1.5.2024 | Svátek práce


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Marat 9.1.2008 2:34

Čeští holoubci.

Ono to je všechno jinak.Všichni ti které vy označujete za zrádce, zrádci nebyly.Solženicyn vysvětluje  spravně ten výraz v ruštině. A ten význám toho slova "zrada"i,je v ruštině byli zrazeni.Ano byli ti nešťstníci zrazeni svou otčinou,Tak oni nezradili,ale zradila je jejích otčina.Hitler v prvních měsících války dal posílat seznamy zajatcu přes ČK,Sovětum. Sověti je odmitali příjímat.Sovětský svaz a jeho armádá hrdá nemá a neuznává  zajatce.Ten kdo se dal zajmout je zrádce.Tak to bylo v mé  někdejší otčině.

Marat 9.1.2008 2:13

Čeští holouubci.

Alf 8.1.2008 23:23

To je urážka na cti. Ten článek.

Srovnávat nás, české emigranty, s čečenskými muslimskými skutečnými a hlavně potencionálními vrahy. Už mě, vy samozvaní intelektuálští hlupáci, neštvěte. Když si to tak uvědomím, vzbuzujete akorát vůči navrátivším českým emigrantům nevoli, a to pořádnou. Jděte už konečně do (Y)!!!

Ladislav 9.1.2008 14:15

Re: To je urážka na cti. Ten článek.

Rika se tomu relativizace kulturnich hodnot. Cesky emigrant ktery se bez problemu prizpusobi se porovna se zdivocelym cecenskym banditou, pro oba se pouziva termin emigrant a tudiz mezi nimi neni rozdilu.

Skoda ze si pan Vlk nevzal nejakeho takoveho utiskovaneho Cecence k sobe domu aby si svoji ideologii overil na vlastni kuzi.

Richard III. 8.1.2008 21:35

Nejde o Rakousko, jde o ČR

My si musíme udržet přehled o přeshraničním pohybu a v případě potřeby ho omezit. Jinak jsme hříčkou, kterou budou ovládat různé nepřátelské spolky. Kromě toho platí, že když Čečenci chtějí být občany kteréhokoliv státu EU, musí být především schopni a ochotni dodržovat zákony. A překročením hranic zákon porušují.

Franta2 8.1.2008 21:22

Přehánění

Velmi přehnaný popis  skutečné situace popisuje autor.Franta 2.

doktor 8.1.2008 18:55

Autore, nelžete a nepřekrucujte historii.

OUN (Organizacija Ukrajinskich Nacijonalistiv), která vznikla už v roce 1929, bojovala především, a to teroristickými metodami, za osvobození Polskem ve válce se SSSR v roce 1920 zabrané jihozápadní části Ukrajiny . Od počátku až do roku 1941 byla ve spojení s Němci, později nacisty, byla především protipolská a protižidovská, druhotně protisovětská. Má na svědomí statisíce životů Poláků, Židů, a také Volyňských Čechů, zčásti (po podzimu 1944, kdy ji němečtí fašisté zařadili do svých jednotek SS) i vojáků Rudé armády. Šlo a fanatické nacionalistické a antisemitské teroristy a vrahy. Totéž platí pro Banderovce. Zastávat se jich je jako popírat holocaust.

Ladislav N. 8.1.2008 19:04

Re: Autore, nelžete a nepřekrucujte historii.

O komunistech platí totéž. Mají na svědomí největší vraždění v dějinách lidstva.

jp 8.1.2008 23:03

Re: Re: Autore, nelžete a nepřekrucujte historii.

Vole!

Marcel 14.1.2008 22:53

Re: Autore, nelžete a nepřekrucujte historii.

Dobrý den, po přečtení vašeho názoru mi ponejprv přeběhl mráz po zádech - myslel jsem si, že jsem se ocitl v 60 létech rudé totality.. Lze usoudit, že jste si přečetl pár knížek z období kumunistického totalitního vládnutí. Ale pak jsem si uvědomil, že tato otázka je zcela, tedy skoro zcela bílým místem v našich (českých) dějinách - myšleno jako seriozní bádání a výzkum nezatížený ideologií. Proto snad lze pochopit sprominutím výplod vašich slov. V dnešní době již v Polsku a na Ukrajině běžně vychází literatura s touto problematikou nezatížena rudou ideologií a zpracována profesionálními badateli.  Mám dospívající děti, ale jsem zcela přesvědčen, že má vnoučata a jejich vrstevníci bude tyto ukrajinské partyzány nazývat hrdiny.

Amatérský se této problematice věnují. Čtu seriozní práce současných badatelů a srovnávám tyto informace s komunistickou literaturou. Nestydím se za sebe říci: ANO Banderovci byli hrdinové.

 

anet 21.2.2008 20:50

Re: Re: Autore, nelžete a nepřekrucujte historii.

Podívej se na odkaz o díle banderovců a věnuj se problematice profesionálně.

http://genocide007.webpark.pl/fotografie_ofiary.htm

Jo to byli fakt hrdinové. Zvlášť u fotografie č.12 ti přeložím text:

Tzv. věnečky ze zavražděných polských dětí  OUN-UPA. Na snímku je jeden ze stromů v polní aleji.  Tarnopol, rok 1943.

J.G. Pašek 8.1.2008 18:14

Čečenci jsou suni mohamedáni . . .

pan Vlk se nezmínil o číslech čečenských uprchlíků v Polsku, ČR, Rakousku a jinde . . . .

Sakumprásk Čečensko má kolem 1 miliónu obyvatel . . .  .

Neprohloupíš, když si nenecháš nalézt mohamedány do kožichu . . . . jsou jiný a množí se jako myši  . . . 

Pavel 8.1.2008 16:24

Nepřejícím

Všem, kdo se tak pohrdavě vyjadřují o Čečencích bych přál alespoň rok života v jejich okupované zemi. Oni se alespoň bránili! Mohou se svým dětem podívat čestně do očí.

Mirek F. 8.1.2008 17:36

Re: Nepřejícím

Rok nebo dva v osvobozené zemi po první válce (1994-1996) stačily, aby vedoucí úlohu převzali warlordi typu Basajeva s takovými výsledky, že při další válce už odpor obyvatelstva byl znatelně menší...

Pavel 8.1.2008 18:09

Re: Re: Nepřejícím

Jsem rád, že ještě jsou lidé, které tamní situace zajímá. Z Čečenska budou lidé ještě dlouho utíkat. S "jednoduchým" řešením poslat všechny zpátky Evropa nevystačí.

Ladislav 9.1.2008 14:09

Re: Re: Re: Nepřejícím

Pokud je bude Evropa bez okolku vracet tak sem prestanou lezt.

tich@dohoda 8.1.2008 14:55

pisu vam za 5 pane Vlku :-)

Cecensti soudruzi totiz vubec nemusi utikat az do Polska a teprve ne do CR,daleko blize je demokraticka oranzova Ukrajina, nebo jese lepe Turecko, kde dokonce budou se svymi batry v Alahu, Ta Ukrajina navic dava jistotu znalosti jazyka/ruskeho/ :-) .Cecensti soudruzi ovsem jsou stejne vitani jako jejich muslimsti bratranci kosovsti Albanci, stejna svoloc, podas ruku a hned si vezmou cele telo. V tomto pripade je nutne jen litovat, proc sodruh Langer je tak meky, ja bch doporucil ty lagry obehnat ostnatym dratem do vyse 10 metru, potom dalsi plot zase 10 metru, meziprostor hladovi divoci dobrmani, zadne vychazky mimo lagr/jen v rakvi/.Schvalvaci proces zadosti o azyl, minimani doba 10 let, maximalni doba neni stanovena. Cest :-)

vita 8.1.2008 14:22

Mimochodem - ti Čečenci nejsou občany nějakého Čečenska,

ale Ruské federace. Takže vraceni nebyli pochopitelně do Čečenska, ale do Ruska. A s dovolením -  na většině území Ruské federace žádná válka nebyla už od r. 1944.

VLK 8.1.2008 16:39

Re: Mimochodem - ti Čečenci nejsou občany nějakého Čečenska,

Víte, vito, to je právě to, co mi dělá největší starosti. To je jako vrátit židy do Německa v roce 1938.

vita 8.1.2008 16:48

Re: Re: Mimochodem - ti Čečenci nejsou občany nějakého Čečenska,

Čečence se nikdo nepokouší vyhubit - možná s výjimkou Čečenců samotných. Neexistují žádné protičečenské zákony, které by je vylučovaly ze společnosti. Čečence nikdo nediskriminuje, mohou se usadit kdekoliv v RF i mimo Čečensko (kromě přecpaných největších měst) a pravděpodobně by je na Sibiři přivítali jako nadějné pracovníky. Pokud by chtěli pracovat, což nevylučuji. Tam totiž vítají pracovníky a už zase je tam lákají dlouhým rublem. Zatím nepříliš úspěšně. Na Sibiři je obrovská potřeba pracovních sil.

Chápu ovšem, že se jim tam nechce ( mně taky ne) a získat azyl a nechat se živit v EU je příjemnější způsob života. Což ale neznamená, že jim má či dokonce musí být umožněn.

www racek 8.1.2008 16:56

Re: Re: Re: Mimochodem - ti Čečenci nejsou občany nějakého Čečenska,

no, vito, od jistý doby je každej čečenskej ksich v moskvě podezřelej. voni vědí proč. takovej jazairi by mohl vykládat, jak se z přátele rusů stal jejci nesmiřitelnej nepřítel, každej den bejt 5 x kontrolovanej

vita 8.1.2008 17:59

Re: Re: Re: Re: Mimochodem - ti Čečenci nejsou občany nějakého Čečenska,

Taky píšu , že mimo největších měst. tam bylo dycky složité dostat propisku a po Dubrovce v Moskvě Čečence opravdu nikdo nemiluje...

Ale RF není jen Moska a SanktPetěrburg - hned třetí největší město je Novosibirsk...

Homolka tobolka 9.1.2008 0:25

Re: Re: Re: Re: Mimochodem - ti Čečenci nejsou občany nějakého Čečenska,

jo jo "kavkazskoje licó" není zrovna nejlepší značka

VLK 8.1.2008 16:57

Re: Re: Re: Mimochodem - ti Čečenci nejsou občany nějakého Čečenska,

Víte, vito, kdo před Vámi posílal Čečence na Sibiř? A v jakých podmínkách? No dobře, Vy to myslíte jinak než Stalin, ale přeci jen je to jako mluvit o provaze v domě oběšencově.

Mirek F. 8.1.2008 17:34

Re: Re: Re: Re: Mimochodem - ti Čečenci nejsou občany nějakého Čečenska,

Na Sibiř je přece posílal jejich kavkazský spolurodák.

vita 8.1.2008 17:57

Re: Re: Re: Re: Re: Mimochodem - ti Čečenci nejsou občany nějakého Čečenska,

Na Kavkaze je tolik národů a národností (a to si ještě dva příslušníci jednoho národa ze začátku a z konce údolí nemusí rozumět), že považovat někoho za spolurodáka je ošidné. Fakt je, že Čečenci byli odjakživa (nebo od té doby, co se to ví) pro své sousedy postrachem a Šamilem (to byl bojovník proti Rusům a taky bandita a otrokář v 19. století) nečečenské kavkazské mámy dodneška straší děti.

vita 8.1.2008 17:53

Re: Re: Re: Re: Mimochodem - ti Čečenci nejsou občany nějakého Čečenska,

Na Sibiři žií miliony, desítky milionů lidí a spousta z nich by jinam nešla. Kdysi, v dobách SSSR, byli vždycky poznat Sibirjaci - velkorysí a hrdí lidé. Většinou potetovaní - nějaký ten sob, los nebo kompas s vyznačeným severem,aby bylo hned poznat, o koho jde. Byli pyšní na svou práci, svou odolnost, svou svobodu, výrazně opovrhovali měšťáky (hlavně těmi z Moskvy). Platy měli násobné proti těm z mírného pásma - tak se uměli rozšoupnout ataky hodně snesli. A sibiřská vodka - to je Vodka!

Za Jelcina přišli o výhody a Sibiř se začala vylidňovat, protože jinde se dalo snáz přežít. A teď se to zase vrací, protože Putin Sibirjaky všech národů potřebuje. Nedávno jsem četl jakousi statistiku - nejvíc se v RF vydělává kdesi na Sibiři, teprve druhé nejvyšší platy jsou v Moskvě.

To máte jako byste nedovoloval říkat Britům, že někdo se odstěhuje do Austrálie... Mimochodem - určitá podobnost Sibirjaků s Australáky by se našla. Přinejmenším v té hrdosti a svobodomilovnosti. A ještě něco - Kavkazany stěhoval Stalin spíš do Střední Asie. Svinstvo to bylo takjaktak.

Kovácz 8.1.2008 14:22

Události v Čečně

pozorně sleduji delší dobu. Dnes je tam situace podstatně jiná než např.před 2 roky. Není mnoho důvodů odtamtud utíkat. A navíc - většina čečenských uprchlíků nejsou žádní svatouškové,tedy krom matek s dětmi.

vita 8.1.2008 14:24

Re: Události v Čečně

Většina čečenských uprchlíků jsou ekonomičtí migranti. Tedy ty matky s dětmi. Ostatním občanům RF běžně azyl neudělujeme, tak proč jim?

Homolka tobolka 8.1.2008 13:46

Džamila nás nepochválí !

my je chytáme a vracíme a oni nás mohli tak skvěle multikulti obohatit.