám tam vysvětlej, že je to naprosto na kalorii stejně energeticky náročný, jako mytí novejch lahví co přijedou ze sklárny ve vagonu od koksu. Plnit do neumytejch si nikdo nelajsne .. teda ve světě, tady na divokym východě je možný lecos. Jediný riziko je, že už unavená láhev může lupnout, ale to se kdyžtak stejně stane spíš v myčce, kde je vystavena podstatně většim šokům, než v plničce.

Jinak petky maj podstatnou výhodu, že je občas v balení jedna prázdná, když je ze spodku palety a čouhá tam hřebik. Líp se to pak nese :o)

krmič 29.4.2007 11:46

Re: Kamiony jezdí zpět prázdné

Už tu bylo několikrát vysvětleno, že ty plastové láhve se na rozdíl od skleněných vymývat prakticky nedají. A i u těch skleněných je to zatraceně (i energeticky) náročný proces. Hygiena vám zřejmě nic neříká.

krmič 29.4.2007 11:40

Re: Odpoved pani poslankyni evropskeho parlamentu....

Jakým materiálem chcete nahradit plastové láhve? A co tím bude vyřešeno? Okamžitě zde bude zemský ráj? Aspoň na pohled?

krmič 29.4.2007 11:37

Re: Zavislost od ruske ropy

Můžete vyčíslit kolik asi ropy se spotřebuje na plastové láhve? V poměru k tomu, kolik se jí spálí v autech, letadlech a dalších motorech a spotřebičích? Těmi láhvemi si opravdu pomůžeme od závislosti, to teda ano... Svatá prostoto!

Monte Christo 29.4.2007 11:17

Re: Re: ..a vše je vyřešeno....

Zalezi v co veris...Lze zmenit osud ?Mozna ano a mozna take ne zalezi na tom z jakeho pohledu se na to divas..

Monte Christo Washington DC Illegality

povit 29.4.2007 10:48

Re: ..a vše je vyřešeno....

paní Bobošíkové fandím jen v tom, že se rozešla s Železným,ale vám nelze fandit pro v nadpisu zmíněnou větu.

Monte Christo 29.4.2007 10:14

Odpoved pani poslankyni evropskeho parlamentu....

Hesky pprispevek od poslankyne evropskeho parlamentu...Nicmene domnivam se,ze v lahvich to asi nebude...Staci  je nahradit jinym materialem a je vse vyreseno...Nicmene v podstate pro vyrobce je tento druh obaloveho materialu nejlevnejsi co si budeme vykladat ze...Zeleni maji pravdu ve vecech ktere prezentuji v oblasti ochrany prirody...Nicmene v techto hnutich jsou lide kteri vedi o cem mluvi..At jsou to ing.. atd... Takze ted jde o to jak vyzrat nad levnejsimi obaly a pritom usetrit prirodu...Nu tak tezke to zese mila pani neni...inteligentnich lidi mame dost,jen jde ted o to co udela stat jak podpori toto pocinani...Uz jen to,jak cesky stat podporuje sve lidi je spatne...Pokud je mi znamo pracujete jako poslanec eu za minimalni plat 7.65 eu na hodinu...Snaste se prosadit aby eu tlacila na cr v teto oblasti a bude lepe...I stema obalama..A hlavne je treba si uvedomit ze jste cech a vyslanec sveho naroda jenz vlozil do Vasich rukou svou nadeji stat se rovnopravnym clenem EU se vsemi pravy a pvinnostmi...A verte ze Ceska Republika ma na to  plnne  pravo...

Monte Christo  Washington DC  Illegality  Zeme  ceska  domov  muj.....

k 29.4.2007 10:11

Re: Zavislost od ruske ropy

:-/ta dama vyzaruje na dalku nesmysly

a m i Z .M 29.4.2007 9:45

Možná, že by se to

tomu koumákovi nemělo říkat, ale když tu flašku strčí do německého kastlíku, tak mu ji ten automat asi akceptuje.

Anděla 29.4.2007 9:36

Re: Supr nápad jdu podnikat

Ale možná by se vám vyplatilo lepit oskenovaný čárkový kod na český PETky a vozit to do Německa.

Rys 29.4.2007 9:14

Zavislost od ruske ropy

se da zmensit jedine setrenim a recyklaci a plastikove lahve k tomu samozrejme patri. Metoda se uz v zahranici osvedcila coz by poslankyne parlamentu EU mela vedet.

Ze recyklace je nutny prostredek v zemi ktera ma malo nerostneho bohatstvi by melo byt pro pani Bobosikovou samozrejmost.  Sber papiru a zelezneho srotu uz je davno zazita zalezitost a samozrejme ze z toho ziji specialisovane firmy, ale to pani poslankyne jiste nevi.

a m i Z .M 29.4.2007 8:58

Zřejmě ještě žijete dobou, kdy

mohla být odevzdána česká , "evropská" láhev od piva v Německu, nebo přímo použita mince 3Kčs do německého automatu. (Češi si je vozili maskované jako ruličky bombónů a Němci těch mincí měli na kila a nevěděli co s nimi). Ne, že bych Vás chtěl od realisace Vašeho nápadu s lahvemi odrazovat,  ale je přibližně tak promyšlený, jako článek mme Bob..kové.

Bobo 29.4.2007 8:57

Vize

Bobovize je celkém realistická. Na lidské blbosti se dá pěkně vydělat. Už blbost je kupovat balenou vodu, která ma horší kvalitu, než ta co nám teče z kohoutku, protože tekoucí voda je každý den testovaná a v peplahvích kdoví jak dlouho tam je uzavřena a jaké je kvality.

Anděla 29.4.2007 8:49

Re: Supr nápad jdu podnikat

Pokud budou mít ten správný čárkový kód.....

Anděla 29.4.2007 8:48

Aby bylo jasno

ve Švédsku systém zálohovaných PET láhví funguje - lahve se při vracení v obchodě vhodí do lisu, ten to zmáčkne na placičku. Když je toho víc, tak obvykle ten největší dodavatel nápojů v tom kterém obchodě je naloží a odveze do nejbližšího podniku na zpracování odpadu. Tam se ty flašky přetaví a vyrobí se z nich tzv. granulát, z toho se vyrobí tzv. preforms, ty se pak dodávají výrobcům PETek kdo si z toho vyfouknou nové lahve.

Račte si to prostudovat na www.returpack.se

Z čehož vyplývá, že nejen článek ale i spousta přípsěvků jsou nesmysly.