29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ivan 13.2.2009 11:14

Re: mlčící protiradarová většina

Předtím ovšem uzavřeli jakousi dohodu Francie, Velká Britanie a Hitler s Mussolinim a to na úkor ČSR, potom zase uzavřeli jakousi dohodu Rooswelt, Churchill a Stalin. Takže nevytrhávat z kontextu. Dohoda Hitlera se Stalinem byla jen reakce SSSR na Mnichovskou dohodu a jako taková byla prozíravá. Neumožnila sice SSSR tolik času na vybudování armády, kolik si Stalin přál, ale agresi Hitlera přece jen o něco oddálila.

To snad ne 13.2.2009 21:04

Re: mlčící protiradarová většina

Ale  milý Ivane, viděl jsi někdy mapu Evropy? Před paktem Ribbentrop-Molotov bylo mezi Německem a Sovětským svazem Polsko. Těžko by tedy mohl Hitler na Stalina zaútočit, kdyby Stalin nejprve nepomohl svému spojenci vytvořit společnou hranici. Stalin vůbec prozíravě zajišťoval bezpečnost SSSR na cizích územích. Zkuste si najít v archívech články moskevské Pravdy z let 1939 - 1941.

Mistr Jan Hus 13.2.2009 6:29

Tak to máš smůlu, modrý kolaborante, viď?!

;-D;-D;-D;-D;-D

Emilio 13.2.2009 6:35

Re: Tak to máš smůlu, modrý kolaborante, viď?!

Dej si vždycky po ránu dvě lžičky bromu, to tě uklidní, ty vypatlanče

Mistr Jan Hus 13.2.2009 9:03

Re: Tak to máš smůlu, modrý kolaborante, viď?!

Nemohu býti vypatlaný neb nepatřím mezi modrý fan klub. ;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D Pátá kolona USA neví co dál, pokyny ze CIA přes Vondru nedošly? 8-o;-D;-D;-D;-D;-D

Figel 13.2.2009 9:24

Re: Tak to máš smůlu, modrý kolaborante, viď?!

Bohužel, stále to není vtipné. Zkuste těch smajlíků přihodit ještě deset, možná to aspoň zastře ono do očí bijící poznání, jak moc jste mimo.

Kiri 13.2.2009 6:54

Re: Tak to máš smůlu, modrý kolaborante, viď?!

Ježíši Krtiste, vy jste ale kus vola ! !;-O

Václav 13.2.2009 8:43

Re: Tak to máš smůlu, modrý kolaborante, viď?!

Ne, on není kus vola, on je celej vůl, a korunovanej k tomu.

GRUNTORÁD 13.2.2009 7:18

Re: Tak to máš smůlu?

MISTR KŘIČÍ Z PLAMENŮ, Z POSLEDNÍHO DECHU U U U uuu!

karel 13.2.2009 6:14

Evropská integrace?

Pche, nastává hodina Sírael.

Drevorubec 13.2.2009 1:39

Je vubec mozne,

ze lidska (nebo lepe receno nelidska) kreatura se jmenem Grebenicek jeste chodi po povrchu zemskem. Stale se vice a vice potvrzuje, ze misto sametu se na komouse mel pouzit velice hruby "smirglpapir". Dnes toho tajne vsichni litujeme, ale je pozde! Nebude dlouho trvat a tato lidska zruda  s prisluhovaci bude zase ceskemu narodu vladnout a bude ho drzet na dalsi dlouhou dobu na kolenou v desetimilionovem koncentraku obehnanem ostnatym dratem. Vsechno je na nas v pristich volbach! Bohuzel poznavam, ze cesky narod je nepoucitelny.

bob 13.2.2009 2:20

Re: Je vubec mozne,

Pane Drevorubce,

Jestli si toto opravdu myslite o Ceskem narodu, prchejte dokud je cas. Otazkou je: ale kam?

GRUNTORÁD 13.2.2009 7:19

Re: Je vubec mozne,

no právě, ale kam????????

Ivan 13.2.2009 11:20

Re: Je vubec mozne,

Zase jeden, který nechápe, že demokracie je o tom, že každý má právo svobodně hlásat svůj názor, ať je jakýkoliv. Takže například je ostudou ČR, že zakazuje názory tzv. rasistické, šovinistické, nenávistné, komunistické atp.. Navíc, nikde není definováno, co je to takový "komunistický" názor nebo "rasistický" názor.  Tedy postup vlády ČR (současné i minulé) si nijak nezadá s bolševickým přístupem, kdy byly taky zakazovány názory, tehdy "protispolečenské".

Demokracie přežije takřka všechno. Co ale nepřežije určitě, to jsou zákony na ochranu demokracie.

Z 13.2.2009 0:57

Zastupitel ODS jako místní gubernátor poslal policii na petiční stánek

Demokracie ála ODS. Zastupitel za ODS v Jihlavě v České republice nezná a nedodržuje pravidla demokracie a chová se jako místní gubernátor.

http://www.nezakladnam.cz/cs/1452_zastupitel-ods-poslal-policii-na-peticni-stanek

j 13.2.2009 7:45

Re: Zastupitel ODS jako místní gubernátor poslal policii na petiční stánek

Velice poučné si to přečíst. Jsem zvědav z čeho příště uděláte kauzu.Oni si dovolili říct, že je to obraný radar vždyť každý ví , že je to útočný radar;-D

Ivan 13.2.2009 11:23

Re: Zastupitel ODS jako místní gubernátor poslal policii na petiční stánek

U ODS mně už neudivuje nic.  Ve své chtivosti peněz jsou schopni naprosto čehokoliv.

mik 13.2.2009 0:46

To je ale šílený blábol

Rv

bob 13.2.2009 0:45

Krucinal

Tak ten clanek v pohode ctu a nahle si uvedomim u slova "akcentace", ze kdybych umel jenom cesky, moc bych tomu textu nerozumel. Jako kdyz mse byla slouzena latinsky. K.H. Borovsky by vas asi nepochvalil

Borek@exil 13.2.2009 1:38

Re: "akcentace",

Krasny slovo! Este hezcejsi nez kdysi slavny "chozrascot"! Skoro tak hezky jako "predator". Nejlepcejsi je ale furt ta zkratka Mgr. To je jako ze magor?

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 13.2.2009 2:15

Re: "akcentace",

Urcite. Znam mnoho lidi s titulem Mgr., ale malo z nich ho pouziva v beznem zivote. A vsichni tito rozumni magistri tvrdi, ze pokud nekdo Mgr. pouziva v beznem zivote, pak to opravdu znamena Magor. Ja si z takovych magoru delam svoji soukromou lekgraci. Driv totiz Mgr. meli jen lekarnici a tak kdyz se mi nekdo predstavi jako Magistr XY, tak hned opacim "a vy jste lekarnik?" Udelam hloupy oblicej a uvnitr se bavim, jak se dotycny snazi vysvetlovat, co ten titul znamena ;-D

Paul Sulc 13.2.2009 3:46

Re: "akcentace",

Nastesti se v Americe, a,myslim i v Anglii, moc na tituly netrpi, na rozdil od stredni Evropy. Nekolik let sem v pistol clubu nevedel, ze asi tri z padesati lidi maji PhD. Proste to byl Jim , Bob, George. V Cesku olt stale funguje stare Rakousko. Ale snad uz se nerika  pani doktorova, pani vrchni inzenyrova, ci pani obchodni radova. Treba to jeste prijde.

Václav 13.2.2009 8:51

Re: "akcentace",

Jenže tak trochu za hlupáka jste ovšem v tu chvíli tak leda Vy vážený. Nechci obhajovat nějaké mlácení titulama kolem sebe. To ani v nejmenším. Sám za sebe omezuji užívání na úřední styk, kde je to nutné a možná tak ještě na zdravotnictví, protože tam si na to potrpí. To mi na tvrdo doporučil můj známý - lékař. Na druhou stranu je ale třeba si uvědomit, že titul magistra znamená plnohodnotné vysokoškolské vzdělání zpravidla přírodovědného nebo jiného netechnického směru, tam se stále používá Ing., zakončené obhájením diplomové práce a státní zkouškou.

GRUNTORÁD 13.2.2009 7:21

Re: "akcentace",

NEEE TO JE MEGERA!

Čtenář 13.2.2009 0:15

O české účasti na vraždění v Afghánistánu

Losovala ČSSD, kdo bude tentokrát přeběhlík?

V uplynulém týdnu Poslanecká sněmovna hlasovala o vládním návrhu zahraničních vojenských operací České republiky na rok 2009.Na výsledek se čekalo s napětím. Obdobný předchozí návrh totiž sněmovna na konci roku přičiněním poslaneckých klubů KSČM a ČSSD neschválila. Vláda proto nyní v přepracované variantě poněkud snížila počet vojáků vysílaných do Afghánistánu. Znovu ale setrvala na jednom zřetelně protiústavním kroku. A to na pokračování účasti českých vojáků v barbarské válečné akci vlády Spojených států s krycím názvem Enduring Freedom.

Zejména tato soukromá americká válka, která probíhá mimo rámec NATO a od počátku i mimo kontrolu OSN, byla v konci loňského roku důvodem k tomu, že jak poslanci KSČM, tak i ČSSD hlasovali proti vládní snaze rozšiřovat počty vojenských jednotek Armády ČR v Asii. Je totiž veřejně známo, že právě v operaci Enduring Freedom se americká armáda dopouští těch nejhrubších porušení ženevských konvencí a páchá nejzávažnější válečné zločiny. Za barbarství této podle názvu věčné či trvalé válečné operace už byla americká administrativa opakovaně kritizována nejen humanitárními organizacemi i spojenci z NATO, ale dokonce svým vazalem - afghánským prezidentem Karzáím. Bezhlavé pobíjení a bombardování civilistů, útoky na civilní sídliště logicky vyvolávají nesouhlas světové veřejnosti a jsou jednou z hlavních příčin toho, proč odpor proti vojenské přítomnosti nejen USA, ale i ostatních cizích armád v zemi narůstá.

A jak tentokráte dopadlo hlasování v Poslanecké sněmovně? Do poslední chvíle si vládní koalice nebyla jista, že dá dohromady potřebných sto jedna hlasů z vlastních řad s výpomocí dosud získaných sociálnědemokratických přeběhlíků. Přece se jí to ale podařilo. . 

12. února 09, Miroslav GREBENÍČEK, poslanec (KSČM)

bob 13.2.2009 0:33

Re: O české účasti na vraždění v Afghánistánu

Je opravdu pozoruhodne a nepochopitelne, ze clovek s nazory pana Grebenicka muze byt zvolen do parlamentu v jakemkoliv demokratickem statu.

mik 13.2.2009 0:47

Re: O české účasti na vraždění v Afghánistánu

Nedegraduj slovo pan spojením s Grebeníčkem. Tam je na místě pouze odporný levičácký titul soudruh.

bob 13.2.2009 2:16

Re: O české účasti na vraždění v Afghánistánu

Pane Miku,

At je pan Grebenicek jakykoliv, otazka je, jak je mozne, ze po 40letech komunismu se najde dosti volicu aby mohl byt ve snemovne.

Co se tyce slova "pan", V CR neziju uz od roku 1967. Zde je zvykem  se tak oslovovat a neni to nezbytne  projev ucty k oslovenemu. V novinach se pise zpusobem: "pan Charles Johnson byl shledan vinnym a odsouzen k smrti". V CR se mluvi o heparinovem vrahovi Zelenkovi pred tim nez byl vubec obzalovan.

Tx 13.2.2009 8:27

Re: O české účasti na vraždění v Afghánistánu

Co se týče slova "pan", v zemích neslovanských, kde neexistuje přechylování (t.j. "-ová) je Mr. a Mrs. nutné, aby se vůbec vědělo, zda jde o chlapa či o ženskou (proto  i za války psaly noviny Mr. Hitler). Tady je většinou oslovení "pan" výrazem jakési (někdy jen částečné) úcty, příp. oslovení v případě, kdy neznám jméno  (např. si dovedu představit "řekněte to ještě jednou, pane, a dostanete do držky", i když uznávám, že je to poněkud archaické, dnes by to znělo spíš "řekni to ještě jednou, vole, a ...").

Pamětník 2 13.2.2009 11:25

Re: O české účasti na vraždění v Afghánistánu

Asi Vám budu oslovením soudruh oponovat.V době mých studií ve Zlíně,jsme měli češtináře pana doktora,profesora,ing.Houdka.Podotýkám,že to bylo v roce 1954.V té době bylo po nás žádáno oslovovat učitele slovem soudruh.Právě pan Houdek,nám vysvětlil,že soudruh je vlastně kamarád a přítel.Vzápětí nás požádal,abychom ho takto netitulovali,že tak dobří kamarádi nejsme.Proto jsme ho oslovovali pane profesore,inženýre,doktore ,nebo jenom pane Houdku.Snad si ještě někdo na tohoto staršího a velmi inteligentního člověka,kterého jsme si velmi vážili vzpomene.Slovo soudruh bylo degradováno minulým režimem.:-);-(