9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mirek 29.4.2007 15:42

Re: Re: starosti o cyklus ... Andy žasnu!

Mne ta voda z plastove lahve nechutna. Piju ji jen vyjimecne a s odporem, kdyz mi ji nekdo nabidne. Pokud nekomu netece dobra voda z vodovodu, tak doporucuji instalovat slusny filtr. Sledovani reklam skutecne dela z lidi nemyslici hlupaky!

Ladislav N. 29.4.2007 15:42

Re: Dodatek k petkam

Tak když je to tak dobrý kšeft, proč amíci nezačnou vykupovat PET flašky za deset centů i v Česku? Já bych to bral. ;-D

Že vy jenom tak z nudy kecáte?

Monte Christo 29.4.2007 15:40

Re: Re: Jak rychle se nam tu rozhorela debata ...

rave jsem odpovedel...

Ladislav N. 29.4.2007 15:40

Re: Děte do .. pivovaru

No jo, vy si zřejmě rád dáte na stůl svůj oblíbený nápoj v láhvi otlučené a odřené opakovaným oběhem a průchodem technologickými linkami...

Tak dobrou chuť!

Monte Christo 29.4.2007 15:39

Dodatek k petkam

Nu v USA je bezny jev ze se petky vraceji do automatu a automat vam vrati 10centu...Je to proto,ze je to asi dobry kseft...Protoze amik by to za free nedelal...Za vse se plati...Nicmene pani poslankyni by spise melo zajimat jak dostat cechy do EU s rozumnym platem okolo 3500dolaru cisteho mesicne prepocet si udelejte sami..Potraviny,najmy cena pohonych hmot atd.jsou skoro na stejne urovniCR a USA  takze nevim problem,proc bychom nemohli jako vyspely stat EU min.mzdu7.65EU na hodinu.Na ceske koruny je to asi 36000KC min.mzda...Cos pri dnesnich cenach odpovida realite...

Monte Christo Washington DC Illegality

messenger 29.4.2007 15:34

Plasty je potreba recyklovat a jde to

Konkretni priklad z Belgie: obalovy material (PET lahve, Tetrapak, plechovky) se tridi do specialnich modrych  pytlu ktere lze zakoupit treba v supermarketech. Tyto pytle se svazeji kazde dva tydny. Vtip je v tom ze netrideny odpad se take dava do kupovanych (hnedych) pytlu, ktere ale stoji deset krat vic nez ty recyklacni. Takze se kazdy snazi tridit co nejvice aby v tech hnedych skoncilo co nejmin odpadu. Tridi se taky sklo, papir a kompostovatelny odpad. Tenhle system funguje na jednicku.

messenger 29.4.2007 15:29

Re: Re: Paní Bobošíková

Ty chytraku copak si necet prispevky par radku vis? Vratne PET lahve se pouzivaji po celem svete a copak si nepamatujes ze se jeste pred par lety se pouzivaly i u nas (treba Pepsi nebo CocaCola). Asi jim nikdo nerek ze je to nemozny :) hehehe

Monte Christo 29.4.2007 15:28

8dolaru jako zaklad

Ju zapomel,jsem dodat,ze tech 8dolaru je jen zaklad nastupu do zamestnani a po tydnu se zvysuje o jeden dolar ..Nicmene praxe je takova,ze pokud mate alespon rok praxe v jakemkoli oboru zacinate od 15dolaru ...Ju placeno tydne..Nikoliv za mesic a pul jako v cechach..Je tak zabraneno platebni neschopnosti jak obyvatel tak podnikatelu...Je treba si vzit priklad ze zahranici...A pak pujde ekonomika v CR velmi rychle nahoru a nemusi byt pak merena na roky ale na tydny;-D

Vlastik 29.4.2007 15:25

Re: Re: Re: Odpoved pani poslankyni evropskeho parlamentu....

Sklářský písek se ale těží hlavně v Českém ráji pod hradem Trosky. Tzv. ekologické iniciativy nechtějí, aby pod Troskami projížděla plynule auta po rychlostní komunikaci a trvají na zachování současného stavu, kdy se proud vozidel pomalu plazí a občas i zastavuje. Těžko budou chtít zvyšovat těžbu písku v této lokalitě.

Ladislav N. 29.4.2007 15:23

Re: Jak rychle se nam tu rozhorela debata ...

My se vás máme ptát, které jsou ty "důležité" problémy?

Ladislav N. 29.4.2007 15:22

Re: Re: Re: Odpoved pani poslankyni evropskeho parlamentu....

Koukám, jak jednoduché myšlení mají někteří zástupci českých exulantů... Mendelejova tabulka...;-P

Monte Christo 29.4.2007 15:22

Jak rychle se nam tu rozhorela debata ...

O hloupostech ze?Placeni soudruzi,kteri maji odvest pozornost od dulezitzch problemu spolecnosti v CR se nam rychle projevily...A proto se ptam kdopak Vas soudruzi plati?Ktery pak sodruh ktery ma poctive doma schovanou rudou knizku a dnes vydavajici se za velkeho demokrata?

Ladislav N. :-))) 29.4.2007 15:19

Re: Re: Supr nápad jdu podnikat

Jo čárkový kód? No vida, tak to ten systém recyklace bude nejmíň 5x dražší, než likvidace láhví spálením a výroba nových. Ať žijí socialistické nesmysly!

Monte Christo 29.4.2007 15:18

Re: Re: Re: Re: Re: Odpoved pani poslankyni evropskeho parlamentu....

Ahoj lili jsem rad,ze se zajimas o politiku doma...Nu v CR je to stale stejne...A mozna bych rekl i horsi...Vse by zde soudruzi vyresily velmi rychle a o staci prijmout jen euro a min.mzdu EU...Rychle by se naplnila statni pokladna atd..Velmi rychle by se pak zeme prispusobila zapadu...Jenze soudruzi v ceske republice jeste stale chteji krast a ne podnikat...To je muj zaver...Ktery jsem ucinil po nejake chvily ...A ptas se kdo je tim,nejvetsim zlodejem v zemi?Nu sami politici...Protoze,kdyby tak staly za blahem svych lidi jak neustale vykladaji pri znovuzvoleni do parlamentu atd.,tak by uz davno pro blaho lidu sveho  uzakonily  zakladni kamen demokracie a prosperity...

Monte Christo Washington DC Illegality

Ladislav N. 29.4.2007 15:15

Re: Re: Re: Re: Re: Re: copak PETky..

No jo, ale on není žádný rozumný důvod PET láhve zakazovat, protože jejich použití je výhodné a ekonomické. Jenom Zelení z toho dělají humbuk a staví ekonomické principy na hlavu.

Ladislav N. 29.4.2007 15:13

Re: Aby bylo jasno

Zapomněla jste uvést, kdo ty lisy a jejich provoz zaplatí a zda je recyklace (její komplexní náklady) výhodnější, než např. spálení použitých PET ve spalovně a výroba nových lahví bez recyklace. A o kolik dráž přijde takový systém pro občana.

Mám ještě v živé paměti, jak nás komunisté (nás-děti školou povinné) nutili sbírat Al fólie z uzávěru lahví s mlíkem, aby bylo možno hliník znovu využít. Když jsem pak viděl v kovohutích Břidličná bordel, který tam měli a kolik hliníku v cihlách se tam zahrnulo buldozerem do země, tak jsem pochopil, jaký nesmysl byl celý sběr ve školách.

Takže není úplně jasné, jestli ten váš příspěvek není taky nesmysl - ekonomický.

AndyO 29.4.2007 15:02

Re: Re: Re: Re: Re: copak PETky..

za určitých okolností by to nebylo špatné, neboť by všechno přišlo tak draho, že by lidi přestali vodu v petkách kupovat. Zde bohužel by nastala situace, kdy by začali socani a komunisti řvát jak protržený, že potřebují vyšší mzdy, neb lidi nemají ani na vodu;-D A vyšší sociální pojistné, aby měli na vodu i sociálně potřební a důchodci.

Ladislav N. 29.4.2007 14:59

Re: Re: Re: Re: copak PETky..

No, nechejme se překvapit. V nejhorším případě to dopadne tak, že z té odvedené daně ještě odvedeme státu DPH... viz spotřební daně apod.

Ladislav N. 29.4.2007 14:56

Re: Re: Re: Zavislost od ruske ropy

Ale, ale, kdyby se PET láhve zákazníkovi nevyplatily, nekupoval by je. Jeho nezajímá cena ropy, ale cena hotového výrobku v PET láhvi a komfort, který mu ta láhev poskytuje. Když najde něco výhodnějšího, koupí si to.

To jenom zelené mozky mají pocit, že by občané měli dostat nařízeno shora, kolik co má stát a co si mají kupovat.

Od vlády Zelených už není daleko k zelené totalitě.

AndyO 29.4.2007 14:45

Re: Re: Re: copak PETky..

to jde lehce vyřešit tím, že záloha bude zvýšena o daň ze zálohy, kterou budou povinni vykupovatelé petek, tedy prodavači vod, odvádět příslušnému finančnímu úřadu. Tudíž potencionální zloduch bezdomovec zaplatí daň z příjmu tzv. srážkovou daní. ;-P

Ladislav N. :-))) 29.4.2007 14:41

Re: Re: Re: ..a vše je vyřešeno....

To bych tedy chtěl vidět ty Zelené, kteří rozumějí ochraně přírody. Vy takové znáte? 8-o

Ladislav N. 29.4.2007 14:37

Re: Paní Bobo,

Voda z ledovců je prakticky destilovaná voda, která rozhodně zdraví neprospívá. Pokud není obohacena minerály, tak jedině do chladiče, ostřikovačů skel a na spec. použití... ;-)

baltazar 29.4.2007 14:36

Re: Re: Re: copak PETky..

Však si počkejte, kdo bude proti -- :o)

Ladislav N. 29.4.2007 14:34

Re: Re: copak PETky..

No jo, ale proti tomu budou určitě socani, protože výkup posbíraných lahví bez identifikace toho, kdo obdrží peníze, povede k nezdaněným příjmům jistých skupin obyvatelstva, které si z divokého sběru a vykrádání založí zdroj trvalých příjmů.

To zase bude legrace... ;-P

Ladislav N. 29.4.2007 14:30

Re: Blábol nad bláboly

Zahubí nás jedině lidská blbost prosazená do zákona. A o to se Zelení snaží, kudy chodí...

Ostatně - před přebíráním odpadů ve sběrných kontejnerech bezdomovci jsme se museli chránit jejich uzavřením "do klece" a přístupem na klíč. Vyházeli toho vždy půlku ven. Když budou PET láhve zálohované, tak to teprve uvidíte, jak vypadá "recyklace" nadivoko... ;-D

AndyO 29.4.2007 14:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Největší problém při zpracování obalů z pastů je různorodost použitých materiálů.Pokud budou všechny lahve z PET,není likvidace problém

copak že budou in, spíš že budou živý a zdravý. Obzvlášť nechutný způsob jak zatloukat lidem klíny do hlavy. Píšu o tom výše. Byznys nikdo nedokáže omezit, to si musí každý spotřebitel vody srovnat sám ve své hlavě.  Takže dobrej nápad je spíš to svinstvo nekupovat.

baltazar 29.4.2007 14:13

Re: copak PETky..

A všim jste si někdy, kolik je jich i na regálech jednoho **marketu různých typů? Nejspíš proto, že je to logisticky nezvladatelný. Natož je pak zpětně distribuovat někam do Španěl či Argentiny.

Ovšem zálohovaný za účelem recyklace by měly být všecky. Však to nemusí vykupovat prodejna, když se to stejně drtí, ale třeba obecní sběrnej dvůr. A homelesáci vám pak krajinu rádi zdarma (respektive, na náklady odhazovačů) perfektně vypiglujou, v USA s tim maj dobrý zkušenosti.

lilian 29.4.2007 14:10

Re: Re: Re: Re: Odpoved pani poslankyni evropskeho parlamentu....

8 dolacu na hod.?Uf,za to ja v UK nevstanu rano z postele ani omylemRv...ale zase mate levnejsi jidlo a jiny veci.Tak se to srovna.R^

albert 29.4.2007 14:09

Re: Aby bylo jasno

toto je pekny prispevek,a je v nem obsazeno pekne a docela jednoduche reseni.DikyR^:-)

Medák 29.4.2007 14:05

copak PETky..

..ale proč se nevykupujou skleněný flašky 0,7 litrovky od vína? pivní jo a vinný ne?