17.6.2024 | Svátek má Adolf


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Feeler 10.8.2009 12:44

Re: Dřív evropané kolonizovali muslimské země

"v 11.-13. století se vlna trochu obrátila, díky obranným Křížovým výpravám"

Křížové výpravy nebyly obranné tažení. Byli to hnutí za zaujetí byzantských území.

Křižáci po dobytí Středního východu nehodlali předat území do byzantských rukou. A využívali právě rozvrat islámského světa: assasíni, sekta nussarijců, karmati (Bahrajn), sekta izmaelitů a tak dále. Muslimové už 200 let bojovali mezi sebou.

Je dobré, že nakonec ty křižácké výpravy bídně zkrachovali...

M. 10.8.2009 13:04

Re: Dřív evropané kolonizovali muslimské země

Ale houby: přinejmenším úplně na začátku se skutečně jednalo o pomoc východním křesťanům proti muslimské expanzi, ostatně Byzantinci s prvními výpravami spolupracovali, byť laxně a byť mezi oběma stranami byla spousta podrazů a podezíravosti.

Co křižáci hodlali nebo nehodlali podniknout, těžko říct. Tz výpravy trvaly 200 let. Mezitím došlo ke mnoha generačním výměnám. Západním křižákům se v jejich koloniích zalíbili, pokračoval úpadek Byzance... Ale na tom, že se jednalo o pokus křesťanů znovuzískat země ještě nedávno křesťanské, na tom nic nezměníte. A na tom, že tato vlna pozdržela muslimskou expanzi, také ne.

A že muslimové "bojovali mezi sebou"? Na tom též není nic nového, to dělají po celou dobu své existence, pokud zrovna nevedou džihád. Jejich "kultura" je kulturou sexuálních a společenských frustrací. Někde to vyhřeznout musí...

Feeler 10.8.2009 14:24

Re: Dřív evropané kolonizovali muslimské země

Ale na tom, že se jednalo o pokus křesťanů znovuzískat země ještě

nedávno křesťanské, na tom nic nezměníte - nu, právě! Východně-křesťanské do rukou západo-křesťanských. Nezapomeňte, že tzv. křížové výpravy nastarované v 11.stol. nebyli prvé výpravy proti muslimům, už (a zároveň až) v 9.stol. papež Lev vyhlásil výpravu proti tuniským muslimům, kteří krátce předtím vyplenily Řím. Rozlobení, že Byzanc požádala o pomoc Řím až v 11. stol. a ne už v .7. Až když přišel vhodný čas...

Co se týče křížových výprav vůbec - papež vyhlásil výpravy i proti ariánům (6. stol.) a v r. 731 proti Byzanci. Tedy dvakrát proti křesťanům, před muslimy...

A na tom, že tato vlna

pozdržela muslimskou expanzi, také ne - vůbec nesouhlasím. Nepozdržela! Naopak, pomohla muslimům sjednotit se! V 10. a 11. století byl islámský východ mocensky rozbitý; v 14. stol. by sjednocený - egyptskými Mameluky. To bylo tedy zadržování, neboli pozdržení(?!)...

Malý Aston 10.8.2009 8:46

Jelínek kazatel dobra.

To že je přítel Jelínek vlezdozadnice svému příteli Paroubkovi je nám známo, také proto ho jmenoval politologem pokud bude hájit barvy ČSSD. Když nebude, nebude politologem ani si nebude polehávat na vysoké škole mladých socanů u Mládka. Je normální, že za prachy hájí socany a komouše ale proč hájí stavbu mešit mi jasné není. Když hodlá být kazatelem tak ať se tam odstěhuje a tam u muslimů začne stavět křesťanské kostelíky. Po návratu možná bude psát něco jiného. Ale mu je to jedno, jeho dnešní psaní je jen útok na Cyrilka a celé KDU které ještě neskáče tak jak jeho Jiří píská.;-)

znevážený 10.8.2009 9:34

Re: Jelínek kazatel dobra.

počátkem 19.stol vznikla KSČ tiše i nahlas, plíživě i čelem a jak to dopadlo-tož tolerujme tolerujme tolerujme

eTony 10.8.2009 10:07

Re: Jelínek kazatel dobra.

po návratu ? O tom návratu velice pochybuji........

jirkammm 10.8.2009 10:58

Re: Jelínek kazatel dobra.

pokud si dobře pamatuju, tak to bylo 14.-16. května 1921. Ne, že bych si pamatoval přímo to založení, ale mívali jsme v té době za totality mírové slavnosti nebo jak se jmenovaly. Takže to bylo trošku později než počátkem 19. století... jinak s obsahem Vašeho příspěvku souhlasím

Marat 10.8.2009 12:36

Re: Jelínek kazatel dobra.

Pan znevážený se dopustil jen překlepu a nevšimnul si toho. To se občas stává  i profesionálním psáčum.

Astonova Vila 10.8.2009 8:44

Jelínek pro srandu králíkům

tom 10.8.2009 8:41

oranzovy mulla Jelinek

 Bití žen je tak krásné, mulla Jelinku - http://www.youtube.com/watch?v=iq9m_aXwgu0&feature=related

Rebecca 10.8.2009 9:34

Re: oranzovy mulla Jelinek

Hlavně když civilizovaní bílí muži nikdy své ženy nebijí. Proč se tu vlastně zřizují azylové domy pro takové mámy s dětmi, které už to nemohou vydržet, proč tu existuje Bílý kruh bezpečí?

Pája 10.8.2009 10:35

Re: oranzovy mulla Jelinek

aby se tomu bránilo, naše instituce se snaží násilí omezovat a předcházet jemu, islámské instituce a "duchovní" ho prosazují -není nad kamenování znásilněné ženy.

Marat 10.8.2009 12:41

Re: oranzovy mulla Jelinek

Jsou také muži které jejích ženy bijí, ale pro ty žádný asylový dům není. Ženy milá Rebeko dokáží být také pořádné bestie a mezi muži slaboši ač fyzický silnější, kteří se nechají od žen mlátit.

Standa 10.8.2009 8:40

Lidovci

jsou proti jakémukoliv jinému náboženství na "svém" území. I proti budhismu a jiným.

LLEWAP 10.8.2009 9:54

Re: Lidovci

Islám a islámci vlastně neznají státní zřízení. Je to kmenová forma soužití. V takové společnosti je problém zřídit sociální sítě a systémy napomáhající  dennímu žití lidí. Taková hromadná doprava by měla velké problémy aby vůbec fungovala. Zdraví ? Zkušenost kamarádů vojáků v islámských zemích: Nejprve kmenoví vůdci a muží, pak dobytek a děti, nakonec (pokud vůbec) ženy. A co se týče mešity - Lukáši Jelínku, byl jsem s Tebou na přijetí (byl jsi mladým studentem politologie) u starosty Bonnu. Byla to akce pod patronací FDP. Neuměl jsi zacházet s inkoustovým plnícím perem, který Ti pan starosta podal k zápisu do pamětní knihy hostů. Tak jsi zapatlal celé tří čtvrtiny stránky obrovskou skvrnou. Fotky s této akce mám. Takhle si to představuješ s Islámem, hochu ?! Nejsem bojínek Lukáši, hodně mám za sebou, možná víc, než Ty stihneš i za dva životy. Třeba si vzpomeneš až vyletí první obchoďák do vzduchu ve větším městě, kde bude studovat Tvé dítě a budeš se modlit (věřím že ne k Alahovi) aby tam Tvé dítko neleželo pod troskami. Jistě správně namítneš, že ne každý islámec je terorista. To ano, to máš pravdu. Ale každý terorista je islámec. Vzpamatuj  se chlape !!! 

tom 10.8.2009 8:38

allah akhbar, mulla Jelinek

RvRvRv

ok 10.8.2009 8:37

postavte si mešitu doma, v tom vám přece nebráníme

Proč se sem muslimové stěhují, když mají se zdejší společností takový problém? Doma si mohou postavit mešit libovolný počet. Nevidím problém. Prostě se přestěhujte do země, kdy jsou mešity součástí kulturního dědictví dané země.

Kněžna Teta 10.8.2009 8:46

Re: postavte si mešitu doma, v tom vám přece nebráníme

No, ono křesťanství sem bylo také zavlečeno zvnějšku. Navrhuji proto zlikvidovat nejen mešity, ale i křesťanské kostely a obnovit chrámy Perunovy, Velesovy, Radegastovy, Ladiny a Moraniny. Ať si křesťané staví ty své kostely doma, kde křesťanství vzniklo, a je tedy součástí tamního kulturního dědictví. Akorát mám dojem, že v Jeruzalémě pak bude dost narváno.

Zeměžluč 10.8.2009 12:48

Re: postavte si mešitu doma, v tom vám přece nebráníme

To nemůže napsat ani idiot.

Vítek 10.8.2009 8:27

Nepochopil jsem obhajování Muslimů panem Jelínkem !?!?

Podle mně žijeme ve střední Evropě, kde muslimové nikdy naměli navrch. Pokud svolíme stavbu mešity, budou mít za chvíli další požadavky, další podmínky a to není dobré. Evropa je prostředí max. křesťanské a muslimové, ať si hlásají svou víru doma v Ásii. Navíc tohle náboženství je a bylo vždy nebezpečné a kruté. Tohle mohou potvrdit hlavně ženy, které jsou nerovnoprávné a odporuje to místním zvykům. Je taky možné, že pan Jelínek může být muslim a proto obhajuje výstavbu mešity.

jo jo 10.8.2009 8:37

Re: Nepochopil jsem obhajování Muslimů panem Jelínkem !?!?

http://www.youtube.com/watch?v=UTzEpt49yeU&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Eloupak%252 

ČSSD 10.8.2009 8:18

Máme světskýho předsedu tak jsme multikulti :-)

http://www.ateo.cz/f/images/c/cikan_.jpg

akela 10.8.2009 8:12

uznalá autorita vždy hnala lidstvo dopředu

i když občas byla zneužita ale pozor arabové tím doslova evropu převálcují a zabrání tomu pouze autorita at už z prava nebo z leva hlavně už začít konat nebo už je pozdě

Ludva 10.8.2009 8:11

Za třicet let

mají  být na světě 3 miliardy muslimů. Tak jen stavme mešity a učme se korán. Ono to lezení po zemi sedmkrát denně aspoň protáhne tělo.

M. 10.8.2009 11:08

Re: Za třicet let

Mě tenhle přístup, že se s tím "nedá nic dělat", strašně štve.

S islámem lze zatočit ca do tří let humánně

http://www.eurabia.cz/Articles/1876-jak-jsem-opustil-islam-lsd-lysohlavky.aspx

nebo do třiceti hodin nehumánně

http://www.truthandgrace.com/muslimnuke.htm

Mgr.Milda 10.8.2009 8:09

Jako sekulární stát nemůžeme podporovat jakékoliv náboženství

a už vůbec ne import agresivních ideologií ze zahraničí. Drogy a teror k nám přicházejí právě s muslimy. Proto je třeba, zabránit počátkům. Kdo hodlá holdovat Alláhovi, ať tak činí ve svém muslimském státu, odkud k nám přišel.

Nesměšujte přistěhovalce z oblasti pravoslaví nebo jiného východního náboženství, třeba příslušníky nenásilných konfesí, jako je buddhismus a islámské dobyvatele.

Náčelník Skvrnitý ocas 10.8.2009 7:49

Není se čemu divit

Křesťané musí být proti ze zákona.

huhu 10.8.2009 7:37

prostě obvyklý Jelínek

zase žvaní Rv

jo jo 10.8.2009 7:36

lukáši jelínku

už tu trávu nehul ......... ;-)