29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Aubi 13.2.2009 21:56

Re: Problémy propagandistovy.

Za a) k explozi by nedošlo - antiraketa ničí cíl kinetickou energií čili nárazem, jaderná hlavice by se možná pošokdila, ale dopadla na zem víceméně v celku - kontaminace řekněme několika kilometrů čtverečních na velmi krátkou dobu a pár desítek metrů na dobu o trochu delší, ale zato odstranitelnou jednotkami protichemické a radiační ochrany

za b) na Balkán, kde by si toho sotva všimli

Jenyk 13.2.2009 13:18

Re: Problémy propagandistovy.

"Kdybychom lidem řekli pravdu, tak nás přece nikdo nebude volit" neřekl Topolánek, ale Gurcsányi. Nelžete.

westík 13.2.2009 16:03

Re: Problémy propagandistovy.

chtěla bych, Ivane, jak nás bude USA ze zámoří ovládat jako "banánovou republiku ";-D To Vás v tom školícím středisku GRU v Ljublance nenaučili používat přesvědčivější argumenty, které mohou působit  jedině na stádo zdejších volů ? ;-D

jirka.s. 13.2.2009 23:04

Re: " pravicová politika je ze zásady postavena na lži."

Do (Y), tak teď už jsem z toho, ivane sergejeviči, úplně jelen! Kdože je to tady vlastně pravicový???? 8-o8-o8-o http://www.youtube.com/watch?v=DiHvh8KSVFw

Midori 17.2.2009 17:31

Re: Problémy propagandistovy.

Přesně R^

Mistr Jan Hus 13.2.2009 10:53

Co bude pátá kolona dělat?

;-D;-D;-D

ps 13.2.2009 11:38

Re: Co bude pátá kolona dělat?

To co dosud, lézt rusákům do prdeIe.

Mistr Jan Hus 13.2.2009 12:10

Re: Co bude pátá kolona dělat?

Ne Rusákům, ale Rusům, když tak. Ale pátá kolona zde nedělá pro Rusy, proč také?! Ale pro teroristy z USA. ;-D

ps 13.2.2009 12:25

Re: Co bude pátá kolona dělat?

Vylez z putinovy prdeIe, možná se ti pak rozjasní.

Mistr Jan Hus 13.2.2009 12:26

Re: Co bude pátá kolona dělat?

Ale já přece, na rozdíl od tebe, nikomu nikam nelezu. :-)

ps 13.2.2009 12:37

Re: Co bude pátá kolona dělat?

Ty už tam seš. Především bys měl vylézt a smířit se s realitou.

Marat 13.2.2009 12:59

Re: Co bude pátá kolona dělat?

Opravdu nikomu do zadku nelezeš. Nemusíš , neboť ti s toho ruského zadku trčí jen hlava. Proč by jsi tam ještě lezl, když tam celý jsi.

Evolucius 13.2.2009 10:14

Radar nebo letiště!?

Kocourkovští nevědí od koho budou dostávat pohlavky a kopance do zadku...bude li to bota z USA,nebo zase laptě Rusa...

Ivan 13.2.2009 11:08

Re: Radar nebo letiště!?

Ruská armáda byla v českých zemích naposledy za napoleonských válek.  Po roce 1945 jsme dostávali pohlavky a kopance nejdříve od Gruzínce Stalina, pak Ukrajince Chruščova, potom Kazacha Brežněva.  S výjimkou Stalina, jehož katem byl taky Gruzínec a to Berija, všichni ostatní měli většinu své politické administrativy složenu z ruských židů. A zastupovali stát, který se jmenoval SSSR a jedna ze zemí, které SSSR okupoval bylo i Rusko. Od koho a kdy dostával kopance Evolucius tedy skutečně nevím. Nezdálo se mu to?

ps 13.2.2009 11:42

Re: Radar nebo letiště!?

Jo a za první světové války válčili němci s němcema, jelikož Romanovci byli vlastně německý rod.

Kdy těm komoušům konečně dojde, že taková ubohá demagogie je pro smích. Sověti byli prostě rusáci, to je neoddiskutovatelné.

VLK 13.2.2009 11:47

Re: Radar nebo letiště!?

No tak v rámci toho překrucování pravdy ještě můžete tvrdit, že se ten stát jmenoval Komunistická internacionála a že SSSR byl jen jedním z jeho vazalů. Pokud já si pamatuju, tak ruští židi, pokud nebyli vyvražděni Němci, Ukrajinci a dalšími, dostali svůj kus země v nejnehostinnější části Sibiře někde za Bajkalem a byli vystěhováni tam.

Ivan 13.2.2009 12:15

Re: Radar nebo letiště!?

Neuvedl jste, co konkrétně považujete za překrucování. Všechno jsou to přece všeobecně známá fakta. Nebo Stalin nebyl Gruzínec nebo jak?  Nebo si myslíte, že například Češi v mocnářství byli pod vládou Rakušáků současného Rakouska? Že mocnářství bylo totéž co je teď Rakousko, jeho právní nástupce?

V SSSR byli židé jednou z mnoha národností a měli tuto národnost uvedenu ve svých papírech. Měli skutečně Stalinem přidělenou svou republiku na Sibiři, v kraji sice vemi  krásném a dokonce i úrodném (Altaj), ale bez osídlení a židé tam nežili (dokonce aní lágry Gulagu tam nebyly). Takže vystěhováni tam nebyli. Protože v SSSR v mnoha republikách byl silný antisemitismus a SSSR to nezměnil a antisemitismus se nejvíce projevoval na venkově, byl pro židy snesitelný život jen ve velkých městech. Moskvě, Leningradě, Kijevě, Lvově, Minsku, Oděse. Židé, jak je známo, mají náboženstvím jistá povolání zapovězena a tedy se soustřeďovali na povolání jako lékaři, vědci, právníci, novináři a úředníci, případně obchodníci (i když obchod v SSSR byl redukován na distribuci zboží). Bezvýhradně všichni (i na Ukrajině) mluvili rusky a ruštinu považovali za svůj rodný jazyk. (To jim například na nacionalistické Ukrajině taky komplikovalo život.)

Nesměšujte propagandu s historií. Vědomosti v propagandistických příručkách nenajdete. A pokud máte tendenci věřit historické literatuře jen tzv. "ze západu", tak i tam najdete mnou uváděná fakta. Musíte ale číst historickou literaturu seriozních vědců, ne politické pamflety.

VLK 13.2.2009 14:03

Re: Radar nebo letiště!?

No, už jsem tu četl od někoho Vám podobného, že Stalin byl Žid.

Nevím, jaká povolání Židům zakazuje jejich víra, vím však, že jim mnohá povolání zakazovali okolní křesťané, jak katoličtí tak protestanti. Třeba jim zakazovali vlastnit půdu. Proto největší koncentrace židovských rolníků byla na pravoslavné Haliči, neboť pravoslavní jim to nezakazovali. Ano, díky svému důrazu na vzdělání a na úspěch se Židé podstatně více uplatnili v profesích vyžadujících vyšší vzdělání, než odpovídalo jejich procentnímu podílu na počtu obyvatelstva. Ale nevidím důvod prohlašovat, že SSSR či komunismus byl jejich systémem, když to prostě nebyla pravda, když tam na rozhodovacích pozicích vždy bylo nejvíc Rusů, víc než všech ostatních dohromady.

Jen tak mimochodem Brežněv byl Ukrajinec a ne Kazach a Chruščov se narodil v Kurské gubernii, tedy určitě nebyl Ukrajinec. A nezáleží na tom, kde se vyšvihli do vrcholných stranických funkcí, neboť to už bylo dané jen tím, kam je rodná strana poslala.

silvatax 13.2.2009 15:14

Re: Radar nebo letiště!?

Není mi nic známo, že by židovské náboženství svým věřícím zakazovalo nějaká povolání. Šlo spíše o to, že jim bylo ze strany křesťanských vládců zapovězeno např. vlastnictví půdy. Soustřeďovali se tedy na obchod, písemnictví, lékařství apod.  Neměli zakázáno půjčování na úrok, který byl u křesťanů považován za lichvu. V židovských komunitách byla daleko více ceněna vzdělanost, na rozdíl o d křesťanské většiny. 12. - 13. letý židovský hoch musel umět číst z Tóry.   V novověku, kdy rostl význam vzdělání při prosazení se ve společnosti se potom ve vyšších společenských funkcích ocitlo veliké procento Židů.

Evolucius 13.2.2009 13:22

Re: Radar nebo letiště!?

Navíc Ruská armáda za Napoleona byla jistě plná Gruzínů,Ukrajinců i Kazachů.Prostě už vás tu nechceme ani ušmudlaný rusáky,ani falešný amíky...Ivane uže nět!A tuhle demagogii by nedal dohromady snad ani RANSDORF a to je nějakej citovač druhých bez vlastního mozku...

Bubik 13.2.2009 9:23

Evropa se velmocí nikdy už nestane

na to má příliš mnoho parciálních zájmů.......

Vondra 13.2.2009 9:21

Havlíček

Nic proti článku, jen škoda a trapné, že tento autor je jakkoliv spojen se jménem muže bystrého a chytrého, Karla Havlíčka Borovského

VLK 13.2.2009 11:39

Re: Havlíček

No, já bych proti tomu nic neměl, ta socdemácká akademie se taky jmenuje po někom, s kým nemá pranic společného. Jen to, že to Havlíčkovo jméno ani napsat neumí, to je ten problém. To není jako s Komenským. Borovský je pouze pseudonym, přezdívka či přízvisko, ne příjmení. Příjmení je Havlíček. A proto by se nemělo zkracovat na pouhé H., to pak vypadá jak jméno zločince z černé kroniky.

xtl 13.2.2009 8:21

mlčící protiradarová většina

Autorova snaha o označení odpůrců americké vojenské přítomnosti za mlčící většinu je pouze jeho zbožné přání, skutečnost byla taková, že se protiradarových akcí účastnilo řádově tisíckrát více lidí než akcí zastánců americké vojenské základny v Brdech. Všechny argumenty proti radaru nemá smysl stále opakovat, podstatné je, že lidé dobře chápou, k čemu by měl systém po vybudování sítě radarů a antiraket sloužit (pokud by byl vůbec funkční), totiž k zajištění beztrestnosti útočníka, jestliže se rozhodne zničit odstrašující jaderný potenciál druhé strany. Z tohoto hlediska by mohl pomoci zlepšit vojenskou bezpečnost pouze těm, kteří si to mohou technologicky a finančně dovolit, nikoliv všem lidem na Zemi. Proto je důležité splnění Smlouvy a nešíření jaderných zbraní, v níž se její vlastníci zavázali k jadernému odzbrojení.

Frank 13.2.2009 9:03

Re: mlčící protiradarová většina

A to je, jak se zdá, problém pro modré straky. Skoro bych řekl, že jim mírové dohody a jaderné odzrbojování vadí.

NevericiTomas 13.2.2009 9:41

Re: mlčící protiradarová většina

Mirove dohody a jadrne odzbrojovani :-D a na Kremilka s Vochomurkou taky veris? Ja se jen bojim, ze kvuli dementum jako ty me jednou navlecou do munduru...

Viktor 13.2.2009 9:17

Re: mlčící protiradarová většina

No a tady je ten problém. Všichni ve světě se snaží zajistit svoji vlastní bezpečnost. Akorát v Evropě je zvýšená koncentrace sebevražedných debilů toužících po míru pro všechny.

Jenže co svět světem stojí, vždycky znamenal dobrý štít podstatně lepší obranu než jakýkoli cár papíru (papyru, pergamenu ... ).  Po doplnění velkým klackem jde o moc dobrý obranný prostředek. Proč by to zrovna odteď mělo být jinak?

harry z gory 14.2.2009 15:06

Re: mlčící protiradarová většina

ano, ale cesky stit. povypravejte mi, kdo kdy cechy v minulosti chranil. podle mne chtel kazdy vzdy neco urvat. je na cesich samotnych aby se nedali a nelezli kazdemu zmetku do zadnice.

dobre sousedske vztahy je zacatek. kdyz to dementni knize nechape, at zasobuje CR plynem a naftou ON. to bude dvojice: vasek bude humanitarne bombardovat sve nepratele, knize bude zasobovat ropou a zemnim plynem sve pratele. zbytek ceska at zhyne!!!

Bubik 13.2.2009 9:26

Re: mlčící protiradarová většina

tak si tak matně pamatuji, jak kdysi Stalin a Hitler uzavřeli jistou smlouvu o přátelství a hranicích. I tam se její účastnici k něčemu zavázali.

Což platilo do doby, dokud se to agresorovi hodilo.......

xtl 13.2.2009 9:49

Re: mlčící protiradarová většina

K tomu slouží známé důvěřuj, ale prověřuj. Kdo má být tím budoucím agresorem? Diskutovaný je například Írán, který po zkušenostech s agresí USA proti Iráku pod lživou záminkou existence zbraní hromadného ničení zřejmě dospěl k názoru, že možnou ochranou může být vlastní odstrašující jaderná síla. Kdyby ji však použil pro agresi, znamenalo by to se vystavit zničujícímu protiúderu.