30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pavel 23.9.2007 19:43

Re: O tom,

To není objektivní tvrzení. Kolik lidí chodí k volbám do senátu?  Při normální volební účasti ( i já a mé okolí tyto volby ignorujeme), by výsledky vypadaly jinak!

zetB 23.9.2007 21:24

Re: Re: O tom,

To je objektivní tvrzení. Kolik lidí přijde k volbám není podstatné,protože žádná "normální volební účast" u nás neexistuje. A jestli ano,jaká je ta norma?

chytrý horák 23.9.2007 1:02

díky, autore

V článku bych jistě nalezl tvrzení, o kterých by se dalo polemizovat, i ta, o kterých bych mohl říci, že nejsou autorem dostatečně prokázána, jak učinili někteří bystrouši níže. Neudělám to, protože jsem rád, že článek není desetkrát delší kvůli dokazování zřejmých věcí a drží se meritu věci. Neudělám to také proto, že s podstatou článku souhlasím a považuji jej za velmi dobře napsaný a prospěšný. Jen se obávám, že pro mladší, kteří si komunismu a praktik STB příliš neužili, to bude jen těžko stravitelná fantasmagorie (pro zabedněnce též, ale s tím se asi nedá nic dělat).

Daddy 22.9.2007 23:55

Ty strašné inoviny "Neviditelný pes" ještě existují?????

Něco jsem tady přečetl a je to strašné! Neprofesionální, nahlouplé... Asi by se každý měl věnovat tomu, čemu rozumí a co umí....

Esmerald 23.9.2007 11:26

Re: Ty strašné inoviny "Neviditelný pes" ještě existují?????

..Taaak na ně. Zakázat, zavřít ! " Neprofesionální, nahlouplé... " a protisocialistické. I Paroubek to říká a to je nějaký blb. Tatíku, čemu rozumíte a co umíte Vy ? Psát směrnice ?

jerry 22.9.2007 22:00

Souhlasil bych,

jen bych si ty anglosaské země tak neidealizoval. Jsou veselejší věci, než politika.;-)

or:f 22.9.2007 20:23

moudro

Ten,kdo ví a neví,že ví,spí-probuďte ho.Ten,kdo neví a ví,že neví,je prostý-poučte ho.Ten,kdo neví a neví,že neví,je hlupák-vyhýbejte se mu. Ten kdo ví a ví,že ví,je moudrý-následujte ho.A jak je to vážení s Vámi-námi?:-)

Pete 22.9.2007 20:08

Dejte si práci s důkazy svých tvrzení.

Vaše tvrzení o většinovém volebním systému jsou až hloupá. Ty údajné podpůrné argumenty o historii a náboženství jsou naprosto neprůkazná. Vaše důkazy spočívají v tom, že před 15 lety jste se v čemsi také nemýlil. Hodně hloupé.

Standa 22.9.2007 19:07

Zbytečně

dlouhý výlev pana Hofhanzla. Kvůli penězům se lže, krade, souloží a zabíjí. Lidé se nemění, systémy jsou principiálně stejné a politici jakbysmet. Není se čemu divit.

Libor 22.9.2007 19:03

Dík.

Děkuji za článek.

   

 

 

PetrK 22.9.2007 18:19

Částečně výstižné,

ale zbytečně užvaněné.

Kovozemedelec 22.9.2007 17:58

Asi tak

Sleduji deni v republice od zmeny v roce 1989 - z periferie pohranici - a podle stareho zvyku si skladam obraz z vice zdroju, konkretnich cinu a jejich dusledku. Dochazim ke stejnym zaverum. Clovek by se tim nemel trapit a ztrpcovat si zivot, presto je ma mladicka naivita davno pryc. Nehlede na to, ze republika je mala a vsechno se tady vyzvani (nemam na mysli noviny). No a k tem novinam. Prectete si rozhovor se Sabinou Slonkovou v Reflexu - nepatrim k jejim priznivcum, ale stran pripravy jeji vrazdy jsem dospel k temuz. Habadura pri stretu dvou zajmovych skupin. Lide co autora clanku oznacuji za paranoika se chovaji jako ty tri opice - nechteji videt, slyset, mluvit....Kategorie - mladi, blahoslaveni a vezouci se na vlne.

Kolemjdoucí (J.Š.) 23.9.2007 7:12

Re: Asi tak

Mají ten rozhovor se S.Slonkovou na webu? Nějak ho nemohu najít.

jirka.s. 23.9.2007 9:29

Re: Re: Asi tak

Dovoluji si Vám zaslat odkaz:

http://www.reflex.cz/Clanek28795.html

Kolemjdoucí (J.Š.) 23.9.2007 12:39

Re: Re: Re: Asi tak

Díky.

havran 22.9.2007 16:23

autor musí být velmi nešťastný člověk - obklopen samými zločinci a blbci. Hlavně aby se on nebo podobně postižení lidé nedostali k moci - to bychom pak byli nešťastní my ostatní.

Esmerald 23.9.2007 12:17

Re: autor musí být velmi nešťastný člověk - obklopen samými zločinci a blbci. Hlavně aby se on nebo podobně postižení lidé nedostali k moci - to bychom pak byli nešťastní my ostatní.

Oslo Havrane, sám jste se prozradil jako člen té skupiny, která by byla nešťastná, kdybychom se dostali k moci všichni, kteří s článkem souhlasí tak jako já. Aspoň přestaňte krákat nesmysly.

nepolitik 22.9.2007 13:49

Typický článek zhrzeného politika

kterému všichni ubližují, jenom on je vzorem vší poctivosti, ctnosti, atd., atd. ....(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)

Georgg 22.9.2007 22:35

Re: Typický článek zhrzeného politika

...ty musíš mít opravdu posraný život...

michal 22.9.2007 11:34

od té doby usměrňují, co, kdo a jak bude psát i publikovat.

Pane Hofhanzle, abych Vás trochu potěšil - přes všechnu bídu té naší existence jsou i světlejší místa, jak sám dokazujete: Vaše starší texty se nakonec na světlo Boží dostaly, vy publikujete aspoň na Psu. No a psát do šuplíku si každý dnes může co chce bez nebezpečí, že by mu Stb udělala filcunk. Hlavu vzhůru! - účty budeme jednou skládat všichni!

jsemmalý 23.9.2007 8:37

Re: od té doby usměrňují, co, kdo a jak bude psát i publikovat.

To s Váma souhlasím, že účty budem platit, hlavu mi to ale tlačí sakra dolů. Snad nejste tak naivní a nemyslíte si, že účty budou platit ti, co si nakradli s těmi co jim to politickým "rozhodovánim" umožnili. Zaplatí to ti slušní, poctiví a pracovití a ti co si nakradli se jim budou vysmívat, že jim nezbývá na slušné žití.

Klička 22.9.2007 11:34

90% pravdy

Vážený pane Hofhanzl,zde máte v mnoha věcech pravdu, v některých a to mnohdy zásadních zase ne. Mýlíte se např. v pohledu na většinový volební systém, který,dle mého názoru jediný, může odstranit současnou nutnost  vždy špatných kompromisů v programech politických stran při nutném zakládání vládnoucích koaličních seskupení. Je totiž známo, že jakýkoliv kompromis z několika alternativ je vždy horší než kterákoliv z těchto alternativ. Pokud se týče pohledu na fungování a politiku ODA, je zde nutno říci, že politici a členové  této strany se jevili především jako spolek diskutérů, neschopných se v reálném čase na čemkoliv dohodnout . Programy této strany byly též spíše náměty k diskusi než návrhem konkrétních opatření, které by byly ,v případě vítězství této strany ,prosazovány v parlamentu. O závažných problémech je totiž třeba nejen diskutovat, ale především závěry těchto diskusí prosazovat a ne znovu a znovu o nich diskutovat bez jakéhokoliv závěru, což zhusta ODA předváděla.

Jindřich 22.9.2007 11:23

některé věci se nedělají

Dovoluji si z tohoto článku citovat a doporučit k zapamatování - Vždyť dobře musíte vědět, že co funguje v anglosaských zemích a je dobrým kompromisem mezi vládou královskou a demokracií, neplatí a nebude platit v postkomunistické zemi. V anglosaských zemích politika vznikla z náboženství a rámec jí dal puritanismus se zásadou, že určité věci se nedělají. V postkomunistické zemi většinový systém bude znamenat vládu jedné party banditů, kteří budou jenom střídat a pozměňovat varianty - konec citátu. S tím souvisí nebo z toho i vyplývá, že na "samet" mohou věřit pouze lidé zmanipulovaní nebo si to vsugerovali sami strůjci "listopadu". Také jsem byl už páteho prosince "převratového roku" u zakládání dnes již parlamentní strany v nadějích lepších zítřků. Hned ale na přelomu desetiletí mi došlo, jak jsem naběhl. Nevydržel jsem to a z politiky odešel, dnes mám stejné nutkání jako po maturitě tento stát opustit a ve svých šedesáti začít jinde. Moc času mi nezbývá a ten augiášův chlév, který tu vystavěli bolševici a jejich nástupci snad vyčistí až některá z následujících generací a dovoluji si předpovědět, že to nebudou ani moji pravnuci. A ještě jednu pesimistickou větu na konec - pokud si nevytlučou mozek mlácením hlavy o modlící kobereček nebo tak nějak podobně neskončí křesťanská civilizace (a to nejsem věřící).

jsemmalý 23.9.2007 8:26

Re: některé věci se nedělají

Chtěl bych vědět,pane Jindřichu, kam hodláte emigrovat ve Vašich 60-ti letech. V zemích EU, kam jaksi patříme-nepatříme je zakázaný volný pohyb pracovní síly pro české občany, navíc je  např. s Německem podepsána dohoda ze které vyplývá, že český občan starší 40-ti let v Německu nedostane pracovní povolení. Popřípadě  by jste se mohl připlést do náboženských násilností (katolíci - oranžisté). Jednou z možností je míti již vyřízené vízum.

Jindřich 24.9.2007 17:34

Re: Re: některé věci se nedělají

EU není celý svět a i EU má nedostatek lidí v některých oborech. To o zákazu volného pohybu se netýká OSVČ, pokud se o "zákazech" mluví v některých zemích EU, v ostatních je volnost úplná. Ale podstatné je - s Evropou nekončí svět a kdo se domluví víc než svojí mateřštinou má větší možnosti než ten, kdo se nedomluví ani tou mateřštinou a nerozumí ani sám sobě (není myšleno na na "jsemmaly", ale obecně). A ještě jedno - v šedesáti pracovní aktivity a život nekončí.

rolandszewczyk 22.9.2007 11:16

--

snůška nesmyslů,nesouhlasím až na poslední odstavec

Esmerald 22.9.2007 12:59

Re: --

rolandszewczyku, pak čtěte ještě jednou a pozorněji !

mumla 22.9.2007 10:52

To je dobry,

"Nikdy mi nic nezverejnili, ackoliv jsem byl poslancem". Pripomina mi to neco z Haska, ale ted si nemuzu vzpomenout. Holt co poslanec, to mistr pera.

Vasekpasek 22.9.2007 11:08

Re: To je dobry,

Jo, tahle hláška mě taky pobavila:)

brblal 22.9.2007 12:14

Re: To je dobry,

Má pravdu.Funguje to stále.Kritika,majícího pravdu,je nutné umlčet,nedat mu prostor.Přímé prodeje zavedené Klausem nebylo nic jiného,než tu "jeho"partu odměnit,uspokojit.Proto prosadil zákon o nekontrolovatelnosti privatizací.Proto vznikl roůzné s.r.o. s majetkem 100.000 a privatizující stamilionové či moliardové podniky,proto topné oleje,vytunelované banky a to vše končící sudy naplněnými lidskými ostatky v Orlíku a jinde.