26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
tatina 22.9.2007 12:28

Re: Re: To je dobry,

Prosím Vás,trochu více mi vysvětlete ten zákon"o nekontrolovatelnosti privatizace".Nic jsem takového zatím neslyšel,a to sleduji politiku již od roku 68.

anticom 22.9.2007 14:30

Re: Re: Re: To je dobry,

Prosim vas pochopte jak muze delat politik provatizaci tak obrovskeho majetku bez toho aby byla provedena nejprve DANOVA REFORMA !!!! vzdyt to bylo do oci byjici a dost lidi na to upozornovalo !!! ovsem ti rikali nestrkejte do toho nos! mohl byste pres nej dostat nebo jeste neco horsiho !!! Prectete si pozorne co Pan Hofhanzl napsal je to opravdu zajimave a je to potreba rozebrat to znamena jit tem vetam a slovum do HLOUBKY !!! Pak opochopite v cem jsme zili zijeme a jeste dlouho budem !!! pisalkum z druhe strany bych doporucil aby se presunuli na HALO halo!!! copak se to stalo!!! a pomohli Kojzarum Filipum Falmrum Paroubkum Rokum Kavanum Katum a jinym soukmenovcum sirit svou idej svetle zitrky a nikdy jinak!!!

jsemmalý 23.9.2007 8:03

Re: Re: Re: To je dobry,

Vážený tatino, tvrdíte, že sledujete politiku od roku 68 a nevíte co je myšleno zákonem o nekontrolovatelnosti privatizace? Potom Vám musím připomenout Klausův výrok, který pronesl před zahájením kupónové privatizace - bohužel si tento výrok nepamatuji doslova, ale zněl asi takto. Kupónová privatizace nemůže čekat na legislativu. Čímž jinými slovy řekl, ukradni co kdo můžeš.A proto jej někteří nazývají Tunelfotr Vašek.

-ferry- 22.9.2007 10:50

Vaše jméno si pamatuju,pane Hofhanzle.

V té vaší ODA jste moc důvěryhodní nebyli.Viz pan ministr Dlouhý... V těch slavných dnech listopadových mi kolega řekl :"jsem členem OF za naše oddělení".Povídám - jak jsi se tam dostal? No jak,vedoucí mě nominoval... Od té doby jsem nevěřilv nějakou nápravu věcí veřejných.

 Vám ale věřím,protože vidím,že z české kotliny se stala žumpa.Lhát a podvádět zde je běžné.Řekne-li Topolánek,že kdyby se lidem řeklo,co na ně skutečně chystáme,tak by nás nikdo nevolil a přesto má tato strana stále největšípreference,tak to už mluví o úpadku národa.V české kotlině je snadné vládnout ...

Trotl 22.9.2007 14:08

Re: Vaše jméno si pamatuju,pane Hofhanzle.

Kdybych národu řekl, že snížím daně z 65% na 10%, zruším benefity, dotace a podpory. S vyjímkou práce neschopných, tak mě také nikdo nebude volit. Je pohodlnější brát od státu. Jenže tohle Topolánek na mysli stejně neměl.

jirka.s. 22.9.2007 9:42

"Sametová revoluce nebyla spontánním revolučním procesem. Byla cíleně, s připravenou základní strategií, vyvolána."

Zlatá slova, pane Hofhanzle! V lednu 1990 jsem se na toto téma rozkmotřil téměř na rok se svým vlastním bratrem, když on též aktivně zakládal OF a postupně i ODS a neustále věřil, že komunisti budou "eliminováni" do kanálů! Teprve po čase a po vlastních zkušenostech mi dal za pravdu!

Kolemjdoucí (J.Š.) 22.9.2007 9:04

Pane Hofhanzle, náš tisk je přece v německých rukou,

je to mediální protektorát řízený z Bavorska (a centralizovaný téměř jako ten dřívější komunistický)– tam se rozhoduje o tom, jací novináři budou najímáni a jak budou psát. Na německé vlastníky tudíž padá hlavní odpovědnost za to, jak pravdivě je veřejnost informována. Proč tohle, pane Hofhanzle, zamlčujete? Což z politologie nevíte, že prvním předpokladem zdravého politického vývoje je svobodný tisk? A naopak že nesvoboda novinářů vede zákonitě k jejich demoralizaci, a postupně i celé veřejnosti - i bez předchozích padesáti let totality?

Jde-li Vám opravdu o nápravu neutěšeného morálního stavu v naší zemi, tak vezměte na vědomí, že nezbytnou podmínkou (netvrdím že postačující) k tomu je požadavek, aby se česká média vrátila do českých rukou a aby byla zajištěna pluralita jejich vlastníků. V současném mediálním protektorátu se silné novinářské individuality, lidé čestní a samostatně myslící, dostanou ke slovu skoro stejně málo jako za komunistů.

Sám to svými zkušenostmi potvrzujete, jen přehlížíte jednu z hlavních příčin.

Vasekpasek 22.9.2007 10:33

Re: Pane Hofhanzle, náš tisk je přece v německých rukou,

A jak byste chtěl zařídit, aby noviny přešly do českých rukou a jak byste chtěl zajistit jejich pluralitní vlastnictví? Doufám, že ne nějakým znárodňovacím zákonem...

Hrad 22.9.2007 13:19

Re: Re: Pane Hofhanzle, náš tisk je přece v německých rukou,

A proč ne. Jenom proto, že se to pere sjednou ideologickou doktrínou. A mimochodem. Již 17 let existuje analýza 17. listopadu od pana Dolejše , která jako by z oka vypadla hore uvedemému článku. Pan Dojejš byl označený za paranoika, jako Hlučín. Možná jim byl. Ale kdyby na internetu nevisela jeho analýza, kdo by ji dnes aspoň četl.

http://www.volny.cz/vfstrakonice/miroslav_dolejsi.htm

http://www.casodej.cz/analyza17.htm

Kolemjdoucí (J.Š.) 22.9.2007 18:35

Re: Re: Pane Hofhanzle, náš tisk je přece v německých rukou,

Stačí se zeptat v zahraničí – v mnoha zemích mají přítomnost cizího kapitálu v médiích ošetřenou zákonem, protože si jsou vědomi klíčového významu svobody projevu.

To jen pro naše tržní doktrináře zřejmě existuje jen jedna cesta do nevolnictví, totiž ta, kterou popsal Hayek, a ani ve 21.stol.nechápou, co věděl už před dvěma sty lety Franklin: „Whoever would overthrow the liberty of a nation must begin by subduing the freeness of speech…“ – tedy že kdokoli si chce nějaký národ podmanit a připravit o politickou svobodu, musí ho nejprve zbavit svobody slova. Z čehož plyne, že kdokoli vynaloží spousty milionů ne-li miliardy na ovládnutí tisku, má být považován za nanejvýš nebezpečného a ohrožujícího samy základy demokratického státu.

Baba Jaga 22.9.2007 8:11

Komunisté lhali jako když tiskne.

Nedivme se potom, že hybnou silou současné politiky je LEŽ! Jak se říká, co se v mládí naučíš, ve stáří jako když najdeš! Rčení, že lež má krátké nohy, v tomto případě jaksi nefunguje.;-( Ukazuje se, jak naši současní politici byli učenliví.;-€

PetrM 22.9.2007 8:11

Malý dotaz

Komunisti se snad změní, když se budou jmenovat jinak? Není to strkání hlavy do písku, když jsou intelektuály a humanisty tlačeni k přejmenování a "změkčení" své ideologie? Komunista komunistou zůstane vždy!

Baba Jaga 22.9.2007 8:18

Re: Malý dotaz

Máte plnou pravdu, a to samé platí o fašistech. Přesto jsou fašismus a jeho symboly  zakázané! Proč tedy dělat u komunismu výjimky?

Kubeš 22.9.2007 11:02

Re: Re: Malý dotaz

R^

antocom 22.9.2007 14:42

Re: Malý dotaz

tak jako cernovh cernochem !!! oni by hrozne radi aby je nekdo z te demo perty vysvetil to znamena Odpuste jim oni uz budou hodni a budou se chovat demokraticky !!!toto a na to cekali a cekaji od toho nasCHRAN BUH !!! A ANDELE !!! vzpomente si na Prof . Klause !!! NESTRASME SE KOMUNISTY A JINE VYPLODY JEHO !!! A pozvanka pro Syna sadysty a zrudy Grebenicka!!! seniora a jine excesy jen aby se drzel u moci a to jakymkoliv spusobem hlavne ze bude vladnout no nevim komu me teda ne §!!!! Rv(Y)(Y)!!

sago 22.9.2007 7:32

názor

to,co se dělo a děje je běžná věc, nezávisející na ideologii nebo režimu - lidi jsou prostě takoví a jakékoli snahy je umravnit ,dříve či později bohužel selhaly -

BERAN 22.9.2007 6:49

Děkuji za článek

Buďte rád, že jste zůstal pouhým nepohodlným poslancem. Oni by už na vás něco vymysleli. Pan Čunek by mohl vyprávět.

Vasekpasek 22.9.2007 2:23

Pesimistické

To bylo trochu pesimistické čtení, v podstatě o tom, že všichni kolem nás jsou lháři a zloději, kteří se demokraticky pouze tváří a z nakradených peněz uplácí média, která nás o jejich demokratičnosti mají přesvědčit. Abych řekl pravdu, příliš tomu nevěřím. Jsem sice spíš pesimisticky založen, ale že by kolem mě byla až taková mafie, to už mi hraničí trochu s paranoiou. Čímž ale nevylučuju, že autor může mít i pravdu

opravdovy liberal 22.9.2007 0:51

CHTELO BY TO BYT KONKRETNI

zdravim pane hofhanzle - bohuzel jste malo konkretni - kteri politologove kteri novinari? - takhle je to jen zase na vode bohuzel - zkusim tipnout: pisete o panu lamperovi co bydli v bohuslavicich?

Pišta 22.9.2007 8:53

Re: CHTELO BY TO BYT KONKRETNI

I v demokracii a podnikání platí, že nevyhrávají čestní idealisté, ale tvrdí pragmatici. Problémem idealistů je, že většinou vědí co nechtějí ,ale nedokážou definovat co chtějí tak , aby přesvědčili většinu. Když k tomu připočtete zabedněnost voličů, výsledek nemůže být jiný než je. Na to aby si gramotný člověk spočítal, že jistota desetinásobku je ekonomicky nesplnitelný nesmysl, nemusel být ekonom, stačil selský rozum. Kdepak by asi genius Kožený vzal ty miliardy v hotovosti , aby mohl svůj slib splnit. To je asi stejná logika jako myšlenka obejít všechny občany společnosti a od každého z nich vymámit jedinou korunu. Co je to jedna koruna? A jste rázem vlastník deseti milionů. Jak prosté.

Oteplovač 22.9.2007 12:02

Re: Re: CHTELO BY TO BYT KONKRETNI

Co to melete za nesmysly ? A proč ? Průměrná hodnota jedné kupónové knížky byla v obou vlnách minimálně 20 tis. Kč. Kupónová knížka byla k mání za 1000 Kč. A každý, kdo chtěl, tak těch  10 tis. Kč od Koženého dostal.  (co bylo potom s těmi, kdo si těch 10 tis. Kč nevzali je jiná povídka). Když mi budete chtít prodat Vaše ojeté auto za 100 tis. Kč a jeho cena bude 300 tis. Kč, seženu těch 100 tis. snadno. Ekonomický negramota jste Vy. A ještě se tím chlubíte.

Pišta 22.9.2007 17:09

Re: Re: Re: CHTELO BY TO BYT KONKRETNI

Ty ekonomický genie, Koženému dalo knížku asi milion diků.Každý si mohl vybrat, zda chce za rok deset tisíc. Kdy to udělali všichni,musel by vyplatit deset miliard. V hotovosti!!  Kde by je za rok vzal? On přece dopředu nemohl vědět, kolik lidí svěří knížku"těm co to umějí". A stějně tak nemohl vědět ,kolik z nich bude chtít svých deset tisíc. A přesto sliboval jistotu desetinásobku všem! Kolik znáš lidí, kteří těch deset tisíc od Koženého dostali? On měl sice kuponové knížky , ale peníze v hotovosti neměl. Aby je získal, musel by prodat akcie. Jenomže kde je psáno, že v tom momentě by za ně dostával odpovídající hodnotu.Potenciální kupci by velice dobře věděli proč akcie prodává a určitě by se přetrhli v nabídkách a nabízeli maximum. Jak s tím souvisí tvé auto za sto tisíc mi nějak uniká.

Oteplovač 22.9.2007 18:53

Re: Re: Re: Re: CHTELO BY TO BYT KONKRETNI

Vy jste srandovní. Máte tam spoustu "kdyby" a "jak mohl vědět". Tak já taky jedno zkusím. Kdyby v pondělí všichni klienti nějaké banky (jakékoliv banky na světě) přišli vybrat své běžné účty, tak je s tou bankou konec. Jak můžou ti bankéři vědět, že nepřijdou ?

Pišta 23.9.2007 8:02

Re: Re: Re: Re: Re: CHTELO BY TO BYT KONKRETNI

Jenže ta banka na rozdíl od pana Koženého peníze má. Pan Kožený v té době měl akorát dluhy za televizní reklamy. A banka také nikomu neslibuje jistotu desetinásobku za rok . Alespoň jsem zatím o žádné neslyšel. Vy ano?

Oteplovač 23.9.2007 9:50

Re: Re: Re: Re: Re: Re: CHTELO BY TO BYT KONKRETNI

Ne, nikoliv, ta banka ty peníze nemá. Žádná na světě. Má jiný majetek, který ale není likvidní ze dne na den. Obdobný majetek měl Kožený, neboť prostřednictvím akcií měl majetkovou účast v polovině českých podniků. Co to furt melete o tom desetinásobku ? Každý, kdo chtěl  ten destinásobek dostal.  (tedy  pokud uznáte, že 10tis. Kč je desetinásobek 1 tis. Kč.). Lidi, kteří si ho vzali od Koženého se s tím moc nechlubí, protože v době, kdy jim ho vyplácel, bylo už jasné, že skutečný výnos z kupónové knížky je ve skutečnosti  20ti až 30ti násobek.  Kupónová knížka stála 1 tis. Kč.