21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
vita 8.1.2008 14:20

Re: Džamila nás nepochválí !

Omultikultit?

chetgar 8.1.2008 13:27

co ten člověk mektá?

Čečenci žádají o uprchlický status v Polsku, nemají ostatně na výběr, poněvadž je hnedka první svobodnou zemí za ruskou hranicí. Jenže po zrušení hranic se jim nechce čekat na vyřízení formalit v Polsku a tak prchají dál, do (jistě shodou náhod...) mnohem bohatšího Rakouska. Jestli tam dostanou azyl hned nebo ne, není podstatné. Jejich přesun do Rakouska už totiž nemá politický, ale ryze ekonomický důvod. V Polsku je nikdo pronásledovat nebude, proto tam také původně utekli. Jenže v Rakousku dostanou i při práci načerno mnohem více peněz než v chudém Polsku...

Schengen znamená svobodu pohybu pro lidi, kteří jsou v tomto prostoru legálně - tedy obyvatele členských zemí a cizince s přechodným či trvalým povolením k pobytu (příp. vízy). Zmínění Čečenci nemají nic z toho, mohou však žádat o politický azyl. Tak učinili v Polsku, ale stále ho nedostali, nemají tudíž žádný nárok na pohyb přes vnitřní hranice Schengenu.

Vzhledem k tomu, že prokázali, že jim nejde o útěk z důvodů politických, ale ekonomických, bylo by nejlepší vrátit je tam, odkud přišli - do Polska a odtamtud rovnou na Kavkaz.

Ivan 9.1.2008 14:33

Re: co ten člověk mektá?

Rusko je samozřejmě svobodnou zemí. Čečenci prchající před Čečenci, jen není jasné, kteří jsou většími bandity. Bandity jsou ale všichni. I ti, co jsou v Čečensku, i ti, co před nimi utíkají.

Gerda 8.1.2008 12:49

Vcelku dobrý!

Jenom se píše no pasarán, nikliv no passaran.

Stachanov 8.1.2008 12:17

ať táhnou do Íránu

tam jistě uvítají souvěrce s otevřenou náručí

qwert 8.1.2008 11:32

je povinností zjistit, kdo z nich je grázl a kdo nešťastná oběť.

jste měl dělat poradce prezidentu Benešovi. Možná bychom měli o milion občanů navíc a životní úroveň Německa.

Mirek F. 8.1.2008 12:19

Re: je povinností zjistit, kdo z nich je grázl a kdo nešťastná oběť.

toho východního?

nosál 8.1.2008 18:03

Re: Re: je povinností zjistit, kdo z nich je grázl a kdo nešťastná oběť.

to by spíš byly Sudety součástí Německa a Česko by končilo za Mělníkem, jako za Protektorátu

jepice 8.1.2008 11:15

Pane Vlku,

Rakušani neřekli nic jiného, než že nemají zájem o to, aby uprchlíci, kteří zažádali o azyl u nás anebo v Polsku, čekali na rozhodnutí o vyřízení žádosti v Rakousku. Tam totiž podle evropské úmluvy už  žádat nemohou, když to udělali v jiné evropské zemi.

Jiná věc je, že Čečenci už pochopili, že tady nemají žádnou šanci, aby azyl dostali. Co z toho vyvodí, je otázka.

Adam 8.1.2008 11:02

Verbež

Přeji Rakušanům, Němcům a dalším lidumilům hodně Čečenců, kteří se už

nemohou dočkat zapojit se do pašování drog, podnikání s bílým masem,

krádeží, loupeží a vražd na objednávku i bez objednávky. Kancléřka Merkelová je zděšena kriminalitou a brutalitou Čečenců, Albánců kosovských a podobné verbeže. "Není možné, aby v naší zemi menšina obyvatelstva naháněla většině

obyvatelstva strach,"- to neřekl nikdo jiný než kancléřka Německa před několika dny!!! Jen hlupáci mají jiný názor....

Homolka tobolka 8.1.2008 13:49

Re: Verbež

 řekla by to třeba před rokem? Multikulti by ji sežrali

PROKOP BUBEN 8.1.2008 10:36

MÁM ZA TO

Že problém z emigrací je velmi složitý........Určitě by však stálo za to, pokud by se vynaložilo více úsilí o to, kdo je jako imigrant vhodný a přínosem a kdo nikoliv.......Házet všechny do jednoho pytlíku - je nesmysl.......

Xaver 82.117 8.1.2008 12:02

Re: MÁM ZA TO

R^!!

www racek 8.1.2008 9:38

no, svýho času

tito přijímal l do kosova albánce, kteří nevýslovně trpěli pod hodžou ... výsledek byl skvělý. albánci se odměnili ... konec konců. přišli ti nejlepší z nich, že ...

ví autor opravdu co jsou to čečenci a kteří čečenci k nám prchají?

jsem bohužel rasista a xenofob, přičemž za kritéria mých úchylek považuji schopnost se přizpůsobit a ochotu pracovat. takže nemám problém s asiaty ... ale mám problém s araby, kosovci a ... jistě, čečenci ... zvláště s těmi, keří prchají před pronásledováním ...

Historik 8.1.2008 9:30

Ono je to s těmi Banderovci do velké míry pravda ALE je tady jeden

problém, bránící jejich plné rehabilitaci. Jedná se o jejich zločiny, spáchané na Polácích, mající své kořeny v ukrajinsko - polském antagonismu z minulosti.

MF 8.1.2008 9:10

Proč

hledají musulmané asyl v křesťanských zemích? Divné.

Jura Jurax 8.1.2008 12:34

Re: Proč

R^R^R^

Protože země musulmanské by se k nim zachovaly jako k Palestincům, kteří ač bratřři ve víře jsou již čtvrtou generaci v uprchlických táborech v Libanonu ...

chetgar 8.1.2008 13:29

Re: Re: Proč

vzhledem k tomu, že jedinou zemí, která je nikam nezavřela, bylo Jordánsko a to jen taktak ustálo palestinský pokus o svržení tamní monarchie se není ani co divit...

Homolka tobolka 8.1.2008 13:39

Re: Re: Re: Proč

takže se Evropa může taky těšit?

chetgar 8.1.2008 13:42

Re: Re: Re: Re: Proč

ani bych se tomu nedivil, už pár let si doma ve sprše cvičím "ašhadu inna lá iláh illá-lláh wa muhammad rasúl alláh", za pár let to jednomu může zachránit kejhák (nebo aspoň snížit daně odváděné do chálifovy pokladnice :o))

karel 8.1.2008 7:21

čečenci

8-o8-o8-oPo divadelním představení herce   Langra s pilou přišla realita  a tak je třeba nést také nějakou zodpovědnost..Je  jiné dělat kašpara s pilou  na hranicích  anebo plnit si to co mi ukládá dohoda o které Langer prohlašuje ,že si to tvrdě odpracoval.Je tedy třeba tvrdě pracovat dál  aby se nezhoršovaly vztahy ze sousedy.Tam totiž mají největší strach obyčejní lidé!!!

Lagron 8.1.2008 7:10

No jo,

když ono je to těžké. Ze zkušenosti víme, že to co přichází z východu většinou stojí za velké ho*no, víme sodruhu Vlku?

Abdéřan 8.1.2008 8:51

Re: No jo,

R^!

www racek 8.1.2008 9:46

Re: No jo,

no, ani bych neřekl. ropu a plyn třeba mají dobrou.

sKoba 8.1.2008 6:55

Viděl jsem ty čečenky v divadle, opásané výbušninou. Díky, těchhle je v Evropě

už dost. Jsou to muslimové a v současných problémech světa nejsou nestranní. Nevím, jak to přesně je v konfliktu s Ruskem, ale oni nebojují jen proti vojákům, jsou schopni zabíjet civilisty v centru měst. Nevinné lidi, kteří s chováním vojáků, podléhajícím rozkazům politicko-vojenského velení nemají nic společného. Pokud to milí čečenci neumí rozlišit, nemají zde co dělat. Podobně jako zrůdy z Madridu nebo Londýna.

ph7 8.1.2008 7:30

Re: Viděl jsem ty čečenky v divadle, opásané výbušninou. Díky, těchhle je v Evropě

doporučuji k přečtení knihu "Přísaha" , napsal Hassan Bajev - čečenský lékař, který musel emigrovat, protože ho chtěli oddělat jak Čečenci, tak Rusové. Dobrá analýza obou čečenských válek z pohledu civilisty.

mel 8.1.2008 11:09

Re: Viděl jsem ty čečenky v divadle, opásané výbušninou. Díky, těchhle je v Evropě

 Já bych tu čečence taky nechtěl ale hlavně proto, že jsou to muslimští fanatici a kriminálníci. i když ne všichni ale i ti slušní musí držet basu.  Ale s těmi atentáty proti ruským civilům je to složitější než jak říkáš. Čečencům přišla do země ruská armáda a kromě ozbrojenců  vybila i hodně civilistů. Ti co zůstali se chtěli pomstít a protože proti armádě nemají šanci tak se mstí na civilistech. Oni to umí dobře rozlišit ale zasahují snadnější cíl. U nich je to oko za oko, my s tím samozřejmě nesouhlasíme a proto je u nás nechceme.

 Něco jiného je to u arabů, kteří mají španělské občanství a páchají atentáty na vlastních spoluobčanech.  

Xaver 82.117 8.1.2008 12:04

Češi nekradte tady !

Rv

A. 8.1.2008 18:14

Re: Re: Viděl jsem ty čečenky v divadle, opásané výbušninou. Díky, těchhle je v Evropě

A jaké občanství mají prosím Čečenci?  Ono to s těmi Čečenci je tak trochu podobné jako se sudeťáky těsně před druhou světovou válkou. Také chtěli odtržení části území a spojení Al Kajdou. Ovšem s tím rozdílem, že Čečenci považují únosy, nájemné vraždy a vydírání za poctivý způsob obživy už po několik století.

Netřeba 8.1.2008 6:47

Copak copak, Rakušáci!

Když si chcete uzavřít hranice, tak tam postavte vaše chrabré zelené s jejich pitomými traktory a vlaječkami i s těmi dětmi na ramenou.

Když se jedná o Temelín, umíte hranici udělat neprodyšnou i pro tu pověstnou myš.